Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יתרונות גלגלי מגנזיום?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4407 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בוודאי שזה סובייקטיבי, מה שגורם לי לחייך לא בהכרח יגרום לאחר לחייך ולהיפך.

הנקודה היא שיש כאלה שרכב עבורם הינו צורך פרקטי בעוד אצל אחרים יש רצון לקבל ערך מוסף כלשהו, כל אחד ומה שעושה לו את זה.

יתרה מכך, לכל אחד יכול להיות מגוון שלם של רכבים שעושים לו את זה.

הרכב הראשון שלי היה 106XSI, הציעה חבילה שונה בתכלית מהרכב הנוכחי.

הרכב השני שלי היה 325 שגם הוא הציע חבילה שונה מהרכב הנוכחי וכן מהרכב הראשון.

מכולם נהנתי, כל אחד מהם גרם לי לחייך, הפג'טה גרמה לחיוך מכך שהיתה כל כך פשוטה ומהנה לנהיגה, הבימר הסבה הנאה מהמוצקות על הכביש והאופי המיוחד של ה-6 טורי, הבנץ גורמת הנאה מהוורסטיליות הפסיכית שלה (רכב זקנים עם סחוג בתחת).

עריכה אחרונה על ידי edan82

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תגובות 104
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)
פות"ש, אתה מסתכל על הנושא מנקודת מבט של בעלים לרכב ישן ופשוט בן 14. כשהיה ברשותי רכב שנת 2000, לא חשבתי לרגע להשקיע יותר מ10% מהשווי שלו על ג'אנטים חדשים.

אבל כאשר הרכב הוחלף ע"י אחד אחר, בן 4 בסה"כ, התעורר החשק להשקיע גם במראה החיצוני שלו וביחד עם החלפת הצמיגים (לסט קונטיננטל איכותי) בא התיאבון להחליף טאסות שבורות בסט ג'אנטים חדש. למה? בעיקר כי זה יפה.

לא רואה שום דרך להגדיר ג'אנט 15" שיושב עליו צמיג עם חתך 65 שמנמן על פיאט פונטו כ"פוזה", זה פשוט יותר יפה וגורם לי לחייך כל פעם כשאני רואה את האוטו.

אתה יכול לשאול אותי למה אני אני קונה שמלות ונעלי עקב כאשר אפשר להשקיע את הסכום בעוד זוג נעלי ספורט כי הן יותר נוחות ופרקטיות.

אם צורם לך שאחרים משקיעים במראה של הרכב שלהם יותר ממה שאתה משקיע, אתה תמיד יכול ליישר את המבט ולהישאר מרוכז בכביש, במקום לעקם את האף ולטעון שזה בא "על חשבון" השקעה בתחום המכני.

לא צורם לי, פשוט נראה כלכלך מגוחך שאנשים שמוגדרים חובבי רכב מתייחסים לרכב שלהם כפריט אופנה.

בוקי, יש אמת בדבריך. אבל אל תשכח שברגע שיש לבעלים פאן רגשי כלפי הרכב.. אז כל האפשרויות פתוחות

בגישה זאת אפשר גם לשאול האם יש צורך לצפות את כל הרכב בניקל? או אולי בכלל באורות סגולות?

השאלה איפה נחצה הקו.

מה לעשות,יש אנשים שאוהבים שהרכב שלהם גם נראה טוב ולא שבור.

היית הולך בחולצה קרועה ומלוכלכת? אז אני לא הייתי נוסע ברכב שכולו חבוט והצבע מתקלף.

אתה אומר שמגנזיום זה מיותר אני אומר שלעשות טיפולים כל 5K זה מיותר,כל אחד בדעתו.

ובאמת אין שום סיבה שבעולם לעשות טיפולים לאטוס כל 5K קילומטר,זה לא תורם בשום דבר חוץ מלמוסך.

רכבי ספורט שנאנסים על בסיס יום יומי עושים טיפולים כל 5K,באטוס אין שום סיבה שבעולם,אלה אם אתה עושה 5K בשנה.

1000 סמק 4200 סלד בתור שיוט בכביש מספר 1 מצריך טיפולים מוקדמים.

והרכב מטופל רק בשתי ידי, לא אוהב שמישהו אחר רק חושב לגעת לי בנסיכה המלוכלכת שלי.

*אני רק אניח את השרשור הטרי הזה כאן

בכל אופן כל הקטע הזה של צחצוח הרכב וללק לו את גאנטים לא עושה לי את זה,

עבורי זה מיותר ואני מעדיף לשטוף את הרכב עם צינור גינה וקצת חומר לרצפות.

הרכב סובל מכמה קילופי צבע אבל זה לא הופך אותו לפחות שמיש, ההפך הוא הנכון.

