רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,553 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 19 תגובות
- 6.3 אלף צפיות
מי מכיר? מי יודע? האם כדאי לקנות? חיפוש בגוגל הביא אותי לזה: http://www.rockstonetyre.com/ אז אפשר להבין שזה סיני,אבל עד כמה זה זבל?
הודעה אחרונה מאת Cerebral Cortex, -
-
- 10 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
בשול שהופך לנתיב תחבורה הציבורית בשעות מסויימות על כביש החוף יש עמודים עם תמרור ועליהם יש מצלמות. ובכל זאת מאסות של אנשים נוסעים בשול כדי לעקוף את הפקק. למען הסר ספר אני לא נוסע בשול. אני מנחש אם אנשים נוסעים ונוסעים, כניראה הם לא קיבלו דו"חות. למה משמשות המצלמות האלו?
הודעה אחרונה מאת יניב alfa, -
- 0 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום , אשמח לפרטים לגביי משאיות (וואן) מ 5 ועד 7 טון של IVECO מבעלים קודמים , נהגים ואנשי מקצוע . בדגש לדגמים הארוכים והגדולים ביותר כמו : דגם : 50C15 ( נדמה לי שהיא המומלצת בקטגוריה ) דגם : 50C18 ( דגם זה וע"פ הביקורות "סובלות" מבעיה בהזרקת הדלק ) האם מישהו יכול להרחיב ? האם אמת בדברים ? המלצות לדגמים גדולים במיוחד משנתונים ישנים ? מדובר בחלוקה עירונית לא כבדה סתם לידיעה . תודה , לכל העוזרים .
הודעה אחרונה מאת babagam, -
- 1 תגובות
- 552 צפיות
אני מחפש לקנות גגון למגאן 2 שנת 2008, יש באביזרים ליד ביתי ב250 ש"ח לא יודע איזה פירמה. מצד שני הגעתי לאתר של הצב שהוא נשמע לי די מבין בגגונים אצו עולה כ 400 ש"ח. האם יש משמעות להבדלים? או שעדי לקנות איפה שזול יותר אגב שני הגגונים הם תוצרת הארץ. וזה האתר של הצב http://www.theturtle.co.il/
הודעה אחרונה מאת itsik30, -
- 2 עוקבים
- 20 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
גוגל בנתה מעיין אב טיפוס של רכב ללא הגה ודוושת שמסיע את עצמו, לטענתם הגורם העיקרי של תאונות הוא בני אדם (וואלה?) המכונית כרגע קטנה וקומפקטית ומגיעה עד 40 קמ"ש וכוללת 2 מושבים. אני לא רואה את עצמי ביום מן הימים קונה דבר כזה לשימושי הפרטי. לדעתכם זה יתפוס? (כרגע לא מוצע למכירה, בעתיד הם מתכוונים להגדיל את המהירות המירבית וכו וכו..)
הודעה אחרונה מאת DJI, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 7 אלף צפיות
לא מבין למה עשו את זה, מסכן הולכי רגל ומטעה נהגים, אני רואה ירוק, אני בא לפניה בביטחון, ופתאום אנשים חוצים במעבר חצייה, כי גם להם יש ירוק. אשמח להסבר מה חוכמת הרעיון. תודה.
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מישה יכול לתת לי את רשימת האבזור ברכב הזה? אני צריך הכל. כולל מראות חשמליות ( אם יש) מגנזיום (אם יש) או כל אבזור אחר.
הודעה אחרונה מאת noogie, -
- 23 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
שלום לכולם, הזמנתי את הרכב גולף 1.2 MK7 ובחברה נאמר לי שחיישני הרוורס אינם מקוריים (שלדעתי זה ממש מביך עם הסכום ששולם). בתור אחד שהיה לו רכב ספורט לפני אני לא רואה את עצמי שם ארבע עיגולים מכוערים על הטמבון האחורי ברכב החדש. האם יש מקום בארץ שמבצע התקנת חיישני רוורס OEM שלפחות יהיו שטוחים על הטמבון? לאחר בדיקה באיביי ראיתי את המוצר הזה: http://www.ebay.com/itm/360668628508?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649 האם למישהו יש ניסיון עם החיישנים האלה? כי לפי מה שאני רואה זה נשמע טוב מידי מלהיות מציאותי. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת ArikC, -
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום חברים הרכב - פולו 1.4 DSG משנתון 2011 . ברישיון הרכב החדש שקיבלתי מופיעה דרגת זיהום אוויר = 5. ברישיון משנה שעברה מופיעה דרגת זיהום אוויר =3. האם מישהו יודע להגיד איך זה משתנה ואיך קובעים שדרגת הזיהום קפצה בשתי מדרגות? והאם הדבר משפיע על סכום הטסט שאני משלם ? תודה לעוזרים .
