רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,551 נושאים בפורום הזה
-
- 13 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מכוניות הספורט של ב.מ.וו מגיעות לישראל, עם מנוע טורבו שמספק 431 כ"ס וזינוק מעמידה ל-100 קמ"ש בתוך 4.1 שניות. המחיר - החל מ-690 אלף שקל ב.מ.וו משיקה בישראל את הגרסאות הספורטיביות של סדרה 3 (סדאן) וסדרה 4 (קופה). אלו הן כמובן ה-M3 וה-M4 בהתאמה, שמציעות הספק מרבי של 431 כ"ס ומומנט מרבי של 56 קג"מ ב-1,800 סל"ד - זאת ממנוע שישה צילינדרים בטור עם צמד מגדשי טורבו, שמשודך לתיבת שבעה הילוכים רובוטית כפולת מצמד ומעביר את הכוח לגלגלים האחוריים. גרסת השישה הילוכים ידנית לא תוצע לפי שעה. לצד שתי ה-M האמיתיות, ב.מ.וו משיקה בישראל גם את ערכות השיפורים של M לדגמים רגילים. אלו מציעות תוספות עיצוב שונות, מתלים משודרגים, מושבי ספורט ומצב "ספורט+" בתוכניות הנהיגה, אך לא כול…
הודעה אחרונה מאת שומאכר, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 868 צפיות
יש לי פיאט אונו 94 ידני מנוע 1100 פייר. נסעתי מכרמיאל לעכו עם קו אחד מעל לחצי מיכל. מכרמיאל לעכו זה 25 ק''מ. הלוך חזור זה 50 ק''מ. וכאשר חזרתי לכרמיאל היה לי פס אחד מתחת לחצי מיכל. האוטו שלי עשה אז 1 ל?
הודעה אחרונה מאת m1011409, -
-
חיסכון בדלק
מאת explorer-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מי שמע על חוסך הדלק? http://www.mbcv.co.il/ArticleB.aspx?ArticleName=3980&ref=PUB3980 קיבלתי אותה במייל
הודעה אחרונה מאת איתמר, -
-
הכירו את הפרארי של הדיג'יי deadmau5 המוכרת כ "PURRARI" לדעתי זאת אומנות, מאסטרפיס! מה דעתכם? שימו לב לפרטים הקטנים - סמלים, כיתובים על הרכב, סמל על ההגה, שטיחים הוא ממש השקיע שם עד הפרט הכי קטן. אני גם אהבתי את השם purr + ferarri = purrari אני מאמין שאת NYAN CAT כולכם מכירים. יש כמובן עוד מיליון סרטונים ותמונות שלה, כל מה שצריך לעשות זה לחפש Purrari בגוגל.
הודעה אחרונה מאת gsi16v, -
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום, מבקשת את עזרתכם בהחלטה לגבי ביטוח חובה + מקיף לרכב חדש (סוזוקי סוויפט). מאיזה חברות ביטוח כדאי להתרחק? האם יש חברת ביטוח מומלצת? איזה סעיפים בפוליסה חשוב לבדוק? תודה, רונית
הודעה אחרונה מאת Eily, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
עקב תאונה קלה הוכנס הרכב לתיקון במוסך הסדר. לאחר קבלת הרכב אני מגלה כי התיקון בוצע באופן חובבני כפי שניתן לראות בתמונה (ראויי לציין כי המוסך מורשה ולא מוסך מדרכה, בלי להעליב אף אחד). בית הגלגל (כיסוי הפלסטיק מתחת לכנף) מורכב בצורה לא מוצלחת. הרכב הוחזר ובוצע בו תיקון שני. את הפלסטיק בעזרת קטר חתכו ודחפו פנימה, כרגע אני רואה כי אומנם הפלסטיק לא בולט אך לא מורכב כראויי. לשאלתי, מה ניתן לעשות (המידע הועבר לסוכן ביטוח). האם לסמוך על הסוכן שידאג לי? האם יש דרך לגרום למוסך לבצע את התיקון כראויי (היו עוד שלל בעיות)? תודה
