Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

זיהוי שנתון רכב מרצדס ע"י לוחית רישוי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4384 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלומות רבות חברים.

סוגייה חדשה עלתה בקרב חבריי כאשר חבר נסע לראות במרכז רכב מסוג מרצדס ML אם אני לא טועה מדובר ב 3.5 ל'

בעל הרכב טען כי מדובר על רכב שנת 2011, ורשיונות הרכב לא היו עליו. מכיוון שזה לא הז'אנר שלי, אני לא בקיא בדגמים הללו אז החלטתי לעשות חיפוש ביד 2

לצערי לא מצאתי לוחית רישוי זהה שיכולה להסגיר את השנתון (גם כי הרבה מטשטשים) ולי יש הרגשה כי מדובר על שנתון נמוך יותר.

אני יודע שניתן לדעת שנתון גם ע"פ לוחית רישוי, ומחיפוש בגוגל עלה כי הספרות האחרונות- 61 מציינות שנת 07-08 ואולי גם 09.

אז יש כאן יותר מידי שנתונים וצריך גם את 2 הספרות הראשונות כי כל יבואן משתמש במיספור שונה על מנת לדעת בוודאות.

אז הנה המספר (ללא אמצע) ואשמח אם מישהו שיודע בוודאות(!) יאמר לי על איזה שנתון מדובר לרכב הזה.

תחילת הלוחית היא 98 וסיום הלוחית 61 .

גילוי נאות: החבר ירד מהרכב , ומצא כבר אחר. אבל אני עדיין מתעקש לדעת..

תודה מראש.

פורסם

קצת מאוחר, אבל התבוננות בלוחיות - מספר שלדה / VIN וכדומה יכול לגלות את שנת הייצור של המכונית (אפילו יותר אמין ממספר רישוי = שנת עלייה לכביש).

:turn-l:
פורסם

הרכב הקודם שלי - מיבוא אישי, התחיל ב95 והסתיים ב61.

רכב אחר שלי, מתחיל ב99 ומסתיים ב61.

שניהם קיבלו רישוי ב2008.

בניגוד למספרי רישוי של יבואנים, ששם יש מילוי הקצאות, ברישוי שניתן בעמדה מס' 1 ישנה עקיבות יחסית.

בסבירות גבוהה, הML עלתה לכביש ב2008. מכאן סביר להניח ששנת הייצור שלה הוא עד 24 חודשים לפני כן.

אין ספק שסוחרי רכב הם עם קסום.

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם

הרכב הוא ייבוא אישי, משנת 2007 או 2008.

התבנית של הייבוא אישי בשנים האלה היתה 61-***-*9

רוב הסיכויים שמדובר בדגם אמריקאי.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

מוזר. הוא לא ציין מילה על יבוא אישי אפילו שהוא לא יד 1. זה לא משהו שראוי לציין?

פורסם

לא נראה לי שאפשר להסתמך כבר על סוף מספר הרישוי ולדעת את השנתון.

בימים אלו אני רואה רכבים מלובינסקי חדשים לגמרי עם סוף מספר 64 שזה בכלל היה שנת 2008.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

בניגוד למספרי רישוי של יבואנים, ששם יש מילוי הקצאות, ברישוי שניתן בעמדה מס' 1 ישנה עקיבות יחסית.

ע"פ המספר, הרכב מיבוא אישי ולכן קל יחסית לדעת מתי עבר רישוי.

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם

אז אין לי דרך לדעת מה שכן זה וודאי 09 ומטה..

פורסם

2008 ומטה (עד 24 חודשים)

אם אתה רוצה להיות יותר ממוקד, במרץ קיבלתי מ"ר שמתחיל ב95, ביולי קיבלתי מ"ר שמתחיל ב99.

W. Churchill

פורסם

כפי שנכתב, הרכב עבר רישוי בעמדה מס' 1, בסבירות גבוהה בשנת 2008.

יתכן ובמקרה הזה מדובר גם במונית לשעבר משנתון נמוך עוד יותר.

פורסם

מונית ML או שהשם מרצדס ישר עושה קונוטציה של מונית ללא קשר לדגם?

בכל אופן ML= רכב פנאי\שטח=לא היו כאלה מוניות בארץ.

בשמשת הרכב בפינה ימנית תחתונה מוטבע מספר VIN, קרי תעודת הלידה של הרכב, היא תתן את כל המידע מתאריך וארץ הייצור ועד כמה כיסיו של היד הראשונה היו עמוקים כדי לאבזר אותה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

תודה על המידע עידן.

בשמשה הקדמית מצד ימין , הכוונה לצד הנוסע?

ובמידה ואחזיק במספר vin איך אני בודק בעזרתו את האינפורמציה ?

עריכה:

האם אפשר לקרוא את המספר מבחוץ דרך השמשה? או שחייב להכנס לרכב?

פורסם

התקלת אותי, אצלי זה מופיע בצד ימין למטה שזה אומר אצלי בצד הנוסע (יש לי הגה ימני), לא סגור אם זה עובר לצד השני עם הגה שמאלי.

את ה-VIN שמוטבע בשמשה ניתן לקרוא רק מבחוץ, הוא גם מופיע על קורה B בחלקה התחתון היכן שמצוין לרוב קוד הצבע ונתוני משקל ולחץ אויר של הרכב.

איך אתה קורא את ה-VIN?

לכל שוק מטרה יש קוד מסויים שהינו חלק מה-VIN כך שאם היד הראשונה של הרכב שלך היתה אמריקאית אתה צריך לחפש איך\מי יכול לקרוא לך VIN אמריקאי, אם היד הראשונה בריטית- כנ״ל, חפש מישהו שיכול לקרוא לך את ה-VIN הבריטי.

זה נכתב מנסיון, כשקניתי את הרכב ניסיתי להעזר ללא הצלחה בחברי פורום אמריקאי, הם ניסו לקרוא את ה-VIN וקיבלו סירוב.

מאחר והיד הראשונה שלי הינה בריטית פניתי לפורום מרצדס הבריטי ותוך דקות ספורות קיבלתי את תעודת הלידה המלאה (נולד בקיסרי להורים ממוצא גרמני).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם (נערך)

השגתי את ה vin . אני עקשן כמו פרד.

מה עושים איתו? איפה מוצאים מישהו שיודע לפענח את המספר? הרי אני לא יודע מי היתה היד הראשונה

עריכה אחרונה על ידי car4fun
  • תוכן חדש...