Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4422 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים.

לפני כמה ימים הייתי עד למקרה בו מכונית ביצעה "קיצור דרך" ועקפה רמזור ביציאה מ-"צומת צבר" לכיוון חיפה, ורציתי לדעת האם חוקי לבצע דבר כזה.

באותו המקרה, המכונית נסעה לפי החץ האדום כמוצג בתמונה (עלתה על המדרכה שמוגדרת בחלקה כחנייה וחצתה אותה). על פניו נראה כי אין הדבר מהווה עבירה, כי ניתן לראות שישנה מכונית שחונה על המדרכה באזור המסומן לכאורה כחנייה, ואם היא רשאית לעלות על המדרכה ולנסוע עליה, אז למה שמישהו אחר לא יוכל?

php3aT3aH.png

נ.ב

את התמונה הבאתי מגוגל מפות. מדובר בתמונה ישנה ומאז כמעט כל האזור השתנה לגמרי. יש לציין כי מעבר החצייה שנמצא מתחת לתמרור עצור כבר לא קיים.

פורסם (נערך)

אני בטוח שתיכף מי שמתמצא בחוק יוכל להעלות לך ציטוט מדוייק מדוע אין ליסוע על המדרכה למעט חצייתה ע"מ להכנס ולצאת ל/מחנייה.

יש לך ספק שזה עדיין לא חוקי ולא מותר ?!

עריכה אחרונה על ידי חולגי
הבהרה

alfa 156 2.5.

פורסם

לדעתי, חד משמעית לא. הנסיעה דרך המדרכה מותרת לצורך כניסה ויציאה לחניות (או חצרות).

שוטר שיראה את האוטו עולה ויורד מיד חזרה לכביש יבין מיד שהחניה אינה סיבת עליית הרכב למדרכה.

פורסם

לדעתי, אם המדרכה מותרת לנסיעה כדי להגיע ולצאת מהחניה, אז היא מותרת לנסיעה. הרי שכשהרכב ישתלב בכביש, העובדה שהוא רק יצא מהחניה הרגע, או שהוא עבר שם במיוחד כדי לעקוף את הרמזור, לא תשנה לנהגים שסביבו.

איך אפשר בכלל לאכוף כזה דבר? לדוגמא, אם נהג ייכנס לשם בידיעה שהוא מתכוון לחנות, אבל ייזכר שהוא שכח לקנות גרעינים, ולכן ימשיך לתוך הצומת בלי להחנות בדרכו לפיצוציה, הוא עבר על החוק או לא?

הסובארו שבסמלון למכירה

פורסם

בנוסף למה שכבר ציינו המגיבים מעלי הרכב צריך לעבור את פס העצירה ברמזור אדום כפי שמשתמע מהצילום.

סעו בצד ימין!!

306XT,307XS,Mito155 HP בעבר

,Giulietta QV. היום

פורסם

יש הפרדה מאוד ברורה:

חציית מדרכה כדי להגיע לחנייה (כך לגבי כניסה לחניה, או הגעה לחניה מסומנת על גבי המדרכה), ואז החצייה מתבצעת מהמקום שבו הרכב המדובר יצא ולא מהמקום שממנו הוא נכנס.

כאן זה לא חציית מדרכה בכלל אלא נהיגה על מדרכה שלא לשם חצייתה (סימול עבירה 5443, 250 ש"ח קנס ו-2 נקודות).

זה גם נופל לעבירה "עשיית מעשה שלא כדין המגביל את השימוש במדרכה" (סימול עבירה 6642, 250 ש"ח קנס ללא נקודות).

ההגיון גם אומר שאין טעם במעשה כזה אלא כשהרמזור אדום כמו שאמר יניב לפניי, ואז כמובן יש לנו כניסה לרמזור באור אדום.

כמובן שדו"ח על פעולה אחת אינו פוטר מדו"ח על השאר, אחד כזה יכול לקבל 3 דו"חות על כל שלושת העבירות.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אני אוהב את היצירתיים האלה, בכל פעם מחדש אנשים בכביש נהיים יצירתיים כשזה מגיע ללחסוך חצי דקת רמזור.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

• תוכן חדש...