הודעה אחרונה מאת Freak_Miky, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 27 תגובות
- 6.4 אלף צפיות
כולם מתלוננים שאין לסובארו BRZ יותר כוח. אז קוזוורט הוציאו שיפורים לרכב, עד 380 כ"ס בהצלחה למי שינסה להעביר את זה במכס. http://www.cosworth.com/products/power-packages/fa20-platform/ https://www.youtube.com/watch?v=seSgNY6qSJo
הודעה אחרונה מאת yosbar, -
-
אהלן. שמתי לב שיש פה הרבה חבר'ה שעדיין אין להם רישיון ובקרוב ניגשים לטסט/בקרוב מתחילים ללמוד, אז בואו בעלי הניסיון פה ניתן להם טיפים איך לגשת לטסט 1, ובכלל איך לגשת לטסט, ניתן טיפים איך לעבור את הטסט בהצלחה, או להירגע לפני,ד"א עשיתי חיפוש לא מצאתי שירשור דומה לזה, וחשבתי שזה יהיה מועיל לניגשים הטריים,אז אני אתחיל: קודם כל לפני שמגיעים לטסט צריך לנוח ולא להיות לחוצים/רגועים מידי אחרת הבוחנים לפעמים מפרשים זאת כ-over/חוסר ביטחון עצמי, ועל זה הם מכשילים. מומלץ בחום לנהוג לאט (ממש לאט), ככה הבוחן לא יפרש את זה שאתה לא שולט ברכב או שלא יהיו לך הפתעות כמו הולך רגל במעבר חציה שתצטרך ללחוץ חזק מידי על הבלם, ויהיה סיכוי לא לעבור. אם קורה שישנה טעות קטנה, לא ישר להתב…
הודעה אחרונה מאת נהג רציני, -
- 2 עוקבים
- 18 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום חברים ברשותי רכב שמותקנת יחידת TPM (ניתור לחץ אוויר). משום מה לא מרגיש שאני יכול לסמוך על המערכת,מה אתם חושבים? מה האמינות של המערכת? מאז שקיבלתי את הרכב (חודש בלבד) אני עוקב אחר תפקוד,בודק פעם בשבוע את לחץ אוויר בצמיגים,כרגע הכל תקין.
הודעה אחרונה מאת Miraz, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אהלן, האם יש מקומות חוץ ממסלולים אשר מציעים את האפשרות לעלות עם רכב פרטי על מסלול כלשהו עם מדריך צמוד? אמיר
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אולי פספסתי, אבל אם עוד לא פורסם פה תחת חדשות, הנה המחירון: http://www.skoda.co.il/sites/default/files/Octavia%20Combi.pdf אבזור לא רע באלגנס (אבל איפה USB? וחלונות כהים מאחור?), וגם באמבישן; מרווח יפה. למראה אני פחות מתחבר, וגם לאחריות הקצרה, אבל זהו פתרון שינוע לא רע בכלל. יהיה מעניין הרבה יותר עם מנוע 1.8T או 2.0T, כמובן, אבל גם ה- 1.4T 140 כ"ס לא קוטל קנים (אין באתר שלהם נתונים אבל אני מניח שלא מאוד רחוק מהגרסא הרגילה).
