Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יתרונות גלגלי מגנזיום?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4407 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 104
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לכל מי שמרגיש מעט מבויש או נחות כי לרכבו יש רק חישוקי ברזל פשוטים עם טאסות ומן הסתם גם צמיגים בחתך גבוה - אנא הביטו ברכב של מישהו שבחרו

עבורו רכב בתצורה כזו , ובוודאי לא מטעמי חסכון.

ולטנק יש זחל לא מטעמי חיסכון. מה זה אומר? אתה משווה רכב משוריין ששוקל כמו משאית עם רכב פרטי? תשווה תפוזים לתפוזים.

האם רכבים שמצוידיים בגלגלי מגנזיום יורדים כל לילה לאילת?

אם כן, אז אכן חישוקים קלים יכולים לתרום בצורה דרסטית לקירור הברקסים על מנת למנוע מצב של שריפת הברקסים.

בכל הירידות לקירור עדיף של ברקסים תמיד יש יתרון לא זניח. במהירויות גבוהות זה בכלל חשוב כדי לא לאבד יעילות הבלמים.

אתה מסתכל מנקודת מבט שלך תוך כדי שאתה לוקח בתור נקודת יחוס את עצמך, את הרכב והצרכים שלך.

בצורה כזאת אפשר גם להגיד:

צריך שיהיו רק רכבים קטנים כי הגדולים בזבזניים בדלק, מזהמים, תופסים הרבה מקום ומהווים בזבוז חומרים. לרכב קטן יש את כל היתרונות: 5 מקומות ישיבה (מי צריך קופה 5 מטר אורך שיש לה רק 2+2 מקומות ישיבה?), זול (למה לשלם מיליון על הרכב כאשר אפשר לשלם 50K?), חסכוני בדלק ופחות מזהם, תופס פחות חנייה.

אם להתעלם מדברים כאלה כמו: אסטטיקה, צרכים אינדיבידואליים, נוחות, בטיחות, צרכים אישיים; הטזה הזאת יכולה אפילו לעבוד.

אפשר אפילו להרחיב את זה: לא צריך מזגן כי זה מוסיף משקל לרכב, מערכות נוספות, מבזבז דלק. לא צריך גג כי זה בזבוז חומרים. לא צריך להשקיע בעיצוב של מושבים כי אפשר לשבת גם על השרפרף.

מבין את הנקודה?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
מסכים לחלוטין.

לנהג הרגיל ברכב רגיל אין שום יתרונות, רק חסרונות.

גלגל מגנזיום שוקל פחות, מה שמקטין את המשקל הבילתי מוקפץ ותורם להתהגות הרכב, וגם מאפשר קירור יעיל יותר לבלמים.

אין שום סיכוי שנהג רגיל מן השורה יוכל להרגיש או לנצל את היתרונות האלו ולכן עבור רוב האנשים זה פוזה נטו עם כל החסרונות שרשמת.

לא מסכים איתך בכלל.

להורים שלי היה סקודה אוקטביה דור ראשון 1.6 עם ג'אנטים ברזל וטאסות.

במקרה יצא לי לשים ידיים על חישוקי סגסוגת מקוריים של סקודה 15" שיוצרו ע"י Fondmetal (שהיו אגב במצב רע, גם ויזואלית וגם הצריכו יישור).

היה הבדל מאוד משמעותי בהגה, שצריך להיות מנותק לחלוטין מהעולם כדי לא לשים לב אליו.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
היה הבדל מאוד משמעותי בהגה, שצריך להיות מנותק לחלוטין מהעולם כדי לא לשים לב אליו.

במה התבטא השינוי (רעידות/הגה מתקשר) והאם השינוי לטובה או לרעה?

פורסם

תקשורת (יותר תקשורת, יש לזכור שזה הגה עם תיגבור הידראולי רגיל, לא חשמלי ולא אלקטרו-הידראולי), משקל (של ההגה, יותר קל לסובב באופן משמעותי), כניסה לפנייה (Turn In) יותר מיידית וחדה.

אלה השינויים הבולטים ביותר ששמים לב אליהם מיידית.

בנוסף תת היגוי הגיע מעט מאוחר יותר.

כל השינויים כמובן לטובה.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
יש חישוקי סגסוגת שמעוצבים בצורת מניפה, וכשהם מסתובבים זה עוד יותר עוזר לקרר את הבלמים. זה שילוב מושלם בין עיצוב לפונקציונליות.

[ATTACH=CONFIG]381027[/ATTACH]

אני מאד מסכים עם מה כתבת בנושא המותגים ואישורים חברתיים. אבל, פונקציונליות בלבד ללא עיצוב זה כמו תזונה דרך אינפוזיה, בלי טעם והנאה.

