Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4423 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה התחיל בהחלטה של רגע. יש נסיעה עסקית לגרמניה, צריך לשלב פה משהו מוטורי. הכיוון בהתחלה היה כמה סיבובים בנורבורינג, חוויה זה בטוח, אבל גם קצת בעייתי. אני לבד, בלי עוד מלווה במסלול שעמוס בתאונות, ופציעה זה לא משהו שאני יכול להרשות לעצמי בנסיעה הזו.

שוכרים רכב בכל מקרה, יש אוטובאנים, למה לא ללכת על חלום ישן ולשכור מכונית על? שיטוט קצר באינטרנט כולל קריאה של הפוסט המעולה של האדריכל ובמהרה הוזמנה פורשה 911 שתחכה בשדה התעופה בפרנקפורט.

לא הצלחתי לברר איזו 911 בדיוק תגיע, הנחתי שזו תהיה הפשוטה ביותר - 911 ידנית. הופתעתי לגלות שזו דווקא קאררה 4S עם גיר ה-PDK המפורסם. מצד אחד אכזבה קלה, כי התחשק לי להרגיש את ה-911 הקלאסית, הנעה אחורית, גיר ידני אבל מצד שני מי אני שיתלונן על דגם משופר:

400 כ"ס

0-100 ב-4.1 שניות

מהירות מקסימלית של 297 קמ"ש

כל זה עם הנעה כפולה ואחיזה חלומית....

הגרמנים לא מבינים במכוניות. אפשר לספור על כף יד אחת בלבד את כמות הפאביות שפגשתי בכבישים. מעבר לזה, הרכב המכוניות בסה"כ די דומה למה שיש אצלנו רק משודרג. פחות או יותר אותו מספר של רכבי סופר מיני - אבל המון סדרה 1, A/B קלאס או A1/A3. פחות או יותר אותו מספר של קומפקטיות - אבל בעיקר צרפתיות / גרמניות, אותו מספר של מכוניות משפחתיות גדולות או מנהלים רק שהם בעיקר דגמי הביניים של BMW/MERC/AUDI.

תרבות הנהיגה שלהם די מדהימה. אני רגיל לנהיגה בישראל ובארה"ב, שזה פחות או יותר אותו ח*א, רק עם אדיבות יותר בארה"ב. הגרמנים באמת יודעים לנהוג. נסיעה באוטובאנים היא תענוג, הנתיב הימני מלא ובדר"כ השמאלי ריק. נדיר לראות מישהו שמנסה לעקוף מימין, ונדיר יותר לראות מישהו שמתנחל בשמאל. למעט בקטעים מסויימים גם נדיר לראות את תסמונת הנתיב האמצעי. תענוג לראות כבישים עם 3 מסלולים ומעלה שבהם הנתיב הימני הוא לא המהיר ביותר....

למי שמתכנן לנסוע, חשוב להכיר את החוקים. זה נשמע טריוויאלי, אבל אני בטוח שרבים נוסעים ונוהגים מבלי לדעת לדוגמא (שכמו בהרבה מדינות בעולם) כשיש לך רמזור ירוק לפנייה שמאלה, גם לבאים ממולך יש ירוק ישר, ואלא אם יש לך חץ על הרמזור, אתה צריך לתת להם זכות קדימה.

הרכב עצמו מדהים, התאהבתי. האיכות מורגשת מהרגע הראשון כשמתיישבים ברכב. כל מה שנוגעים בו מרגיש כמו שצריך ברכב שכזה. לקח לי קצת זמן, ומצאתי פה ושם קצת פלסטיקה שנראית ומרגישה כאילו נלקחה מאיזו משפחטומטית יפנית. אך זה די זניח.

ממשק המערכת ושליטת הנהג הם הטובים ביותר שיצא לי לראות. נקודה. הרבה יותר טובים מה-MMI של AUDI והרבה יותר טובים מה-i-DRIVE של BMW. חוץ מהידית של הבקרת שיוט שמתנהגת די מוזר, שאר המערכת פשוטה ומאוד מאוד נוחה לתפעול.

המתלים נוקשים אפילו במצב רגיל, המושבים לא רכים אך מאוד נוחים ותומכים. גם אחרי נסיעה רצופה של כמה שעות, אין כאבי גב, אין תחושת עייפות, ולמרות שמרגישים כל מהמורה קטנה (אפילו בכבישים המעולים שלהם) הנסיעה עוברת בקלות.

הגיר מעולה. מלבד המסורת, אין שום סיבה אמיתית לגיר ידני. ה-PDK הזה עם שבעת ההילוכים והמצמד הכפול, עושה עבודה מדהימה. לא מרגישים החלפות הילוכים, השליטה הידנית נוחה אם מתעקשים, אבל השליטה האוטומטית פשוט מעולה.

ההגה מעט מאכזב. הוא מאוד נוקשה מצד אחד, אבל ציפיתי להרבה יותר תחושה של הכביש. אין מספיק פידבק לטעמי, ואם אני מתעקש למצוא נקודה חלשה בהתנהגות הרכב, זה ההגה.

