רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,555 נושאים בפורום הזה
-
נכון ששמתי לב לזה בעיקר כי נהגתי ברכב המבחן, אבל בכל זאת: אף מילה על כך שמדובר ב"אותו" מנוע כמו ב- 500, רק חזק יותר אף מילה על כך שבעצם הרכב לא אמור לספק תאוצות או מהירות אלא בעיקר מראה ושיק במחיר נגיש יותר ושפיטה של הרכב כאילו הוא אמור להיות רכב ספורט? זה כמו לשפוט מרצדס E על יכולת חניה ברחובות תל אביב... בלי קשר - אצלי במבחן הוא לא רעד, והתיבה הידנית היתה בסדר גמור. יותר מהכל, זה נראה כאילו הוא חושב שזה כמו ה-500... ואם היה מדובר במישהו אחר, הייתי תוהה אם הוא בכלל נהג ברכב או שהוא שופט אותו לפי הרכב הקודם שהיה לו מנוע דומה. בכל מקרה, כל אחד וטעמו, ולכן כאן כנראה מדובר על טעם שונה. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4515012,00.html
הודעה אחרונה מאת לאון, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
הודעה אחרונה מאת snirhy, -
- 2 תגובות
- 610 צפיות
היי אנשים , אז ככה השאלה היא מה זה המייסר העליון הסגול ומה זה המיסר החסר? המיסר התחתון זה משעבת הדלק תודה
הודעה אחרונה מאת sAnr0, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 801 צפיות
היום פעם ראשונה יצא לי לנהוג בפיאט פנדה ואין יותר מדי מה להרחיב על הרכב עצמו, אבל מאוד אהבתי את מיקום תיבת ההילוכים, לטעמי הרבה יותר נוח מהרכב שלי(יאריס TS) אז חשבתי אולי לעשות ברכב שלי תנוחת ישיבה נמוכה יותר. זה עזר חלקית, אבל זה מחייב אותי לנהוג בתנוחה ערסית משהו,שאני בספק עד כמה היא בטוחה מבחינת שדה ראייה ובטיחות כללית. האופציה האחרת היא "להאריך" את ידית ההילוכים. כבר ראיתי באיביי מעין מוטות הברגה כאלה שאמורים להתחבר לידית ההילוכים ולהאריך אותה. זה לא יקר(סביבות ה-30-40 שקל), השאלה היא האם מישהו ניסה את זה? האם זה יעיל ? האם זה ייתן את אותו אפקט כמו המיקום הגבוה של תיבת ההילוכים בפנדה? אם יש למישהו רעיונות נוספים , אני שמח לשמוע תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת DJI, -
-
הודעה אחרונה מאת daniel_18,
-
- 9 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שמתי לב שאם מתחילים נסיעה עם בלם יד הוא משפיע לכמה שניות ואז ברגע שהמנורה שלו נדלקת אין כבר השפעה, כנל אם מרימים תוך כדי נסיעה(אל תדאגו באיזור סטרילי במהירות נמוכה). רציתי לדעת האם יש דרך לעקוף את זה? הרי במידה ונדפקת דוושת הבלמים צריך להשתמש בבלם היד והוא אמור להיות התחליף המכני במקרה ואין לחץ הידראולי או משהו בסגנון. תודה מראש חיפשתי באינטרנט ולא מצאתי משהו רלוונטי
הודעה אחרונה מאת Miraz, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אני סורק מספר חוברות מד"ב ישנות (משנות השמונים) ובאחת מהן משנת 83 ניתקלתי במודעה/יח"צנות של פלוקסווגן בה רכב המציג עיצוב הדומה לפולו הישנה ותהיתי אם היא מבוססת עליו. ישנן מספר נתונים מפתיעים בהודעה כגון צריכה של 33 ק"מ/ליטר במהירות של 90 קמ"ש עם מנוע דיזל (לפני יותר מ 20 שנה!) ואני מתפלא מדוע לא שמענו עליו מאז. בכל אופן, לחובבי המותג הוספתי את הסריקה.
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אז היום, 7500 ק"מ אחרי הטיפול הראשון שעשיתי לרכב (ב10K, בהם הוחלף השמן לשמן של פז) נסעתי למוסך צד ג' עם מסנן שמן שלי ושמן איכותי לרכב שלי בשביל להחליף עד לטיפול הבא ב25K, למה עשיתי את זה? כי במוסך המורשה לא מוכנים לשמוע על שום דבר אחר. חשוב לציין, שלפי הספר רכב יש למלא 3.6 ליטר שמן, כמה מילא לי המוסכניק במורשה? 4.7 ליטר!! מזל ששמתי לב וביקשתי ממנו לנקז וזיכו אותי על 50 ש"ח. מה אני יעשה בטיפול הבא, בו אני יצטרך "לפי הנהלים" להחליף מסנן אוויר? יש לי K&N INBOX , אני יצטרך לשלם על עבודה + מסנן חדש מעיתונים רק בשביל שתיהיה לי אחריות על הרכב? אין דרך להתחמק מהשוד הזה? עצות, טיפים, מישהו?
