רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,558 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 20 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
היי, אחרי שמספר לא מבוטל של שנים, מאז הלימוד נהיגה לא נהגתי בידני, חזרתי מאוטומט וקניתי רכב חדש בנזין והוא מאובזר עם hill holder. חשבתי שזה מאוד יעזור לי בהתחלה עם התרגולים, אבל גיליתי שהוא מתפקד רק בעליות תלולות מאוד ולמעשה אין לי דרך לדעת כמה העלייה תלולה מספיק והאם הוא הולך להחזיק לי את הבלמים. אז זנחתי להיעזר בו והתחלתי לתרגל זינוק בעליות עם "חצי קלאצ'" , לרוב זה הולך בסדר אבל לפעמים גם אחרי הרבה תרגולים מרוב קצת לחץ עם התנועה מאחורה נכבה לי הרכב. קראתי קצת בחיפוש בפורום והבנתי ששיטה זו מאוד מזיקה לקלאצ', אז אני חושב עכשיו ללכת לכיוון השיטה עם בלם היד. נניח ואני אתרגל וזה יהיה לי נוח - האם לטווח רחוק צפוי לי בלאי גדול לבלם יד בשימוש בשיטה זו? איזו שיטה אופט…
הודעה אחרונה מאת m.l, -
-
"אהההמ...לא ממש" הוא עונה, מתקשה להסתיר את המבוכה הקלה, ספק התנצלות, אך חיוך מדוד רומז על הקלה. הייתי אמור להבין זאת כשתיים וחצי דקות קודם. יומיים לפני כן, הפתעתי את בן ה 14 ב PS4 והנה הוא מראה לי את הפתיח ל NBA2K14 על המסך. הגבול בין מציאות לדימיון ממשיך להטשטש. אנימציה של קטעים סוחפים בהם דמויות מקצועניות נלחמות בחוקי הפיזיקה על הפרקט. ברקע קטע מוסיקלי שמיד עם הצליל הראשון זורק אותי למחוזות אחרים. "מוזיקה יפה...אהה?" הוא מזהה את המבט שלי וספק מחפש, ספק מספק, נקודת חיבור. לא אדע. "אתה יודע מאיפה זה?" אני משיב. עוד לפני שהוא מגיב אני שולף את הסמארטפון וממשיך "בוא תראה..." על המסך הקטן איש ללא שם, "בלונדי" פועל בהגיון של מערבונים. למרות שהכל תלוי בו הוא מציע משחק ל…
הודעה אחרונה מאת ceyal, -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
תוספת רעננה וחשובה לגירסת הסטיישן של המגאן, כאמור מנוע 1.2 בנזין חדש וחזק יותר מהקיים במגאן קופה ובקליאו. למי שרוצה פחות רעש ממנוע הדיזל יש כעת אופציה שקטה יותר http://www.carsforum.co.il/cars/%D7%9E%D7%92%D7%96%D7%99%D7%9F-%D7%A8%D7%9B%D7%91/1665/%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%95%D7%AA/%D7%A8%D7%A0%D7%95-%D7%9E%D7%92%D7%90%D7%9F-%D7%A1%D7%98%D7%99%D7%99%D7%A9%D7%9F-2014--%D7%92%D7%9D-%D7%91%D7%92%D7%A8%D7%A1%D7%AA-%D7%91%D7%A0%D7%96%D7%99%D7%9F
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
- 2 עוקבים
- 23 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
או כמו שקרא לו גלברט בפייסבוק של אבארט' ישראל פרשת "וישחיז". במה שמתחיל להראות כמו מסורת נחמדה נאספו להם כמה עשרות עקרבים ופורשה בוקסטר אחת (חייבים רכב צילום) בשש בבוקר בגלילות. משם יצאה החבורה לכוון הצפון, לנקודת מפגש נוספת בכרמיאל לאיסוף עוד כמה מצטרפים צפוניים. משם יצאנו, 29 עקרבים וגרמניה אחת למסלול מתוכנן היטב של כיף צרוף בכבישי נהיגה שלא מביישים את הטובים שבכבישי אירופה. הן מבחינת סלילה, הן מבחינת צפיפות והכי חשוב, מבחינת הנהגים. כרגיל, היה כיף גדול. תודה לרועי על תכנון המסלול - אתה מציב לעצמך רף גבוה לטיולים הבאים ולעומר ורפי על התמונות.
