Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4430 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא צריך בכל נושא להיגרר למלחמות. מנוע הטורבו הכפול של צמפיון ;-) בהחלט מצויין לטעמי. אני יודע שיש שסבלו ממנו, אבל לי הוא לא עשה בעיות.

עם זאת, לכבי מה שכתב רועי על אי-פרימיום בA3, מוזר אבל זה מה שאני חשבתי כשהתיישבתי בה. יש גדגטים נחמדים כמו פתחי המזגן, אבל all in allתחושת פרימיום אין. סמל מכובד דווקא כן, ואולי זה מה שחשוב. עם הסמל בא הפרימיום ;-)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תגובות 159
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בוא נראה,

פורשה מייצרת משאיות בינוניות וכבדות וגם מכונית נוסעים עם 4 דלתות.

מרצדס מתעסקת בקקה ששמו סמארט ועוד כל מיני "שיקוצים" כמו A,B ועוד.

ב.מ.וו עוברת לאט לאט למכוניות קו ישר, עם מנוע חשמלי.

אצל יגואר תוכל לרכוש סטיישן טורבו דיזל, אשר מבוססת על מונדיאו (וזו מבוססת על וולוו).

פיג'ו, לפני 20 שנה לעומת היום.

אלפא רומיאו בשנתיים האחרונות הגיעה ככל הנראה לנקודת השפל הנמוכה ביותר בהיסטוריה. יחד עם זאת, יש להסתכל על התמונה הגדולה ומה קורה בארגון מסביב - שם היו שינויים דרסטיים ביותר. בקרוב, כך אומרים, אלפא תוכרז כיצרן עצמאי בתוך קונצרן FCA ומדברים על 6 דגמים חדשים בשנים הקרובות. כיום זה נשמע הרבה יותר אמין וריאלי לעומת ההכרזות בעבר.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם
אני מניח ששמעת אולי על כמה שינויים שעברו על קונצרן פיאט. בכל אופן, We'll see soon enough.

אני לא דיברתי על מסורת וגם לא היללתי ללא כל סיבה.

אבל אם כבר הזכרת את הנושא, התוכל לעדכן אותי בנוגע למסורת המפוארת של סיאט?

נ.ב. ג'ולייטה תלתן לא כל כך יקרה, למעשה המחיר שלה דומה למחיר המתחרות שלה (בעלות אבזור מקביל).

ולא דיברתי עלייך באופן אישי.

תריץ חיפוש קצת בפורום ותראה על מה אני מדבר.

שוב,

אני לא אמרתי שיש מסורת מפוארת ...

אני כן אגיד שהלאון קופרה שלי היא מכונית יוצאת מן הכלל בעייני.

ושוב, זה לא גורע ממכוניות טובות אחרות כמו למשל הג'ולייטה תלתן שאני מאד אוהב.

אבל,

235K זה לא כל כך יקר?

סליחה, חשבתי שהכינוי שלך הוא Cuore Sportivo, לא רוטשילד.

ג'ולי הסמיקה ומסרה תודה. . .

תמסור חזרה,

אגב ראיתי אחת בלבן היום והיא בכלל מהממת בצבע הזה.

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

פורסם

נדמה לי שהכוונה היתה מחיר לעומת GTI או רנו. הבעיה בשוק הישראלי היא שהובלת מחיר או עדכוני מחיר הם רק כלפי מעלה :-)

פורסם (נערך)
אני מניח ששמעת אולי על כמה שינויים שעברו על קונצרן פיאט. בכל אופן, We'll see soon enough.

ספורטיבו - אני אוהב את המותג אלפא לא פחות ממך.

אבל לצערי - במצב הנוכחי, קרי היום, לא נותר לנו אלא להתרפק רק על העבר (הנהדר) עם איזושהי הבלחה (טובה יותר טובה פחות) פה ושם (156,159,ג'ולייטה - אולי, לדעתי).

קשה לי להבין גם בתור חובב המותג, הערצה עיוורת לרכבים שאומנם נושאים את סמל הנחש, ואולם ה"ערך המוסף" שהיה להם בתור אלפא - אבד (כן - גם העיצוב בחלק מהדגמים החדשים נתון לחילוקי דיעות, ואינו "משכנע" כמו פעם).

