רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,553 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לכולם, טוב עברתי שנתיים עם האוטו אז הגיע הזמן לסיכום קצר. רקע: לאחר בעלות של 4 שנים על מיצובישי גאלאנט מודל 96 עם מנוע 1.8 ליטר הסתיימה התקופה הסטודנטיאלית הראשונה שלי, העבודה שמצאתי דרשה נסיעות יומיות מירושלים להרצליה (כ-70 קילומטר לכל כיוון), הגאלאנט עמדה בהצלחה במשימה בדיוק חודשיים ואז התחילה להתפרק, בכל זאת הייתה עם כמעט 300,000 קילומטר. שמתי פעמיי לחברת ליסינג שהציעה מימון של 50,000 ללא ריבית ותוך כמה דקות שילמתי מקדמה ושריינתי רכב. הרכב: מיצובישי לנסר 1.5 ליטר שנת 2010 גירסת ציי הליסינג, נקנה ביוני 2012 עם 38000 קילומטר על השעון. מחיר הקנייה היה 73000 שקל כולל מימון של 50000 ללא ריבית. כיום הרכב עם 72000 קילומטר. עלויות יבשות: …
הודעה אחרונה מאת shayy, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 701 צפיות
מזה זמן רב, בכל פעם שאני מוזמן לאירוע או סתם יוצא לבילוי אשר יש סיכוי כי ארצה להנות מיין טוב או בירה מרעננת, עברתי ל GET_TAXI... לא לוקח את הרכב הפרטי. פשוט, כי לא בא לי להיות מובך בבדיקה שתסתיים רע. כמובן גם שאין לי שום עניין בנהיגה במצב שאינו כשיר. יחד עם זאת, התחושה האישית לאחר כוסית יין או בירה היא שאני מעכל אותם מצויין והכשירות לכל פעולה מצויינת. חשבתי להצטייד במכשיר פרטי שיעזור לי ללמוד כמה אני רגיש לכל כמות ואולי להפסיק ללגום ברגע שמתקרב לתחום האסור. או אפילו להשהות עצמי ולשתות מים עד לחזרה לאזור הנכון. יש באתרים בחו"ל וגם בארץ שלל מכשירי ינשוף במחירים ממש נוחים. האם למישהו יש המלצות? או סיפור רלוונטי?
הודעה אחרונה מאת shayy, -
- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 12.4 אלף צפיות
יש לכם שאלה בכל מה שקשור ליבוא אישי של רכבים, אופנועים סירות, או חלקי חילוף לרכב מחו"ל? צוות USHOPmotors יתארח בפורום מחר ומחרתיים (ימים ראשון-שני) ויענה על כל שאלותיכם בנושא. מחירים, פרוצדורות, מה אסור ומה מותר, זמני שילוח ועוד. אתם מוזמנים לשאול כאן את שאלותיכם וצוות USHOPmotors ינסה לענות על כולן ביומיים הקרובים. USHOPmotors היא חלק מקבוצת לידור, המספקת שירותי שילוח ולוגיסטיקה. ב-USHOPmotors מתמחים ביבוא של רכבים חדשים, רכבי אספנות, אופנועים, סירות וחלקי חילוף לכל הנ"ל ישירות מארה"ב ומאירופה ללא דמי תיווך וללא עמלות יבוא.
הודעה אחרונה מאת kfir1095546, -
- 6 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
שלום חברים אני מנסה להבין מה ההבדל בין שני הדגמים הנ"ל ואני לא מוצא תשובה לא בצמפיון מוטורס ולא באוטודיל אשמח לדעת מה ההבדל בין סיאט איביזה FR 1400 שנת 2011 לבין סיאט איביזה FR 1200 שנת 2012 לפי יד 2 שניהם אותו הדבר חוץ מהנפח מנוע. אשמח לעזרה תודה
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
נהג הM3 לא חשב שבעקבות הסרטון שהעלה ליוטוב ייעצר, אז חשב. נהיגה מסוכנת ברחובות העיר עולה שלב. המצב בארץ לא נורא בסופו של דבר. כישורי נהיגה יש, הגיון בריא חסר. לכתבה
הודעה אחרונה מאת liav12, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
אני רוצה להזמין לפיג'ו 206 ספויילר אחורי מקורי,בארץ בדקתי חדש עולה 1400 ש"ח,באיביי אני יכול להזמין ב60 ליש"ט,מה נראה לכם יותר זול מבחינת עלויות,ואם זה אפשרי בכלל להעביר את החלק הזה במכס?(תקנים,קנסות למיניהם..)