אני תמיד אוהב לראות אנשים שלא לוקחים את ה"אישור חברה" כחוק כתוב.

אני נהנה בדרכי שלי, יש אנשים שהצרכים שלהם להפיק הנאה לא נובעים מגודל הגאנט שלהם אלא מגדלים של דברים אחרים ;)

ולטנק יש זחל לא מטעמי חיסכון. מה זה אומר? אתה משווה רכב משוריין ששוקל כמו משאית עם רכב פרטי? תשווה תפוזים לתפוזים.

בכל הירידות לקירור עדיף של ברקסים תמיד יש יתרון לא זניח. במהירויות גבוהות זה בכלל חשוב כדי לא לאבד יעילות הבלמים.

אתה מסתכל מנקודת מבט שלך תוך כדי שאתה לוקח בתור נקודת יחוס את עצמך, את הרכב והצרכים שלך.

בצורה כזאת אפשר גם להגיד:

צריך שיהיו רק רכבים קטנים כי הגדולים בזבזניים בדלק, מזהמים, תופסים הרבה מקום ומהווים בזבוז חומרים. לרכב קטן יש את כל היתרונות: 5 מקומות ישיבה (מי צריך קופה 5 מטר אורך שיש לה רק 2+2 מקומות ישיבה?), זול (למה לשלם מיליון על הרכב כאשר אפשר לשלם 50K?), חסכוני בדלק ופחות מזהם, תופס פחות חנייה.

אם להתעלם מדברים כאלה כמו: אסטטיקה, צרכים אינדיבידואליים, נוחות, בטיחות, צרכים אישיים; הטזה הזאת יכולה אפילו לעבוד.

אפשר אפילו להרחיב את זה: לא צריך מזגן כי זה מוסיף משקל לרכב, מערכות נוספות, מבזבז דלק. לא צריך גג כי זה בזבוז חומרים. לא צריך להשקיע בעיצוב של מושבים כי אפשר לשבת גם על השרפרף.

מבין את הנקודה?

כמובן שאני מבין ואני מצדיק,

אבל איפה הקו שלנו? מה נחשב כנדרש ומה נחשב כמיותר?

לכן פתחתי את השרשור, להבין איפה הקו הזה נחצה.

וכמובן להבין דעות אחרות שמנוגדות לצורת החשיבה שלי.

פורסם

לדעתי זה עניין של אופי.

אני אישית מאוד נהנה כשמורכבים ג'אנטים מגנזיום, לא גאנטים בגדלים מפלצתיים, ולא גאנטים בעיצובים אגרסיביים.

גאנט מקורי/חליפי בעיצוב קלאסי נותן מראה ויזואלי נקי יותר ואסתטי יותר.

אותה שאלה אתה יכול להפנות כלפי תיקון פגיעות פח וקוסמטיקה ברכב.

בשביל מה להחליף פגוש אז מה עם הוא מעוך?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני נהנה בדרכי שלי, יש אנשים שהצרכים שלהם להפיק הנאה לא נובעים מגודל הגאנט שלהם אלא מגדלים של דברים אחרים ;)

העניין הוא שחלק מהאנשים יקנו ג'אנטים ענקיים סתם כדי שיסתכלו עליהם/לפצות על גודל של משהו אחר.

חלק יעשו את זה כי הרכב שלהם משופר. הם החליפו לדיסקים גדולים יותר אז באמת חייב ג'אנט גדול יותר (פונקציונליות).

חלק יעשו את זה כי הם אוהבים איך שזה נראה על הרכב שלהם, לא אכפת להם ממבטי הערצה/לגלוג של החברה.

כל אחד ומה שמושך אותו.

לא נראה לי שיש גבול ברור בדברים האלה בין נדרש למיותר, חוץ מבמקרי קיצון כמו זה:

giphy.gif

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

כמובן שאני מבין ואני מצדיק,

אבל איפה הקו שלנו? מה נחשב כנדרש ומה נחשב כמיותר?

לכן פתחתי את השרשור, להבין איפה הקו הזה נחצה.

וכמובן להבין דעות אחרות שמנוגדות לצורת החשיבה שלי.

נכנסת לפורום רכב ואתה מנסה לשכנע את כולם לעבור לאוטובוס.

יש לך דברים אחרים בחיים שאתה נהנה מהם, תענוג.

פורסם
לדעתי זה עניין של אופי.