אני כן מוכן להלל רכב מסויים - אבל שתהייה לזה סיבה.

בקשר לשינויים בקונצרן - אם נחייה גם נראה.

עריכה אחרונה על ידי חולגי

alfa 156 2.5.

פורסם
בוא נראה,

פורשה מייצרת משאיות בינוניות וכבדות וגם מכונית נוסעים עם 4 דלתות.

מרצדס מתעסקת בקקה ששמו סמארט ועוד כל מיני "שיקוצים" כמו A,B ועוד

ב.מ.וו עוברת לאט לאט למכוניות קו ישר, עם מנוע חשמלי.

אצל יגואר תוכל לרכוש סטיישן טורבו דיזל, אשר מבוססת על מונדיאו (וזו מבוססת על וולוו).

פיג'ו, לפני 20 שנה לעומת היום.

זה לא משנה אם פורשה מייצרת גם משאיות, טרקטורים ומגרפות לגננים- היא עדיין מייצרת רכבי ספורט שנחשבים לבין הטובים בעולם, אלה לא נפגעו כלל.

הקקה הזה ששמו סמארט המציא נישה עירונית שהקדימה את זמנה ועדיין ממשיכה להקדים את זמנה, וזה עוד לפני שנגענו בבטיחות של הקקה הזה. לגבי יתר השיקוצים- הם מוכרים מצויין בחו״ל, תוסיף לקקה ולשיקוצים את הסדרות הרגילות והמצויינות ואת החיזוק ש-AMG נותנת לכל הסיפור הזה ותגיע למסקנה שאפילו אתה לא מבין את הטיעון שלך...

ב.מ.וו עוברת למכוניות קו ישר? אתה מוזמן לפרט כי באמת לא ברור לי על מה אתה מדבר- מסדרה 1 לאורך כל הדרך עד סדרה 6 מדובר במכוניות מהנות לנהיגה (כמובן עם שילוב מנוע מתאים) ובהחלט מתנהגות, לא פחות ולרוב יותר מהמתחרות. פעם ראשונה ששמעתי את שם המותג ב.מ.וו ביחד עם המילים ״מכוניות קו ישר״ באותו משפט.

הרבה יצרנים חולקים בינהם פלטפורמה, יכול להבטיח לך שהמונדיאו אינה מרגישה כמו היגואר שמבוססת עליה.

לגבי פז׳ו אני זוכר דווקא שה-GTI הנוכחית שלה זכתה ללא מעט תשבוחות ואף דובר על סוג של חזרה למקורות.

חלילה אל תיקח את דברי כ״תקיפה״, זו ממש לא הכוונה, אני פשוט לא מבין את דברייך פה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם (נערך)
אלפא רומיאו בשנתיים האחרונות הגיעה ככל הנראה לנקודת השפל הנמוכה ביותר בהיסטוריה. יחד עם זאת, יש להסתכל על התמונה הגדולה ומה קורה בארגון מסביב - שם היו שינויים דרסטיים ביותר. בקרוב, כך אומרים, אלפא תוכרז כיצרן עצמאי בתוך קונצרן FCA ומדברים על 6 דגמים חדשים בשנים הקרובות. כיום זה נשמע הרבה יותר אמין וריאלי לעומת ההכרזות בעבר.

מסכים (כמעט) לגמרי - אלפא באמת בנקודת שפל, כשחברה עם מסורת כזו מעיזה להוציא רכב כזה אל השוק זה אפילו ירייה עצמית ברגל, כיוון שהזיכרון הנוסטלגי מתפוגג ואת מקומו תופסים שיקוצים מוטוריים דוגמת זה שבנושא השרשור.

אגב - העובדה שמרצדס הבעלים של סמארט איננה מעלה ומורידה למותג, כיוון שהקברניטים שם השכילו ליצור בידול מספק בין הסמארט לבין החברה האם ונהגי המרצדס אינם מרגישים שהסמארט חולקת איתם ערכים משותפים.