הודעה אחרונה מאת amiger, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
שלום חברים ברשותי סוזוקי sx4 שנת 2011 אני מתכנן להחליף צמיגים בקרוב ושאלתי היא: כרגע הגודל הוא 205/60-16 האם זה חוקי להגדיל את ה60 ל65 או 70 ועד כמה העניין יפגע בביצועים של הרכב? המטרה להוסיף קצת מרווח גחון (בדיוק מה שחסר לי לזוית גישה למדרכה ליד הבית כש אני חונה עם האף קדימה) תודה מראש לכל המגיבים
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
- 19 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום חברים. מחר אני אמור לקבל רכב חדש מהיבואן ורציתי המלצות על מה כדאי לבדוק לפני החתימה על טופס קבלת הרכב. כמובן שאבדוק נזקים חיצוניים ופנימיים, תקינות כל המערכות המקוריות והמקומיות. מה עוד כדאי לבדוק?
הודעה אחרונה מאת Turbulence, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכולם, שבוע שעבר קניתי סוזוקי אלטו ידנית 2012 לאחר 5 שנים שנהגתי רק על אוטומט (הפעם האחרונה שנהגתי על ידני הייתה בטסט בגיל 17) קראתי המון בפורומים על איך להתנהג עם גיר רגיל, אבל עדיין יש לי מספר שאלות. אני פוחד לשרוף את הקלאץ' והבלמים ורוצה לשפר את צריכת הדלק. 1.כשאני נוסע נאמר ואני על מהירות 50 קמ"ש והילוך שלישי, על מנת לעצור אני בולם, מגיע ל30 קמ"ש, מכניס קלאץ' עד הסוף וניוטרל עד לעצירה מוחלטת. (לא מוריד לשני). האם זו נהיגה תקינה? 2.נניח ואני בפקקים, אני על הילוך שני ועקב תנאי הדרך המהירות כרגע היא 10 קמ"ש, עליי להחזיר לראשון או להמשיך בשני? 3.פעם אחת ולתמיד- דבר שבפורמים שונים כל אחד נתן לגביו תשובה שונה: אני מתחיל נסיעה במישור- מהירות 0 קמ"ש …
הודעה אחרונה מאת Uri82, -
-
"חברה של המשפחה שלי מוכרת את הרכב שלה- טיוטה קורולה 2009 חודש עליה- 9 הרכב שמור מאוד אבל היא עברה תאונה מאחורה והחליפו לה מכסה תא מטען ואת התא מטען עצמו- לפי דוח שמאי יש 6.5% ירידת ערך. המחירון שלו הוא 90K (לפי לוי יצחק כולל התחשבות בקילומטרז) אחרי ירידת ערך של 6.5% הוא בערך 84K לפי דעתי לאוטו כזה בלי תאונה מגיע לקבל יותר מהמחירון. בכמה לתמחר אותו? תודה!
הודעה אחרונה מאת m1011409, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
לאחרונה שמתי לב, כי רוב הנהגים שיש להם מצלמה רכב, נוהגים כמו מטומטמים (בלשון המעטה) כדי "לתפוס" נהג עבריין שתי דוגמאות ששמתי לב אליהן לאחרונה .. 1. נוסעים לאט, וממש לאט, בין אם יש קו הפרדה רצוף או מקוטע, רק כדי שנהגים אחרים יעקפו אותם. 2. תופסים את הנתיב השמאלי בכוונה, כדי שיעקפו אותם מימין ! שבת שעברה נסעתי באחד מכבישי הצפון, כיוון כרמיאל, יש כביש מאוד יפה שמהירות הנסיעה היא 60-70. הרכב שלפני נסע במהירות 25 קמ"ש !!! היה קו הפרדה רצוף, אז נסעתי אחריו כ 10 דקות, עד שהיה מותר לעקוף. באיזשהו שלב, הוא נעמד לידי ברמזור , היה לו מאוד חשוב לציין שהוא "צילם" אותי .. אמנם לא עשיתי שום עבירת תנועה , אבל הוא מתלהב מהסרטון .. אמרתי לו שיהיה לו לבריאות, אבל במילים אחרות…
הודעה אחרונה מאת eyals05, -
-
- 3 תגובות
- 970 צפיות
שלום אני רוצה לשים בשמשה האחורית מדבקת רשת( פרסום) של העסק וברשת אין מידע שמאפשר השוואת מחירים וכו, אז אם אתם מכירים באזור חיפה קריות עכו נהריה מקום שעושה את המדבקות האלה במחירים טובים אני ישמח לעזרה תודה רבה , אביב
הודעה אחרונה מאת Mech Morphix, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אני מנסה להיכנס לאתר http://www.iaroc.org.il/ ומופיע לוגו של קבוצה כלשהי, כנראה טורקית בליווי מוזיקה מחרפנת גם אצלכם?