הודעה אחרונה מאת Yanlin, -
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
ממש לא יאמן איך אצה חלפה לה שנה שלמה מאז רכישת הרכב, ממש בלי לשים לב. אז הגיע הזמן וחודש הבא הרכב יכנס לטיפול ראשון שלו. הרכב גמע 13KKM - וכעת לסיכום: מרחב פנימי: בתור בחור לא קטן אחד השיקולים שלי בבחירת סופר מיני היה שהרכב יהיה מספיק מרווח בסביבת הנהג מלפנים וגם מאחור לצורך נסיעות משפחתיות. הנסיעה ל4 נפשות בוגרות נעימה ומרווחת. אם מדובר בילדים אז שלוש נכנסים מאחור ללא בעיה. תא המטען סביר מאוד בגודלו ביחס לקטגוריה וגם עגלת תינוק נכנסה לתא המטען בלי וויכוחים. הערות: (דברים שהפריעו לי ושמתי לב בתוך המרווח הפנימי של הרכב) - הכפתור לסירקולציה פנימית תמיד כבוי בתחילת נסיעה( נוסע תמיד על סירקולציה פנימית) -מצת הרכב שמשמש להטענה בעיקר לפלאפונים התג…
הודעה אחרונה מאת d300, -
-
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, מעדיף לתת לחבר פורום איזה שישית בירה מאשר 200 שקל למוסך לבדיקה. תודה
הודעה אחרונה מאת ToSToS, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 20 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
אני מדבר בעיקר על פניה שמאלה באור ירוק בצומת מרומזרת. בכל מקום בעולם שיצא לי לבקר, אם אין ברמזור חצים שמסמנים זכות קדימה שלך, צריך לתת זכות קדימה לתנועה ממול בפניה שלאלה כשיש לך אור ירוק. בארץ אם יש לך אור ירוק - כל השאר עומדים ותמיד יש זכות קדימה לך. שזה לדעתי דבר טוב ועדיף פי כמה מהסידור הראשון. האם יש עוד מדינות עם סידור כזה ואם לא - מדוע?
הודעה אחרונה מאת Gregos, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מיותר לכתוב הקדמה עד כמה רמזורים גורמים לעומסים בכבישים בינעירוניים. הרמזור עובר לירוק, הרכבים בשורה הראשונה מתחילים לזוז בהאצה איטית. ברגע שנפתח מרווח בטיחות, זזים הרכבים שעמדו מיד אחריהם. הזמן רץ, מכוניות בשאר כיווני התנועה מחכים, אבל הרכבים בשורה השלישית ומעלה בטור שקיבל אור ירוק עדיין עומדים ומחכים שיתפנה לפניהם כדי שיתחילו להאיץ. בקיצור כל אחד מכיר את התופעה וכמה זה בלתי יעיל. עכשיו נזיז את פס העצירה 50 מטר אחורה, ונציב שם רמזור נוסף. נניח שלמכונית ממוצעת לוקח 10 שניות לעבור 50 מ' אלה ממצב עמידה. רמזור זה עובר לירוק 10 שניות לפני שמגיע הזמן של הרמזור בצומת עצמה מתחלף לירוק. הרכבים מגיעים לצומת כשהם כבר במצב של 50 קמ"ש, ונכנסים לירוק במצב שכולם בתנועה. מובט…
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 2 אלף צפיות
שמתי לב שבהתקרב החום הקיצי בארץ, המכונית - כמכונה - פועלת "חלק" יותר ובאופן "חמאתי" יותר. יש פחות רעשים מתכתיים אם בכלל (לא, לא מדובר בתקלה טכנית אלא ברעשים טיפוסיים הנלווים לפעילות מכאנית) לעומת המצב בחורף, כשאז החלקים פועלים באופן גס ומחוספס יותר. האם גם אתם שמים לב לכך? אם לא, האם זה בגלל שאני רגיש לפרטים הקטנים האלו ולכן שם לב לכך? אולי זה בגלל שהמכונית שלי פשוטה וזולה ולכן לא מהונדסת\מושקעת מספיק (הן חלקים נעים הן חלקים לא נעים, כמו בידוד) כך שנוצר הבדל כזה כתוצאה מהפרשי הטמפרטורות? מעיין אותי לדעת את תשובותיהם של בעלי מכוניות מיני בעיקר ו\או מתוצרת פיאט. נ.ב. שכחתי לציין שחוש השמיעה שלי די מיומן ומאומן לשים לב להבדלים ברחשים וצלילים מתחום אחר (אודיו…
הודעה אחרונה מאת matansab, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 485 צפיות
http://www.iga.co.il/newsletter/news_357.html
הודעה אחרונה מאת igaadmin, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
משהוא פה התנסה עם הרכבה של מצלמת רוורס, או יש לו ניסיון עם מערכות כאלה: http://www.ebay.com/itm/4-3-Car-TFT-LCD-Monitor-Mirror-Wireless-Reverse-Car-Rear-View-Backup-Camera-Kit-/291143057587?pt=US_Rear_View_Monitors_Cams_Kits&hash=item43c97a80b3 אני מתלבט אם להתקין מצלמת רוורס או חיישני רוורס, אפשר לקנות חיישני רוורס ב54 ש"ח אבל זה כולל קדיחה של 4 חורים ברכב, והם גם ממש בולטים ולא נעימים לעין. לעומת זאת המצלמת רוורס נסתרת ודורשת פחות חורים, אבל מחייבת אותי להוסיף מסך לרכב, כנראה בצורת מראה שמתלבשת על המראה המקורית. אני מאמין שההתקנה תעלה באזור ה100-150 ש"ח, עדיף להשקיע במצלמת רוורס או להתקין חיישני רוורס, איך האמינות של המצלמות רוורס האלה?