ולעיקר, הנהיגה. במצב רגיל, הוא מתנהג כמו רכב רגיל. המצערת כבדה, מאוד לא רגישה (אפילו הייתי אומר שהיה ניתן להוסיף קצת רגישות), וכל עוד לא סוחטים את הדוושה הרכב מתנהל לאיטו כאילו היה אחרון המשפחטומטיות.

במצב ספורט וספורט פלוס (מצב ייחודי לגיר ה-PDK) הרכב נהייה פורשה. המצערת הופכת לרגישה וכל לחיצה קטנה מזניקה את הרכב קדימה.

בנוסף לאלו ניתן להפעיל ולכבות בנפרד מצב שלדת ספורט (מתלים ובולמים מוקשחים), להעלות את הספויילר האחורי, להפעיל רעש אגזוז חזק ולבטל את בקרת האחיזה.

מילה על האחיזה, היא מטורפת. גם אם מבטלים את בקרת האחיזה, היא נשארת מטורפת. ההנעה הכפולה, מרכז הכובד הנמוך, מיקום המנוע וכו' הופכים את הרכב ליציב בצורה בלתי רגילה. גם כשמצמידים את הדוושה לרצפה אין שום תחושה של איבוד שליטה. מכוונים את ההגה לאן שרוצים, הרכב כבר ידאג להגיע לשם.

הכח זמין בכל עת. זה כאילו בכלל לא משנה אם נוסעים על 50 קמ"ש, 150 קמ"ש או 250 קמ"ש. סחיטה של הדוושה והרכב מזנק קדימה.

האוטובאן לא כ"כ חופשי כפי שנהוג לחשוב. מגבלת המהירות בהחלט קיימת בלא מעט קטעים, גם כשיש עבודות בכביש וגם בקטעים עם הרבה יציאות או התחברויות לכבישים נוספים. הגרמנים לרוב מצייתים למהירות הרשומה, ולמרות שלא נתקלתי בניידת אחת באוטובאן, מצלמות כן ראיתי פה ושם ואין ספק שהם לוקחים את זה ברצינות. גם בקטעים הלא מוגבלים, לרוב יש עומס מסויים שלא מאפשר מהירות בלתי מוגבלת. אז בהתחלה קצת מלהיב לשייט ב-200 קמ"ש, אבל מהר מאוד מתרגלים וגם נסיעה ב-220 קמ"ש יכולה לגרום לפיהוק.

תיזמנתי את הנסיעות שלי ככל שניתן לשעות ריקות יחסית, ועדין לא נמחק החיוך מאותם רגעים בהם יכולתי למשוך את הרכב כמעט עד למגבלות המעטות שלו.

איך אני מסכם? חוויה, ולא אחת שתהיה חד פעמית. זה לא רכב שהייתי רוכש בארץ, ולמעשה לא רכב שהייתי רוכש בשום מקום מלבד גרמניה (אלא אם יש מסלול קרוב שאפשר לנצל בו את הרכב לפחות אחת לשבוע). במקומותינו אני מעדיף את ה-Q5 שלי.

זה בהחלט רכב שאני ארצה לחזור אליו בכל הזדמנות שתהיה לי במקום שניתן לנצל אותו. שווה לפתח עסקים בגרמניה רק בשביל זה...

Photo 28-05-14, 13 11 21.jpgPhoto 28-05-14, 16 06 19.jpgPhoto 28-05-14, 18 42 40.jpgPhoto 28-05-14, 19 24 39.jpgPhoto 29-05-14, 15 09 37.jpgPhoto 29-05-14, 16 11 28.jpgPhoto 29-05-14, 16 13 18.jpg

פורסם

צחקתי בקול מהיציאה על הפאביות. :)

תודה על השיתוף, התמונה של הפורש הזאת מאחור עושה לי דברים שעדיף לא לכתוב באינטרנט, אני מת על התחת הזה.

אשמח אם תפרט על עליות ההשכרה.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם (נערך)

את מחיר הרכב עצמו ניתן לראות באתר של אוויס. אני לא זוכר בדיוק, כי התשלום הסופי כלל את כל הקילומטראז' שעשיתי מעבר למחיר.

200 ק"מ ליום בלבד כלולים במחיר. אין שום סיכוי לא לחרוג מזה, והקנס על חריגה יקר - יורו לכל ק"מ. אני עשיתי 1000 ק"מ בשלושה ימים ולכן הוספתי 400 יורו. שווה כל סנט.

הדלק עולה כמו בארץ, והצריכה לא מאוד מוגזמת (בעיקר בזכות ריבוי הקטעים שבהם יש הגבלת מהירות...).

