רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,551 נושאים בפורום הזה
-
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 21.9 אלף צפיות
שלום רב, האם והיכן ניתן לאתר בעלות כלי רכב עפ"י שם , שם משפחה ומספר תעודת זהות. תודה מראש נעמי 0545627295
הודעה אחרונה מאת itamareiny, -
- 7 תגובות
- 942 צפיות
אהלן, בימים אלו אני צריך לחדש את פוליסת הביטוח של הרכב. רציתי לדעת אם יש הצעות טובות יותר מזו שמוצעת לי ע"י 9 מיליון, שבה הרכב מבוטח כבר שנתיים. אז אני בן 25 וחצי, עם רשיון 8 וחצי שנים. אלו הפרטים: מאזדה לנטיס GLX שנת 2003. מחיר ביטוח צד ג' הוא 1,325 ₪, שייגבו ב- 6 תשלומים. מחיר ביטוח החובה הוא 1,806 ₪, שייגבו ב- 12 תשלומים. תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת liberfarb, -
- 2 תגובות
- 554 צפיות
ברשותי פיאט אונו שנת 94 ידנית מנוע 1100 FIRE נסעתי איתה מכרמיאל לטירת הכרמל הלוך חזור וכאשר הגעתי לכרמיאל חזרתי עם רבע מיכל פחות באוטו. השאלה שלי האם האוטו שלי חסכוני? הוא לא שתה לי הרבה דלק?
הודעה אחרונה מאת spring, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
זכור לי שהיה שרשור עם המלצה (צביקה-פיק?) אבל לא הצלחתי למצוא אותו אזור המרכז, לצורך הובלות (מקרר וכו'). מישהו התנסה ויכול להמליץ? תודה!
הודעה אחרונה מאת Eily, -
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
נתקלתי בכתבה הבא: http://www.themarker.com/tv/hitech/1.2333107 ניראה כמו תוכנת טורק משופרת במעט. למי שמכיר יותר מקרוב,האם יש פה משהו מעניין בפרוייקט,או סתם גימיק שיווקי חדש? קשור לטופיק הזה? http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?506488-%D7%90%D7%95%D7%A8%D7%A0%D7%92-%D7%9E%D7%A9%D7%93%D7%A8%D7%92%D7%AA-%D7%9C%D7%97%D7%91%D7%A8%D7%99-CarsForum-%D7%90%D7%AA-%D7%97%D7%95%D7%95%D7%99%D7%AA-%D7%94%D7%A0%D7%A1%D7%99%D7%A2%D7%94&highlight=%D7%90%D7%95%D7%A8%D7%A0%D7%92
הודעה אחרונה מאת doras, -
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
שלום, יש רכב בשכונה שלי מסוג פורד טורנו עם שלט ועליו מס' רישוי עם 6 ספרות שכתוב עליו במבחן. מישהו יודע מה פשר השלט ? בהתחלה חשבתי לכיוון של מורה נהיגה אבל לא נראה לי כי אף פעם לא ראיתי אותו עם שלט 'ל'. מצורפות 2 תמונות, צנזרתי את המספר. יש לציין שהרכב כמה חודשים כבר עם השלט (מאז ששמתי לב) נראה לי פחות או יותר חצי שנה. האם אין לו טסט כמו שחיפשתי פה ? הגיוני שחצי שנה הוא נוסע בלי טסט ?
הודעה אחרונה מאת odedos, -
עשיתי טעות ורכשתי בשליש מחירון 206 בנובמבר השנה. התחזוקה לא הגיונית בעליל. כל 1000 ק״מ בעאך תקלה של אלפי שקלים. כרגע הרכב עם פריצת אטם ראש ( נזילת מים קלה מאוד) נזילה מהטורק. וגיר שיש לו בשמן יותר דיסקיות וממיר מומנט משמן. ובולם לא תקין. חוץ מזב גם הצבע כבר התקלף ונראה שהשתמשו בספרי לצבוע את הרכב. הרכב אופל אצל אדם שכדאי שיחליף מקצוע. ביטול קולר גיר צינור מאולתר להגה כח. הברגה במנוע של המתזים. ביטול יוניוט על ידי הברגת ברגים במקום. בזמן שהרכב היה אצלי , החלפתי המון חלקים. מדחס רדיאטור פנימי. יוניט להגה כח לחץ שמן רדיאטור קירור טרמוסטט. רצועות שמנים בלמים הכל. איך אפשר להפטר ממנה ולקבל סכום כסף סביר ?