הודעה אחרונה מאת yahavz10, -
-
נתקלתי היום בשילוט כזה האם זה באמת מצלם?אגב אם אני לא טועה זה גם הבהב...
הודעה אחרונה מאת Shmelov, -
- 12 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום רב. אני מתכוון לחטוף חופשה קצרה באירופה באמצע יולי. הפעם הילדים נשארים בארץ והאשה ואנוכי הזמנו לעצמנו כבר כרטיסים למינכן למשך שישה ימים. ממינכן ניסע ליער השחור או לשוויצריה, עוד לא החלטנו. מה שבטוח שיהיו הרבה עצים, אגמים וקמפינג על שפת נהר. מבחינת מטען - שני תיקי גב של 30 ליטר ועוד צי'מידן של 120 ליטר שבו יהיה ציוד הטיול (הקומפקטי יחסית, אוהל זוגי מקצועי, שני שקי שינה, שני מזרנים מתנפחים קומפקטיים ומטבח שטח קל משקל) והשופינג ממינכן... סך הכל נפח מטען פחות מ-200 ליטר ומדובר בתיקים ולא מזוודות כך שניתן לדחוס אותם גם לתא מטען צר או שטוח יחסית. בתחילה כיוונתי לשכור מכונית "משודרגת" מבחינת פינוקים ומספיק כוח מנוע לעקיפות נוחות ובטוחות. בנסיעה הקודמת שלנו שכרת…
הודעה אחרונה מאת Doc Slow, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 463 צפיות
http://www.iga.co.il/newsletter/news_359.html
הודעה אחרונה מאת igaadmin, -
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מכירים את המחשבון לחישוב ביטוח חובה ? המדינה נותנת לנו לא להיות פראיירים ולבחור חברת ביטוח הכי זולה לביטוח חובה. נכנסתי ללינק : http://car.mof.gov.il/Parameters/Get?next_page=2&curr_page=2 סימנתי את כל הפרטים לגבי הרכב שלי והופ קפץ לי ביטוח שלמה ב 1311 שקלים חדשים. טוב התקשרתי לביטוח והם אמרו לי 1654. אוקי אמרתי ננסה את השני הלינק השני, וגם הפיניקס לא קשור למציאות. אז מה הולך פה ? האם האתר של המדינה לא מעודכן ? או שעושים מאיתנו צחוק ?
הודעה אחרונה מאת mohen, -
-
- אחראי פורום
- 23 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
בחודש מאי 2012 מכרתי את השירוקו מנוע 2000 סמק שנת 2010 חודש יוני עם פחות מ50 אלף קמ ואני הייתי יד שניה. המחירון היה 139 אלף אחרי שיקלול. היום אני מתעניין שוב ברכב הזה והמחירון לשנת 2010 חודש עליה אוגוסט יד שניה עם 60 אלף ק"מ הוא 144אלף שקל ! המחירון לפני שיקלול הוא 139. אני מרגיש שאני הוזה. הייתי חייב לשתף אותכם בכך.
הודעה אחרונה מאת daniel_18, -
-
- 1 תגובות
- 556 צפיות
מישהו יודע איפה משדרגים את התוכנה של המכשיר? יש לי מכשיר כזה, ממש ממש ישן. אבל הבנתי שהחומרה זהה למכשירים שנרכשים היום. יש למישהו מושג איפה משדרגים את התוכנה?
הודעה אחרונה מאת Or05230, -
- 9 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
רוצה לשים כיסוי לרצפת הבגאז' ראיתי שיש דמויי פרקט כאלו אבל אני לא מוצא איפה לקנות אשמח לקישור\המלצות מאיפה לקנות(איביי גם בסדר) תודה
הודעה אחרונה מאת בנצי23, -
היום עשיתי נסיעת מבחן ב0.9 טורבו ידנית ו"קצת" התאכזבתי בגלל רעשי הרוח. מעל 70 קמ"ש כבר הופיעו רעשי רוח מהשמשה הקדמית. באיזו מהירות זה מופיע אצלכם? אני מוכרח לציין שלפני שבוע עשיתי נסיעה במגאן קופה 1.2 טורבו ומאוד התרשמתי ממנה לחיוב, שם רעש רוח שמעתי רק באיזור 150 קמ"ש באוטובאן בגרמניה הדרומית.