אני אישית מאוד נהנה כשמורכבים ג'אנטים מגנזיום, לא גאנטים בגדלים מפלצתיים, ולא גאנטים בעיצובים אגרסיביים.

גאנט מקורי/חליפי בעיצוב קלאסי נותן מראה ויזואלי נקי יותר ואסתטי יותר.

אותה שאלה אתה יכול להפנות כלפי תיקון פגיעות פח וקוסמטיקה ברכב.

בשביל מה להחליף פגוש אז מה עם הוא מעוך?

שאלה קצת מוזרה אך אענה בכל זאת,

הרכב לא יצא מהמפעל עם השקע בפגוש.

נכנסת לפורום רכב ואתה מנסה לשכנע את כולם לעבור לאוטובוס.

יש לך דברים אחרים בחיים שאתה נהנה מהם, תענוג.

אה? כי אם יש לי גאנט ברזל אני לא רשאי להיות חובב רכב? הטענה שלך ילדותית.

ההפוך הוא הנכון חובב רכב אמיתי יעדיף לחסוך את ה1600 שח האלה על רבעיית גאנטים ולהקדים טיפולים, לרכוש צמיגים איכותיים(יותר), להשקיע בשמן שעולה כמו וויסקי אכותי, לפרק קרטר(במוסך) ולעשות ניקוי יסודי למסננת השמן, וכו...

אם יש לך רצון להשקיע ברכב כחובב רכב גאנטים הם לא מה שמייצג אותך כאחד כזה.

פורסם

אז מה מסווג אותך כחובב רכב, זה שאתה מחליף שמן מנוע כל 5K קילומטר במקום כל 10K?

זה שאתה שם צמיגים יקרים יותר?

זה שאתה שם ג'אנט שאתה אוהב?

זה שתתקין מערכת פליטה משודרגת?

התשובה פשוטה- כל אלה קשורים לרכב ולהשקעה בו, כל אחד שם דגש על מה שבא לו ולפי סדר העדיפויות שלו, הכל בסדר.

בניגוד לטענה הרווחת פה שג'אנטים זה "פוזה", למה לתת לזה כינוי "שלילי" ולא להגיד שגם מראה הגלגלים, בדיוק כמו מראה יתר הרכב הינו עניין של טעם?

יש פה חבר'ה שנוסעים בסופר לאנסר ומתים על הרכב, מהמראה ועד הביצועים, כנ"ל חבר'ה עם פאביה או סיוויק או אימפרזה.

זה הטעם שלהם, זכותם.

אני כבר הרבה זמן רוצה להגדיל ג'אנט ברכב שלי, לעלות מ-18 ל-19 (20 מוגזם לדעתי, יגביה את הרכב), יש לי כרגע ג'אנטים 18' אבל מתחיל להמאס לי המראה שלהם, מעבר לזה העיצוב של הרכב שלי מאוד "פרווה", בטח לא ספורטיבי, בא לי משהו שיקפיץ את הלוק של הרכב בעיניי, לא אכפת לי מה אחרים חושבים או אומרים, מעניין אותי רק מה אני אוהב ורוצה.

קח את זה בקלות חבר, לא הכל שחור לבן.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

מה אכפת לך המראה של הרכב? לא אמרת שאתה פרקטי? מה יעזור לך לבזבז עכשיו נגיד 1600 שקל כדי לתקן את זה?!

ככה חסכת 1600 בג'אנטים ו-1600 על התיקון, כבר יש לך 3,200 בכיס!

אולי תזמין את האוטו בלי צבע בכלל? בשביל מה צריך? זה עוד כסף!

אנשים מטבעם אוהבים דברים יפים, מה לעשות...

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

עידן תחזור בך, פאביה זה לא עניין של טעם, מהמראה ועד הביצועים.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

באותה מידה: הרכב יצא מהמפעל עם חישוקי ברזל פשוטים או ג'אנטים במידה X ובעל הרכב מגדיל ל Y.

אנחנו בפורום רכבים כי מן הסתם יש לנו זיקה (גם עם רגשית ולא מקצועית) לתחום הזה קצת יותר, ולכן כל אחד וסוג ההשקעה שלו ברכב

פורסם
אלה עם האיביזות "ספורט" 1.4 הכי מצחיקים. יש להם ג'אנט בקוטר 17" וזה רק מבליט את בלמי התוף הפצפונים מאחורה.

טוב אני עם טסות, אז לא נפגעתי :lol:.

אבל הכי מצחיקים, אלה עם סופר לנסר 1995, ששמים ג'אנט 16 והרכב נראה מינימום מיצובישי הנטר 4*4 :lol::lol::lol:

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

• תוכן חדש...