הודעה אחרונה מאת IAROC, -
-
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
לאחרונה נתקלתי בתופעה של דרכים סולאריות. הסרטון באורך של 7 דקות מסביר את היתרונות הרבים הגלומים בדרכים אלו. אינני מהנדס או חשמלאי, אך עושה רושם שגם אם לא מדובר במוצר חף מליקויים, ייתכן מאוד שזהו הצעד הראשון בדרך להמצאת המאה ואף יותר מכך. יחד עם זאת, נשמעת הטענה שיש הרבה גורמים כלכליים שלא מעוניינים שהטכנולוגיה הזו תצא לפועל, שלא לדבר על יישומה במגוון מקומות בעולם. הייתי שמח לשמוע מה דעתכם על כך? האם בתוך עשור או שניים נזכה לראות מהפכה מדהימה, או שתוך חצי שנה מהיום השריד האחרון לדרכים הסולאריות יהיה שרשור בקארספורום? האתר של החברה: https://www.indiegogo.com/projects/solar-roadways סרטון אינפורמטיבי בנושא:
הודעה אחרונה מאת proxima, -
-
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
הייתי רוצה לדעת האם יש למישהו ניסיון במעבר עם רכב מושכר מגרמניה לדנמרק. מלבד חוקי התנועה הנוקשים והסכנה מקנס דרקוני ואפילו בילוי במאסר, הם יש משהו שצריך לקחת בחשבון כדוגמת אגרות מדבקות ... עוד שאלה אני נוסע עם 2 ילדים אחד שבארץ לא צריך בוסטר ואחד שכן, האם מספיק לקחת בוסטר מהארץ או ששם החוק שונה ( אני מתכוון לגרמניה ודנמרק ). תודה
הודעה אחרונה מאת shaulc, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 785 צפיות
איך אני יכול לדעת מה הירידת ערך של רכב מסויים וכמה יהיה המחירון שלו שנה הבאה? יש למישהו אתר או משהו שיברר לי את זה?
הודעה אחרונה מאת רוכב בודד, -
-
אהלן! אני מתקין בקרוב לדים בשטח של הרגליים ברכב. אני מחבר את הלדים למפסק, ואת המפסק מעוניין לחבר למינוס ופלוס ברכב באיזור שמתחת לדשבורד. מינוסים אני מוצא, לא ככ בעיה. בנוגע לפלוס אני מעוניין ליצור חיבור נפרד עם פיוז נפרד. אני יודע היכן הקופסת פיוזים ויש שם עוד מקום השאלה היא איך אני מחבר את הפלוס לקופסא/לאותו הפיוז - ליצור נקודה נפרדת. אשמח להסבר ואם ניתן אפילו תמונה תעזור!!! תודה רבה!!!
הודעה אחרונה מאת YoavSGl, -
- 1 תגובות
- 685 צפיות
שלום, לבעלי ההונדה גאז' הידניות בהווה ובעבר. מה הצריכת דלק הממוצעת? הגיוני שזה 1/13.5? וגם מה הסל"ד בנהיגה על 100 קמ"ש. ? תודה. איתי
הודעה אחרונה מאת Life_SyStem, -
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אני מתכוון למכונית מודרנית, לא כזו המיוצרת עבור העולם השלישי עם טכנולוגיה של שנות ה 90.
הודעה אחרונה מאת amosbmw, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 27 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
אין מה להגיד, יצאתי דיביל, לא יודע מאיפה הוא בא לי, במזל התוצאה היא שפשוף מאוד קטן. https://www.youtube.com/watch?v=RXYubcoa1lc
הודעה אחרונה מאת oveRev, -
-
- 5 תגובות
- 888 צפיות
זכור לי שפעם היה לי קישור לדף שנותן את המידע הזאת. חיפשתי ללא הצלחה. מישהו יכול לעזור?
