Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נהיגה על ידני לאחר 5 שנים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4397 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

שבוע שעבר קניתי סוזוקי אלטו ידנית 2012 לאחר 5 שנים שנהגתי רק על אוטומט (הפעם האחרונה שנהגתי על ידני הייתה בטסט בגיל 17)

קראתי המון בפורומים על איך להתנהג עם גיר רגיל, אבל עדיין יש לי מספר שאלות. אני פוחד לשרוף את הקלאץ' והבלמים ורוצה לשפר את צריכת הדלק.

1.כשאני נוסע נאמר ואני על מהירות 50 קמ"ש והילוך שלישי, על מנת לעצור אני בולם, מגיע ל30 קמ"ש, מכניס קלאץ' עד הסוף וניוטרל עד לעצירה מוחלטת. (לא מוריד לשני). האם זו נהיגה תקינה?

2.נניח ואני בפקקים, אני על הילוך שני ועקב תנאי הדרך המהירות כרגע היא 10 קמ"ש, עליי להחזיר לראשון או להמשיך בשני?

3.פעם אחת ולתמיד- דבר שבפורמים שונים כל אחד נתן לגביו תשובה שונה:

אני מתחיל נסיעה במישור- מהירות 0 קמ"ש הרמזור מתחלף לירוק-משחרר חצי קלאץ עד לנקודת חיכוך, מעט גז ולאחר מכן משחרר קלאץ לגמרי. הדבר נכון? כי יש הטוענים שאין לתת גז כאשר הקלאץ חצי לחוץ!

4. אשמח לשמוע מכם עוד טיפים על מנת לחסוך בדלק (טיפים לצורת הנהיגה-ברור שלחץ אוויר בצמיגים, טיפולים, ואי העמסת מטען מיותר הכרחיים)

תודה רבה וחג שבועות שמח!!

פורסם

1.אפשר.

יש לי חברים שמורידים מחמישי לראשון כאשר הם עוצרים ברמזור בכביש מהיר,לדעתי זה שוחק יותר מידי את הבלמים וחבל לבזבז את יעילות בלימת המנוע.

2.אפשר.

3.ברכב דיזל כאשר אתה מרים חצי קלאץ' הרכב כבר מתחיל לנסוע מעצמו אבל ברכב בנזין כמו אלטו לדעתי אי אפשר לזנק מבלי לתת גז במהלך שילוב ההילוך.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

1. אתה יכול. יש שיורידו גם להילוך שני לפני העצירה על מנת להיעזר בבלימת מנוע נוספת.

2. תלוי ברכב, אתה תרגיש איך הרכב מתנהג ולפי זה תרגיש מה נכון יותר - להישאר בשני או לרדת לראשון.

3. במנוע בנזין, בעיקר קטן כמו של האלטו תצטרך להגיע לנק' החיכוך ברוב המקרים. עם הזמן תיהיה מיומן וזה יעשה תוך פחות משנייה.

4. בירידות הימנע מהאצות-בלימות, היעזר בבלימת המנוע על מנת לשמור על מהירות אחידה בירידה.

בעליות אל תפחד להוריד הילוכים ולהעלות טורים, טורים נמוכים בהילוך גבוה במצב זה (דוושה בריצפה) יגרמו לצריכת דלק מוגדלת.

פורסם

1. תקין, גם אני עושה ככה לפעמים.

2. תלוי באוטו. אם האוטו שלך לא "רועד/נחנק" זה בסדר. אם אתה רואה שהאוטו לא מגיב טוב ב 10 קמ"ש בהילוך שני, תעביר לראשון, אבל לדעתי תרגיש "קפיצה". יש גם מכוניות שיהיה קשה להעביר להילוך ראשון אם המהירות שלך לא אפסית. אני כן מעביר לראשון לפעמים, רק לא בטוח באיזו מהירות, לפי הרגשה.

3. אף פעם לא שמעתי שמתחילים נסיעה ברכב בנזין בלי גז. אני מתחיל עם גז (ועוד במנוע 1600) ואין עם זה שום בעיה.

4. תנסה לנסוע עם מינימום האצות ובלימות, לפי תנאי הדרך. תתכנן קדימה. אל תתן גז כשעוד 5 מטר צריך לעצור. השתמש ב"בלימת מנוע" בירידות, כמובן לא לנסוע בהן בניוטראל.

עריכה - אני רואה כבר שהקדימו אותי.

אולג

פורסם
שלום לכולם,

שבוע שעבר קניתי סוזוקי אלטו ידנית 2012 לאחר 5 שנים שנהגתי רק על אוטומט (הפעם האחרונה שנהגתי על ידני הייתה בטסט בגיל 17)

קראתי המון בפורומים על איך להתנהג עם גיר רגיל, אבל עדיין יש לי מספר שאלות. אני פוחד לשרוף את הקלאץ' והבלמים ורוצה לשפר את צריכת הדלק.

1.כשאני נוסע נאמר ואני על מהירות 50 קמ"ש והילוך שלישי, על מנת לעצור אני בולם, מגיע ל30 קמ"ש, מכניס קלאץ' עד הסוף וניוטרל עד לעצירה מוחלטת. (לא מוריד לשני). האם זו נהיגה תקינה?