הודעה אחרונה מאת lesles, -
- 3 תגובות
- 626 צפיות
התכנית היא מכון בדיקה ואח"כ בדיקת מחשב במוסך מומחה VW. אשמח לקבל המלצות למכון בדיקה טוב באזור הרצליה.
הודעה אחרונה מאת ג'וני בוי, -
-
- אחראי פורום
- 22 תגובות
- 4 אלף צפיות
היות ואנחנו בחברה צורכים כ2500 ליטר סולר בחודש ,הזמנתי היום פגישה עם נציג מחברת סונול. אחרי שהראתי לו כמה אני משלם בפז הוא נתן הנחה של 8.88 שח כולל מעמ בבנזין אני מבין שייש הנחה של 24 אג אבל למה לתת מחיר גבוה מפי 2 בסולר ואז לעשות הנחה המחיר נישמע לכם מחיר טוב? או שכדי לבדוק בעוד חברות?
-
-
- 1 תגובות
- 651 צפיות
רכשתי טויוטה קורולה שנת 97' הכוללת מערכת גז (חברת איגז כתוב ברישיון רכב מישהו מכיר?). עכשיו השאלה איך המערכת הזו מתפקדת, כמה היא חוסכת ומה הסכנות שבה.
הודעה אחרונה מאת HenzTDI, -
- 0 תגובות
- 654 צפיות
אם מישהו תהה מדוע, מאז עבר חוק הספורט המוטורי (שרק בישראל, היכן שהכל עובד הפוך, זקוקים לו) לא היה ממש ספורט מוטורי - זה בעיקר בגלל אי תפקוד הרשות. בכל מקרה, מתארגנת הפגנה שלדעתי היא נוגעת לכולנו. ספורט מוטורי על כל גווניו בנוי קודם כל מתרבות מוטורית וזה נוגע לכולנו. מגיע לנו יותר מעבודה-בית-עבודה בשביל לתרום מיסים.
הודעה אחרונה מאת MadCat_LE, -
פדלים מוזרים בגולף 1 2
מאת wwave-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
ניסיתם לנהוג ברכב הזה? לא נראה לכם שהפדלים קצרים נורא והתנועה שלהם בזוויות לא רגילות?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 1 תגובות
- 502 צפיות
אוקי אז מה יש לנו היום, רכבים היברידיים, יש חשמליים. הלקוח רצה חסכוני אז יש יותר מנועים כאלה לאחרונה. מה עוד? F=ma, רוצים יותר a עם פחות F, אז מה עושים מפחיתים את m. "מונדאו ששוקלת כמו פיאסטה", "האם קל יכול להיות עוצמתי, מאזדה 3 ברוס לי 50 ק"ג הוכיח" מה הלאה?
הודעה אחרונה מאת dny, -
- 1 תגובות
- 927 צפיות
http://www.headstart.co.il/project.aspx?id=10079 לפני שנים רבות מאוד היה לי משהו דומה שנזרק לפח עקב חדירת גשם. מה דעתכם? אולי הפעם זה יצליח? (אגב, בפריוס החדשה, יש אפשרות לגג סולארי שמדליק את המזגן / טוען את הסוללה בזמן חניה בשמש, חבל שהיבואן בישראל לא מאפשר לקנות את התוספת הזו.)
הודעה אחרונה מאת Dani.E, -
- 2 תגובות
- 545 צפיות
מישהו יודיע מאיפה אפשר להשיג ספר רכב לשברולט אוואו 2009 1.4 5 דלתות.. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת sjerby, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
ביום ראשון האחרון חזרתי מ-12 יום בנורווגיה (המהממת והיקרה). ביום האחרון במלון האחרון בו היינו בעיר lillehammer כ-150 ק"מ מאוסלו, נתקלתי במקרה בעלון שמציע לבקר במוזיאון תחבורה הנמצא רק 5 דקות נסיעה מהמלון. בבוקר לפני הנסיעה לשדה התעופה קפצנו למוזיאון, שם מסתבר הדבר המעניין ביותר (עבורי לפחות) הוא תצוגה די קטנה אך מרשימה של למבורגיני. מדובר בתצוגה שהחלה בספטמבר 2013 ותסתיים ב-16 לחודש. כל המכוניות כך רשום, הושאלו מאנשים פרטיים. זה היה סיום מגניב לטיול מהמם. תהנו.
