Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4388 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
פותח השרשור, האם ישבת ב-C6 שישיבה במאזדה 3 גרמה לך לכזאת טראומה?

כי אחרת, אני לא מבין במה סיטרואן סי 4 או פיזו 307 כול כך מראות עליונות?

נהפוכו, אני מעדיף עשרות מונים את הגיר ה"טיפש" של המאזדה, ואת יחידת הכוח שלו. וכבונוס , אני מקבל מוניטין אמינות , ושמירת ערך טובה יותר.

הצרפתיות האלה לחלוטין מיועדות לאנשים עם תקציב מוגבל, שמרשים לעצמם להתעלם מהמכירה העתידית(ה"יהיה בסדר" המפורסם) ולקוות שהם לא יצטרכו לבדוק אם המוניטין האמינות מוצדק או לא.

ולמקרה שאתה תוהה, הייתה לי פיזו' 307 בעבר, שלא עשתה לי יותר מדי בעיות. אבל הגיר היה מחורבן מההתחלה, לקראת 160 אלף הוא כבר הראה "כשל", וכניראה שעוד מעט ימות. והרכב נקנה מיד 1, פרטית לפני כ-3 שנים ב-36 אלף,והיום לא מקבל טלפונים כשמציעים אותו למכירה ב-13 אלף.

C5, לא 6.

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה מסתכל רק על הירידת ערך והמכירה בעתיד.

מה עם בטיחות ,נוחות,איבזור.

זה נכון שהצרפתיות יותר רגישות לטיפולים, מפני שיש יותר אלקטרוניקה ברכבים,אבל עם תבצע טיפולים בזמן לפי הספר וחלקים אורגנליים כמעט לא תיתקל בבעיות.

בזמנו היתה לי סיטרואן bx או כמו שהחברה קראו לה בי איחס בחיים לא היו לי בעיות .

אבל היתה מטופלת לפי הוראות הייצרן ובחלקים אורגינליים בלי קומבינות.

פורסם (נערך)

ממש לא תיתקל בבעיות, איפה אתה חי תאמר לי, אצלנו בעבודה סקודות אוקטביה רומסטר גירים 6,7 הילוכים, מנוע חיה,רכב נוסע ומרגיש פנטסטי רק מה..., אחוז גדול מהם עברו כבר תיקוני גירים וכל השאר מתחילים להראות סימני גסיסה בגירים, מנגד קורולות עם 300 אלף על השעון הכל מקורי, על מה אתה מדבר?! C6 אסון לנו עם כל הפאר הזה אתה נהנה מזה חצי שנה אח"כ אלוהים ישמור איזה בעיות מוזרות גם בחברה לא יודעים איך להתייחס לרכבים הצרפתיים האלו.

כל שנכתב על סמך דעתי האישית והלא מחייבת המבוססת על ניסיון אישי ובסביבתי.

עריכה אחרונה על ידי subaru_loyale

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם
העניין הוא שמעריצי הקורולה כלל לא בוחנים את הטעמים האחרים.

וזה כדור שלג, כולם לא קונים כי זה "לא סחיר", בלי לבחון אולי זה בכלל הרכב המתאים ביותר עבורם, ואז זה באמת לא סחיר.

.

פה כבר נכנסים לדיון של מה קדם למה, הביצה או התרנגולת, זה לא ממש משנה כי בשורה התחתונה- יש ביצה כאן ועכשיו.

אכן יש סטיגמות כאלה ואחרות לגבי צרפתיות שאינן רלוונטיות כיום אך מצד שני כמישהו שהחזיק בעברו צרפתיה חמימה אני מודה ומתוודה- היה לי קשה למצוא מוסך ראוי, כזה שגם מכיר את הרכב ומחלותיו ולא מעקם את הפרצוף כשרואה את הרכב מגיע לטיפול (מוסכניקים פשוט שנאו לטפל ברכב הזה)

דבר נוסף שלא פעם הפורום "חוטא" לו- אנחנו כחובבי רכבים שמים לב להרבה ניואנסים שאדם מן המניין אינו שם אליהם לב או שאינו מייחס להם חשיבות עליונה.

כשאני מגיע לרכב לאחר שהעוזרת שטפה אותו יש לי 2 מדדים לכמה היא השקיעה בניקוי- הקאליפרים וסופיות האגזוז- אם אלה נקיים כראוי זה אומר שהיא לא חיפפה.