אם נשים לב לסטייה של השרשור, הדיון מתרכז עכשיו בשימוש הרכב האם הוא אמור להיות פרקטי ושימושי או מצופה בנצנצים ובמדבקות ורודות.

אז לכל חברי פורום הדיטיילינג שנמצאים פה בשרשור(90%) אני רוצה הסבר מדוע לא להתקין גם כרום על הרכב?

לדים בתוך סלון הרכב, מחוץ הרכב, באגזוז, ובנחיר של הנהג?

אולטרא סגול מתחת לרכב בהנחה שהיה חוקי הדבר, נשמע טוב?

אולי גם מדבקת שתי פסים לכל אורך הרכב?

איפה הגבול בין גאנטים? לבין מדבקות של ברביות על הפגוש רק בגלל "שזה יפה" או "וואלה זאלאמה עכבאר פוזה!"

עריכה אחרונה על ידי ImNewHere
פורסם

אטוס זה לא הרכב הראשון עם גיר 3 הילוכים ואם אתה חושב שאתה מבין יותר מהיצרן שיהיה לך בכיף.

בנוגע לשירשור שצירפת, מה אתה חושב שהיה קורה לג'אנט ברזל?

תמשיך לשטוף את הרכב עם חומרים לא מתאימים, אחרכך אנשים מתפלאים למה הרכבים בארץ נראים מוזנחים, רכב זה לא רק מכניקה.

ומה הקשר בין דיטיילינג לבין כל הקישקוש שכתבת בסוף?

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם
אטוס זה לא הרכב הראשון עם גיר 3 הילוכים ואם אתה חושב שאתה מבין יותר מהיצרן שיהיה לך בכיף.

בנוגע לשירשור שצירפת, מה אתה חושב שהיה קורה לג'אנט ברזל?

תמשיך לשטוף את הרכב עם חומרים לא מתאימים, אחרכך אנשים מתפלאים למה הרכבים בארץ נראים מוזנחים, רכב זה לא רק מכניקה.

ומה הקשר בין דיטיילינג לבין כל הקישקוש שכתבת בסוף?

1)זה גיר 5 הילוכים, היצרן לא תכנן שיוט ב130 לרכב עם מנוע 1000.

2)גאנט ברזל היה מתעקם, חליפי בעלות של 100 שח? בעוד שגאנט סגסוגת עקום מחייב החלפה, ואם לא מצאת בפירוקיה תואם לסט, אתה חייב לקנות סט שלם משמע 1600 שח.

3)אני לא מתפלא, כל הרכב שלי מתוקתק מבחינה מכאנית ומצידי שיראה כמו RAT ROD.

כוונתי שנדמה ש90% מהשרשור הזה מבלה בפורום אסתטיקה יותר מפורום טכני.

פורסם
לא צורם לי, פשוט נראה כלכלך מגוחך שאנשים שמוגדרים חובבי רכב מתייחסים לרכב שלהם כפריט אופנה.

אם נשים לב לסטייה של השרשור, הדיון מתרכז עכשיו בשימוש הרכב האם הוא אמור להיות פרקטי ושימושי או מצופה בנצנצים ובמדבקות ורודות.

אז לכל חברי פורום הדיטיילינג שנמצאים פה בשרשור(90%) אני רוצה הסבר מדוע לא להתקין גם כרום על הרכב?

איפה הגבול ?

זה לא שזה צורם לי, פשוט נראה לי כל כך מגוחך שבפורום שהוקם מלכתחילה ככזה לאנשים חובבי רכב ישנם כאלה שאינם מבינים למה חברים פה רואים את הרכב שלהם כקצת יותר מקופסת פח עם גלגלים.

ברוך הבא לשנת 2014, רכב בעשור הזה בהחלט יכול להחשב לפריט אופנה, לא בכדי יצרנים משקיעים המון משאבים בנסיון (מוצלח או פחות) ליצור רכב שכיף יותר להסתכל עליו מבחוץ ונעים יותר לשהות בו מבפנים.

זו גם הסיבה לכך שחברות כמו VOSSEN, BBS ועוד משקיעות תקציבי ענק בפיתוח ושיווק סדרות חדשות של ג'אנטים.

זו גם הסיבה לכך שתעשיית המדבקות לרכב (לא NO FEAR, אני מתכוון ל-CAR WRAP) הולכת וצוברת תאוצה בקצב מסחרר ואנשים לא "מתביישים" ללכת ולעטוף רכבים של מאות אלפי $$$.

זו הסיבה לכך שאנשים הולכים ושים מדבקות של "הלו קיטי", בוב ספוג, נורבורגרינג ועוד.