הודעה אחרונה מאת CaR MaN, -
- 4 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
מישהו יכול לומר לי בבקשה את קוד הצבע הצהוב הזה? (צהוב מטאלי\פנינה). רוב תודות, יש לי וואזה לצבוע
הודעה אחרונה מאת In Flames, -
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 6.7 אלף צפיות
אתמול עברתי טסט ראשון. עוד חודש וחצי אני חוזר לצבא ואני צריך לדעת מה לעשות עם העניין של המלווה כי אין לי רכב בבית ולהורים שלי אין רישיון. אם אני מחתים איזה דוד או מישהו שלא באמת ליווה אותי, משרד הרישוי יכולים לעלות על זה? אם יש פתרון יותר טוב אני אשמח. ולכל המודאגים - אני לא מתכוון לעלות לכביש בלי לצבור טיפה ניסיון. אני אקח איזה 2-3 שיעורים לפני כן.
הודעה אחרונה מאת wil, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 13.3 אלף צפיות
באלו מדינות מיוצרת פורד פוקוס שמגיעה/הגיעה לארץ החל משנת 2000 וכלה בימים אלה ממש?
הודעה אחרונה מאת avivsi, -
-
- 12 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
http://loiter.co/v/why-are-we-not-funding-this-2/ נראה לי פתרון מעניין לדרכים בין-עירוניות. דעתכם?
הודעה אחרונה מאת urilivne, -
- 0 תגובות
- 529 צפיות
שלום חברים ביום שישי הקרוב (30.5.14) בשעה 15:00,מתקיים במפגש חובבי רכבי BMW באיזור החניה של הסופרלנד בראשון לציון,אשמח לראות חברים שיש להם רכבי BMW באים למפגש. כמו כן חשוב להבהיר המפגש הנ"ל להנאה בלבד ,מי שמחפש מקום להשתולל זה לא המקום. אשמח לפגוש אנשים עם רכבי BMW מעניינים.
הודעה אחרונה מאת TAMIR2000, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
מה רע בפנסים קטנים כמו באוטובוסים?
הודעה אחרונה מאת COMMANDER, -
-
- 0 תגובות
- 563 צפיות
למה צריכת הדלק בפיאט אונו היא חסכונית מאוד מאוד? ואני זוכר שתדלקתי את הפיאט אונו שלי ונסעתי איתה לעבודה בעיר שלי אבל יש קצת מרחק וכל זה אז הדלק הספיק לי לשבועיים-שלוש. פיאט אונו מנוע 1100 FIRE עושה 1 לכמה בתוך העיר? וכמה מחוץ לעיר?
הודעה אחרונה מאת real madrid123, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם, בספר רכב שלי רשום שבזמן ההרצה, 1000 ק"מ הראשונים, אסור שהרכב יהיה בהילוך סרק יותר מ3 דקות. השאלה שלי מה ההיגיון בכך ? והאם עמדתי בניוטרל בערך 10 דקות ואחרי זה עוד 20 דקות יהיה נזק כלשהו . עשיתי חיפוש בכל מה שנוגע להרצת רכב חדש בפורום ואף פעם לא דובר על זה.