הודעה אחרונה מאת flytomars, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1 אלף צפיות
בקרוב אני עוזב את הארץ לשנה וכרגע הפתרון שלי לרכב זה להעמיד אותו מכוסה בשטח של הבית. אשמח לשמוע על המלצות כדי שישמר כמה שיותר תודה
הודעה אחרונה מאת avivcu, -
-
- אחראי פורום
- 22 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
היי, לא יודע אם כבר פתחו על זה שרשור, אך מחיפוש עולה שלא. בשיטוטיי ביוטיוב מצאתי את זה: זה מישהו מפה? נראה לכם שזה יתפוס?
הודעה אחרונה מאת razi_pazi, -
-
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכולם. בקיץ הקרוב התכנון הוא לנסוע לסקנדינביה עם המשפחה, להשכיר אוטו והכל. מה הסיכוי שבהשכרת הרכב אני גם אוכל לנהוג ללא תוספת כסף ? אני בן 17 אבל עם שני מבוגרים בעלי רישיון. האם הדבר אפשרי בכלל מבחינת הרישיון ? עדיין אין לי פלסטיק המלווה של החצי שנה נגמר לי בספטמבר.
הודעה אחרונה מאת Car141, -
שלום לכולם, האם יש מישהו שמבין בתביעות לרכבים באחריות? יום טוב
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
-
- אחראי פורום
- 34 תגובות
- 9.4 אלף צפיות
רציתי לדעת האם המכונית בעלת מנוע 1000 סמ"ק , מספיק חזקה כדי לעלות את העליות מים המלח לאזור המרכז ?
הודעה אחרונה מאת johnny drama, -
-
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
צהריים טובים לחברי הפורום . חבר אמר לי שהוא ממלא מים מהמזגן לווישרים וחוסך את הקניה של המים הכחולים ( חיילים ) . זה אפשרי? זה לא יוצר סתימות?
הודעה אחרונה מאת m1011409, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
בעקבות חיפוש רכב חדש לרווחת משפחתי ( כרגע קורולה 98) הבחנתי בדבר מענין. בעסור האחרון המשפחתיות הלכו והתרחבו, הלכו והתארכו, התחזקו עד שמשפחתית של היום היא ארוכה חזקה רחבה ואכותית יותר ממכונית "מנהלים" של לפני עשור.- הדבר נכון גם לכל שאר הסטגמנטים. לכן חשבתי שאם אני מסתפק בגודל . חוזק. או איכות של הקורולה שלי מספיק לי להשתדרג רק ל "תת משפחתית" ולא צריך להתאמץ ברכישת משפחתית ישנה יותר. האם מחשבה זו נכונה? או שבסופו של דבר ה"תת משפחתיות" של היום נחותות גם מהמשפחתיות של לפני עשור?
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
- 2 עוקבים
- 28 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום חברים! תרשו לי לגולל בפניכם את סיפורי. לפני כ-3 שנים רכשתי רכב שעלה אז 184,000 שקלים(פורד מונדאו). כיום הוא עולה אולי 100,000 במקרה הטוב. על זה אני לא כועס ואני מבין שעשיתי טעות. הייתי צריך לתת לפראייר אחר לקנות רכב חדש. הפצעים טרם החלימו... חברת הביטוח(ביטוח ישיר), חייבה אותי בזמנו להתקין מערכת פויינטר בתירוץ שבכל רכב חדש ויקר חייבים להתקין את ה*** הזה. התקנתי את ה***. הנזקים שנגרמו מההתקנה של ה*** הזה: 1. פירקו חצי רכב כדי להתקין את ה*** הזה. אשכרה חצי רכב. מהמנוע עד תא המטען. כבלים חשופים עטופים בנייר דבק לבן(אולי פורד עשו את זה במפעל) שאני מגלה לפעמים בכל מיני פינות ודשבורד שעשה קרקררקרקרקרקרקקר מהיום הראשון הן רק חלק מתופעות הלוואי של ההתקנה. 2. ש…
הודעה אחרונה מאת niko73, -