אם נחזור לאלפא ולדגמים שבקנה (בתקווה - כן?) אז חובת ההוכחה נמצאת כרגע על היצרן, היה וישכיל לשחרר דגמים חדשים כמוצהר - מה טוב. אם הדשדוש הנוכחי יימשך אז הערך הרגשי שטמון בסמל ימשיך להישחק.

עוד הערה לסיום - האלפא 4C על יתרונותיה וחסרונותיה לא באמת מייצגת את רוח אלפא (כפי שאני מבין אותה), תתבונן בפורום האספנות ותראה איזה דגמים מרהיבים יוצרו במשך השנים, המכוניות האלה היו אז במחיר נגיש - וזו בעיני אלפא.

עריכה אחרונה על ידי dorki
פורסם

דורקי - במחילה ממך כמובן, אבל הדגמים המרהיבים אף פעם לא נמכרו במחיר נגיש. ספיידר עלתה בערך כמו E-טייפ בזמנו, ואני לא חושב שצריך להזכיר את הבדלי הביצועים ביניהן.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
הזוי כמה מהר הופכים רוכשי אלפא למיסיונרים של המותג הזה, שמוכר מוצרים מאוד בינוניים במחיר לא זול, והכל בזכות עיצוב נאה ומסורת.

+1

למרות שלדעתי גם העיצוב לא משהו, עדיף וולבו סטיישן של חברינו עם כיפה שחורה. האלפה הבאמת יפה האחרונה הייתה 159.

סך הכל כתבה מאוד אובייקטיבית - הכותב תיאר את הרכב בתור מה שהוא באמת - רכב בינוני מינוס במחיר מופקע. כרטיס כניסה למותג? כן, אם אתה רוצה לקבל סלידה ממנו לכל החיים (למטרות האלה אפשר לקנות 146 בתקציב הרבה יותר נמוך). אולי לפקצה תל אביבית, שאבא/חבר קנה לה אוטו מה זה מגניב, זה יתאים.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)
מסכים (כמעט) לגמרי - אלפא באמת בנקודת שפל, כשחברה עם מסורת כזו מעיזה להוציא רכב כזה אל השוק זה אפילו ירייה עצמית ברגל, כיוון שהזיכרון הנוסטלגי מתפוגג ואת מקומו תופסים שיקוצים מוטוריים דוגמת זה שבנושא השרשור.

שוב, שיקוצים (להגדרתך) מוטוריים שכאלו דרושים כדי להשאיר את המותג בחיים.

אגב - העובדה שמרצדס הבעלים של סמארט איננה מעלה ומורידה למותג, כיוון שהקברניטים שם השכילו ליצור בידול מספק בין הסמארט לבין החברה האם ונהגי המרצדס אינם מרגישים שהסמארט חולקת איתם ערכים משותפים.

בניגוד ל-SL ו-B, שני דגמים בעלי ערכים משותפים. :roll:

אם נחזור לאלפא ולדגמים שבקנה (בתקווה - כן?) אז חובת ההוכחה נמצאת כרגע על היצרן, היה וישכיל לשחרר דגמים חדשים כמוצהר - מה טוב. אם הדשדוש הנוכחי יימשך אז הערך הרגשי שטמון בסמל ימשיך להישחק.

עוד הערה לסיום - האלפא 4C על יתרונותיה וחסרונותיה לא באמת מייצגת את רוח אלפא (כפי שאני מבין אותה), תתבונן בפורום האספנות ותראה איזה דגמים מרהיבים יוצרו במשך השנים, המכוניות האלה היו אז במחיר נגיש - וזו בעיני אלפא.

RK כבר ענה לך ואני אוסיף, 4C מייצגת את האמא של הרוח של אלפא רומאו. רכב קל, מהיר, מהנה לנהיגה, נשמע טוב, מעוצב היטב.

ועוד דבר, יחסית לחומרים בהם נעשה שימוש כדי לייצר רכב זה, הרכב זול.

בשורה התחתונה, הנקודה היא זו: מצבה של אלפא נמצא בשפל, ידוע ואולי זה היה בלתי נמנע, קשה לומר. אבל אין סיבה לקטול את אלפא על משהו שנעשה ע"י רבים אחרים ונתפס כמקובל.

