Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4371 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
למה אי אפשר להחזיק רכב "מיוחד" מבלי להיות מזוכיסט ?

את השאלה הזאת תשאל בבחירות 2017 (לא שיענו לך עליה)

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
עושה רושם שבאמת בעייתי לתחזק סאאב משלושה גורמים : מחסור בחלפים - אין יבואן תומך, מחסור במוסכים מקצועיים , אם כבר יש מוסך אמין ומקצועי ויש לו חלקים בטח המחירים בשמיים.

איך אני מגיע למסקנה זו ?

יוחאי היקר שהקפיץ שרשור זה מהלל את אמינות הסאאבים שמתוחזקים על ידי אותו רב-מג 'פליקס'. הוא מדגיש לעיל שרכבים שטופלו אצלו הם במצב נפלא.

מה מוזר אם כך שאותו יוחאי שמעיד בחתימתו : "

ולבסוף שלי

900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 185 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור : אדומה . " מעמיד עתה את רכב הסאאב שלו למכירה ביד 2 - ומה הוא מעיד על רכבו במודעה (אכן בחור ישר) : "במצב נסועה טוב. נדרשת החלפת משאבת דלק וקסטה".

ועולה התהייה : הכיצד רכב מהולל המתוחזק על ידי רב המג לא עבר טיפול זה של החלפת משאבת דלק וקסטה - אין חלקים ? מחיר בשמיים ?

ועוד תהייה - איך הרכב במצב נסועה טוב עם רכיבים תקולים כאלו ? להווא ידוע שבסאאב הקסטה אחראית לניהול מנוע תקין ומשאבה תקולה אינה חסרת משמעות.

אמרת, עכשיו אני אענה לך.

הרכב אכן מוצב למכירה.. אם כי אני עדיין מתלבט על עניין מכירתו. וכן נדרשת החלפת משאבה וקסטה. כאמור ההמלצה הכי טובה היא לשים אך ורק קסטה מקורית! לא תחליפית ולא איזשהי סוג אחר. קסטה חדשה כזאת עולה 350$ - תעשה את החישוב בעצמך עלות הבאה אחת כזאת לארץ(הכל עניין של זמינות מזומנים). החלפת קסטה דרך אגב לוקחת בדיוק 3 דקות.

שנית המשאבה כן דפוקה, אבל נותנת, הרכב כרגע צורך ליטר דלק יותר וזה בעיקר בגלל המשאבה. דרך אגב - אכן טיפול לא זול החלפת המשאבה(נדרש פירוק כל המיכל).

שלישית - למה לכתוב חצאיי דברים כשלא הזכרת את סט צינורות הסיליקון בשווי 1500 ש"ח שנמצא ברכב, ראש מנוע משופץ כמו חדש, רדיאטור בשווי 1000 ש"ח חדש רק מלפני חודש בתוספת גיר וקלאץ' חדשים לגמרי. שמן מוביל 1 שעולה 70 ש"ח לליטר! ועוד לא הזכרתי את המצב הקודם שהרכב היה בו.. ציריות דפוקות ותפוחי הגה גמורים פלוס פעמונים דפוקים שאת כולם החלפתי. כולל את הסלון המכוער שהיה שם

עברתי את כל אלה בשלום ולא נשאר הרבה לעשות.. עם קונה או בלי קונה - הרכב יעבור גם את המשאבה וגם את הקסטה! וכן פליקס אחראי על הרוב(חלק עשיתי בעצמי).

אבל למה לדבר הרבה? סיבוב אחד ברכב יעשה את שלו. מילה

בקשר לטענה המטעה הראשונה שלך - אין מחסור בחלקים כשיש לך מקורות טובים. אצל פליקס במעלות אפשר להשיג חלקים, באיביי אפשר, בPFS אפשר ובלא מעט אתרים שיתמכרו חלקים במחירים הרבה יותר טובים מבארץ(יותר זול מלקנות חלקים ליפניות בארץ זה בטוח).

אתה מוטעה ומטעה אחרים. חבל

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

פורסם

יוחאי היקר שלום,

לדבריך אני טעיתי והטעיתי אחרים , אם כן - אני מתנצל מקרב לב.

אף על פי כן - תרשה לי לחלוק על דבריך. אני טענתי כי יש מחסור בחלפים לסאאב כי אין יבואן תומך. האם טעיתי ? מי מייבא חלקים לסאאב באופן מסודר ? UMI חדלו מזמן. אתה מציין כי אפשר להשיג חלקים אצל פליקס במעלות. יופי. שאר המקורות שציינת מאתרים בחו"ל. ומה אם צריך רכיב באופן דחוף והרכב מושבת - מחכים שבועיים ?

מה יעשה בעל סאאב בבאר שבע ואפילו ת"א - ייסע כל פעם לצפון הרחוק לפליקס ? גם לקנות חלקים מרופטים במחיר מופקע אצל הסוחר מלבנדה הוא פתרון מפוקפק. בקיצור - אכן יש בעיית חלפים לא פשוטה.

ודרך אגב , המלצה בקשר לקסטה. אתה יכול בלב שקט להזמין ב EBAY במקום קסטה חדשה ב 400 דולר קסטה משומשת במצב טוב ברבע מחיר.