אתמול נפלה בחלקי ההזדמנות להשתתף ביום הדרכה שאורגן על ידי מחלקת ההדרכה של יבואני לוולבו לחברי קארספורום. במילה אחת - מדהים. ובכמה מילים וכמה תמונות - נפגשנו בשעה 9 בבוקר במרכז ההדרכה של וולבו בפתח תקווה - שם פגשנו באורי - שאחראי על ההדרכה בוולבו - אורי - חובב רכב רציני עם עבר מוטורי מפואר הסביר לנו קצת על היצרן, על קשת הדגמים והמנועים החדשים ועל ההיסטוריה. בקצרה אסכם את דבריו - לטענתו - וולבו שמה את האדם במרכז ולא את הרכב ומהפילוסופיה הזאתי נבנים רכבי וולבו. החברה מנסה כעת לשקם את עצמה לאחר תקופה קצת קשה באמצעות הצגת קשת דגמים חדשה שמשלבת את ערכי העבר (בטיחות) עם קצת פלפל. בנוסף היא הציגה לאחרונה מנוע חדש (T5 שמו) שתוכנן מ-0 בתוך וולבו על מנת …
הודעה אחרונה מאת maxxymus, -
- 15 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
חיפשתי שרשור מפלצתי בגודלו אודות הנושא הנ"ל ולא מצאתי. 16 מיליון בדרך לתיקון: GM עוצרת שיווק גם בישראל
הודעה אחרונה מאת Cuore Sportivo, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 801 צפיות
מחפש המלצה לחברת השכרה רכב באנגליה היתי בקשה רוצה המלצות לחברות השכרה לרכב, מניסיון אישי , חברות שכדאי להשכיר רכב מהן או שלא כדאי להתקרב וטיפים למה אני צריך לשים לב גם בהשכרה וגם בנקודת לקיחת הרכב בעצמה תודה
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 5 אלף צפיות
שלום רב ברשותי GMC סונומה שנת 91 (אני חושב שהיה שייך לצ.ה.ל ?) צריכת הדלק היתה 1:6 . לפני מספר חודשים באופן פתאומי צריכת הדלק זינקה ל 1:1. אין דליפת דלק , גם כאשר המנוע עובד ! מה יכולה להיות הסיבה ? האם יש ברכב זה סוג של צ'וק אוטומטי , שיכול להיתקע ? והאם זו סיבה מספקת לצריכת הדלק המוגזמת הנ"ל ? המון תודה אורן
הודעה אחרונה מאת shmulikk, -
אז כן רובכם הולך לכעוס לאחר השאלה שאשאל אך אעשה זאת בכל זאת מכיוון שהשאלה הזאת מטרידה אותי ואני מעוניין בתשובות. למה לעזעזל נעשה שימוש בגנטים מסוג מגנזיום? אני מוצא רק חסרונות, החל במחיר המגוחך ועד רגישותם הרבה לבורות ושיבושי כביש למינהם, חוסר היכולת לתקן אותם, גניבים מאוד, שריטות ממדרכות הם מכה שלא ברא הסטן, ועוד פעם המחיר, המחיר והמחיר. אני טיפש או מקובע או פשוט בור שלא מבין את היתרונות גלגלי מגנזיום למעט ה"פוזה"?
הודעה אחרונה מאת lanosforce, -
- 0 תגובות
- 732 צפיות
מה אני צריך לחפש כדי להיכנס לתחום הזה חלק אומרים שאין דבר כזה בכלל לייזר, אם זה המצב אז לטבילה מה אני צריך והיכן אפשר להשיג בארצנו הקטנה או שמא צריך ללכת לכיוון של ייבוא ?
הודעה אחרונה מאת AzurA, -
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי לכולם, אני תמיד שומע על אנשים שמקדימים טיפולים. למה? אין לי מושג. הבנתי שיש משמעות לאם הנסיעות שלך ארוכות או קצרות ולפי זה באמת ממליצים להקדים טיפול. יש אמת בדבר? האם מי שעושה נסיעות בד״כ ארוכות/קצרות, מקדים טיפול? אשמח אם מישהו יוכל להאיר את עיניי.
הודעה אחרונה מאת mark_Avn, -
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 760 צפיות
שלום לכולם. קיבלתי לפני כחודש מאזדה 3 נפח מנוע 2000 שנת 2014. אני רוצה להתקין עליה אזעקת ביפר ע''מ לפמונע מכל מיני ''חברים טובים'' לעשות נזקים, וע''כ מס' שאלות: 1. האם האעזקה מתריעה כאשר מנסים לשרוט את הרכב או דברים כאלה?? 2. האם התקנתה יכולה לפגוע לי במפתח המקורי (פתיחת תא מטען וכד')?? 3. מהו הטווח האמיתי של האעזקה?? קראתי שק''מ דעתכם / נסיונכם?? תודה מראש...