נותר רק לקוות כי השיק שייכתב ב6.5.2014 (מחר) ע"י FCA בנוגע לאלפא רומאו הינו בעל כיסוי, אני מאמין שכן.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

זה לא משנה אם פורשה מייצרת גם משאיות, טרקטורים ומגרפות לגננים- היא עדיין מייצרת רכבי ספורט שנחשבים לבין הטובים בעולם, אלה לא נפגעו כלל.

למעט העלמותו של הגיר הידני, ההגה ההידראולי ועוד כמה פצעים, כן. בכל אופן זאת לא הנקודה.

הקקה הזה ששמו סמארט המציא נישה עירונית שהקדימה את זמנה ועדיין ממשיכה להקדים את זמנה, וזה עוד לפני שנגענו בבטיחות של הקקה הזה. לגבי יתר השיקוצים- הם מוכרים מצויין בחו״ל, תוסיף לקקה ולשיקוצים את הסדרות הרגילות והמצויינות ואת החיזוק ש-AMG נותנת לכל הסיפור הזה ותגיע למסקנה שאפילו אתה לא מבין את הטיעון שלך...

אני מבין טוב מאוד את הטיעון שלי, אני מקווה שתיכף תבין גם אתה :wink:

ב.מ.וו עוברת למכוניות קו ישר? אתה מוזמן לפרט כי באמת לא ברור לי על מה אתה מדבר- מסדרה 1 לאורך כל הדרך עד סדרה 6 מדובר במכוניות מהנות לנהיגה (כמובן עם שילוב מנוע מתאים) ובהחלט מתנהגות, לא פחות ולרוב יותר מהמתחרות. פעם ראשונה ששמעתי את שם המותג ב.מ.וו ביחד עם המילים ״מכוניות קו ישר״ באותו משפט.

לא אני אמרתי. לפחות בדגמים הרגילים (לא M) קיימת נסיגה מבחינת ניהוג. סביר להניח שב.מ.וו הבינו שאת הלקוח הממוצע פחות מעניין הניהוג ויותר הנוחות.

הרבה יצרנים חולקים בינהם פלטפורמה, יכול להבטיח לך שהמונדיאו אינה מרגישה כמו היגואר שמבוססת עליה.

אין לי ספק בכך.

לגבי פז׳ו אני זוכר דווקא שה-GTI הנוכחית שלה זכתה ללא מעט תשבוחות ואף דובר על סוג של חזרה למקורות.
אז איפה זה שם את אלפא עם ה-4C?

חלילה אל תיקח את דברי כ״תקיפה״, זו ממש לא הכוונה, אני פשוט לא מבין את דברייך פה.

הכל טוב, מנהלים דיון.

מה שניסיתי להראות הוא בדיוק מה שכתבתי לדורקי. אין לי בעיה עם פורשה שמייצרת משאיות, או ב.מ.וו שהופכת לרכה יותר בדגמי המיינסטרים (טוב כאן קצת פחות אבל לא נכנס לזה) או עם שיתוף פלטפורמות. הטענה שלי היא שאין סיבה לקבל את הדברים בהבנה אצל יצרנים אחרים ואז לקטול את אלפא על אותם הדברים בדיוק. זה הכל.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

ספורטיבו - אני אוהב את המותג אלפא לא פחות ממך.

אבל לצערי - במצב הנוכחי, קרי היום, לא נותר לנו אלא להתרפק רק על העבר (הנהדר) עם איזושהי הבלחה (טובה יותר טובה פחות) פה ושם (156,159,ג'ולייטה - אולי, לדעתי).

קשה לי להבין גם בתור חובב המותג, הערצה עיוורת לרכבים שאומנם נושאים את סמל הנחש, ואולם ה"ערך המוסף" שהיה להם בתור אלפא - אבד (כן - גם העיצוב בחלק מהדגמים החדשים נתון לחילוקי דיעות, ואינו "משכנע" כמו פעם).

