Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

20 שנה ליונדאי בישראל - אז ועכשיו.


חן פרחי
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4039 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

ב 30 לאפריל 94' נפתחו סוכניות יונדאי בישראל, והיצרן הדרום קוריאני, שהיה עד אז אלמוני לחלוטין לקהל בישראל, החל למכור כאן מכוניות.

יונדאי היא את היצרניות הצעירות ביותר בעולם הרכב, המכונית הראשונה שלה הושקה ב 67' ולא היתה אלא פורד קורטינה שיוצרה ברישיון בדרום קוריאה.

רק בשנות ה 70' יונדאי החלה בפיתוח דגמים עצמאיים, שכולם התבססו על מיכללי מיצובישי, עמם היה ליונדאי הסכם שיתוף פעולה ואחוזים בחברה.

המכוניות הראשונות של יונדאי נראו כמו העתקים דהויים של מכוניות יפניות ישנות, ולמעט מחיר ואבזור עשיר יחסית, לא היו להן שום יתרונות יחסיים.

הפוני, האקסל והסטלאר היו פשוט מכוניות עלובות, שלא רק שנראו רע גם בוצעו רע ובאיכות נמוכה.

למרות זאת, יונדאי צמחה במהירות, והקימה מרכז פיתוח עצמאי גדול, והתכוננה "ליום שאחרי" השת"פ עם מיצובישי.

במהלך השנים נעשו ניסיונות רבים לייבא את יונדאי לארץ, וכולם נתקלו בסירוב מוחלט, בעיקר בשל החשש מהחרם הערבי.

פתיחת היחסים הדיפלומטיים עם דרום קוריאה בתחילת שנות ה 90' וסוף החרם הערבי של היצרנים היפניים, שכנעה את הקוראנים העקשנים, ובתחילת 94' נחתם הסכם בין יונדאי לכלמוטור יבואני מיצובישי ומרצדס.

לארץ הגיעו בתחילה 3 דגמים - הלנטרה המשפחתית, שלא היתה אלא גירסה קוראנית של המיצובישי סופר לאנסר, הסונטה הסאלונית שהתבססה על מיכללי המיצובישי גלאנט וה H100 המסחרית שהיתה למעשה מיצובישי L300 בגירסה קוראנית.

ההצלחה לא היתה מדהימה, בעיקר בשל תמחור גבוה מידי ומוצרים די עלובים.

אני זוכר היטב את נסיעות המבחן שביצעתי על הלנטרה 1.6 והסונטה 2.0, מכוניות פטאטיות למדי שניסו להיות פרשנות קוראנית למכוניות יפניות.

בחריצות והתמדה, הצליחו יונדאי לשפר בהתמדה את התוצרת שלהם, הקימו מחלקת פיתוח באירופה והיום יש להם קו דגמים מוצלח מאד, וזה בנוסף לאמינות בסיסית גבוהה ושרות טוב של היבואן.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

את השם יונדאי הכרתי מהספרות המקצועית של אבא שלי, שתמיד הופיעו בה פרסומות של חטיבות התעשיה הכבדה של יונדאי ודייהו.

אישית נתקלתי לראשונה במוצר שלהם במסגרת העבודה - מחשב אישי שהוסב למרה ספציפית, ולמרות החרם הערבי הכיל רכיבים מתוצרת ישראל.

רכב היונדאי הראשון (והיחיד) שהיה לי עד כה היה האקסנט - אשר נרכשה בגל הראשון של יבוא דגם זה (בסביבות ספטמבר 1994). המכונית, עם מנוע 1.5 ליטר והילוכים ידניים (העדפתי צרוף זה על פני מנוע 1.3 ליטר והילוכים אוטומטיים במחיר דומה) שירתה אותי בנאמנות ובאמינות כלל לא רעה משך כ-7 שנים ו-94,000 ק"מ. הקוריוז היה שכמה קולגות שלקחתי טרמפ ונתקלו לראשונה בסמל החברה במרכז ההגה שלי היו משוכנעים שמדובר בחברה המחקה את הונדה, ולא היו מודעים לכך שמדובר בקונצרן ותיק וענק ללא כל קשר ליצרנית הרכב היפאנית. קוריוז נוסף היה מספר חודשים יותר מאוחר, כאשר הדגם נסקר במהדורה העברית של Popular Science, קרוב לודאי תרגום של סקיר מהמהדורה האמריקאית המקורית, ושם הושווה להונדה סיביק, למרות שאצלנו השתייך (ובצדק) לקטגוריה יותר נמוכה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ככה חוגגים מעריצי המותג את חגיגות ה-20...

הרכב הזה נראה היום ביפו.

image.jpg

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בשנות ה 90 גרתי בארה"ב ויש לכם מזל שאתם לא מכירים את הדגמים של יונדאי של לפני 1994.

