Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יתרונות גלגלי מגנזיום?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4407 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
שאלה קצת מוזרה אך אענה בכל זאת,

הרכב לא יצא מהמפעל עם השקע בפגוש.

אה? כי אם יש לי גאנט ברזל אני לא רשאי להיות חובב רכב? הטענה שלך ילדותית.

ההפוך הוא הנכון חובב רכב אמיתי יעדיף לחסוך את ה1600 שח האלה על רבעיית גאנטים ולהקדים טיפולים, לרכוש צמיגים איכותיים(יותר), להשקיע בשמן שעולה כמו וויסקי אכותי, לפרק קרטר(במוסך) ולעשות ניקוי יסודי למסננת השמן, וכו...

אם יש לך רצון להשקיע ברכב כחובב רכב גאנטים הם לא מה שמייצג אותך כאחד כזה.

העניין הוא שאתה שואל מה היתרונות, הוצגו פה כל היתרונות מול החסרונות.

עכשיו תעשה את השיקולים שלך, אבל אתה סתם מתנגח ומנסה להצדיק את הסיבה שיש לך ג'אנט ברזל.

גם לצבע מטאלי יש רק חסרונות אז מה, נקנה רק לבן וכסוף זה לפוזה.

על אותו משקל תהיה בטוח שגם לנעלי עקב אין שום יתרון.

עריכה אחרונה על ידי פלג_
  • תגובות 104
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)
מה אכפת לך המראה של הרכב? לא אמרת שאתה פרקטי? מה יעזור לך לבזבז עכשיו נגיד 1600 שקל כדי לתקן את זה?!

ככה חסכת 1600 בג'אנטים ו-1600 על התיקון, כבר יש לך 3,200 בכיס!

אולי תזמין את האוטו בלי צבע בכלל? בשביל מה צריך? זה עוד כסף!

אנשים מטבעם אוהבים דברים יפים, מה לעשות...

התחביר נוראי אך אנסה לבכל זאת לענות לך,

כן אני מאוד פרקטי לכן אני נוסע ברכב בן 14 שנה, יש לי מכה בכנף ימין שאני לא מתקן מכיוון שהדבר אינו פוגע בביצוע הרכב,

צריכה מאוד חסכונית כ15\1 בתוך העיר, אני יכול להכין רשימה של דברים שאני לא רואה לנכון להשקיע בהם אבל זה רק אני,

לצורך העניין ותבין שאני באמת עקבי אני מחליף שמן אחת ל5K, פילטר אוויר 5K, פילטר דלק 10K, מתדלק במרחק של 15 שעה נסיעה בתחנה קבועה כי שם אני מקבל את היחס הכי טוב לדלק פר קילומטר, צמיגים זה רק ממותג ידוע ויוקרתי, בודק אוויר&שמן&מים אחד לשבוע, מים ברדיאטור מוחלפים באופן חצי שנתי.

הרכב מתוחזק ברמה מאוד גובה הן מסיבות כלכליות, הן מסיבות נוחות והן מסיבות הנאה.

הקופסא האדומה שלי אומנם לא יפה אך היא משרתת אותי ביתר נאמנות.

אני גם לא מנסה להטיף לאוהבי המגנזיום, פשוט זה נראה תמוה ואני לא מבין את ההתנהגות הזאת לכן פתחתי דיון בנושא.

זה סוג של שילוב RAT ROD & SLEEPER :)

העניין הוא שאתה שואל מה היתרונות, הוצגו פה כל היתרונות מול החסרונות.

עכשיו תעשה את השיקולים שלך, אבל אתה סתם מתנגח ומנסה להצדיק את הסיבה שיש לך ג'אנט ברזל.

גם לצבע מטאלי יש רק חסרונות אז מה, נקנה רק לבן וכסוף זה לפוזה.

על אותו משקל תהיה בטוח שגם לנעלי עקב אין שום יתרון.

קשה לי עם הגישה התוקפנית שלך, אז אני אמנע מלענות לך.

עריכה אחרונה על ידי ImNewHere
פורסם
מה אכפת לך המראה של הרכב? לא אמרת שאתה פרקטי? מה יעזור לך לבזבז עכשיו נגיד 1600 שקל כדי לתקן את זה?!

ככה חסכת 1600 בג'אנטים ו-1600 על התיקון, כבר יש לך 3,200 בכיס!