אגב, הם היו מאוד נחמדים, ומאוד לא קפדנים. כשקיבלתי את הרכב סרקתי אותו מכל פינה עם פנס של האייפון, ומצאתי פה ושם שריטות קטנטנות (למרות שהוא היה חדש - 3500 ק"מ בלבד) שטרחתי לסמן ולדווח. כשמסרתי את הרכב, הנציג עשה סיבוב די חפיף רק לוודא שאין מכות רציניות. הופתעתי לטובה.

עריכה אחרונה על ידי kramerica
פורסם

בדקתי 4 ימי השכרה והנה הממצאים:

דרך AVIS - פורשה 911 עולה 1180 יורו, כולל נהג נוסף. הגבלת ק"מ - 800 ק"מ.

דרך SIXT - בנץ E63 או ב.מ.וו M5 עולות 784 יורו, כולל נהג נוסף. הגבלת ק"מ - 600 ק"מ.

דרך SIXT - בנץ CLS63 או ב.מ.וו M6 עולות 906 יורו, כולל נהג נוסף. הגבלת ק"מ - 600 ק"מ.

דרך SIXT - יגואר F טייפ עולה 1165 יורו, כולל נהג נוסף. הגבלת ק"מ - 600 ק"מ.

עם כל חיבתי לפורשה, אני הייתי "מתפשר" ולוקח M6 / M5 או F TYPE.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

החלום שלי הוא לעשות טיול כזה בסוף התואר.

השרשורים האלה הם בדיוק זריקת המוטיבציה לתקופת המבחנים הזו.

נשמע אדיר!

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

המחירים סבירים לגמרי,רק חבל שיש הגבלת קילומטרים כל כך אגרסיבית,200 קילומטר ליום זה כלום,בישביל טיול נהיגה.

Porsche 944 turbo

פורסם
שיטוט קצר באינטרנט כולל קריאה של הפוסט המעולה של האדריכל ובמהרה הוזמנה פורשה 911 שתחכה בשדה התעופה בפרנקפורט.

שמחתי לעזור.

המחירים סבירים לגמרי,רק חבל שיש הגבלת קילומטרים כל כך אגרסיבית,200 קילומטר ליום זה כלום,בישביל טיול נהיגה.

זו לא ממש הגבלה.

מותר לנסוע מעל 200 ק"מ ליום. כל ק"מ מעל 200 יעלה יורו. לא זול, אבל אפשרי.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

• חברי המעגל הראשון
פורסם

נשמע חוויה. כבר שנתיים אני חושב לעשות טיול כזה.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם (נערך)

תשמע, אין ספק שלקחת 911 ולסוע איתה לאוסטריה (גרוסגלוקנר) או לאיטליה (דולומטים / סטלביו) - זה חלום של טיול נהיגה. מצד שני, אין ספק שצריך להיות ערוך לכך כלכלית וזה עסק שרחוק מלהיות זול (מעבר לעלות החריגה בק"מ, צרף גם את עלות הדלק...), מה שהופך את העניין לחלום עבור לא מעט אנשים.

מי שרוצה טיול נהיגה שכזה ומוכן להתפשר מעט על הרכב - יוכל לקחת 135M או M4 / M3 - עם הגבלת ק"מ סבירה (בערך 1000 ק"מ על 5 ימים. בעבר היו דילים של 7 ימי השכרה ו-1500 ק"מ הגבלה. כמו בפורשה של AVIS, גם ב-SIXT גובים סכום די גבוה על חריגה מהק"מ - 75 יורו סנט לק"מ, אם איני טועה). אחרי יממה עם M3 (דור קודם - E92, עם קומפטישן Pack) בכבישם הנכונים, אין ספק שזאת מכונת ניהוג לא פחות מעניינת מפורשה 991 בסיסית (ואפילו S).

אחרי שאת הגרוסגלוקנר והדולומיטים עשינו לאחרונה (ספטמבר הקודם) עם 535D (שהייתה משעשעת במפתיע, בלי בעיות שהן הקשורות לכוח - כמובן), החלטנו שאת הטיול הקרוב אנחנו עושים עם משהו צנוע יותר אך מהנה לא פחות, לכן נבחרה לה הוט האץ' כדת וכדין - פוקוס ST טורר (קומבי) - דרך AVIS, עליה קיבלתי הצעה מצחיקה (פחות מיום השכרה יחיד של 911 / 135M) - והגבלת הק"מ די סבירה (2000 ק"מ). יש להם בצי גם GTI / GTD - לחובבי הוואגיות (ו-Europcar הוסיפו לצי שלהם גולף R - בתמחור מאוד אטרקטיבי...).

עריכה אחרונה על ידי RS

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
שמחתי לעזור.

זו לא ממש הגבלה.

מותר לנסוע מעל 200 ק"מ ליום. כל ק"מ מעל 200 יעלה יורו. לא זול, אבל אפשרי.

כן מן הסתם,הכוונה שלי הייתה שהגבלת הנסועה הורסת לחלוטין את התימחור הדיי סביר.

Porsche 944 turbo

פורסם

כל הכבוד!

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• תוכן חדש...