1994 הייתה אחרי קפיצת מדרגה רצינית באיכות הרכבים שלהם, הייתה להם גם פרסומת שצוחקת על הדגמים הישנים בהשוואה לחדשים.

כמה דוגמאות

יונדאי קופה

2277910003_large.jpg?v=0

יונדאי אקסל

1990_hyundai_excel_2_dr_std_hatchback-pic-3766690955418896397.jpeg

יונדאי סונטה

1990_Hyundai_Sonata-2.jpg

אייל

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתור לקוח שמחזיק ברכב של היצרנית הקוראנית אשמח להגיד שהרכב נותן את כל מה שאתה מצפה מהסגמט שלו, עד כה הרכב עבר 30K קילומטר ולא נרשמו תקלות מיוחדות, וכמו שמאפיין את יונדאי האבזור שלהם נדיב מאוד החל מDRL וגג פנוארמי בגרסא הבסיסית ועד למערכות מולטימדיה שלצערנו זה עדיין לא מגיע בכל הרכבים החדשים.

 

בנוגע ליונדאי שנראתה ביפו - :shock:

אבל אציין שהיא נראית טוב בתור קבריולט עם טסות.

כל כך קר היום שראיתי פוליטיקאי מכניס את היידים רק לכיס הפרטי שלו.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

היונדאי אקסנט קבריולט הזאת במילה אחת.:shock:

חשבתי שרק סובארו לאונה הופכים לקבריולט.

 

סובארו לא ראיתי. אבל סופר לנסר כן.

ניראה אותך חותך פח של אופל או פולקסוואגן...

אקסנט אפשר עם מספריים וסכין יפני טוב...!

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפי מה שאני זוכר (הייתי אז ילד) התמחור של האקסנט היה דווקא סביר ולכן היא יחסית הצליחה לחדור לאט לאט לשוק בניגוד לאלנטרה והסונטה שלקח להם יותר מעשור להיקלט פה בשוק.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הסונטה מעולם לא ממש ״נקלטה״ בשוק הישראלי וגם הדגם הנוכחי (הקרוי בארצנו i40) מדשדש במכירות. הדגם היקר היחיד שיונדאי הצליחה איתו בארץ הוא הסנטה-פה, שנמכר בכמויות לא רעות בכלל.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אקסנט של 1995 הצליחה לא רע בכלל, מכיוון שהיא למעשה הקימה מחדש קטגוריה של "מיני משפחתיות" או סופר מיני עם תא מטען.

 

בעבר היותר רחוק נמכרו בקטגוריה זו מכוניות כמו אופל קורסה סדאן ופולקסווגן דרבי, לאחר מכן הייתה הפסקה של כמה שנים, ב 1994 הגיעה סיאט קורדובה שמכרה מעט יחידות, אחר כך אקסנט, אחרי זה פולו קלאסיק שהצליחה יפה ובהמשך הצטרפו דגמים רבים.

 

 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני זוכר שיונדאי ("הסטנדרט החדש") רק הגיעה לארץ ואבי התלבט איזו מכונית לקנות - יונדאי לנטרה או פיאט טמפרה.

רבים וטובים ייעצו לו ללכת על הפיאט כי "מי זו יונדאי, חברה לא מוכרת שתיכשל בארץ".

בסוף הוא קנה לנטרה 1.6 ידנית לבנה (אני אפילו זוכר את מ"ר: 60-486-04) שהחזיקה אצלנו 5 שנים (הספקתי לנהוג עליה בדיוק שבוע אחרי הוצאת הרשיון ואז החלפנו למאזדה לאנטיס) אז אני ממש לא זוכר איך היה לנהוג עליה, אבל אבי היה מאוד מרוצה והיא עשתה עבודה נאמנה.

בדיעבד, טוב שהוא הלך על הלנטרה ולא על הטמפרה..

 

Cadillac ATS Premium 2015

 

Citroën C5 Aircross Shine PK 2021

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חייב לציין שבהתחלה זלזלתי ביונדאי, היום יש לנו בבית i35 שעברה כבר 63000 ק"מ ומאוד מרוצים ממנה (כמובן שאין תקלות ודברים כאלה).

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יונדאי היתה שנים רבות מושא צחוק בארה"ב, אפילו ב The Tonight Show גיי לנו צחק על יונדאי אי שם בשנות התשעים.

מאז מים רבים זרמו בביוב של בני ברק ויונדאי הוכיחה שהיא יודעת לבנות רכבים לא רעים בכלל ואפילו די מוצלחים כמו הטוסון הסנטפה ואפילו דגם הקופה.

עיקר המוניות הסינגפוריות הן יונדאי סונטה. הן מרווחת, אמינות מאוד.

 

צריך להוריד בפניהם את הכובע!

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים


×
×
  • תוכן חדש...