כל אחד עושה עם הרכוש שלו, במקרה זה רכבו- ככל העולה ברוחו ועל פי טעמו ותקציבו.

אם החלפתי ג'אנטים אזי אני מחוייב עכשיו גם ללכת להדביק פאייטים על מכסה המנוע כדי לעמוד בגיבובי השטויות שאתה כותב?

מהשניה שפתחת את הדיון חיכיתי לפאנץ' ליין, הרי היה ברור שזה לא שבאמת מעניין אותך היתרונות או החסרונות של גלגלי מגנזיום אלא אתה מחכה לזה שירים לך להנחתה ויכתוב "כי זה יפה יותר" ויתן לך טריגר לקרוא לכולם "מגוכחים" על כך שהם רוצים שיהיה להם רכב יפה ו\או עם נגיעות עיצוב על פי טעמם האישי.

תמשיך לשטוף את הרכב עם צינור ומבחינתי אתה יכול במקום שמפו רכב של 20 שקל להשתמש בסנט מוריץ להסרת שומנים (לא ממליץ), זה רכבך האישי וזכותך לעשות בו ככל העולה ברוחך, אבל עשה לכולנו טובה- תחסוך את הביקורת, בטח ובטח הטון המזלזל כלפי מי שרואה את רכבו אחרת מאיך שאתה רואה את רכבך.

אגב, אל תיהיה מוטרד מרמת האחזקה של הרכבים פה בזמן שבעליהם מריירים על ג'אנט חדש, אני נוטה לשער שרמת האחזקה של הרכבים הממוצעת בפורום גבוהה וטובה בעשרות אחוזים מהממוצע מחוץ לפורום.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
בוודאי שזה סובייקטיבי, מה שגורם לי לחייך לא בהכרח יגרום לאחר לחייך ולהיפך.

לדוגמא, אחזקת מרצדס (וכל רכב פרימיום) בישראל תגרום לבעל הרכב למרר בבכי בפינה חשוכה, בעוד הוא מחפש כליה שלישית כדי לשלם על טיפול גדול :evil:

ומאוד עצוב שכך

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מרצדס זו לא בדיוק מכונית לכל פועל. טבעי שמי שמכניס את עצמו לבור כלכלי טבעי שיבכה בלי קשר לאם זה רכב או גידול סוס פוני.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
יחד עם זאת, עבור לא מעט אנשים, מכונת כביסה הינה רכישה פונקציונלית בעוד רכישת רכב הינה רכישה אמוציונלית, בהחלט מעורבים בה הרבה שיקולים ורגשות עבור לא מעט רוכשים.

אני אישית משתייך לאלה שעבורם זו רכישה אמוציונלית, אמנם יש לי שיקולים פונקציונלים אבל בסופו של דבר כשאני קונה רכב אני מנסה מראש להבין איך הולכת להראות ״מערכת היחסים״ שלי עם הרכב.

הוא יהיה מספיק מהנה לנהיגה עבורי? מספיק מאובזר? הוא יהיה סביר מבחינת עלויות אחזקה? נוח מספיק? אני אוהב את המראה שלו? אני אוהב את הצבע שלו?

לפי דעתי התגובה הזאת מסכמת את מהות הפורום ומה שמבדיל בינו לפורום צרכנות.

לפות"ש, הקו האדום נחצה לפי ראות בעל הרכב.

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם
מרצדס זו לא בדיוק מכונית לכל פועל. טבעי שמי שמכניס את עצמו לבור כלכלי טבעי שיבכה בלי קשר לאם זה רכב או גידול סוס פוני.

עדיין, בישראל הבור תהיה פי כמה יותר עמוק. כשאני רואה תוכנית בסגנון Wheeler Dealers, ששם אומרים ש"מרצדס CLK זה רכב נפוץ עם חלקים זולים בשפע", בא לי לשבור משהו.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בסדר, אבל תאר לך מה אזרח במדינה מסריחה יותר חושב שהוא רואה את זה. בגלל שהכל יותר מוגבל ויקר, התפתחה כאן מה שנקרא "תרבות השיבורים". אבל בגלל שיש לנו גם קשר עם העולם החיצון יש מגוון סוגים של חובבי רכב. בסוף הכל עניין של טעם וכסף כמו כל תחביב אחר. זה שהתחביב הזה קשור למוצר פונקציונלי נפוץ רק גורם ליותר סוגים של אנשים להמשך אליו.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

זה הדגש ששמת בהודעת הפתיחה שלך.

ועוד פעם המחיר, המחיר והמחיר.

מהדגש הזה די משתמע שאם המחיר היה זהה למחיר של ג'אנט ברזל, חס וחלילה היית שוקל החלפה.

