Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4428 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אפשר להתווכח כמה זה נכון, אבל נגיד שהאסטרטגיה של אודי זה ליצור זבל במכוניות הזולות יותר ופרימיום אמיתי ב A5 ומעלה. מה הבעיה בזה? עובדה שאנשים מוכנים לשלם עבור A3 יותר מאשר על גולף. מה אתה רוצה שהם יעשו? שיורידו את המחיר מטוב ליבם?

אני לא רוצה כלום, גם אין לי טענה לאיכות של המכוניות שאודי מייצרת כמו שהבין קודמך, גם הוא ביחס למצוטט, גם לא לשימוש הזה שעושים לא מעט תאגידי על במכללים משותפים לכל מיני מוצרים שהם מייצרים, גם כאלו שנמכרים בקטגוריות מחיר שונות לחלוטין, מדובר בהכרח כלכלי. כל מה שאני מתייחס אליו הוא אותו ענין שאני מתפלא שאינו מובן מאליו ולפיו פילוח שווקים של מוצרים דומים לקטגוריות מיצוב שונות עם מחירים שונים הוא תוצאה של שיווק נכון ובניית מותגים.

• תגובות 159
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מה זה שום דבר?

אורנג' ו- 012 זה אותו דבר או לא?

אם באורנג' נותנים לי צוות שמטפל בי אישית ואני לא ממתין לשירות לקוחות - זה שווה או לא שווה עוד 30 ש"ח בחודש?

אם האייפון מעוצב יפה יותר מאנדרואיד - זה שווה עוד 500 ש"ח?

מאחורי אלפא יש מסורת של עיצוב והנאה. אני חושב שבזה הם ממשיכים ברוב הדגמים שהם מוציאים היום, בוודאי ביחס למתחרות.

מאחורי אאודי יש מסורת (גם אם קצרה יותר) של פאר יחסי ולאחרונה (נניח עשור או שניים אחרונים) גם זריזות יחסית.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

אני אמרתי שמאחורי אלפא אין שום דבר? אני נהניתי מהמיטו 155 שהיתה לי 3 שנים. היא הפגינה אמינות מוחלטת ונמכרה יחסית מהר במחיר שהייתי מרוצה ממנו. למרות זאת, היום לא הייתי קונה אלפא מיטו אם הייתי בשוק להוט האצ׳.

אבל לא על זה מדובר פה. העובדות בשטח הן שכיום חברת ״אלפא רומיאו״ היא חברה אחרת מאותה ״אלפא רומיאו״ של פעם. האנשים הם לא אותם אנשים ולכן ה DNA של המותג ״אלפא רומיאו״ הישנה התפוגג ביחד עם החברה שפורקה.

האם ״אלפא רומיאו״ החדשה תצליח ליצוק תוכן למותג שנאמן ל DNA של ״אלפא רומיאו״ הישנה, רק הזמן יגיד.

לי אישית זה לא משנה יותר מידי אם למכונית קוראים ״אלפא רומיאו״ או ״פיאט״ ומה היה פעם. לי לא היתה אלפא ישנה והמותג הזה לא מעלה בי שום רגשות נוסטלגיה.

בניגוד לאלפא, אודי היא חברה שנמצאת תחת קונצרן VAG והחברה הזאת מצליחה מאוד. להגיד שהיא מצליחה רק בגלל שיווק ומיתוג, זה פשוט לא נכון. היא מצליחה גם בגלל שיווק ומיתוג נכון.

בכלל, קונצרן VAG, עם כל התלונות ועם כך שאני אישית לא מתחבר לרוב המותגים שלו, הוא קונצרן שמתנהל בצורה מדהימה ויוצאת דופן לעומת שאר תעשיית הרכב. הנה למה:

http://www.autoblog.com/2012/12/06/how-volkswagen-is-run-like-no-other-car-company/

emotion of motion

פורסם
מה זה שום דבר?

אני אסביר מה זה "שומדבר".

אתה הולך למסעדה מוצלחת.

שנה אחרי זה אתה חושב לחזור לאותה מסעדה, באותו מקום, רק מגלה שהבעלים וכל הצוות התחלפו.

מה הסיכוי שתחשוב שתקבל את אותה האיכות שקיבלת לפני כן?

זה מה שקרה עם אלפא.

להוציא את בעלי המניות (לא אלו שמנהלים בפועל), כל מה שהיה - נסגר.

מה שיעשו בעתיד, זה כבר בלי קשר "למסורת" שהיתה, מלבד רצון טוב לשחזר את האיכויות שהיו.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

הדיון פה פוצל לשני נושאים: הראשון מדבר על המיטו טווין-איר, והשני הוא השלכה של המבחן על היצרן.

בעוד שאפשר לקבל את הביקורת על המיטו, הביקורת על היצרן מוגזמת לטעמי מהסיבות הבאות:

א. בדומה לאודי אצל VW ,גם אלפא משתמשת בטכנולוגיה מתקדמת יותר בדגמיה לדוגמה השלדה המודולרית, תיבת הילוכים TCT הופיעו בגו'לייטה ועד עכשיו לא נעשה בהם שימוש ברכבים אחרים של היצרן באירופה.

ב. לפחות חלק מאנשי המקצוע המשמעותיים של אלפא ולנציה ממשיכים לעבוד בקונצרן. עם הקמת המפעל מחדש יעשה באנשים הללו שימוש כגרעין ההקמה מחדש - והם יוכלו לספק גם מהרוח והידע הישנים, יחד עם ידע כללי ורחב יותר שהם רכשו בתפקידם האחר בקונצרן.