הודעה אחרונה מאת viper83, -
-
- 2 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום. אני לקראת קנייה של רכב בעל 5 דלתות(אלפא ג'ולייטה). וסוגיה שמאוד מטרידה אותי היא כיצד לשאת את אופניי. הייתי מעוניין לדעת: 1 . האם מנשא אופניים לדלת אחורית, עלול לעוות את הדלת\לשבור את השמשה האחורית\לפגוע בספויילר העליון? 2. האם יש לכם המלצה(מניסיון) למנשא שיכול להתאים. אגב, לא ניתן להתקין על הגג מסילות. תודה אסי
הודעה אחרונה מאת מיניקיפוד, -
- 25 תגובות
- 15.2 אלף צפיות
זה פשוט לא יאומן כמה אני מחפש ולא מוצא דבר כזה אלמנטרי . מישהו מכיר מקום טוב באזור? ידני בלבד!! תודה מראש לעונים.
הודעה אחרונה מאת Dittohead, -
תראו את המספרים ומי מוביל שם. מגמה מאוד מדאיגה. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4489219,00.html
הודעה אחרונה מאת Yanlin, -
אהלן חברים ! יש לי בעיה מאוד מציקה שרכבים חונים בשוליים של כניסה לבערך 15 חניות רגילות וכתוצאה מכך קשה לי מאוד לצאת ולהכנס לחנייה שלי ( אני צריך לתת אחורה ואז להכנס שוב לחנייה ואז לנסוע שוב אחורה כדאי לצאת ). רציתי להתייעץ איתכם מה אפשר לעשות בנוגע לבעיה . יש לציין שדברתי עם העיריה והם אמרו שהם לא מתעסקים בחניות פרטיות ומי שיכול לעזור במקרה כזה זה רק המשטרה , פניתי למשטרה והסברתי להם את הבעיה הם אמרו שישלחו פקח ואין לי מושג אם הוא הגיע בכלל אבל לדעתי הם התקשרו לשני רכבים ולאחר שעה הם כבר לא היו שם אך הבעיה לא נפתרה מכיוון שבאו 2 רכבים אחרים וחנו במקומם . זאת מכה קשה ומעצבנת אני כבר לא יודע מה לעשות איתם .
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
- 5 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום רב , חדש בפורום הנ"ל , חיפשתי באינטרנט פורום הנוגע למשאיות אך לא מצאתי . מקווה שאוכל מפורום זה לקבל עזרה . תקציב עד 50.000 ש"ח מחפש משאית אמינה (בדגש על אמינות ) לעבודת חלוקה לילית עירונית , ממוצע ק"מ יומי = 120 ק"מ .. מטען ברובו איננו כבד .. לחמניות לחמים וכו' .. אשמח להצעות מבורכות לדגמי משאיות אמינות .. ע"פ ניסיונם של נהגים, אנשי מוסך וכו' . כמו גם אזהרות מאיזה דגמי משאיות עלי להישמר .. ולהתרחק .. כמו שהבנתם , חדש בתחום הנ"ל ואינני מבין כלום בנושא . רב תודות לעוזרים ,
הודעה אחרונה מאת יניב alfa, -
ב 30 לאפריל 94' נפתחו סוכניות יונדאי בישראל, והיצרן הדרום קוריאני, שהיה עד אז אלמוני לחלוטין לקהל בישראל, החל למכור כאן מכוניות. יונדאי היא את היצרניות הצעירות ביותר בעולם הרכב, המכונית הראשונה שלה הושקה ב 67' ולא היתה אלא פורד קורטינה שיוצרה ברישיון בדרום קוריאה. רק בשנות ה 70' יונדאי החלה בפיתוח דגמים עצמאיים, שכולם התבססו על מיכללי מיצובישי, עמם היה ליונדאי הסכם שיתוף פעולה ואחוזים בחברה. המכוניות הראשונות של יונדאי נראו כמו העתקים דהויים של מכוניות יפניות ישנות, ולמעט מחיר ואבזור עשיר יחסית, לא היו להן שום יתרונות יחסיים. הפוני, האקסל והסטלאר היו פשוט מכוניות עלובות, שלא רק שנראו רע גם בוצעו רע ובאיכות נמוכה. למרות זאת, יונדאי צמחה במהירות, והקימה מרכז פיתוח…
הודעה אחרונה מאת Ryan OReily, -