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 28 תגובות
- 6.8 אלף צפיות
שלום, אני מעוניין לקבל חוות דעת מאלה שמשתמשים באפלקצייה הנ"ל, האם יש מצב שאני אקבל דוח למרות שהאפלקצייה מופעלת? אם כן, אז איך ניתן להוכיח שהאפלקצייה הופעלה? בשורה תחתונה, האם מומלץ להשתמש בה במקום הפתק "המסורתי" שמקבלים מתשלום באמצעות המכונה? ובאיזה ערים ניתן להשתמש בה? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת shahafz, -
-
- 2 תגובות
- 783 צפיות
עקב ההתרחבות הצפויה בקרוב בתא המשפחתי של אחד מחבריי הטובים ביותר, התעורר הצורך ברכב נוסף. ההבנה שלו בתחום אינה גדולה, על כן הוא כמובן פנה אלי. נו, בשביל מה יש חברים? לאחר שהצרכים שלו אופיינו ושוקללו עם התקציב, הוחלט למקד את החיפושים ביונדאי i30CW או קיה סיד סטיישן משומשת בת 3-4. אין טעם להיכנס לכל הפרטים, נגיע ישר לעיקר: האיש מצא בסניף של אוויס בחדרה i30CW שנת 11' מליסינג תפעולי במצב כמעט חדש עם קילומטראז' נמוך במיוחד, היסטוריית טיפולים ומחיר הוגן. כבונוס, לרכב עדיין נותרה אחריות לעוד כארבעה חודשים. בדיקה במוסך מטעמנו איששה את מה שראינו - הרכב אכן במצב מצוין. כך וכך שקלים החליפו ידיים, וכחלק מהעיסקה אוויס העניקו לבחור גם טיפול על חשבונם בכל אחד ממרכזי השירות של כ…
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
- 13 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
370 שקל כולל מע"מ במוסך ארתור בירושלים מוסך מורשה הונדה הרכב ממש הישתנה לטובה מעביר הילוכים בלי מכות ובלי השתהות רוורס נכנס במאית השניה אין בום ומעביר הילוכים במהירות גבוהה. אני ממליץ. כל חיפושי בפורומים השונים הראו חד משמעית, גם בארץ וגם בחו"ל, רק שמן גיר מקורי של הונדה לשים. לא רואיל פרפל, לא וולווליין ולא רד ליין. רק את שלהם. יש סיבה לפי דעתי.
- 1 תגובות
- 680 צפיות
במקרה בדקתי את החשבוניות שלי באתר של סלופרק, ולהפתעתי גיליתי שהם גובים ממני כ-7 שח לחודש החל מאפריל 2013 על שירות הודעות SMS. פניתי למוקד בטענה כי מעולם לא ביקשתי את השירות ובטח שלא נאמר לי מחירו ובטח שלא נתתי לכך את הסכמתי. לאחר טרטור של שבועיים הם החליטו לזכות אותי בגין חיוב היתר של 2014. לגבי 2013 הם לא מוכנים לזכות אותי שכן לטענתם הדוחות הכספיים של 2013 כבר סגורים.....טענה הזויה שמעולם לא שמעתי, בטח לא כשמדובר בחברה שנותנת שירות. אני באופן אישי מתכוון להתלונן עליהם במשרד התחבורה...ובכל מקרה מציע לכולם לבדוק בחשבוניות אם גם אתם חויבתם ב"שוגג" ע"י האח הגדול - סלופרק.
הודעה אחרונה מאת yuvk, -
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום לכולם, אנחנו משפחה ממוצעת של 4 נפשות, אבא, אמא, סטודנט ונער בן 14. אנחנו נוסעים לגרמניה, הולנד והאזור. אנחנו צריכים המלצה לרכב, ולחברת השכרת אמינה גדולה ומוכרת. זמן ההשכרה הינו כ 10 ימים (+- יום יומיים). התקציב הוא בערך 280 ש''ח ביום, והתקציב הכללי לתקופה הוא בערך 2500. הרכב לא צריך להיות ענק, אבל שיהיה נוח ל4 אנשים לא קטנים לנסיעות בינוניות-ארוכות. יש דגש על גודל תא המטען, אלין אמורות להיכנס כ-3 מזוודות וכמה תיקים. אנחנו מעוניינים ברכב שהוא קצת יותר מרגיל, מה זאת אומרת ? לא רכבים כמו מאזדה 3, אלא קטגוריה מעל, רכב מנהלים כזה. אם נדבר לפי מחירים של רכבים בארץ, אז אנו מעוניינים להשכיר רכב שמחירו בארץ הוא מעל 180 אלף …
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 14 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
מלכת בריטניה , אליזבט השנייה , מבקרת בצרפת לרגל ציון 70 שנה לנחיתת בנות הברית בנורמנדי. היא מתקבלת בכבוד מלכים. לחלק מהאירועים היא מגיעה בלימוזינת בנטלי ייחודית שהובאה מאנגליה. ראו כאן : https://www.youtube.com/watch?v=jFqe6s0lJLw http://www.reuters.com/video/2014/06/06/queen-elizabeth-arrives-for-state-dinner?videoId=313215198 ראו בביקור אחר שלה בצרפת (החל מה 0:30) : ואולם באופן מפתיע בעת הגעתה כעת לביקור רשמי לנשיא צרפת על פי כל כללי הטקס, היא מגיעה בלימוזינה שונה. ראו בעצמכם בסרטון השני :"קבלת הפנים למלכת אנגליה בצרפת" : קבלת הפנים למלכת אנגליה בצרפת" http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4527409,00.html הייא…
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- 13 תגובות
- 3 אלף צפיות
לא שאלתי לגבי עלות התאמה לנעילה המרכזית ברכב. כאילו מה, מוסכי צ'מפיון מוטורוס מעדיפים לא למכור חלקי חילוף? מדובר בשלט נוחות אחד, רק החצי של המקשים ללא המפתח והצ'יפ (מק"ט 1K0 959 753 G). 99 ש"ח באיביי.