הודעה אחרונה מאת liav12, -
-
- 3 תגובות
- 805 צפיות
http://www.mako.co.il/cars-cars-news/global/Article-8674db8d74b1641006.htm?partner=obnetwork אז מה , הרכבים האלה הולכים לפח?
הודעה אחרונה מאת koka, -
- 0 תגובות
- 645 צפיות
במסגרת המבצע, מוצעת המיי בגרסת ה-5 דלתות ברמת הגימור הספורטיבית Mii CHIC הכוללת: גג זכוכית פנורמי נפתח חשמלי, חישוקי סגסוגת קלה, מערכת שמע מקורית עם 6 רמקולים, חבילת עיצוב CHIC, מערכת בלימה אוטומטית STOP Mii – מערכת המפחיתה ואף מונעת התנגשויות במהירות נמוכה, שקע AUX ועוד. http://wheel.co.il/%D7%9E%D7%91%D7%A6%D7%A2-%D7%A1%D7%99%D7%90%D7%98-%D7%9E%D7%99%D7%99-%D7%90%D7%95%D7%98%D7%95%D7%9E%D7%98%D7%99%D7%AA-%D7%91-10000-%D7%A9%D7%97-%D7%94%D7%A0%D7%97%D7%94/
הודעה אחרונה מאת Freak_Miky, -
- 0 תגובות
- 521 צפיות
איך הוא ביחס ל-2 ליטר? כוח? האם חיסכון הדלק משמעותי? האם הנעה קידמית לא מאפשרת בכלל שבילים?
הודעה אחרונה מאת guystr, -
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
היי, עברו כמה שנים מהפעם הקודמת והגיע הזמן לעשות סיכום קניתי קיה פיקנטו במבצע של חבר ב58,500 כולל אגרת רישוי של 1,200 הביטוח בשנה הראשונה היה זול להפליא - 2,600 חובה + מקיף אבל אחרי שנה, כשזה נהיה הדגם הכי נמכר ואיתו הדרישה לחלקי חילוף "בהנחה" הפרמיה קפצה ל-3,600 הייתה בעיה אחת שתקעה את האוטו: מכלול סטארטר תקול שכמובן הוחלף ללא תשלום במסגרת האחריות. הטיפולים השוטפים היו במחירים טיפוסיים למוסכים מורשי יבואן, 350 שקל לטיול 15 ו-600 לטיפול 30 במוסך השלושה בת"א, סה"כ 950 לשנתיים הדלק, נקודה מעוררת מחלוקת בפיקנטו נצרך בקצב של 1/14, אחרי 30,000 ק"מ ב28 חודשים נשתו כ2,200 ליטר השווים לכ-16,500 שקל אחרי אותם 28 חודשים הרכב נמכר מייד ב46,500 לסיכום,…
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום רב, בעבר התייעצת פה בפורום לגבי רכישת רכב ועזרתם לי המון,אז קודם כל תודה רבה. עכשיו,השאלה שלי היא כזו: איך אני מחשב ממוצע צריכת דלק? מתי אני מקבל את הנתונים האמיתיים האם יש מס. קלומטרים שהרכב צריך לעבור כדי לקבל אומדן נכון? אתמול דווקא מילאתי מיכל מלא,ואני לא הגעתי למסקנה כמה דלק הוא צורך בסופו של דבר. הרכב חדש שנת 2014,אוטומט,מנוע 1000 סמ"ק.I10. יש טיפים בנושא? (אגב יש לו מותקן מין תוספת כזו של TRIP מונה נסיעה ושם הוא נותן ממוצע צריכה 100 ק"מ/10L.)לציין כי רכב משמש לפחות עד עכשיו לנסיעה בתוך עיר בלבד... תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת aharonel, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 12.2 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום לאחרונה נשרפה לי אחת הנורות בפנסי הערפל ואין מושג איך להגיע אלייה לא דרך תא המנוע ולא מבחוץ....תנו הצעות
הודעה אחרונה מאת איילצבי, -
- 1 תגובות
- 560 צפיות
האם למשהו יש המלצה לחברת השכרת רכב לפינלנד- דגש שהרכב אוטומטי והאצ'בק.
הודעה אחרונה מאת sperial,