רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,553 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
פעם, ממש ממזמן, הירהרתי על הקשר בין תעשיות רכב שונות מסביב לעולם והקשר שלהן לתרבות המקומית. אפילו כתבתי על זה משהו שהתפרסם ב YNET בזמנו. היתה שם פיסקה על רכבים אמריקאים וככה היא הלכה: 12 שנים עברו מאז שכתבתי את זה. לאחר יום הנהיגה שחוויתי בשבוע שעבר, אפשר לגנוז את הרוב ולהכריז על מהפכה, לפחות בכל מה שקשור בקאדילק שבעיני רבים החזיקה את הדגל של משלחת תעשיית הרכב האמריקאית. המשך בהודעה הבאה.
הודעה אחרונה מאת RK, -
-
לפני כחודשיים הזמנתי גולף 122. בסוף ביטלתי. הובטח לי (כרגיל בעסקאות מסוג זה) שאקבל את דמי ההזמנה - 2000 ₪ חזרה. האמת? לא טרחתי אפילו לבדוק אם נכנס, מה גם שסוכן בשם ליאור אמר לי שזה מטופל. מה, צ'מפיון ישחקו בכזה דבר? התפניתי הרגע לבדוק דואר ששוכב אצלי כבר שבועות, ומה גיליתי? חשבונית של צ'מפיון על "דמי טיפול" בביטול - לא פחות ולא יותר מאשר 500 ₪ אם זה לא היה עצוב, זה היה מצחיק. כמובן שלא אמרו לי דבר, וממילא אם היו אומרים שזו כוונתם לא הייתי "משכיב" 2000 ₪. אפשר לקרוא לזה סוג של נוכלות, הרי בוודאי שיש פה הטעיה והסתרה, ואולי זו פשוט שיטת "מצליח" - מי שמזמין רכב ב- 150K בטח לא ישים לב אם ייקחו לו 500 ₪... אז עכשיו אני צריך למצוא זמן כדי לבדוק בחברת האשראי (בהנחה ש…
הודעה אחרונה מאת itaysamurai, -
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
הזמנתי חלקים להונדה פרלוד מרוקאוטו ב27.4 והיום ראיתי שהחבילה הגיעה למכס (2 בולמים אחוריים+ צינור לחץ שמן הגה כוח) השאלה שלי היא העם החבילה תגיעה עד לדואר ואז מיסים ושחרור או שאני יצתרך לשלוח מסמכים לפני? עד היום הכול נשלח דרך פדקס ואכשיו פעם ראשונה דואר ישראל((
הודעה אחרונה מאת miki28, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 611 צפיות
קיבלתי חידוש רישיון רכב לפני טסט שאמור להתבצע עוד חודש על סכום של 1337 ש"ח. לפני כמה ימים עשיתי וו גרירה ברכב ונתנו לי כפל רישיון לשלם על סכום של 30 ש"ח. צריך לשלם את שניהם? איך זה עובד במקרה כזה... תודה ויום טוב.
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אם אני צופר ברכב במשך כמה שניות (5-10 שניות), אני עושה נזק לצופר?
הודעה אחרונה מאת Talgaz, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 3 אלף צפיות
כאמור, רכב שעומד כשנתיים ללא טסט בחניה ניפרץ ונגנבו ממנו מערכת וכסא נהג. בתא כפפות היו הרישיונות שנימצאו זרוקים ברכב עצמו. האם לדווח למשטרה על המקרה הנ״ל? החשש הוא שהפרטים של הרכב יעברו לידיים עוינות וכדומה.
הודעה אחרונה מאת ג.מ פורטל, -
-
התקנת גג שמש בצ'מפיון 1 2 3
מאת Mjko-
- אחראי פורום
- 33 תגובות
- 6.4 אלף צפיות
הבנתי שחלק מהרכבים של WV שמיובאים לארץ על ידי צ'מפיון עוברים במוסכים בארץ את ההתקנה של גג המש. השאלה שלי האם ניתן להתקין גג שמש מקורי של פולקסווגן על פולו יד 2 שיצאה ללא סאנרוף במוסך של צ'מפיון?