הודעה אחרונה מאת adddiaz, -
-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 3 אלף צפיות
עדכון ראשון מהשטח (מהפייסבוק של ליאור): יומן מסע, היום הראשון. חלק שני בסה"כ. ככ קשה לתאר במילים, אבל אני אנסה. הגעתי לשדה, פגשתי שני גברים בגיל העמידה פלוס שיהיו השותפים שלי למסע המופלא הזה, חששתי מעט בהתחלה, אבל מהר מאוד הם דאגו לגרום לי להרגיש מיוחד- שלומי, אחד ממקימי קארס פורום, יחד עם עמי, איש יחסי הציבור של צ'מפיון הם עופות מוזרים, בדיוק כמוני, רק בעוד 40-50 שנה (לא באמת, הם בני 40) מסתבר, ששניהם ילדים קטנים שנהנים מהחיים, והמטרה שלהם בימים הקרובים היא לשמח אותי, כך הם טוענים לפחות עד עכשיו הם עשו עבודה לא רעה בכלל. הגענו לגרמניה אחרי טיסה לא קלה, ומהנחיתה קיבלו אותנו במקצועיות. אם זו הבחורה שמחכה לנו עם השלט של פולקסווגן, אם זו הכניסה ללאונג' מיוחד …
הודעה אחרונה מאת ניקו פ., -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
זה התחיל בהחלטה של רגע. יש נסיעה עסקית לגרמניה, צריך לשלב פה משהו מוטורי. הכיוון בהתחלה היה כמה סיבובים בנורבורינג, חוויה זה בטוח, אבל גם קצת בעייתי. אני לבד, בלי עוד מלווה במסלול שעמוס בתאונות, ופציעה זה לא משהו שאני יכול להרשות לעצמי בנסיעה הזו. שוכרים רכב בכל מקרה, יש אוטובאנים, למה לא ללכת על חלום ישן ולשכור מכונית על? שיטוט קצר באינטרנט כולל קריאה של הפוסט המעולה של האדריכל ובמהרה הוזמנה פורשה 911 שתחכה בשדה התעופה בפרנקפורט. לא הצלחתי לברר איזו 911 בדיוק תגיע, הנחתי שזו תהיה הפשוטה ביותר - 911 ידנית. הופתעתי לגלות שזו דווקא קאררה 4S עם גיר ה-PDK המפורסם. מצד אחד אכזבה קלה, כי התחשק לי להרגיש את ה-911 הקלאסית, הנעה אחורית, גיר ידני אבל מצד שני מי אני שיתלונ…
הודעה אחרונה מאת shayy, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1 אלף צפיות
אחרי גניבת רכב לצערי. אני מחפש פתרון נעילה מכני טוב לרכב החדש. בעבר, מזכרוני, היו פתרונות מכנים כמו ניתוק הזרמת דלק אחרי 500 מטר, בריחים לידית ההילוכים, בריחים להגה. לזכרוני היה בריח שלא ניתן היה לפרקו עד שהרמת את האוטו על מנוף. היה גם בריח שהבורג שלו היה נשבר ע"י הבוקסה בכוונה - וניתן היה לפתוח רק ע"י דיסק. מכיוון שלאף מכונית אין את זה היום, אני מניח שעיכוב כזה בפריצה, יעביר את הפורץ לרכב אחר. האם יש פתרונות כאלו היום? קשה למצוא באינטרנט. הפתורונות דיגיטלים לרוב. (ומשום מה קשה לי לדמיין שאיתוראן מתקשרים אלי עם נ.צ. משייט בדרכים וניידת משטרה דולקת אחריהם...)