פורסם
אמרת, עכשיו אני אענה לך.

הרכב אכן מוצב למכירה.. אם כי אני עדיין מתלבט על עניין מכירתו. וכן נדרשת החלפת משאבה וקסטה [...] סט צינורות הסיליקון בשווי 1500 ש"ח שנמצא ברכב, ראש מנוע משופץ כמו חדש, רדיאטור בשווי 1000 ש"ח חדש רק מלפני חודש בתוספת גיר וקלאץ' חדשים לגמרי. [...] ציריות דפוקות ותפוחי הגה גמורים פלוס פעמונים דפוקים שאת כולם החלפתי. כולל את הסלון המכוער שהיה שם

אכן אמינות מופתית... :shock:

כבר החלפת את כל הרכב ויש להניח שהרוכש המאושר יידרש לסבב נוסף, אבל היי - אצל פליקס במעלות יש את כל חלקי החילוף - בשפע ובזול. :lol:

פורסם (נערך)
אכן אמינות מופתית... :shock:

כבר החלפת את כל הרכב ויש להניח שהרוכש המאושר יידרש לסבב נוסף, אבל היי - אצל פליקס במעלות יש את כל חלקי החילוף - בשפע ובזול. :lol:

אז מה אתה רוצה להגיד פה בעצם? הרכב כן עבר התעללות קשה במוסך שהחבר שלך עם ה9-5 כנראה טיפל בו(ע"ע משחטת גרוסמן). נכון להיות הרכב נמצא בהליכי שיקום פנטסתיים! הרכב בן 17 להזכירך.. הניילונים ממנו כבר התבלו באדמה ממזמן.. לכן ביצעתי תחזוקה שוטפת מקיפה

מפאת כבודו של פליקס אני מבקש ממך לא לעליל סתם ובטח שלא ללעוג! המשפט האחרון לא היה במקום בכלל

עריכה אחרונה על ידי yochay_s

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

פורסם
האם רק לי זאת האסוציאציה היחידה שעולה בראש בכל פעם שמדברים על קסטה של סאאב?

בחשיפה בלעדית: הדיסק הקדמי של סאאב!

saab-900-9000-9-3-9-5-red-direct-ignition-cassette.jpg

פורסם
יוחאי היקר שלום,

לדבריך אני טעיתי והטעיתי אחרים , אם כן - אני מתנצל מקרב לב.

אף על פי כן - תרשה לי לחלוק על דבריך. אני טענתי כי יש מחסור בחלפים לסאאב כי אין יבואן תומך. האם טעיתי ? מי מייבא חלקים לסאאב באופן מסודר ? UMI חדלו מזמן. אתה מציין כי אפשר להשיג חלקים אצל פליקס במעלות. יופי. שאר המקורות שציינת מאתרים בחו"ל. ומה אם צריך רכיב באופן דחוף והרכב מושבת - מחכים שבועיים ?

מה יעשה בעל סאאב בבאר שבע ואפילו ת"א - ייסע כל פעם לצפון הרחוק לפליקס ? גם לקנות חלקים מרופטים במחיר מופקע אצל הסוחר מלבנדה הוא פתרון מפוקפק. בקיצור - אכן יש בעיית חלפים לא פשוטה.

ודרך אגב , המלצה בקשר לקסטה. אתה יכול בלב שקט להזמין ב EBAY במקום קסטה חדשה ב 400 דולר קסטה משומשת במצב טוב ברבע מחיר.

האמת? עד כמה שזה יישמע מוזר.. אני חושב שרוב בעלי הסאאבים בארץ התרגלו למצבים שאתה מתאר.. זה לא כ"כ נורא כמו שזה נראה. אדם שנוהג כל חייו בסובארו, מאזדה או טויוטה מתרגל שבכל מקום ובכל חנות יהיו את החלקים לרכבו - וזה בסדר גמור שלא תבין אותי לא נכון, מצד שני אתה כבעל סאאב ולא אחת מתרגל לאנשים ולמוסך האחד שלך שלו אתה שומר אמונים עד הסוף ושהוא המקום היחידי שאתה תדע שהרכב יקבל טיפול נאות.

וכן אתה לומד לעשות דברים בעצמך במהלך הזמן(מסתבר שזה אפילו עוד יותר חסכוני במקרים מסויימים, גם ממוסכים של רכבים "רגילים").

במקום שאני נמצא בו היום - טוב לי. לא מוכן לקנות רכב אחר ואני גם לא כזה בטוח בעניין המכירה של הדגם הספציפי שלי למען האמת.

לא קונה ולא לוקח מאזדה גם בחינם, בטח שלא לנהוג בדבר הזה ביומיום

פורסם

מפאת כבודו של פליקס אני מבקש ממך לא לעליל סתם ובטח שלא ללעוג! המשפט האחרון לא היה במקום בכלל

נהפוך הוא - המשפט שכתבתי בהחלט במקום, כי עושה רושם שאם פליקס יחליט משיקוליו לסגור את הבאסטה, בעלי הסאאב לדורותיהם יקלעו לבעיה קשה - טוב שיש את פליקס.
פורסם

לשם שינוי אני מסכים איתך לחלוטין. :-D

• תוכן חדש...