Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4394 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

העניין הוא כזה, אני כרגע גר ועובד ביוון, ואני טס לארץ מחר ואשהה שם למשך שבוע וחצי לסידורים שאחריהם אשוב ליוון.

יש לי רשיון לרכב פרטי כבר 7 שנים ואני מעוניין להוציא רשיון לדרגה הבסיסית של דו-גלגלי שכמדומני היא מאפשרת רכיבה על כלים עד 125 סמ"ק.

אני בגדול יודע איך לרכב על קטנוע, ולפי הבנתי יש צורך אך ורק במבחן שליטה על מנת לקבל את הרשיון, אבל יש לי כמה שאלות חשובות מבחינה פרקטית לגבי הביצוע:

1) האם זה הגיוני לעשות את זה בשבוע וחצי?

2) האם הגישה למבחן שליטה היא דרך מורה ממש כמו שניגשים לטסט לרכב פרטי? או האם אני יכול להרישם\לגשת בעצמי?

3) איזו רמת שליטה צריך למבחן הזה? נהגתי לפני כמה ימים על קטנוע במשך יום שלם, אמנם אני לא ספץ אבל אני חושב שהשליטה שלי סבירה ביותר.

4) האם המבחן הוא נעשה על כלי שהוא אוטומטי או ידני (mopad)?

5) אם המבחן נעשה על כלי אוטומטי, האם הרשיון יאפשר לנהוג גם על כלים ידניים עד 125 סמ"ק?

ובגדול, אם מישהו שעשה לא מזמן את התהליך ויכול להסביר לי עליו מנסיונו, אני יותר מאשמח.

תודה רבה ויום נעים לכולם.

פורסם

1. לא יודע.

2. לדעתי ניגשים דרך מורה כיוון שהוא מספק את הקטנוע למבחן.

3. צריך לעשות שמיניות בתוך מלבן משורטט על הכביש במלי לחרוג מהקווים, לנסוע במהירות איטית בקו ישר של כ 50 מטר, לנסוע בקו מפותל, ולבצע בלימה עם הורדת רגליים בסיום.

4+5 מבחן נעשה על כלי אוטמטי, אין הגבלה על אוטומטי ברישיון כלומר אפשר לרכב גם על כלי עם הילוכים ומצמד.

פורסם

מה שאתה צריך להשיג בדחיפות זה טופס ממשרד הרישוי (נדמה שצריך להחתים גם אופטומטריסט) ומורה נהיגה.

מסתובבות פרסומות לרשיון בשבוע אז כנראה שזה אפשרי.

הטסט דורש נסיעת סללום במגרש, שאין כלום בינה לבין נהיגה.

פורסם

הטסט דורש נסיעת סללום במגרש, שאין כלום בינה לבין נהיגה.

אתה חושב שאפשר לבקש מהמורה לעשות שיעור כדי להתאמן אך ורק על הקטע הזה?

פורסם

אפשר, מורי נהיגה נותנים שיעורים להכנה למבחן שליטה.

זה דבר נפוץ.

רוב האנשים שבאים למבחן שליטה, באים ללא רקע קודם וצריכים כמה שעיורים על מנת לעבור את המבחן.

פורסם

כדאי מאוד לעשות את הסללום כמה פעמים שצריך, כדי להרגיש שאתה עושה את זה כמו צריך.

אין שום סיבה לקחת שיעורים בכל מקום אחר, אם המטרה היא מעבר טסט.

פורסם

עוד שאלה,

בימים הקרובים אני הולך לעבור קורס "רענון נהיגה" כמו שמחויב על ידי משרד התחבורה, ועקב זאת ששהיתי בחו"ל ופיספסתי את המועד המקורי של הקורס, תוקפו של הרשיון כביכול פג אבל קיבלתי ספח נייר שמאריך את התוקף שלו עד לדצמבר השנה - בקיצור, כרגע יש לי רשיון מנייר והכרטיס לא בתוקף.

האם זה יפריע לי לעשות את הטסט על דרגה A2?

פורסם (נערך)

שבוע וחצי מספיק ודי בשביל להוציא רישיון לקטנוע.

אתה תצטרך להוציא טופס ירוק + בדיקה עיניים.

כשאני למדתי היה איתי מישהו שעשה 2 שיעורים וניגש לטסט.

מבחן שליטה שכולל סללום, שמיניות, נסיעה איטית בקו ישר ובלימת חירום.

הייתי ממליץ לך לקחת 2 שיעורים בשביל להתאמן קצת על השליטה.

זה סרטון דוגמא לטסט :

בהצלחה. 8)

עריכה אחרונה על ידי emanuel8757
  • תוכן חדש...