הודעה אחרונה מאת nir100, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 6.5 אלף צפיות
שלום, לכל בעלי הסקודה ייטי באתר מישהו התעסק קצת עם התאורה של הרכב ויודע איזה מנורות מורכבות בפנסי ערפל,באורות חנייה ובתאורה של המספר מאחורה? תודה
הודעה אחרונה מאת Freak_Miky, -
-
והיא יכולה להיות שלכם לסופשבוע שלם. אז במה מדובר? יש לה מעל ל-200 כ"ס, היא מאיצה מ-0 ל-100 בפחות מ-6 שניות ומהירות סופית של פחות או יותר 250 קמ"ש. לראשונה אתם תהיו חלק מההשקה הבין לאומית שלה, תקבלו את המידע המלא און ליין, תמונות, סרטונים, נתונים ועוד. אתם מוזמנים להעלות שאלות שמעניינות אותכם, ואנו אותן נפנה למנהלים בכירים בחטיבת הספורט של המותג נשתדל להביא תשובות מדויקות למה שמעניין אותכם. תוכלו לבקש מאיתנו מה לבדוק בשבילכם, על מה אתם רוצים שנשים דגש מיוחד ולהיות הכי קרובים שרק אפשר למידע הראשון שיגיע על הרכב. בנוסף לכל זה ובהתחשב בעובדה שהיבואן מבין את החשיבות של גולשי הפורום, הצלחנו לארגן את הרכב לסופשבוע שלם אצל אחד מגולשי האתר שישתתף בדיו…
הודעה אחרונה מאת bar72, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום לכולם. נסעתי על הרכב הנ"ל עם 86 כ''ס. עם מנוע tsi התחושה הייתה טובה מאד,הרכב מאיץ מהר מאד והנהיגה היתה מהנה. השאלה שלי איך תיהיה התחושה בנסיעה עם 105 כ''ס ועד כמה מרגישים בהבדל?
הודעה אחרונה מאת papa_carlos, -
-
זה יישמע לכם מצחיק אבל קניתי כיסוי הגה בגודל המתאים ואני לא מצליח לעטוף את כל ההגה. כשאני עוטף מלמעלה, נוצר מצב שאני ממש צריך למשוך את הכיסוי ופוחד שהוא ייקרע. אני עוטף נכון או שיש איזו טכניקה??
הודעה אחרונה מאת Miraz, -
ומתחילה לצלם מחדש. האם קיימת מצלמה כזאת? המטרה -הקלטה באופן רציף ולא כל פעם בכמה זמן למחוק את הסרט ידנית.
הודעה אחרונה מאת stasm, -
שלום לכולם, לאחרונה קניתי ונטילים לרכב, וסוף סוף אחרי חודש שלם הם הגיעו לפני יומיים. היום ירדתי לאוטו וראיתי שגנבו לי את כל הארבעה. אותו מקרה קרה לי לפני חודשיים, רק שאז היו לי עוד כמה ימים של חסד עם הונטילים היקרים שלי. אני כבר הזמנתי חדשים אבל מה לעזאזל אפשר לעשות כדי למנוע את הגניבות המעצבנות האלה? אני לא גר במקום מפוקפק או משהו, אני לא מבין למה לעשות את זה, מה כל כך מיוחד בזה? הדברים האלה עולים במקסימום 10 שקל, למה לגנוב אותם?? אני פשוט מיואש ויודע שגם את החדשים יגנבו בתוך מספר ימים ספורים. כנראה שבסוף אצטרך להשלים עם העובדה שלאנשים קשה לראות דברים "מיוחדים" (ונטילים, כן? ראבק) בלי לגנוב אותם, ולשים את השחורים הרגילים. אולי על הדרך אני אחליף את האוט…
הודעה אחרונה מאת bublik1, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, איך זה שלאותו רכב עם מנוע דיזל בעל הרה יותר מומנט ויותר כ"ס יש נתון האצה מ0 ל100 כמעט זהה למנוע הבנזין 1.4 T (שניהן עושות 0-100 סביב ה10 שניות). מה הסיבה לכך??? לדיזל 35 קג"מ ו160 כ"ס ולבנזין (טורבו) 20.4 קג"מ (22 קג"מ באובר בוסט) ו140 כ"ס. לפי מה שאני יודע הגיר הוא אתו גיר בשני הדגמים.
הודעה אחרונה מאת pinister, -
-
לעלות על ההגה שיכור זה לא שונה מלשחק עם רובה טעון! כל פעם מחדש אותה קלות הראש. אותה מערכת בזויה שצוחקת על הקורבנות ומשפחותייהם. בא לי לפוצץ אותו! פשוט לפוצץ אותו בלי רחמים! ואת שתי הפחדנים שברחו לצרפת! http://news.walla.co.il/?w=/10/2704237
הודעה אחרונה מאת igalr,
-
מי מחובר 55 משתמשים רשומים, 13 אנונימיים, 373 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- TvrSpee12
- שביט
- יובל .מ.
- איציק נ.
- viper83
- יבגניפ
- davemustaine87
- קוסקוס
- David32
- לירון .ה.
- Itzik-b
- hunter22