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
-
- 9 תגובות
- 959 צפיות
שלום. אני מחפש מזה זמן מה מפגשי רכב ולא מוצא. אני צלם עם נסיון שרוצה לסיים את פרויקט תיק העבודות שלי בצילום רכבים. מי שיודע על מפגש כזה או אחר המתקיים על בסיס קבוע מוזמן להגיב.
הודעה אחרונה מאת Or05230, -
- 3 תגובות
- 677 צפיות
שלום. הזמנתי פנסיים ראשיים (שמאל וימין) לפיגו 206 דגם XT שנת 2001 הפנס עם נורה אחת H4 זוג חדשיים מהניילון 500 ש"ח(ללא הרכבה) האם המחיר תקין? לא יקר מדי? ד"א כמה עולה הרכבה + כיוון אורות? רוצים לקחת 150 האם תקין? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת xxgalxx, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 19 תגובות
- 3 אלף צפיות
הפרטים הם ככה, פעם בשבועיים בערך, רכב זר חונה בחנייה שלי, בדרך כלל זה אורח של אחד מדיירי הבניין. מה לעשות ? אני נרתע לחסום את הרכב משתי סיבות, אם אני חוסם אותו אני אחסום עוד רכב, סיבה שנייה אני חושש שאפול על טיפוס מסוכן ולא חסר כאלו באזור שלי (אשדוד). יש דרך בטוחה לחסל את התופעה הזאת?
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
- 3 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
שלום לכולם לאחרונה קיבלתי רכב יונדאי I25 חדש לגמרי מהעבודה והצג של מערכת המולטימדיה לא עובד כמו שצריך ... הכיוונון של הלחיצה על המסך לא תקין. בספר של המערכת רשום ללחוץ על כפתור בחזית המערכת כדי לרסט אך לא קיים כפתור כזה , הוצאתי את המערכת לגמרי וחיפשתי מכל הכיוונים אך ללא הועיל .. אין כפתור בדקתי עשר פעמים מכל כיוון בנוסף אי אפשר לכוונן את המסך דרך המסך מגע בגלל שהוא לא מגיב ... ואני לא מצליח לרסט את המערכת בשום צורה... פניתי לחברה הליסינג והם רוצים לשלוח את הרכב למוסך רק עוד שבועיים ואני בלי רדיו וזה מעצבן ... גם לא רשום שם הדגם של המערכת חוץ מAVOX שום דבר... למישהו יודע איך אני מרסט את הכל ? תודה עידן
הודעה אחרונה מאת trip_88, -
שלום לכולם אני לא יודע לאיזה תת פורום לקשר את זה אבקש עם זה לא מתאים להעביר לתת פורום המתאים הסיפור הוא ככה נסעתי על כביש איילון דרום לכיוון ראשל"צ מאחורי הגיח רכב שאינני מכיר הגיע בנתיב שלידי ניצמד אליי ממש הזיז את ההגה בפתאומיות שמאלה ואז ימינה בצורה כזאת כמו בסרטים במטרה להיכנס בי אני כמובן הסתתי את ההגה ואז הרכב החליק לי ימינה ושמאלה ומערכת ABS פעלה הצלחתי להתעשת ולהחזיק את ההגה חזק כדי לחזור לנתיב ,חזרתי לנתיב אני רואה שהרכב המתנכל מתחיל לטוס אני טס אחריו תוך כדי טלפון למשטרה הוא מגיע 120-130-140 הרכב שלו נחנק ואז הגעתי אחריו והצלחתי לתת לשוטר את הפרטים של בעל הרכב שזה המספר רכב לבנתיים הנהג שניסה להיכנס בי , ניסה לברוח אבל אני כבר לא …
הודעה אחרונה מאת oren1994, -
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
אחד ולתמיד, כמה ק״מ צריך לעשות רכב בשנה שיחשב שלא עשה יותר מידיי בזמן המכירה
הודעה אחרונה מאת ezuf, -
-
- 5 תגובות
- 656 צפיות
שלום, רציתי לדעת ממכה מורכב המחיר שמשלמים לחברת הליסינג, שווי מס, שווי שימוש ואיך זה מתבטא . האם שמישהו משתכר 12,000 ש"ח ברוטו מורידים לו שווי שימוש 3000 ש"ח ואז מנקים את המס לפי איזה מדרגה ? עד 9000 זה 14% ואחרי 9000 ועד 14000 זה 21% ? בנוסף האם שווי השימוש משולם לחברת הליסינג או למדינה ? ואיזה תשלומים יש עוד כדי להחזיק רכב שכזה . תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
גוד שאבס לחברי הפורום. היום בצהריים מול העיניים שלי התיישבו במזדה 3 שמונה איש כאשר הילדים על הרגליים (מן הסתם לא חגורים). מה אתם הייתם עושים אני שואל? מתקשרים למשטרה? מעירים להם? אני בחרתי לשתוק אבל ביום יום אני רואה בעיר ילדים שיושבים בתא המטען ברחבי סטיישן. מיניבוסים של 20 מקומות שיוצאים מתוכם לפחות 30 ילד. לא אוהב להכליל אבל דבר המאחד את כל המקרים האלה שכל המעורבים הם חרידים. קצת חבל לי שיום אחד יקרה אסון גדול יותר מזה של משפחת אטיאס,יש עם מי לדבר במקרים כאלה בכלל?
