Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4428 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למרות האמור לעיל, אני לא הייתי ממליץ בהכרח על רכב זה והמחיר שלו אכן גבוה למדי ביחס לתמורה.

אם משווים אותה לסופר-מיני יוקרתיות דוגמת מיני של ב.מ.וו ואודי A1, היא אינה איכותית מספיק. למעשה, יש גם סופר-מיני עממיות שלכל הפחות משתוות אליה בתחום זה, ובמחיר נמוך בהרבה.

Cuore Sportivo, אתה מגיע למסקנה דומה לזו של צוקרמן, והכתבה שלו היא הזויה או לוקה בחסר? אתה מטיל ספק באמינות הדברים שהוא כותב?

על מה הכעס שלך? על זה שאתה רוצה לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה - כלומר להסכים עם הביקורת שהרכב לא שווה את הכסף, אך לא להכנס לסיבות לכך?

אני כמו חלק מהמגיבים האחרים כאן מתרגש בכל פעם שאני רואה אלפא "אמתית" (נחסוך את הויכוח מתי הן הפסיקו להיות כאלו) ברחוב. הייתי גם בעלים של מיטו בעבר, כפי שכתבתי, ואני מאוד מקווה לקאמבק רציני של המותג. אני גם לא מבין למה לפעמים לאנשים חשוב להכנס לריבים ולהוכיח למה דווקא אלפא זה חרא.

במקרה הספיציפי הזה, נדמה לי שהדעה הרווחת, גם של האלפיסטים, היא שהמיטו היא לא משהו בגרסה הזו שלה. אני אקח את זה שלב אחד קידמה ואומר שהיא גם לא משהו בגרסת התלתן הירוק שלה שהייתה לי. אז על מה כל הכעס? על זה שמישהו כתב וגם ונימק למה המיטו היא לא משהו? אסור לעשות את זה?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 159
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

dorki כשאתה צודק אתה צודק :mm_yeah:

חסכת לי זמן הקלדה יקר, כל מילה בסלע.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

אין ספק שכל שרשור שמוזכרת בכותרת המילה אלפא הופך לשרשורפלצת..:-P

בדומה לכותרת הכוללת את המילים הבאות:צ'מפיון,tsi,dsg..

סעו בצד ימין!!

306XT,307XS,Mito155 HP בעבר

,Giulietta QV. היום

פורסם

יניב, זה פשוט כי לשני המותגים יש מעריצים מושבעים. אבל בעוד שב- vag המעריצים - מעריצים והמתנגדים - מתנגדים, באלפא גם המתנגדים אוהבים.

פורסם

לא סתם אתה שומע מאנשים מבוגרים

"כשהייתי ילד תמיד חלמתי שתהיה לי אלפא"...

כניראה שיש משהו מיסטי בסמל הצלב והנחש.:lol:

מופנה לdorki

סעו בצד ימין!!

306XT,307XS,Mito155 HP בעבר

,Giulietta QV. היום

פורסם

ואותי מסקרן הדיון הזה מבחינה אחרת לחלוטין, מסתבר שנוצר קונצנזוס שהאוטו הזה בשלו התחילה המהומה הוא משהו בין קקה לזבל, בין אצל אוהדי המותג, בין אצל מתנגדיו. אני שלא נהגתי בו באמת איני יודע, אבל מסתבר שבמקום עגבניות רקובות זכאי עורך המבחן למחיאות כפיים סוערות וזר פרחים ענק בחדר ההלבשה, שהרי בעצם היציל במו ידיו את המוניטין של המותג האיטלקי הזה שגם לדעת חוליו יש לו עבר וגם עתיד, אבל אין לו בכלל הווה. ועוד שאלה מסקרנת היא מי בעצם מבין הקוטלים כאן גם נהג בו, למעט הפותח שאני זוכר התפעל ממנו פעם..

פורסם

לדבר נגד

צוקרמן זה לא רציני, נראה אם הוא יגיב.

לפי דעתי המיטו נראת הכי טוב מול המתחרות שלה.

אישית אני לא מבין למה לשלם יותר על A1 מאשר פולו, אני מעדיף פולו.

הפולו נראת יותר איכותית.

ולשלם על אלפא מנוע 0.9 כמו על מיני 1.3 ? אין סיכוי.

הפונטו בתחפושת הזאת לא מספיק איכותית.

אייל

פורסם (נערך)

אוטו בגודל של פונטו עם 105 כ"ס זה לא כזה נוראי, אז זה לא רכב ספורט אבל רוב האנשים לא רוצים רכב ספורט בכלל.