אני כן מוכן להלל רכב מסויים - אבל שתהייה לזה סיבה.

בקשר לשינויים בקונצרן - אם נחייה גם נראה.

חולגי, קודם כל אתה מוזמן לקרוא את התגובות שלי בשרשור הזה. מעבר לכך, אין ויכוח על מצבה של אלפא כיום, הדיון הוא על משהו אחר.

עריכה אחרונה על ידי Cuore Sportivo

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם (נערך)
+1

אולי לפקצה תל אביבית, שאבא/חבר קנה לה אוטו מה זה מגניב, זה יתאים.

נו, ומה המטרות של A1? להבדיל מ- MII, נניח? היא הרי לא עדיפה על לאון, ונמכרת במחיר גבוה יותר ממנה.

שלא יובן אחרת, אני לא חושב שהמיטו 0.9 היא רכב מושלם או אפילו טוב מאוד ביחס למחיר, אני רק חושב שלציין שהוא דומה ל- 500/לנצ'יה עם המנוע הדומה זו רשלנות מסוימת, ושגם הבחינה שלו היתה לא רלבנטית. זה רכב שנועד בעיקר לעיר, ובעיקר למי שממש רוצה מותג ו/או רכב יפה (את זה קשה לקחת ממנו) במעט כסף (יחסית). לומר שהוא קשה בעיר זו אמירה קצת מוגזמת.

גם אני הייתי רוצה שיתמחרו ג'ולייטה במקביל לגולף ולא לבמוו, אבל כשאתה בודק תמחורי כ"ס, אתה מבין שזה בדיוק כמו גולף, ואולי אפילו עדיף מבחינת מחיר/כ"ס בארה"ק.

עריכה אחרונה על ידי bar72

פורסם

לגבי פורשה ועניין העלמות הגיר הידני- הסיבה לכך פשוטה והיא שאין לכך צורך אמיתי ויתרה מכך- המכוניות הנ"ל הרבה יותר מהירות עם גיר "אוטומטי" בעל אפשרות לתפעול ידני על ידי מנופים בגלגל ההגה, הדרישה לדגמים ידניים בקרב יצרניות הקצה יורדת ככל שעובר הזמן ואותם לקוחות קיימים מתנסים בתיבות האוטומטיות.

לגבי ב.מ.וו- יכול להיות שבדגמים מסויימים או נכון יותר בדורות מסויימים יש נסיגה או שיפור בחוויית הנהיגה, בשורה התחתונה אם ניקח למשל את סדרה 3 שהיא חשובה מאוד ליצרנית- זו תמיד שמרה על יכולות דינאמיות גבוהות גם אם במהלך השנים היו עליות\ירידות- הרמה הכללית נשארה גבוהה והמכונה נשארה מהנה.

דווקא דבר אחר יהיה טיעון "טוב יותר" והוא הפסקת השימוש במנועי 6 אורכי אטמוספריים ומעבר ל-4 צילינדרים מוגדשים, פה ב.מ.וו זנחה תצורת מנוע שהיתה אחד מסמני ההיכר, זה היה מנוע עם אופי וטמפרמנט שונה מרוב המנועים הקיימים והיה חוויה בפני עצמו.

אבל בסופו של דבר, ב.מ.וו זנחה את ה"אופי" ובתמורה לוויתור על 2 צילינדרים הלקוחות קיבלו מנוע 4 גודש שהינו פנינה בפני עצמו- אפס טורבו לאג, הספק מכובד בהחלט מ-2 ליטר (מוצהר 245 כ"ס, בפועל נתוני דיינו מציגים מספרים גבוהים בכ-10-15%) כך שאין ממש על מה להתלונן.

בהתייחס למרצדס- כאמור לצד השיקוצים ממשיכים לרוץ הדגמים הרגילים ובהם מסורת מרצדס נשמרת במלואה- אלגנטיות, סולידיות וטכנולוגיה.