הודעה אחרונה מאת אייל, -
- 0 תגובות
- 613 צפיות
היי, יש לי (יחד עם ההורים) מאזדה 3 2010 סדאן, דגם הACTIVE, מנוע 1600 סמ"ק. יש לנו מערכת דאבל דין 7 אינץ' מהרכב הקודם ואני רוצה לחבר אותו למאזדה, ראיתי שיש בEBAY מן מסגרת שמתאימה למכשיר אבל אני מעדיף לקנות בארץ, מישהו מכיר מאיזור חיפה והקריות, אפילו עכו, מישהו שמוכר את המתאם הזה ? ואם כן כמה זה עולה ? יש לי עוד שאלה, הרכב הגיע ל75 אלף ק"מ וצריך לעשות לו טיפול, המליצו לי ולאבא שלי בנוסף לטיפול להחליף את השמן מנוע וגיר בשמן XADO + תוספי דלק (ששחכתי את שמם ), אומרים שהשמן יותר חסכוני בדלק ויותר ביצועים ועם התוספי דלק עוד יותר טוב. השאלה אם זה באמת טוב לרכב ונותן ביצועים יותר טובים וחיסכון בדלק. תודה רבה לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת NaorBenHamo, -
- 1 תגובות
- 720 צפיות
שלום לכולם, ברשותי סוזוקי אלטו ידנית 2012. המופיע בעמוד על דלת הנהג לגבי לחץ האוויר בצמיגים הוא 32 מקדימה ו29 מאחורה רשום שזה מצב נוחות. האם זהו מצב מומלץ? מבחינת שמירה על הצמיג וצריכת דלק? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת Miraz, -
-
- אחראי פורום
- 22 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
גאמבול 2014 , מיאמי. מדהים לראות איך הכל מסודר שם כמו שצריך.
הודעה אחרונה מאת Applez, -
-
- 1 תגובות
- 800 צפיות
שלום לכולם! פתחתי שבוע שעבר פוסט על התבלטות ברכב חדש ואחרי הרבה חושבים הגעתי למסקנה שרכב חדש גדול עלי. כלכלית וכו'. עדיף להתמקד בתקציב ורכב וזהו. אז אחרי שחשבתי ועשיתי נסיעות על מספר דגמים, הגעתי למסקנה שסוויפט החדשה הכי מתאימה לנו. ולכן אני מחפש 2011 ומעלה. הסיפור אם אלבר כזה, יום חמישי האחרון הגיע אליהם בחור לעשות טרייד אין על רכב גדול יותר והשאיר סוויפט 2011 עם 51,000 ק"מ. ישבתי עם הסוכן אחרי הרבה דיבורים רוצים 68,000 על הרכב. הוא הציג לי בדיקה של מכון וכו'. עכשיו התקשרתי גם לבחור הפרטי, שפרסם ביד 2 לפני שהלך לאלבר (מיד אמר לי "לא רלוונטי") אבל אז הסברתי לו שראיתי את הרכב באלבר. הוא אמר לי שמע הרכב מתוקתק באמת, האני החלפתי רק משום שעברתי לר…
הודעה אחרונה מאת edanj, -
- 1 תגובות
- 490 צפיות
שלום לכולם, כבר הרבה זמן שאני מחפש את החלק הזה והיום דיפדפתי באייבי ומצאתי אותו! עכשיו אני לא כל כך מבין את הפרטים שרשום באתר, לכן אשמח אם תעזרו לי מדובר על ריפוד דלת ימין מקדימה (המושב ליד הנהג) הוא נראה כך : וזה הקישור למה שמצאתי : http://www.ebay.com/itm/VOLKSWAGEN-POLO-1-9-TD-5-PORTE-2001-2005-RICAMBIO-PANNELLO-PORTA-POSTERIORE-AN-/251538617928?pt=Ricambi_automobili&hash=item3a90deb648 לפי הפרטים שרשום למטה זה יתאים אתם חושבים ? תודה לעוזרים !!