הודעה אחרונה מאת sjerby, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם הרישיון רכב שלי פג לפני מס ימים וכבר קיבלתי רישיון חדש לשתלום שרשום שתוקפו הוא שנה. עקב זה שלא היית בארץ הרבה זמן הרישיון פג וניסיתי לשלם במענה קול את התשלום אבל לא נתנו לי ורצו להעביר אותי לנציג שירות בבוקר (זה היה בלילה) האם אכל לגשת עם הרישיון שקיבלת לדואר ולשם שם? מספר אנשים אמרו לי שאפשר לשלם רק עד שבועיים לפני פקיעת התוקף של הרישיון הישן או משהו כזה ואם לא מבקשים לשלוח חדש? תודה על העזרה
הודעה אחרונה מאת makelovin, -
-
שלום. אני עושה לא מעט נסיעות מת"א לב"ש. השאלה שלי היא האם שווה להשקיע במנוי לכביש 6 עבור שלושה מחלפים מאשר לרדת כל פעם במחלף שורק ולהיגרר בכביש 40 עם הרמזורים או לחילופין לרדת מ-6 בשורק ומשם עד כביש 4 ולעלות משם לת"א מבחינת נתוני צריכת דלק? אגב, אני בעל יונדאי i20 ידנית. אם מישהו במקרה בדק משהו בסגנון אשמח להערות / הארות. תודה ושבת שלום.
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- 6 תגובות
- 5 אלף צפיות
שלום לכל חברי הפורום קראתי קצת על שברולט קרוז היה כתוב שם "עיגוני ISOFIX למושבי הילדים" מה זה אומר? ובכללי מה אתם חושבים על שברולט קרוז? זאת משפחתית טובה? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת dan00, -
נכון ששמתי לב לזה בעיקר כי נהגתי ברכב המבחן, אבל בכל זאת: אף מילה על כך שמדובר ב"אותו" מנוע כמו ב- 500, רק חזק יותר אף מילה על כך שבעצם הרכב לא אמור לספק תאוצות או מהירות אלא בעיקר מראה ושיק במחיר נגיש יותר ושפיטה של הרכב כאילו הוא אמור להיות רכב ספורט? זה כמו לשפוט מרצדס E על יכולת חניה ברחובות תל אביב... בלי קשר - אצלי במבחן הוא לא רעד, והתיבה הידנית היתה בסדר גמור. יותר מהכל, זה נראה כאילו הוא חושב שזה כמו ה-500... ואם היה מדובר במישהו אחר, הייתי תוהה אם הוא בכלל נהג ברכב או שהוא שופט אותו לפי הרכב הקודם שהיה לו מנוע דומה. בכל מקרה, כל אחד וטעמו, ולכן כאן כנראה מדובר על טעם שונה. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4515012,00.html
הודעה אחרונה מאת לאון, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
הודעה אחרונה מאת snirhy, -
- 2 תגובות
- 607 צפיות
היי אנשים , אז ככה השאלה היא מה זה המייסר העליון הסגול ומה זה המיסר החסר? המיסר התחתון זה משעבת הדלק תודה
הודעה אחרונה מאת sAnr0, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 801 צפיות
היום פעם ראשונה יצא לי לנהוג בפיאט פנדה ואין יותר מדי מה להרחיב על הרכב עצמו, אבל מאוד אהבתי את מיקום תיבת ההילוכים, לטעמי הרבה יותר נוח מהרכב שלי(יאריס TS) אז חשבתי אולי לעשות ברכב שלי תנוחת ישיבה נמוכה יותר. זה עזר חלקית, אבל זה מחייב אותי לנהוג בתנוחה ערסית משהו,שאני בספק עד כמה היא בטוחה מבחינת שדה ראייה ובטיחות כללית. האופציה האחרת היא "להאריך" את ידית ההילוכים. כבר ראיתי באיביי מעין מוטות הברגה כאלה שאמורים להתחבר לידית ההילוכים ולהאריך אותה. זה לא יקר(סביבות ה-30-40 שקל), השאלה היא האם מישהו ניסה את זה? האם זה יעיל ? האם זה ייתן את אותו אפקט כמו המיקום הגבוה של תיבת ההילוכים בפנדה? אם יש למישהו רעיונות נוספים , אני שמח לשמוע תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת DJI, -