נכון, גם אלפא "רשאית" להצטרך למועדון ה"שנמוך" וזה לגיטימי, ה"תלונה" של חלק מהמשתמשים פה היא שבעוד אלפא מיישרת קו עם ענף הרכב ומשנמכת יכולות דינמיות ובעצם מאבדת מאופייה- משום מה חלק מלקוחות המותג בטוחים שדגמי אלפא היום בעלי אותו "קסם" של פעם ואותו שנמוך יכולות קיים רק בראשם של בעלי גולף GTI.....

;)

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

עידן, דווקא בהקשר הזה, אני - שלא היתה לי אלפא מעולם למעט חוויות נהיגה כאלה או אחרות ב75 (שלא הייתי רוכש לעצמי ממלא) או ספיידר - שמחתי לגלות רכב ש"יושב" טוב, עם הגה טוב, ובכלל מחובר יותר לכביש, אפילו לעומת ה- GTI, ואני מוצא את עצמי נוהג בה משמעותית מהר יותר. נכון הוא, שכמובן יש לה פחות כח מל- GTI, וזה חבל לי, אבל בחרתי מראש לרכוש הפעם רכב זול יותר. נכון הוא גם, שהיא פחות מרווחת מה- GTI, במיוחד מאחורה, אבל הילד שלי לא מוכן לנסוע בשום רכב אחר :-) (וגם הילד שבי, לפחות עד שסיאט יוציאו קופרה שגם נראית טוב ;-))

פורסם
נכון, גם אלפא "רשאית" להצטרך למועדון ה"שנמוך" וזה לגיטימי, ה"תלונה" של חלק מהמשתמשים פה היא שבעוד אלפא מיישרת קו עם ענף הרכב ומשנמכת יכולות דינמיות ובעצם מאבדת מאופייה- משום מה חלק מלקוחות המותג בטוחים שדגמי אלפא היום בעלי אותו "קסם" של פעם ואותו שנמוך יכולות קיים רק בראשם של בעלי גולף GTI.....

;)

עידן - יש כאן עניין של מינון, כשמייצרים רק "משונמכות" זה דבר אחד, כשרוב התוצרת הן מכוניות שנאמנות לסמל והזולות משמשות כדי לאפשר הפעלה של בית החרושת ברווחיות סבירה - זה אחרת לגמרי.

הקהל פחות מטומטם ממה שחושבים - הוא מבין היטב מתי זה כך ומתי זה כך.

שוב, שיקוצים (להגדרתך) מוטוריים שכאלו דרושים כדי להשאיר את המותג בחיים.

כפי שתבתי לעידן, אם השיקוצים האלה מהווים את הבסיס שעליו מממנים בניית מכוניות שראויות לסמל - זה דבר אחד, שמובן לגמרי.

אם מייצרים רק מכוניות כאלה ומדביקים עליהם סמל נחש - אז לטעמי עדיף לסגור את בית החרושת ולתת לאנשים להתרפק על העבר והנוסטלגיה, כי אלה לא מוסיפות דבר.

בניגוד ל-SL ו-B, שני דגמים בעלי ערכים משותפים. :roll:

צודק, ה- B באמת סתם אוטו, אבל כנגדו ישנם מספיק דגמים שישמרו על הילת היוקרה של היצרן - ובאלפא?

RK כבר ענה לך ואני אוסיף, 4C מייצגת את האמא של הרוח של אלפא רומאו. רכב קל, מהיר, מהנה לנהיגה, נשמע טוב, מעוצב היטב.

ועוד דבר, יחסית לחומרים בהם נעשה שימוש כדי לייצר רכב זה, הרכב זול.

ה- 4C הוא רכב שמחירו מהווה רף כמעט בלתי עביר עבור 95% מאזרחי המדינה, בעוד שאלפות של פעם היו יקרות אבל במחיר שהוא בר השגה.

בקיצור - נחצה כאן גבול שהופך את הרכב לאטרקציה מוטורית ולא למשהו שניתן לרכוש למרות היותו יקר.

במאמר מוסגר אציין שאינני מתייחס לתמורה שמקבלים בעבור הכסף כי לצורך הדיון מקובלת עלי הטענה שביחס לטכנולוגיות שבו הוא זול, כוונתי היא אך ורק למחיר האבסולוטי הנדרש בעבורו.

• תוכן חדש...