הודעה אחרונה מאת רוכב בודד, -
-
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
היי. לפני כמה ימים קיבלתי רכב ידני חדש שקניתי. לא נהגתי 7 שנים בידני (מאז השיעורי נהיגה.. וגם שם לא ממש לומדים יכולות נהיגה בידני). ראיתי סרטונים ביוטיוב (תתפלאו זה עזר לי מאוד) וסה"כ יצאתי עם הרכב מהסוכנות והנסיעה הייתה סבירה+ מבחינת ההילוכים. יום לאחר מכן, קרתה לי פאלטה רצינית. אולי אפילו טפשית. הייתי בהילוך חמישי, בהאטה, על מהירות של משהו כמו 40-50 קמ"ש, ורציתי להעביר להילוך רביעי, אבל מתוך בלבול של טירונים וחוסר הרגל העברתי להילוך רוורס. הידית הילוכים הייתה ברוורס משהו כמו חצי שניה-שנייה, הגיר השמיע קצת רעשים של "חחח" ומיד שלפתי את הידית החוצה לעבר ניוטרל. אני לא זוכר אם הספקתי להרים חצי קלאץ' על רוורס. לדעתי לא . סיפרתי על זה לחבר שלי והוא אמר לי שכ…
הודעה אחרונה מאת Tom_22, -
- 3 תגובות
- 820 צפיות
שלום לכולם, חשבתי על דיון מעניין. איזה רכב קניתם,כמה המוכר רצה ובכמה קניתם אותו. יאפשר לקבל אינדיקציה לגבי סחירות הרכב ומצב השוק.
הודעה אחרונה מאת HenzTDI, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 897 צפיות
למכונית שלי יש גריל לא מקורי, אני רוצה להחזיר את הלוק המקורי. בארץ לא מצליח למצוא חלק בפירוקיה (פשוט אין רכבים כאלה ומה שבפירוק אין להם את החלק). חדש מקורי עולה סכום כזה שאני יאלץ להמשיך לסבול עם הלא מקורי. מישהו בחו"ל מוכר גריל מקורי לרכב שלי (משומש במצב מושלם). הייתי רוצה לייבא. אני חושש שהחלק יתקע במכס. זה חלק גדול ואי אפשר להביא אותו בתור מחזיק מפתחות או לד USB. למישהו יש ניסיון עם הפרוצדורה? זה ריאלי להביא חלק משומש מחו"ל? אני יודע שחלקים חדשים עם תקן E אפשרי. אבל מאיפה אני יכול למצוא לחלק עתיק?
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
התחדשתי לא מזמן בפיג'ו 2008, 1.2 ידנית. שלשום אני עוצר ברמזור אדום הרדיו עובד, המזגן עובד, הטלפון צלצל, אני מחפש את הטלפון, לא מוצא, מדליק אור באוטו בכדי לחפש את הטלפון (כאמור, זה הכל מתבצע תוך כדי עמידה ברמזור אדום)פתאום האור נכבה. אני מזדקף, בודק מה קרה ורואה בצג הודעה בסגנון של (לא ציטוט מדויק) "turning off in-light to mentain a/c requierments":shock: ("מכבה אור פנימי לאפשר דרישות מזגן"). אתמול אני עומד ברמזור אדום, שומע מוזיקה, (מערכת מקורית, לא מגברים ולא סאבים) נהיה חם, מדליק מזגן, פתאום המערכת מורידה לי את הווליום ל 8 (בקושי שומעים) ומוציאה לי לצג הודעה (לא ציטוט מדויק) "LOWERING VOLUME TO MENTAIN A/C REQUIREMENTS":shock: ("מוריד ווליום לאפשר דרישו…
הודעה אחרונה מאת נהג מתחיל, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני אמור לנסוע לטורנטו בחודש הבא ולשכור רכב. אני מתלבט בין 3 סוגי מכוניות פורד אקספלורר, פורד אסקייפ (לא קיים בארץ להערכתי) וג'יפ גראנד צירוקי. בהנחה שאקבל את מה שאזמין ולא יביאו לי משהו אחר. אני מתכנן לבצע את רוב הנסיעות בכבישים סלולים ומעט לרדת לשטח. מה יותר נוח מבחינת נהיגה, אחיזת כביש וכו' בארץ יש לי ביואיק לה קרוס 2011 מנוע 3.4 ואני רוצה לא להתאכזב מבחינת נהיגה ברכב השכור. בתודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Applez, -
- 11 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום חברים, השאלה בגוף הכותרת, יש מוסכים שמוכנים לקבל לקוח שמגיע עם חלקים? אני מעדיף לקנות את החלקים שלי בעצמי. אני מקבל אותם במחיר מצוין ובטוח במה שמותקן ברכב. אם אתם מכירים מוסך מקצועי ואמין כזה, אשמח להיעזר בכם. איזור חיפה. מיכאל
הודעה אחרונה מאת Michael_N,
-
מי מחובר 39 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 165 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Yoyo770
- Haim_gds
- Camaro 92
- Ctzvi
- לירון .ה.
- Itzik-b
- SurfHigh
- meir_gi
- shakedi
- levy
- ModChiP
- Night Driver