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
לרכב אחריות ל 3 שנים או 100k. כרגע הרכב עם 100300 קמ ועוד שבוע עוברים להם 3שנים מרגע שיצא מהסוכנות. נכנסתי שבוע שעבר למוסך מורשה היבואן לתיקון תקלה + מפסק חלון שנתקע . המוסך לא מוכן לתקן במסגרת האחריות כי עבר כב 100k.(הוא ינסה לבדוק מול היבואן , אולי היבואן יסכים להשתתף חלקית) מה מקובל ? האם בגלל 300 ק"מ לא מכבדים אחריות ??? הרכב טופל כל הזמן לפי הספר ובמוסך היבואן .
הודעה אחרונה מאת nimi13, -
- 10 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מה קורה חברים, לא מזמן רכשתי bmw ואני מחפש מישהו שמבין עניין ברכבי bmw, איזור פתח תקווה והסביבה. אשמח להמלצות על מישהו שבאמת מוכר בתחום עם מחירים יחסית סבירים. תודה.
הודעה אחרונה מאת eladns, -
- 0 תגובות
- 484 צפיות
שמי משה אני בן 64 ובעל למעלה מ-40 שנות ניסיון בניהול מוסך. בעל תעודות הסמכה 01,02 בנזין ודיזל,ותעודת טכנולוגיה מתקדמת. מחפש עבודה כמנהל מקצועי/מכונאי רכב באזור המרכז . למשרה חלקית/מלאה (אפשרות גם לעבודה כיועץ מקצועי במוסך ללא החלק הפיזי). 054-6588792 משה
הודעה אחרונה מאת yogevtz, -
- 0 תגובות
- 548 צפיות
שלום רב, אשמח אם תוכלו לענות לי הסקר הבא: https://docs.google.com/forms/d/1DLLW3F7I2NuNOE93Ed1-K3-ruRoq9eHGxJvRCan5Z08/viewform?usp=send_form תודה רבה! יום טוב.
הודעה אחרונה מאת daromay, -
שכן מדביק לי מדבקה 1 2 3
מאת elad tzadok- עוקב אחד
- 31 תגובות
- 6 אלף צפיות
היי, מצטער אם כבר פרסמו פוסט כזה אבל בכל אופן לא מצאתי. המקרה הוא כזה: ביקרתי את ההורים שלי וחניתי בחניון, לא הייתה חניה אז חניתי מול המחסן שלהם. כשהגעתי לרכב ראיתי שהדביקו לי מדבקה מול הפנים - כמובן עצבים והכל אבל אמרתי לא נורא פעם ראשונה בחינם (ואולי גם לא הייתי הכי בסדר). פעם שניה חניתי במקום אחר שלא מפריע לאף אחד - כשחזרתי שוב פעם הדביקו לי !!!!!! עכשיו כבר ממש התעצבנתי :x:x ההורים שלי אמרו שהם חושבים שהם יודעים מי זה ושהם ידברו איתו וביקשו שלא אעשה בלגן (כי אני מסוגל). היום שוב פעם חניתי במקום שלא מפריע לאף אחד ושוב פעם שמו לי!!!!!!! אבל עכשיו כבר הייתה לי מצלמה שצילמה הכל (ותודה למוביוס המלכה!). מה עכשיו ? 1. ללכת למשטרה ? 2. תביעות קטנות ?…