אולי תזמין את האוטו בלי צבע בכלל? בשביל מה צריך? זה עוד כסף!

מבחינתי, אם אין פגיעה בשימושיות, אין טעם להשקיע.

אם היה אפשר לקנות אוטו בלי צבע (רק עם ציפוי מונע חלודה כלשהו), ואז לצבוע כפי בקשתך (או לא לצבוע כלל), זה היה מבורך.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לא מסכים איתך בכלל.

להורים שלי היה סקודה אוקטביה דור ראשון 1.6 עם ג'אנטים ברזל וטאסות.

במקרה יצא לי לשים ידיים על חישוקי סגסוגת מקוריים של סקודה 15" שיוצרו ע"י Fondmetal (שהיו אגב במצב רע, גם ויזואלית וגם הצריכו יישור).

היה הבדל מאוד משמעותי בהגה, שצריך להיות מנותק לחלוטין מהעולם כדי לא לשים לב אליו.

מידת צמיג, רוחב, חתך, סוג ודגם הצמיג נשארו בדיוק אותו דבר ורק ג'נטים הוחלפו?

כלומר האם העברת את הצמיגים הישנים לג'נטים החדשים או שבדרך גם הוחלפו צמיגים?

פורסם
מידת צמיג, רוחב, חתך, סוג ודגם הצמיג נשארו בדיוק אותו דבר ורק ג'נטים הוחלפו?

כלומר האם העברת את הצמיגים הישנים לג'נטים החדשים או שבדרך גם הוחלפו צמיגים?

אותם צמיגים, הוחלפו בערך חודשיים או שלושה לפני שנפלו לידיי הג'אנטים.

הג'אנטים נשלחו אחר כבוד לניקוי יסודי ויישור, ולאחר מכן הג'אנטים שעל הרכב (ברזל פשוטים) הורדו מהרכב, הצמיגים הורדו מהג'אנטים, הועברו לג'אנטים הקלים המתוקנים והנוצצים.

ולהוסיף על בוקי - האם גם האופסט של הג'אנטים נשאר זהה?

בהשוואה בעין בלתי מזוינת ולא ע"י מדידה, האופסט נראה מאוד דומה.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

היום הרבה מאוד רכבים בארץ בגרסאות הפשוטות או רמות גימור ליסינג מגיעים עם טאסות מכוערות. והמחיר שהיבואנים רוצים על רמת הגימור הבאה או אפילו על הסט ששייך לרמת הגימור הגבוהה יותר, במידה והיבואן נחמד ומאפשר בכלל לקנות את זה ממנו, הוא גבוה מאוד ובלתי הגיוני.

לכן החלפת הג'אנט למגנזיום בהרבה מקרים משפרת מאוד את מראה הרכב שכל מה שחסר לו בכדי להראות טוב הוא פשוט ג'אנט שנראה טוב.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

לחישוקי סגסוגת יש יתרונות דינמיים ואסתטיים. עם גישתו של פותח השרשור, וכמובן שהוא זכאי להחזיק בגישה זו, אפשר לזרוק לפח את רוב המוצרים המודרניים, להפסיק לצבוע בניינים, לייצר בגדים בצע אחד, להרוס את הקפלה הסיסטינית וכו'. כל אדם ראשי לבחור איך לבזבז את כספו ואין צורך בתוספת המילה המיותרת "פוזה" שכן לכל אחד, "פוזה" משלו.

פורסם
מבחינתי, אם אין פגיעה בשימושיות, אין טעם להשקיע.

אם היה אפשר לקנות אוטו בלי צבע (רק עם ציפוי מונע חלודה כלשהו), ואז לצבוע כפי בקשתך (או לא לצבוע כלל), זה היה מבורך.

ממש מאכזב לשמוע שזה מה שחושב חבר פורום רכב 8 שנים עם מעל 3000 הודעות.

אתה לא נהנה להשקיע בכלל ברכב? רק שלא תהיה פגיעה בשימושיות? איך מתבטאת אצלך האהבה לרכבים (אם ישנה)?