וגם אם מבחינה דינאמית האוטו פחות טוב נגיד מאיזה VAG משעממת, אני בטוח שבאלפה יותר כיף לנהוג, וזה מה שהכי חשוב, ובטוח שהיא נראית פי 1000 יותר טוב מכל אוודי. ממש לא היתי מתנגד לאלפא הזאת. (אולי עוד איזה שנתיים-3 ב50 אלף יד שניה :))

עריכה אחרונה על ידי liorwohl

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

מופנה לdorki

הרכב החדש הראשון שלי היה אלפא סוד ועד היום אני נזכר בו בגעגועים, אילו היצרן היה משכיל לייצר משהו בסגנון ה- 159 באמינות סבירה (רצוי בלי דלתות מאחורה... :twisted:), מבחינתי בהחלט היה על מה לדבר.
פורסם
לגבי פורשה ועניין העלמות הגיר הידני- הסיבה לכך פשוטה והיא שאין לכך צורך אמיתי ויתרה מכך- המכוניות הנ"ל הרבה יותר מהירות עם גיר "אוטומטי" בעל אפשרות לתפעול ידני על ידי מנופים בגלגל ההגה, הדרישה לדגמים ידניים בקרב יצרניות הקצה יורדת ככל שעובר הזמן ואותם לקוחות קיימים מתנסים בתיבות האוטומטיות.

למען הסר ספק, אני מסכים איתך, אבל כן השתמשתי בכך לצורך המחשת הרעיון. אגב הרכבים הללו כל כך מהירים שככל הנראה תיבה ידנית תגרום לעיכוב כפול, הן בגלל העברת ההילוכים האיטית יותר מבחינה טכנית והן בגלל איבוד ריכוז חלקי בעת העברת ההילוך.

לפחות זו התחושה שאני קיבלתי בפעמים שנהגתי בג'ולייטה ידנית לעומת שלי (שלי עם מצמד כפול), ואם זה נכון כאן אז זה נכון שבעתיים ברכב כמו פרארי או פורשה.

לגבי ב.מ.וו- יכול להיות שבדגמים מסויימים או נכון יותר בדורות מסויימים יש נסיגה או שיפור בחוויית הנהיגה, בשורה התחתונה אם ניקח למשל את סדרה 3 שהיא חשובה מאוד ליצרנית- זו תמיד שמרה על יכולות דינאמיות גבוהות גם אם במהלך השנים היו עליות\ירידות- הרמה הכללית נשארה גבוהה והמכונה נשארה מהנה.

דווקא דבר אחר יהיה טיעון "טוב יותר" והוא הפסקת השימוש במנועי 6 אורכי אטמוספריים ומעבר ל-4 צילינדרים מוגדשים, פה ב.מ.וו זנחה תצורת מנוע שהיתה אחד מסמני ההיכר, זה היה מנוע עם אופי וטמפרמנט שונה מרוב המנועים הקיימים והיה חוויה בפני עצמו.

אבל בסופו של דבר, ב.מ.וו זנחה את ה"אופי" ובתמורה לוויתור על 2 צילינדרים הלקוחות קיבלו מנוע 4 גודש שהינו פנינה בפני עצמו- אפס טורבו לאג, הספק מכובד בהחלט מ-2 ליטר (מוצהר 245 כ"ס, בפועל נתוני דיינו מציגים מספרים גבוהים בכ-10-15%) כך שאין ממש על מה להתלונן.

המעבר למנועי 4 ציל' מוגדשים גרם לאובדן הצליל ולאובדנו של האופי האטמוספרי. זה לא סוף העולם, במיוחד לאור העובדה שהמנועים החדשים יעילים וחזקים יותר, אך זה כן פוגם בחווית הנהיגה. בנוסף, לפחות בM5 החדשה ב.מ.וו מצאו לנכון לתגבר את צליל המנוע בעזרת הרמקולים - זו תעודת עניות.

לגבי הניהוג, מקורות רבים טוענים להרעה בדור החדש של קשת הדגמים.

בהתייחס למרצדס- כאמור לצד השיקוצים ממשיכים לרוץ הדגמים הרגילים ובהם מסורת מרצדס נשמרת במלואה- אלגנטיות, סולידיות וטכנולוגיה.

מרצדס הינו מותג אשר אני מאוד מעריך ואסתכן ואומר כי זהו המותג הגרמני המוביל, גם אם לא במכירות (לא בדקתי). למרות זאת, גם מרצדס זה לא מה שהיה פעם.

נכון, גם אלפא "רשאית" להצטרך למועדון ה"שנמוך" וזה לגיטימי, ה"תלונה" של חלק מהמשתמשים פה היא שבעוד אלפא מיישרת קו עם ענף הרכב ומשנמכת יכולות דינמיות ובעצם מאבדת מאופייה- משום מה חלק מלקוחות המותג בטוחים שדגמי אלפא היום בעלי אותו "קסם" של פעם ואותו שנמוך יכולות קיים רק בראשם של בעלי גולף GTI.....

;)

אם פעם אלפא היו טובים ורבים אחרים היו גרועים (בכל הקשור למעשה הנהיגה), אז היום הרוב די טובים. זה הכל.