הודעה אחרונה מאת DJI, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שמתי לב שככל שהשנים עוברות מנועים נעשים פחות גמישים וקשה יותר לזנק עם הרכב מהמקום. זה למרות שעל הנייר למנועים הישנים היו נותנים מצחיקים, נניח 50כ"ס על נפח 1.8 ומומנט משהו כמו 10קג"מ. ברכבים של פעם, שנות שנות ה50~70 וכניראה גם לפני הזינוק היה מאוד קל, מנועים היו בנויים לעבודה על טורים נמוכים והיה להם מספיק מומנט. יותר מזה, היו מעט מאוד הילוכים: 3~4 והזה היה מספיק, המנועים היו כל כך גמישים שמהר מאוד במהירות נמוכה עוברים להילוך שלישי האחרון שמספק את מרבית טווח הנסיעה, הנהיגה הייתה כימעט כמו בגיר אוטומטי שלא היה אפילו אופציה עבור מרבית הרכבים. בהרבה רכבים מודרניים צריך כל הזמן לשחק עם הילוכים כדי לשמור על קצב התנועה. טיפה עליה וכבר להוריד מהילוך שישי לחמישי ואפילו רבעי.…
הודעה אחרונה מאת edan82, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 732 צפיות
היי, אבי משאיר לי את הרכב לטסט בזמן שהוא בחו"ל. קראתי באתר של משרד הרישוי שאני צריך ת.ז. שלו (מקורית), ויפוי כח חתום. אבל - עוד קרוב משפחה רשום ברישיון הרכב בגלל שרצו להוציא תו חניה בת"א. האם אני צריך גם ת.ז. של קרוב המשפחה הנוסף? האם צריך שני יפויי כח? תודה מראש.!
הודעה אחרונה מאת eitama, -
התמונות הללו צולמו באילת, [ולא בטורקיה], 9 ימים אחרי הגשם של שבוע שעבר! פשוט הפקרות! 1 2 3 4
מאת yossiaviel-
- אחראי פורום
- 47 תגובות
- 6.2 אלף צפיות
אצלנו לומדים לקח רק אחרי שקורה משהו. תמיד. כבר הרבה שנים שעיריית אילת אינה מתייחסת לבעיית החנייה באיזור גבול טאבה. מה שכן היא מאוד מקפידה למלא את מכסת הדוחות באיזור. היא אפילו סגרה עם סלעים את מעט המקום שנותר מעבר לשוליים. מפאת חוסר במקומות חנייה, ואימת המכונה המשומנת היטב של הפקת הדוחות שפועלת גם בשבתות ובחגים מ-9 בבוקר ועד 9 בלילה, האזרחים המסכנים מחנים את רכביהם בתוך שטח עפר מטרים סמוכים מהכביש. אלה שהפעם הם נלכדו בתוך מלכודת מים ובוץ בגובה 1,6 מטר, עקב הגשם. אלה שבאו בזמן הצליחו לחלץ את המכוניות, אך היו שהמזל לא שיחק להם ו"אכלו אותה". שיחה עם בעל רכב{שעדיין שם!} העלתה שאף גורם לא פנה אליו בקשר לרכבו ששקע. אבל אילו היה חוסם רכב אחר, אז היו באים. התמונות מדברות…
הודעה אחרונה מאת OFF-RoaD, -
-
- 3 תגובות
- 545 צפיות
כבעל BMW, אתר : http://www.realoem.com מספק המון מידע על מקטים של אביזרים שונים ואיורים היכן נימצאים. האם קיים אתר דומה לו להונדה סיויק? תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת daniel_carstyle, -
- 3 תגובות
- 728 צפיות
שלום, אני משרת כנהג מעל 12 הציאו לי לצאת למעל 15 ולהישאר בבסיס שליי השאלה אם כדאי לצאת או שזה סתם, אני לא מתכוון לעבוד בזה באזרחות. כמה מילואים מעל 15 עושים?
הודעה אחרונה מאת rsm130d, -
כדרכם בקודש הם ממשיכים לפנק אותנו במתנות קטנות שעושות טוב על הנשמה. הפעם קופסת עץ מעוצבת עם בקבוקי בירה טובה וכוס עם סמל המותג (הפעם שלחו לי אבארט').