עכשיו לך תגיד את זה לאדם מן המניין והוא יגיד לך (ככל הנראה בצדק) שאני קוקוריקו.

אבל זה אני, מעצבן אותי שסופיות האגזוז מפוחמות ושהקאליפרים מלוכלכים (בין היתר כי הם די דומיננטיים במראה הרכב).

אני מיד מרגיש כשיש גומיית איטום חלון שנשחקה, מרגיש כל שינוי בתגובת הרכב ומתייחס לכך מיידית.

האדם מן המניין יגיד לך "עזוב אותי באמא ש'ך".

האוטו מניע? ההילוך משתלב? הנוחות סבירה? =הכל בסדר.

עבור אבא שלי לא משנה לו אם הרכב שלו יהיה עם סמל של מרצדס, פורד, טויוטה או פרארי, הוא רק רוצה רכב שיביא אותו למחוז חפצו באיכות נסיעה סבירה ומינימום עלות.

הונדה סיוויק 2008 מספקת לו את מבוקשו בצורה מצויינת.

אפרופו צרפתיות, אנקדוטה מעניינת:

כל בני משפחתי התחילו את דרכם המוטורית עם פז'ו, אבא עם 404 שבהמשך עברה טוטל לוסט ובמקומה הגיע 305, בהמשך אחיי הגדולים עם 306 ולבסוף אני עם 106.

כולנו זוכרים את הרכבים לטובה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
C5, לא 6.

C6.

אגב, הC5 היא רכב מנהלים, לכן יש להשוותה למאזדה 6 או לטויוטה קאמרי. את המאזדה 3 והקורולה יותר נכון להשוות לC4.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)

כמו שיש אנשים שמספרים בהתלהבות על הסיטרואן הנהדרת והאמינה שלהם, כך יש אנשים שמספרים באותה התלהבות על הטויוטה המקולקלת שלהם.

וזה בדיוק העניין.

יש דגמי סיטרואן שנחשבים די אמינים, בתנאי כמובן שמטפלים בהם לפי הספר. אבל יש להם גם דגמים ידועים לשמצה, כמו ה-XM או דגמים שמתפוררים אם מזניחים אותם ולו במעט או שלוקחים אותם למוסכניק שהוא לא פחות מגורו - לדוגמא BX או C6.

לעומת זאת, קשה להזכר בטויוטה לא אמינה*. נכון שיש פה ושם תקלות, נכון שהיו הרבה ריקולים לאחרונה, אבל לא זכור לי דגם של טויוטה שהיה עם בעיות אמינות בולטות וחוזרות. טויוטה מקולקלת זה משהו ששווה סיפור!

מתי שמעתם על טויוטה שמספרים עליה שהיא ממש צריכה מוסכניק אומן? או כזאת "שיש לה בעית משולשים ידועה, אבל זה רק 3000 ש"ח ומחזיק לפחות 20 אלף ק"מ"? או טויוטה שממש חייבת נוזל קירור שמיוצר באלפים האיטלקים ושמן סינטטי מיוחד שצריך להבריח מטיבט?

מה לעשות ורוב האנשים לא חושבים שלחפש את מוטק'ה מקריית שמונה שהוא היחיד שמומחה במנוע 20 שסתומים של פיאט, זאת פעילות פנאי מוצלחת. רוב האנשים, כפי שנאמר פה, רוצים להשקיע ברכב כמה שפחות ושיקח אותם בנאמנות מ-A ל-B. הדרישות של רוב הנהגים לא בשמיים, בשביל הרבה מאוד אנשים עם הכנסה ממוצעת גם יונדאי I25 זה רכב מדהים "שלא יאמן איזה מטוס רק לוחצים על הגז ומיד מאה ולא מרגישים צמיגים רחבים לוקח סיבובים חבל"ז והכי חשוב בקיץ המזגן קרח".

* למען ההגינות ראוי לציין שהיו לטויוטה כמה מכוניות שנחשבו "עדינות" - חלק מדגמי MR2 לדוגמא. אבל אף פעם לא אחד מהדגמים העיקריים.

עריכה אחרונה על ידי Doc Slow
פורסם

אולי תפסיקו כבר עם הביטוי של הביצה והתרנגולת, כבר הוכח מדעית שהביצה באה קודם. די, חלאס.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4388 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...