------------------------------------------------------------------------------------------------

עידן - יש כאן עניין של מינון, כשמייצרים רק "משונמכות" זה דבר אחד, כשרוב התוצרת הן מכוניות שנאמנות לסמל והזולות משמשות כדי לאפשר הפעלה של בית החרושת ברווחיות סבירה - זה אחרת לגמרי.

הקהל פחות מטומטם ממה שחושבים - הוא מבין היטב מתי זה כך ומתי זה כך.

אתה צודק אבל כפי שציינתי קודם לכן, ייתכן שהמצב כיום עוד טוב. בתרחיש פחות טוב, ייתכן שכבר לא היה כל זכר לאלפא רומאו.

המשבר הכלכלי פגע קשה מאוד ביצרנים אשר התרכזו באירופה. קונצרן פיאט הימר על ארה"ב (קרייזלר) והצליח. את פירות ההצלחה, מבחינת מותגי הבית, אנו רק מתחילים לראות: גיבלי, קווטרופורטה חדשה, 4C, פרארי במצבה הטוב בהיסטוריה והעיקר עוד לפנינו.

------------------------------------------------------------------------------------------------

Cuore Sportivo, אתה מגיע למסקנה דומה לזו של צוקרמן, והכתבה שלו היא הזויה או לוקה בחסר? אתה מטיל ספק באמינות הדברים שהוא כותב?

על מה הכעס שלך? על זה שאתה רוצה לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה - כלומר להסכים עם הביקורת שהרכב לא שווה את הכסף, אך לא להכנס לסיבות לכך?

אני כמו חלק מהמגיבים האחרים כאן מתרגש בכל פעם שאני רואה אלפא "אמתית" (נחסוך את הויכוח מתי הן הפסיקו להיות כאלו) ברחוב. הייתי גם בעלים של מיטו בעבר, כפי שכתבתי, ואני מאוד מקווה לקאמבק רציני של המותג. אני גם לא מבין למה לפעמים לאנשים חשוב להכנס לריבים ולהוכיח למה דווקא אלפא זה חרא.

במקרה הספיציפי הזה, נדמה לי שהדעה הרווחת, גם של האלפיסטים, היא שהמיטו היא לא משהו בגרסה הזו שלה. אני אקח את זה שלב אחד קידמה ואומר שהיא גם לא משהו בגרסת התלתן הירוק שלה שהייתה לי. אז על מה כל הכעס? על זה שמישהו כתב וגם ונימק למה המיטו היא לא משהו? אסור לעשות את זה?

כן, אני מטיל ספק בחלק מהדברים שמופיעים בכתבה וזאת מכיוון שאני מכיר את הרכב בעצמי וחלק מהדברים לא מסתדרים עם המציאות.

אני בפירוש לא כועס ואין לי כל עניין לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה, כדברייך. כן יש לי עניין להעמיד את הדברים על דיוקם ואת דעתי כתבתי די בפירוט בתגובה #28.

אני לא מסכים שהרכב הוא קקה או זבל, יש לו את היתרונות שלו, אך המחיר מציב אותו במקום בעייתי.

dorki כשאתה צודק אתה צודק :mm_yeah:

חסכת לי זמן הקלדה יקר, כל מילה בסלע.

dorki, תודה רבה שחסכת לShmelov זמן הקלדה יקר ולנו זמן קריאה יקר לא פחות.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

הפונטו בתחפושת הזאת לא מספיק איכותית.

לפונטו יש אחלה שלדה.

הרכב החדש הראשון שלי היה אלפא סוד ועד היום אני נזכר בו בגעגועים, אילו היצרן היה משכיל לייצר משהו בסגנון ה- 159 באמינות סבירה (רצוי בלי דלתות מאחורה... :twisted:), מבחינתי בהחלט היה על מה לדבר.

אדאג להזכיר לך את זה עוד שנה שנתיים...:twisted:

פורסם

מופנה לdorki

ילדים גם רוצים להיות שוטרים שיהיו גדלים.

אחרי זה הם גדלים ומגלים ששוטרים זה גם אנלפבתים עם שגעון גדלות.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אדאג להזכיר לך את זה עוד שנה שנתיים...:twisted:

בכיף, אבל מאיזו בחינה? לאלפא הישנה יש לי סנטימנטים גם בלי שתזכיר, ורכב חדש כבר (ככול הנראה) נבחר...
פורסם
ילדים גם רוצים להיות שוטרים שיהיו גדלים.

אחרי זה הם גדלים ומגלים ששוטרים זה גם אנלפבתים עם שגעון גדלות.

ויש כאלו שחולמים על דברים אחרים. מה הנקודה שלך?

בכיף, אבל מאיזו בחינה? לאלפא הישנה יש לי סנטימנטים גם בלי שתזכיר, ורכב חדש כבר (ככול הנראה) נבחר...

מה הכוונה מאיזו בחינה? בעוד שנה שנתיים צפוי להופיע הרכב המדובר.

• תוכן חדש...