Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4360 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים

אני מתעניין בלימוד נהיגה, כשהמטרה המרכזית היא (מאילוצי זמן) להשתדל להגיע לידיעת הנהיגה היטב ולעבור טסט, בהקדם האפשרי.

השאלה שלי היא אם באמת לימוד על אוטומט וטסט עליו הם קורים יותר מהר, ויותר קלים ללמידה?

והאם בעידן של היום עדיין שווה להתאמץ בשביל ידני.

תודה לכולם.

פורסם

זה תלוי בבן-אדם. אצל חלק מהאנשים זה מאוד מזרז את התהליך ומאפשר מהר יותר להתקדם משלב התפעול הטכני ולעבור להתרכז בראיית הכביש.

יתר על כן, יש אנשים שמסוגלים היו לסיים לימודי נהיגה רק עם גיר אוטומטי.

והאם בעידן של היום עדיין שווה להתאמץ בשביל ידני.

לפי דעתי כבר לא. אלא אם תהיה עם תקציב רכישת רכב ואחזקה ממש-ממש לחוצים.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לדעתי אין כמו ידני. מהנה, ואומרים שגם חסכוני יותר.

ואולי בעתיד תתעניין באיזה רכב מקבוצת המיני הזולים שהכי משתלמים כידניים. תמיד טוב שיש.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

אני עשיתי על אוטומטי ואחרי חודש בלבד לידני מיהרתי לעשות רישיון ובסוף הבנתי כמה נחוץ בידני, כבר שלוש שנים על הכביש וחוץ מחודש הראשון שנהגתי באופל קורסה ישנה עד היום רק ידני, שיוצא לנהוג באוטומטי אני מרגיש מיותר ברכב פשוט כך אני נוהג בפקקים ובעיר וזה לא מפריע לי כלל פשוט כי בראש גרמתי לעצמי להבין שזה פעולת חובה כמו לסובב תהגה, מה שאני מנסה להגיד תעשה ידני לא תצטער חבל להיות מוגבל.

הרכב שלי: שברולט ספארק 1.0 14'

פורסם (נערך)

לגבי חיסכון - כמעט כל גיר רובוטי והדור האחרון של האוטומטים חסכוניים לפחות כמו גיר ידני.

לגבי ספורט - יותר ויותר מכוניות ספורט זונחות את הגיר הידני לחלוטין. לך תחפש דוושת קלאץ' בבוגאטי וויירון. תעזוב בוגאטי, לך חפש דוושה שלישית בקליאו RS החדשה. בקצב הזה בעוד כמה שנים רכב הספורט היחיד עם גיר ידני יהיה קייטרהם 7.

נשאר עניין עלות הקניה והאמינות של רכב ידני מול אוטומטי. אני לא מתכוון להכנס לך לכיס, תעשה את החשבון הזה בעצמך.

אם אתה מהאנשים שצריכים עוד עשרים שיעורים רק בשביל להשתלט על הקלאץ' (זה קורה לרבים), אז תוותר, זה כבר לא שווה את המאמץ כמו פעם.

עריכה אחרונה על ידי Doc Slow
פורסם

משמעותי אם בכוונת לנהוג בחו"ל אי פעם - במדינות רבות שכירת רכב אוטומטי מחייבת שכירת רכב בדרגה גבוהה והמחיר גבוה - עד כפליים ממחיר ידני מקביל.

סיבה נוספת - הגמישות לרכוש באר רכב ידני שהוא משמעותית זול ממקבילו האוטומטי.

לגבי השליטה הטכנית - לדעתי אדם עם קואורדינציה ממוצעת מינוס צריך להשתלט על נושא החלפת הילוכים ידניים וזינוק בעליה בתוך כ-2-3 שעות (4-6 שיעורים בודדים) - כלומר לא יותר משבוע אחד נוסף של לימודי נהיגה וגם זה באיזי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ידידי, אם כל הכבוד לעובדה שאתה ממהר לעבור את הטסט- אתה צריך בראש ובראשונה ללמוד כיצד לתפעל כלי במשקל של מאות קילוגרמים במהירויות גבוהות.