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

• חברי המעגל הראשון
פורסם

דווקא יכול להיות מגניב להזמין רכב בצבע יסוד בלבד. רכב ישן עם פח חשוף ללא צבע בכלל יראה מגניב, אבל ברכב חדש בגלל שחצי מהאוטו פלסטיק זה יראה כמו הקומקום הזה:

m-CYPQkvzNMVXOZgyba4gxA.jpg

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

פות"ש, אתה מסתכל על הנושא מנקודת מבט של בעלים לרכב ישן ופשוט בן 14. כשהיה ברשותי רכב שנת 2000, לא חשבתי לרגע להשקיע יותר מ10% מהשווי שלו על ג'אנטים חדשים.

אבל כאשר הרכב הוחלף ע"י אחד אחר, בן 4 בסה"כ, התעורר החשק להשקיע גם במראה החיצוני שלו וביחד עם החלפת הצמיגים (לסט קונטיננטל איכותי) בא התיאבון להחליף טאסות שבורות בסט ג'אנטים חדש. למה? בעיקר כי זה יפה.

לא רואה שום דרך להגדיר ג'אנט 15" שיושב עליו צמיג עם חתך 65 שמנמן על פיאט פונטו כ"פוזה", זה פשוט יותר יפה וגורם לי לחייך כל פעם כשאני רואה את האוטו.

אתה יכול לשאול אותי למה אני אני קונה שמלות ונעלי עקב כאשר אפשר להשקיע את הסכום בעוד זוג נעלי ספורט כי הן יותר נוחות ופרקטיות.

אם צורם לך שאחרים משקיעים במראה של הרכב שלהם יותר ממה שאתה משקיע, אתה תמיד יכול ליישר את המבט ולהישאר מרוכז בכביש, במקום לעקם את האף ולטעון שזה בא "על חשבון" השקעה בתחום המכני.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם
דווקא יכול להיות מגניב להזמין רכב בצבע יסוד בלבד. רכב ישן עם פח חשוף ללא צבע בכלל יראה מגניב, אבל ברכב חדש בגלל שחצי מהאוטו פלסטיק זה יראה כמו הקומקום הזה:

m-CYPQkvzNMVXOZgyba4gxA.jpg

גם רכב עם פלסטיקים ובלי צבע יכול להיראות מגניב:

DeLorean_DMC-12_%289979%29.jpg

"ai motoare capul doare"

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה רכב ישן (ויפיפה). היום חלקי הפלסטיק החיצוניים ענקיים ולא מתאימים לקוים של הרכב כשהם לא באותו צבע. נסה לדמיין למשל רנו מגאן בצורה כזאת. אפילו הכנפיים הקדמיות מפלסטיק.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
פות"ש, אתה מסתכל על הנושא מנקודת מבט של בעלים לרכב ישן ופשוט בן 14. כשהיה ברשותי רכב שנת 2000, לא חשבתי לרגע להשקיע יותר מ10% מהשווי שלו על ג'אנטים חדשים.

אבל כאשר הרכב הוחלף ע"י אחד אחר, בן 4 בסה"כ, התעורר החשק להשקיע גם במראה החיצוני שלו וביחד עם החלפת הצמיגים (לסט קונטיננטל איכותי) בא התיאבון להחליף טאסות שבורות בסט ג'אנטים חדש. למה? בעיקר כי זה יפה.

לא רואה שום דרך להגדיר ג'אנט 15" שיושב עליו צמיג עם חתך 65 שמנמן על פיאט פונטו כ"פוזה", זה פשוט יותר יפה וגורם לי לחייך כל פעם כשאני רואה את האוטו.

אתה יכול לשאול אותי למה אני אני קונה שמלות ונעלי עקב כאשר אפשר להשקיע את הסכום בעוד זוג נעלי ספורט כי הן יותר נוחות ופרקטיות.

אם צורם לך שאחרים משקיעים במראה של הרכב שלהם יותר ממה שאתה משקיע, אתה תמיד יכול ליישר את המבט ולהישאר מרוכז בכביש, במקום לעקם את האף ולטעון שזה בא "על חשבון" השקעה בתחום המכני.

לא צורם לי ואין לי שום בעיה עם מי שמשקיע במראה של הרכב.

אבל בעיני מדובר בהשקעה מיותרת הן ברכב חדש והן בישן.

רכב זה לא שמלת ערב. זה כלי תחבורה שאמור להיות יעיל ושומושי. לא מקשטים ולא קונים תוספות יופי למכונת כביסה, רכב זה אותו דבר.

• תוכן חדש...