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולם, ערב אחד באו ילדים לחניה הפרטית שלנו ושרטו עם מפתח שריטה על מכסה המנוע של האוטו שלי ושריטה לכל אורך הצד של האוטו של ההורים שלי. אלה שריטות די עמוקות על צבע כהה. מדובר בילדים שגילם אינו עולה על 9-10. יש לנו צילומים של מצלמת האבטחה שרואים אותם בשעת מעשה. האם יש משהו לעשות עם זה? אמנם ילדים קטנים אבל בכל זאת מישהו צריך לשלם את המחיר. . (אגב, איזה מחיר? מה אפשר לעשות?) כמו כן, האם ניתן לטשטש את השריטות? תודה .
הודעה אחרונה מאת TAMIR2000, -
-
הי אשמח לכל עצה (כולל "תוציא את המצבר" ) לגבי אמצעי מניעת גניבה/לעכב/לעשות את החיים קשים לגנב. אזעקה מומלצת , מנתק מצבר , ביפר וכו כולל מקומות התקנה מומלצים מדובר ברכב ישן אך נדיר
הודעה אחרונה מאת yaari30, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 2 אלף צפיות
התחדשתי באבארט ואני מחפש מוסך טוב בצפון (חיפה והקריות) אשמח להמלצות.
הודעה אחרונה מאת logk, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שבת שלום 3 אנשים ממשפחתי נוסעים ביולי/אוגוסט לרוסיה. המסלול הוא סנט. פטרסבורג וסביבת מוסקבה. השאלה היא, האם זה בטיחותי מבחינת האוכלוסייה שמה, לשכור רכב? שמעתי שהורגים שמה אנשים רק על זה שבחורה נוהגת, או על זה שחותכים בכביש או שלהשתמש ברכבת וברכבת התחתית ובאוטובוסים... תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת noogie, -
-
מסתבר שיש יצרנים המפתחים מנועים בעלי 3 בוכנות במרדף אחר מנוע חסכוני ויעיל, אבל נמנעים מליחצן את המנוע החדש. כתבה ב - time
הודעה אחרונה מאת מצמץ, -
- 13 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
נתתי היום לאבא שלי לנהוג "להתרגל " לעוד רכב במשפחה שהיא המגאן 2 . הנסיעת מבחן שלו עברה בכיף והוא מאוד אהב אותה , אבל הוא התלונן על דבר אחד ! הוא התלונן שהמראות קטנות ומקשות לקבל שדה ראיה , מלהבדיל רכבים אחרים שהמראות יחסית גדולות ( הוא רגיל ללאנסר 2008 ). למה רנו ייצרה רכבים בדגמי האצב'ק + סדאן עם מראות קטנות יחסית לשאר הרכבים ? מבאס יהיה לשמוע שהוא לא ירצה לנהוג בגלל זה , למרות שהוא לא אמר כלום .
הודעה אחרונה מאת rsm130d, -
- 4 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום , אני יורד מהארץ לתקופה של שנה וחצי בערך והחלטתי שאני רוצה לשמור את האוטו ולא למכור אותו עכשיו שמעתי שיש אפשרות כזאת של הורדה זמנית מהכביש כדי שאני לא יצטרך לשלם על הטסטים שלו בתקופה שאני לא נמצא. מישהו שמע על זה ? כמה יעלה לי להוריד/ההחזרה שלו לכביש ? תודה
הודעה אחרונה מאת Ahbarony,