ערב טוב, במהלך סיבוב המפתח לקראת התנעה (חצי סוויץ'), שמעתי קולות חשודים מתוך תא המנוע. החלטתי להחזיר את המפתח למצב OFF ולהוציא אותו החוצה, ובמקביל לפתוח את מכסה המנוע ע"מ לבצע בדיקה. התגלה גור חתולים קטן ומפוחד כשהוא נמצא מתחת לרצועת האלטרנטור והמותחנים, על תושבת המנוע התחתונה. הרכב הושבת במשך כחצי שעה עד יציאת החתול הקטן מתא המנוע בשלום. מיותר לציין שאילו הייתי מתניע והייתי מתחיל בנסיעה, החתול המצולם היה מתפרק למיליון חתיכות ברגע שהיה פוגש את הרצועה בפעולה, או נזרק מהרכב תוך כדי נסיעה ונדרס. כמובן שהעדפתי להשבית את הרכב עד יציאת החתול. בגלל שהרכב עמד בתוך שטח שהכניסה אליו מותנת רק למורשים, העדפתי לא לקרוא לאף אחד והוצאתי את החתול מהרכב בעצמי. אני מפציר בכל …
הודעה אחרונה מאת avizaz, -
-
- אחראי פורום
- 25 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
תמונות ריגול ראשונות של הפאביה החדשה. אם מסתכלים מספיק קרוב מגלים ראפיד קטנה, ותחת משעמם עם זנב A1. רק אני מתרגש? http://www.carscoops.com/2014/05/scoop-this-is-new-2015-skoda-fabia-hatch.html
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
-
טסלה S מבפנים
מאת proxima- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 673 צפיות
הוידיאו מרתק, המרכב והחיזוקים מלפנים מדהימים במאסיביות [video=youtube;g-E31ExpWEo]
הודעה אחרונה מאת proxima, -
-
- אחראי פורום
- 29 תגובות
- 9.5 אלף צפיות
שלום חברים ברשותי רכב שהמנוע מגיע אם טורבו ,שאלתי היא כזאת למה לא רשום ברשיון הרכב שקיים טורבו במנוע. אני שואל בגלל המקרה שהיה במפגש של מועדון החמש ,ששם השוטרים הורידו רכבים משופרים,אם לא רשום ברשיון שהרכב יש בו טורבו מקורי אז איך השוטר יודע אם זאת התקנה מקומית או כך הגיע הרכב? אשמח להבהרה בנושא
הודעה אחרונה מאת ibiza89, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 35 תגובות
- 8.4 אלף צפיות
הכתב שמעון איפרגן מ - MAKO פרסם כתבת תחקיר במה עברייני ישראל אוהבים להתנייד - אם כבעלים או בקומבינה אחרת. הכתבה די מעניינת ונסמכת על קציני משטרה בתחום. אם למשהו יש עדכונים מהימנים להוספה לרשימות ,ואינו נרתע ,נא לפרסם... http://www.mako.co.il/cars-magazine/articles/Article-0ec551ae148d541006.htm?partner=obinsite וזו הבחירה המועדפת הבלתי מפתיעה :
הודעה אחרונה מאת Scirocco-R, -
-
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000939300 כתבה מעניינת מהיום, שלא תחדש הרבה לרובכם ועדיין שווה קריאה. אחד החלקים היותר מפתיעים:
הודעה אחרונה מאת benj, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 512 צפיות
http://www.iga.co.il/newsletter/news_356.html
הודעה אחרונה מאת igaadmin, -
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
צולם הבוקר מקו 68 המזדחל. האמת שזה די ברור, אם כי לא נפוץ- לפחות, אני רואה את המגינים האלו פעם ראשונה: מצד שני, תמיד יכול להיות שמדובר בטאסה לחיסכון בדלק...
הודעה אחרונה מאת Or05230, -
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
האם יש דבר כזה באזור דרום, אני מתגייס רק בנובמבר ורוצה לעשות משהו כזה כקורס קיץ במכונאות רכב, ובכלל להבין יותר ברכב לפני שאני חושב בכלל על לקנות ו/או לשפץ( תמיד רציתי סיויק האצ׳בק ולשפץ אותה). אז מה אתם אומרים יש דבר שכזה?
