Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נהיגה בחו"ל לנהג חדש.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4395 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם. בקיץ הקרוב התכנון הוא לנסוע לסקנדינביה עם המשפחה, להשכיר אוטו והכל. מה הסיכוי שבהשכרת הרכב אני גם אוכל לנהוג ללא תוספת כסף ? אני בן 17 אבל עם שני מבוגרים בעלי רישיון. האם הדבר אפשרי בכלל מבחינת הרישיון ? עדיין אין לי פלסטיק המלווה של החצי שנה נגמר לי בספטמבר.

פורסם

בגלל שההורים שלו משכירים את הרכב, אז אולי בעזרת תוספת נחמדה יהיה אפשר לסדר שגם הוא ינהג אפילו שקשה לי להאמין.

בכל מקרה אם אין לך את הרישיון פלסטיק אז זה כאילו שאין לך רישיון.

פורסם (נערך)

אני לא מכיר חברות שמשכירות רכבים לנהגים מתחת לגיל 18, וגם זה תחת מגבלת קטגוריית רכב "מחמירה".

רכבים משפחתיים לרוב יתחילו מגיל 21 וגם אז תהיה תוספת תשלום (לרוב עד גיל 25).

בכל ביצוע הזמנה, קיימים תנאים. אם קוראים אז יודעים.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם (נערך)

צר לי לאכזב אותך, קרוב לודאי שהפעם יהיה עליך להסתפק במושב הנוסע.

לכל מדינה גיל מינימום לנהיגה - בלי קשר להמצאות רשיון נהיגה. בפינלנד וגרמניה, למשל, אסור לך לנהוג לפני גיל 18 גם אם יש בידך רשיון ישראלי. חפש בגוגל "driving in" ומדינת היעד - ותקבל תשובה לשאלתך.

ומעבר לכך יש עניין תנאי השכרת הרכב - גם לחברות ההשכרה דירוג של רכבים, ואחד המרכביים הוא גיל וותק מנימום בנהיגה בהתאם לקבוצת הרכב. למשל - יתכן שתהיה דרישה של חברת ההשכרה לותק רשיון של לפחות שנה או שנתיים, גם אם גילך מתאים לנהיגה מבחינת החוק.

בנוסף לכך - גם אם תעמוד בדרישות החוק וחברת ההשכרה יהיה רכב של ביטוח נהג צעיר שייקר את ההשכרה בעוד אי אילו אירו ליום.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

1. כפי שאמרו - אם עדיין אינך בגיל המתאים לנהיגה במדינה הספציפית אז אסור לך לנהוג שם נקודה. בדיוק כמו נהג אמריקאי בן 16 שאסור לו לנהוג בארץ.

2. בלי הרשיון מפלסטיק אין על מה לדבר בכלל. רשיון הנייר לא מוכר בשום מקום ולמיטב ידיעתי לא ניתן להוציא רשיון בינלאומי על סמך הרשיון מנייר.

3. חברות ההשכרה באירופה לא ישכירו לך שום דבר ולא יתנו להוסיף אותך כנהג נוסף עד שתהיה לפחות בן 19 עם שנה וותק. (וגם אז כמובן שתשלם תוספת נהג צעיר ויתנו לך לנהוג רק ברכבים מקבוצות A עד D עד גיל 23 או 25, לא זוכר. תלוי גם בחברה ההשכרה.)

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

• תוכן חדש...