קח את זה בחשבון ותנסה להבין את גודל האחריות שיש לך כלפי מי שנמצא איתך ברכב ובמיוחד כלפי מי שנמצא מחוץ לרכב, הרבה אנשים לא מודעים לזה.

ועכשיו, בתקווה שאיזנתי קצת את המחשבה שלך מ-"ללמוד כמה שיותר מהר ולעבור טסט" ל-"ללמוד כמה שיותר טוב ואז לעבור טסט", אני אתן לך את עצתי:

למידה על גיר ידני תתן לך את בסיס הנהיגה הכי טוב. החיבור שלך עם הרכב מההתחלה יהיה טוב יותר ותלמד יותר טוב איך לנהוג עם הרכב ולא לנסוע על מסילה עם גז וברקס בלבד.

אני רואה את ההבדלים הקטנים בין חברים שלי שלמדו על ידני לבין חברים שלמדו על אוטומטי, עצתי היא ללמוד על ידני גם מהסיבות הפרקטיות כמו בחירת רכב זול אחר כך ונהיגה בחו"ל אך בעיקר משום שזה יתן לך בסיס הרבה יותר טוב בכביש.

בהצלחה בהמשך!

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

ללמוד על ידני!

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

אין סיבה להגביל את עצמך. הסיבות כבר הוזכרו כאן. ללמוד על ידני כמובן.

If you can't go fast with 90hp, 900hp won't help you. © Bob Hall

פורסם
מישהו יודע אם סטטיסטית יותר קל לעבור טסט באוטומט מבידני?

אני וכל החברים שלי,בעצם כל הכיתה שלי מהתיכון עשינו על ידני.

אוטומט היה מחוץ לתחום.

היום אני ממש מרוצה כי לפני שהתחלתי ללמוד נהיגה אמרתי לעצמי מתי כבר אני אצטרך ידני,היום יוצא לי לנהוג על רכבים ידניים של חברים מידי פעם וזה כיף,באמת שידני זה כיף.

דיברת על סטטיסטיקות אז זה ממש לא משנה,הכל תלוי בך.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

הדגשתי כבר בהודעה הראשונה שחשובה לי ידיעת הנהיגה היטב, ורק אח"כ להגיע לטסט במהרה.

השאלה שלי היא פשוטה: בהנחה שב99 אחוז מזמני הנהיגה העתידיים שלי יהיו בכל מקרה על אוטומט (ובזה אני בטוח), האם שווה להשקיע בלימוד ידני- האם לימוד אוטומט יקצר את התהליך? והאם הלימוד על ידני יש לו ערך מוסף גם אם אנהג כל חיי על אוטומט?

פורסם
הדגשתי כבר בהודעה הראשונה שחשובה לי ידיעת הנהיגה היטב, ורק אח"כ להגיע לטסט במהרה.

השאלה שלי היא פשוטה: בהנחה שב99 אחוז מזמני הנהיגה העתידיים שלי יהיו בכל מקרה על אוטומט (ובזה אני בטוח), האם שווה להשקיע בלימוד ידני- האם לימוד אוטומט יקצר את התהליך? והאם הלימוד על ידני יש לו ערך מוסף גם אם אנהג כל חיי על אוטומט?

לדעתי כן אתן לך דוגמא אישית אחותי למדה על אוטומט היה איזה מקרה אישי שהייתה חייבת לנהוג על ידני ולא יכלה

רועי

פורסם
והאם הלימוד על ידני יש לו ערך מוסף גם אם אנהג כל חיי על אוטומט?

חד משמעית כן,יש ערך מוסף בלמידה על ידני.

אתה מרגיש את הרכב,לומד להיעזר במנוע כדי לבלום,זה פשוט לא משתווה לאוטומט.

בן כמה אתה אם אפשר לשאול?

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

• תוכן חדש...