הודעה אחרונה מאת nir100, -
- 0 תגובות
- 503 צפיות
מקווה שאני בפורום הנכון לשאלה הזו. אני מחפש גגון למגאן סדאן שנת 2008, ראיתי משהו באוטו דיפו ב700 ש"ח של חברת mont blanc מישהו מכיר? יכול להמליץ? מחפש משהו לא יקר, ואני מתכוון להשתמש בו לא יותר מידי תודה
הודעה אחרונה מאת itsik30, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אז ככה, יש לי הזמנה עומדת וקיימת בהרץ לגרמניה לתחילת יוני. כמובן שאני צריך מכשיר ניווט, הרכב שלי מגיע ללא אחד מובנה. רציתי לקחת מהרץ, אני בחור מסודר ואוהב שהכל מוכן מראש, אך לצערי המחיר שהם רוצים עבור מכשיר כזה לתקופת ההשכה הוא פשוט מטורף - כ 90 יורו לשמונה ימים! גם הנציגה עצמה אמרה לי , שלא לציטוט, כי זה אכן מחיר גבוה מאד. אני רותח על הנושא שאני צריך לחפש בחוץ ולא לקבל הכל דרך הרץ מסודר ומאורגן ועם אחריות שיעבוד כמו שצריך). אני אפילו שוקל ביטול כל העניין רק בגלל שזה כל כך מרגיז. לעניינו, במידה ולא תהיה לי ברירה, מישהו מכיר ויכול להמליץ על חברה טובה ואמינה לשכירת מכשיר ניווט מעווכן עם מפות ארופה כמו שצריך, לחו"ל?
הודעה אחרונה מאת סלע, -
-
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000939571 מתוך הכתבה: מסתבר שלא צריך להיזהר רק ממגרשים, אלא גם מטרייד-אין "מכובד".
הודעה אחרונה מאת ch2856, -
-
אף פעם לא הייתי מודע לנקודה החשובה הזו. סכנת נפשות. סתם תאונה של 20 קמ"ש שהייתה נגמרת בלא כלום ופתאום אנחנו מסובכים בתאונה עם פציעה רצינית ברגליים ואולי גם בעמוד השדרה צילום: ohmann-alianne עייפות מתפשטת בגוף, הדרך עוד ארוכה ורבה. הנהג שלצידי נוהג ואני? למה שלא אמתח את הרגליים ואניח אותן על הדשבורד. זה נוח, זה לא חוסם לנהג את שדה הראייה, זה פשוט מקום מצוין. מקום מצוין?? לא בדיוק, לא ממש, בכלל לא. כי בדיוק מתחת לכפות הרגליים, מתקתקת כרית האוויר. היא רדומה, חצי ישנה, מחכה לתורה. ולא צריך הרבה כדי להעיר אותה לחיים. תאונה קלה, 16-20 קמ"ש והיא מופעלת. מופעלת זו מלה קטנה. כרית האוויר מתנפחת בקול פיצוץ במהירות של 300 קמ"ש. תוך 1/25 של שנייה היא מתנפחת (ומ…
הודעה אחרונה מאת ג'וני בוי, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
בוקר טוב לכולם לאחרונה רכשתי את הרכב הנפלא הזה. והבנתי שישנם לא מעט כמוני שמחזיקים בו. אצלי הרכב ידני . ברצוני לפתוח קבוצה בוואטסאפ של בעלי הרכב למטרת מפגשים ,ייעוץ טכני וגם קבוצת קנייה וטיפולים במוסכים. אשמח אם תפנו אליי הודעות בפרטי .אני יודע כבר על חבר פורום אחד שכבר מת להצטרף .. ומה איתכם. יום נעים . מאיר
הודעה אחרונה מאת goose, -
- 1 תגובות
- 657 צפיות
מחר אני הולך לאסוף את הרכב החדש מהסוכנות - יונדאי I10. עכשיו אני די אובד עצות בנוגע לביטוח. בכלמוביל מציעים לי את הביטוח המקיף שלהם, שנשמע יחסית מבטיח. מנגד יש לי את הסוכנת שביטחתי אצלה בעבר את הרכב. שתי ההצעות באיזור ה 4200. הסוכן בכלמוביל ציין שאצלהם במידה ויש צורך, הרכב מטופל במוסך של היבואן, בעוד שאצל הסוכנת מדובר במוסכי הסדר. לפי מה שהבנתי רכב עד גיל שנתיים מחויב בחלקים חדשים ומקוריים. השאלה היא. למה אני צריך לשים לב כשאני מבטח רכב חדש?? תודה
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- 0 תגובות
- 566 צפיות
הווילון שסוגר את השמש בגג הפנורמי התנתק ממסילה אחת ועכשיו הוא לא נפתח לי, השאלה שלי היא כזאת- יש אפשרות לסדר את זה או שמחליפים? תודה.
הודעה אחרונה מאת Yossi FR,
-
מי מחובר 68 משתמשים רשומים, 10 אנונימיים, 246 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- malcishua
- nir eli
- nglancer
- גולדן191
- Carless2
- שביט
- falou
- Gosser1860
- פאר האורה
- גותנן
- Gavrik
- yuvk