תפקיד המנוע הוא להאיץ ותפקיד הבלמים הוא לבלום, אין צורך לעבור הילוך-הילוך בדרך לעצירה, מה שכן אמור לקרות הוא שאתה צריך להיות בהילוך משולב כמה שיותר זמן, כך שבהילוך הספציפי יהיה לרכב כח להתקדם, אני במקומך - במצב של רמזור בכביש בינעירוני למשל, בולם עם הבלמים, כאשר המהירות יורדת משלב שלישי, ולקראת עצירה ניוטראל, בלימת המנוע עוזרת, אבל בשביל לבלום יש בלמים, הם גם עולים משמעותית פחות מקלאץ' וגיר.

2.נניח ואני בפקקים, אני על הילוך שני ועקב תנאי הדרך המהירות כרגע היא 10 קמ"ש, עליי להחזיר לראשון או להמשיך בשני?

זה מאוד תלוי ברכב ובשיפוע הכביש, אם לרכב יש כח להתקדם בשני, תשאר בשני, אם אתה מרגיש שהרכב רועד ו"מג'עג'ע", תוריד הילוך.

3.פעם אחת ולתמיד- דבר שבפורמים שונים כל אחד נתן לגביו תשובה שונה:

אני מתחיל נסיעה במישור- מהירות 0 קמ"ש הרמזור מתחלף לירוק-משחרר חצי קלאץ עד לנקודת חיכוך, מעט גז ולאחר מכן משחרר קלאץ לגמרי. הדבר נכון? כי יש הטוענים שאין לתת גז כאשר הקלאץ חצי לחוץ!

יש הטוענים שהם נחטפו על ידי חייזרים, עם כל הכבוד לסוזוקי, אין שום סיכוי שאתה מצליח לצאת מהמקום בקצב הגיוני על קלאץ' בלבד.

זה רלוונטי בעיקר לרכבי דיזל, עתירי כח בסל"ד נמוך.

4. אשמח לשמוע מכם עוד טיפים על מנת לחסוך בדלק (טיפים לצורת הנהיגה-ברור שלחץ אוויר בצמיגים, טיפולים, ואי העמסת מטען מיותר הכרחיים)

הטיפ הכי גדול זה תכנון נסיעה ומבט קדימה, שים לב מסביבך בכביש שנהגים רבים נוסעים בימני, נדבקים לרכב שאחריהם, ורק אז נזכרים שאפשר לעבור נתיב ולעקוף, בזמן הזה הם בלמו ולכן יצטרכו להאיץ שוב, על ידי מבט קדימה ותכנון הנסיעה תוכל לחסוך הרבה דלק - זה כולל גם רמזורים, שברגע שאתה מזהה אדום אין לך יותר מה ללחוץ על הגז, שמירת מרחק - שמשפרת את תכנון הנסיעה ועוד. מעבר לזה, על תסחוב את כל הבית בבגאז'.

תודה רבה וחג שבועות שמח!!

תשובותי באדום, תתחדש:-P

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

חד משמעית אסור לגלוש בתכלית האיסור לתוך צומת עם רכב בניוטרל, כיוון שאם תאבד את הבלמים, לא יהיו הילוכים שיבלמו אותך, מניסיון של בוסטר ברקס שקרס בתוך העיר, ומה שעצר אותי זה גלישה לרכב ב10 קמ"ש עם הכנסה בכוח של הילוך והרמת בלם יד.

אם זה מגיע למצב שאתה בשני והמנוע מקרטע, ואתה לוחץ על דוושת הדלק כמעט באופן מלא, למעשה אתה חונק את המנוע, כדאי לעצור עצירה מוחלטת להכניס לראשון ומשם לגלוש או להתחיל נסיעה.

תן מעט גז עם קלאץ' לחוץ, במיוחד כשאין שעון טורים אצלך ברכב, ואתה לא יודע כמה אתה נותן בפועל, ללטף בעדינות.

התענוג שמוביל אותך

פורסם

כבר ענו לך על הכל, אך לגבי סעיף 1 אוסיף משהו לדבריו של שלייקס. השתדל להישאר בהילוך כמה שיותר עד העצירה. אני אישית מגיע קרוב לרמזור בהילוך שני, ומשם זו כבר עצירה מלאה שאני מעביר לראשון עם קלאץ' לחוץ/ניוטרל. תלוי אם אני מכיר את הרמזור.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

מהתקופה שנסעתי רק על ידני זה מה שזכור לי:

1.בדיוק ככה , אין שום סיבה להעזר בבלימת מנוע בבלימה ממהירות נמוכה.

כאשר אתה בכביש ראשי במהירות גבוהה וצריך לבלום , ניתן להשתמש בהורדה להילוך שלישי לעזר בבלימה , אבל גם לא חובה.

2.במהירות אפסית כמו 10 קמש עדיף לנסוע בהילוך ראשון , אבל להיות מאד עדינים ורגישים עם דוושת הגז כדי שהרכב לא "יקפץ".ברגע שקצת יותר מהר

(נגיד 15 קמש ) כבר עדיף הילוך שני.

• תוכן חדש...