מי מגדיר בן אדם כחובב רכב? אותה ה"חברה" שאתה לא מחכה לאישורים ממנה על הבגדים שאתה לובש אבל מחלקת כרטיס חבר לחובבי רכב?

לא חסר רכבים שהם פריט אופנה מעבר לשימושיות שלהם של להביא את בעליהם מA לB. אבל זה לא קשור לדיון.

כמו שיש אנשים שאוהבים לחיות בבית נקי עם טלוויזיות חדשות ורהיטים יפים (הרי גם הבית נשאר פונקציונלי כשהוא מטונף, יש בו טלוויזיה ישנה וספה חורקת) יש אנשים שאוהבים להתנייד ברכב נקי שנראה טוב.

בגישה זאת אפשר גם לשאול האם יש צורך לצפות את כל הרכב בניקל? או אולי בכלל באורות סגולות?

השאלה איפה נחצה הקו.

לא אתה ולא אני לא נחצה את הקו למישהו אחר בנוגע לרכב שלו.

*אני רק אניח את השרשור הטרי הזה כאן

מה יש להניח בשרשור הזה? כולם מעלים השערות, בוא נחכה לבדיקה מקצועית ונראה מה קרה שם באמת ולמה זה גרם.

שיהיה לך בכיף, ז"א שכולם צריכים לעשות כמוך? למה?

ההפך הוא נכון? איך זה הופך אותו ליותר שמיש? אתה יכול לפתוח את הדלת על הרכב של השכן בלי דאגות?

האמת שאני לא שמתי לב למישהו מהחברים כאן שקנה סט מגנזיום וקיבל חבילת נצנצים ורודים בחינם.

לפי השאלה שלך, אתה לא יודע מה זה דיטיילינג. אומנם בקארספורום תחום הדיטיילינג חולק פורום עם נושאים נוספים כמו תוספות חיצוניות, חלונות מושחרים ולדים, אבל כל אלה לא קשורים לתחום הדיטיילינג.

אבל לשאלתך, מדוע לא? אין סיבה שלא. בפעם המיליון רק בשרשור הזה: כל אחד יעשה עם הרכב שלו מה שנראה לו. אם לא טוב לך, תתמקד ברכב שלך ובכביש.

כוונתי שנדמה ש90% מהשרשור הזה מבלה בפורום אסתטיקה יותר מפורום טכני.

אם הרכב שלי תקין, מטופל במוסכים מורשים, עם היסטוריה מתועדת, בפערים שהם מחצית מהמלצת היצרן. מה יש לי לחפש בפורום טכני?

למה בעצם פורום טכני כן נחשב מבחינתך ופורום שיפורים לא נחשב? כי לך אין מה לחפש שם?

כל הפורומים כאן מאוגדים תחת אותה קורת גג שנקראית קארספורום, אף פורום לא מזכה אותך ביותר נקודות זכות מפורום אחר.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

ImNewHere, תגיד, שצבע הקירות שלך בבית מתקלף, וחלקי טיח נופלים עליך מהתקרה, אתה מתקן או פוטר את זה ב"שטויות. זה לא פוגע בשימושיות הבית"?

כשאתה קונה כרית לספה באיקאה, אתה לא מוטרד לשאול היכן עובר הגבול? היום כרית באיקאה, מחר כלי אוכל בטולמנס ובסוף ספה בהביטאט!

ובכלל, למה לגור בבית ולא באוהל. שהרי, כל הבתים המפונפנים האלה עם האלומניום הבלגי והריצוף האיטלקי הם סתם מיותרים. אוהל עושה את העבודה בדיוק באותה צורה.

פורסם
לדוגמא, אחזקת מרצדס (וכל רכב פרימיום) בישראל תגרום לבעל הרכב למרר בבכי בפינה חשוכה, בעוד הוא מחפש כליה שלישית כדי לשלם על טיפול גדול :evil:

ומאוד עצוב שכך

ידידי, זה ממש לא נכון. החזקת מרצדס? אני מניח שלא, אחרת לא היית כותב את זה.

כל מי שיכול להחזיק רכב מודרני משומש, יכול להחזיק מרצדס מדגמים מסויימים ולא לבכות בגלל עלויות אחזקה, אלא להתפלא כל פעם עד כמה עלויות אחזקה נמוכות ועד כמה כיף לנהוג ברכב.

אני "במקרה" החזקתי כמה ועדיין מחזיק אחת. יחסית לקטגוריה עלויות אחזקה נמוכות, הרכבים אמינים מאוד ובנוים היטב. אם התקציב מוגבל, אז אל תקנה S קלאס עם מנוע V12, מתלים הידרופנהאומטיים וכד'. תקנה C קלאס או E קלאס דיזל , על הדרך גם תחסוך בהוצאות דלק.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...