הודעה אחרונה מאת DJI, -
- 1 תגובות
- 558 צפיות
אני לפני קניית רכב ומעוניין לפני שאני הולך לבדיקה לראות את הטיפולים שעבר הרכב בסוכנות ממנה הוא נקנה לפני שנה וחצי (צ'מפיון). השאלה שלי איזה אישור (אם בכלל) אני צריך מבעל הרכב כדי לקבל גישה לגליון הטיפולים שלו והאם אפשר לברר את הפרטים דרך סוכנות במקום המגורים שלי למרות שהרכב נקנה וטופל בסוכנות אחרת.?
הודעה אחרונה מאת doras, -
ראיתי בתחנת דלק צפופה ברעננה, תור כניסה לתדלוק, של מספר מכוניות. הראשון בתור לא רצה להתקדם עוד כמה מטרים וחיכה לראות איזה רציף משאבות יתפנה ראשון. מאחוריו עמד רכב של בחור צעיר שצפצף כל הזמן, מדי פעם נכנס בו (קלות) בכוונה מאחורה, כדי שהראשון יתקדם מעט ויתן לו להיכנס ולהתיצב מול אחד מרציפי המשאבות. התחילו קללות וצעקות ולא היה חסר הרבה למכות. בכל מקרה מדובר על דקות מעטות. מאחורי הרכב הראשון עמדו בתור לתדלוק כ 3 רכבים מחוץ לתחנה וצמודים למדרכה. הם לא הפריעו לתנועה בכביש כי ממילא היה עוד תור מקביל, של הרכבים שממתינים לרחצה, שעמדו קרוב למרכז הכביש, והתור הזה אכן הפריע לתנועה. מי היה בסדר \ לא בסדר : האם אלה שרצו להקדים בכמה דקות את הכניסה לתחנה (ועם קצת מזל לתדלק לפני…
הודעה אחרונה מאת iluxxxa, -
- 7 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום חברים. לפני כמה ימים הייתי עד למקרה בו מכונית ביצעה "קיצור דרך" ועקפה רמזור ביציאה מ-"צומת צבר" לכיוון חיפה, ורציתי לדעת האם חוקי לבצע דבר כזה. באותו המקרה, המכונית נסעה לפי החץ האדום כמוצג בתמונה (עלתה על המדרכה שמוגדרת בחלקה כחנייה וחצתה אותה). על פניו נראה כי אין הדבר מהווה עבירה, כי ניתן לראות שישנה מכונית שחונה על המדרכה באזור המסומן לכאורה כחנייה, ואם היא רשאית לעלות על המדרכה ולנסוע עליה, אז למה שמישהו אחר לא יוכל? נ.ב את התמונה הבאתי מגוגל מפות. מדובר בתמונה ישנה ומאז כמעט כל האזור השתנה לגמרי. יש לציין כי מעבר החצייה שנמצא מתחת לתמרור עצור כבר לא קיים.
הודעה אחרונה מאת blackice, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1 אלף צפיות
נשלחתי מהעבודה לארץ השמש העולה. שיכנו אותי ביוקוהאמה, עיר השניה בגודלה ביפן (לפי ויקיפדיה) , מספר דקות ברכבת מטוקיו. אז כול השבוע עבדתי קשה, מהעבודה לישיבות עסקים / לפאב עם עובדי החברה היפנית שעבדתי איתה, בלי זמן פנוי לעצמי, לא ראיתי כמעט כלום מהאיזור חוץ מרכבות ומסעדות. חשבתי לעצמי, בטוח צריך להיות משהו מעניין בטוקיו מבחינה מוטורית מדי פעם הציצה איזה אוונטדור או בנטלי אבל לא על זה אני מדבר, זה לא זה. חיפשתי באינטרנט, גיליתי שיש מפגשי רכב באיזור חניה על אי מלאכותי ליד יוקוהאמה, 7 קילומטר מהמלון המקום נקרא Daikoku Futo PA . הטיסה לארץ תוכננה בשבת בבוקר, יום שישי היה יום קצר יותר, סיימתי לעבוד, שוב לפאב עם החברה ואני לחוץ על להגיע לאיזור הזה, תחבורה ציבורית לא מג…
הודעה אחרונה מאת David32, -