Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4417 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים

ברשותי רכב שמותקנת יחידת TPM (ניתור לחץ אוויר).

משום מה לא מרגיש שאני יכול לסמוך על המערכת,מה אתם חושבים?

מה האמינות של המערכת?

מאז שקיבלתי את הרכב (חודש בלבד) אני עוקב אחר תפקוד,בודק פעם בשבוע את לחץ אוויר בצמיגים,כרגע הכל תקין.

פורסם

איזה רכב?

אני סומך עליה, כל פעם שהיא התריעה באמת היה בורג בצמיג, למרות שויזואלית זה לא היה נראה בכלל. בהתחלה חשבתי שהיא השתגעה.

עם זאת, בהתחלת נסיעה מאפס כאשר אין אוויר היא לא תתריע כ"כ מהר. בכל זאת, פיתחתי 2 הרגלים:

1. לפני שאני נכנס לרכב אני מעיף מבט על כל הצמיגים.

2. קניתי מד לחץ אוויר דיגיטלי, ואם יש ספק אז בודק.

פורסם

בסוואנה 2009 קיימת מערכת כזו. לא הייתי סומך עליה ב100% למדידת לחץ האוויר המדוייק אך בתור התראה לירידת לחץ בצמיג מסויים היא בהחלט אמינה.

פורסם

עד כמה שאני יודע המערכת משתמשת בחיישנים של הABS, אם יש קבוע גלגל מהיר\איטי יותר היא מתריעה על פנצ'ר. אני מאמין שלא תראה שם הבדל של 35 ל25 PSI , רק הבדלים קיצוניים של פנצ'ר.

פורסם
עד כמה שאני יודע המערכת משתמשת בחיישנים של הABS, אם יש קבוע גלגל מהיר\איטי יותר היא מתריעה על פנצ'ר. אני מאמין שלא תראה שם הבדל של 35 ל25 PSI , רק הבדלים קיצוניים של פנצ'ר.

יש מערכות שהחיישנים הם חלק מהונטיל, אני מאמין שהן מדויקות יותר

Golf MK3 1997 1.8

פורסם

אני רק שאלה:

המערכות הללו מתריעות כשהלחץ יורד לנמוך מהמצופה לרכב אבל עדיין לחץ תקין מינוס או שהן מתריעות רק כשכבר אין אויר בגלגל?

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם
אני מאמין שלא תראה שם הבדל של 35 ל25 PSI

מנסיוני - מתריעה כבר בשלב כזה.

דני

פורסם

באיזה רכב? חשבתי שלרכבים עממיים יש רק את המערכת שאמרתי אבל אולי אתה מדבר על אחד יוקרתי יותר ?

פורסם

גם פיאט בראבו וגם סקודה פאביה. שניהם מגלים הפרש של בערך 10 PSI בין הגלגלים.

דני

פורסם

אני קבלתי פעם אחת התראה וזה היה בגלל לחץ נמוך בכ 10% מהלחץ שבו איפסתי את המערכת.

חשוב מאוד לאפס מערכת אחרי ניפוח.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
גם פיאט בראבו וגם סקודה פאביה. שניהם מגלים הפרש של בערך 10 PSI בין הגלגלים.

דני

יש בארץ בראבו עם TPMS מקורי? תמיד ידעתי שהמערכת הוצעה בתור תוספת שלא שווקה כאן.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

יעיל? כן.

במערכת הבלתי ישירה (כמו ברוב הרכבים על בסיס חיישני מערכת ה-ABS/ESC), התקן האירופאי מחייב התראה על ירידה של 20% בלחץ האוויר. למערכת זו נדרש זמן של כ-15 דקות בכדי לאתר ירידה בלחץ האוויר (הזמן יתקצר אם ירידת הלחץ משמעותית).

פורסם
אני קבלתי פעם אחת התראה וזה היה בגלל לחץ נמוך בכ 10% מהלחץ שבו איפסתי את המערכת.

חשוב מאוד לאפס מערכת אחרי ניפוח.

יש לך מושג אם זאת מערכת עם החיישני ABS או מדיד אמיתי ללחץ ? מפתיע ביותר אם זה המערכת עם החיישני ABS. אגב ה"איפוס" זה פשוט לחיצה על הכפתור פנצ'ר ?

פורסם

תלוי איזו מערכת יש לך.

אצלי ה-TPMS זה עם חיישן לחץ בכל גלגל ותצוגה מספרית של הלחץ המדוייק בכל צמיג בכל רגע.

אחלה מערכת ולא רואה סיבה לפקפק בה אז אני מניח שאתה מדבר על האופציה השניה שמזהה פערים בסיבוב הגלגל.

זה טוב בשביל להגיד לך שיש לך פנצ'ר או ירידה משמעותית אבל זה לא תחליף לבדיקה קבועה ומילוי ללחץ מדוייק אם חשוב לך אחיזה/צריכת דלק/שמירה על הצמיג.

ניר

• תוכן חדש...