ג. גם כשאלפא היו עצמאיים הם ייצרו מכוניות חלקן טובות חלקן לא. אז איך אפשר לטעון כי מכונית שתצא ב-2015 תהיה מנותקת מהמורשת שלה ? אולי היא תזכיר ביכולות ובעיצוב שלה את המכוניות של פעם - יותר מאשר אילו נשאר המפעל עצמאי והיה מוציא מכונית פושרת ?

ד. גם היום המוצרים של אלפא מרגישים מספיק שונים מיתר המותגים של הקונצרן.

ה. באופן אישי, גם היום וגם בעוד 10 שנים הגולייטה הנוכחית תהיה בעיני הרבה יותר מושכת מאודי A3 הנוכחית שלא לדבר על הליאון.

פורסם

ב. למה אתה חושב ככה?

המהנדסים שהיו באלפא פוזרו לפני שנים. אלו שבלנצ'יה, עוד קודם.

אם אתה רוצה לדעת מה קורה כשסוגרים חברה ומשאירים מותג, תשווה בין המיטו ל-159/156. שתי האחרונות אולי לא הצליחו, אבל שמרו על הייחוד של האלפות כמכוניות ספורט אלגנט, והיו מכוניות מוצלחות לכשעצמן, שמצטיינות היכן שאלפות צריכות להצטיין.

לגבי הג'ולייטה - אני מסכים, רק שהבעיה היא המחיר וששתי המתחרות גם הן לא מכוניות מעניינות במיוחד.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אני סבור כך מפני שזו פעולה טבעית בכל ארגון. כאשר סוגרים חטיבה לוקחים את המצטיינים מבין עובדיה לחטיבה אחרת ומחליפים כאלה שהם פחות טובים.

מהנדסי אלפא פוזרו לפני שנים אחדות (עם סגירת הייצור של 159) כך שאין ספק שחלקם נשאר בקונצרן ונקלט בחטיבות השונות.

גם 156 / 159 הם לא אלפות אמיתיות. השלדות והמנועים בבסיסן נלקחו מרכבים אחרים ושודרגו ע"י אלפא. כנ"ל מיטו (יש גבול כמה ניתן לשפר מכונית קטנה - אין סופר מיני עם מתלה אחורי רב חיבורי לדוגמה). הדבר פשוט מראה כי ניתן לעשות הכל עם מותג חי ונושם.

עופר, לדעתי אתה צודק בדוגמה שנתת - שאם אלפא הייתה נסגרת ומפסיקה לייצר ולמכור רכבים, ואז אחרי מספר שנים היו מכריזים כי הם נפתחים מחדש זה בהחלט עשוי להיתפס כמשהו שאין קשר בין העבר להווה. כל עוד אלפא מייצרת מכוניות (טובות או פושרות) זה לפחות בעיני לא תקף.

פורסם

לא. אמרת שאין מרכז פיתוח נפרד ל-Audi פה. שהכל מפותח באופן מרכזי, ושוב מסתבר שאתה קשקשן בלי מושג.

ומה נשאר לרפה השכל, אם לא הומור רדוד?

לא. הכוונה היא פשוטה: לא משנה היכן פותח המנוע הוא משמש את כל הקונצרן. אז מה זה כבר משנה?

בידול מותגים?!

מישהו דיבר על בידול מותגים?!

אתה, ברמת המבנה שלהם.

זו ההוחכה לזה ש-Audi מנהלת פיתוח עצמאי תחת הקונצרן. שהיא, בניגוד לאלפא, מרכז רווח ופעילות קיים, חי ונושם.

מה זה משנה למה פתחו את המרכז הזה דווקא בסין?!

ברור לי שפאנבויז הם מראש לא אנשים שמעדיפים חשיבה, אבל אתה מאבד לגמרי את הדיון עם טיעונים על דרישות הממשלה הסינית והשוק המקומי, שרק אתה יודע מה הקשר שלהם לעניין.

המרכז פיתוח בסין לא רלוונטי לטענותייך. הוא קיים שם מצורך חוקי וגם מעשי, אך לא כזה שרלוונטי לדיון כאן.

הצחקת אותי שוב...

הנה הדוחות השנתיים של Audi: http://www.audi.com/content/dam/com/EN/investor-relations/financial_reports/annual-reports/2013_audi_annual_report.pdf

הנה של Skoda: http://www.skoda-auto.com/SiteCollectionDocuments/company/investors/annual-reports/en/skoda-annual-report-2013.pdf

לא שאני חושב שאתה יודע לקרוא דוחות...

אתה מוזמן לחשוב מה שאתה רוצה, זה לא כזה מעניין.

לגבי הדו"חות, זה ידוע ואין כל צורך לנפנף בהם, הדיון נסוב על עניין אחר.

לא הבנת כלום לגבי החשיבות של המשכיות בארגון.

זה בסדר, כבר הבנתי מהתגובות שלך שאין לך שום רקע בתחום.

מדברייך ניתן להסיק כי לך יש רקע בארגונים ממשלתיים כושלים - זה מה שמשתמע מדברייך כאן. המשכיות של מה, של אנשים או של רעיונות וידע?

תקליד knowledge management בגוגל. אני לא הולך להעביר לך קורס.

אני גם בטוח שאינך מסוגל.

שאלה: מתי לדעתך חדלה אלפא להתקיים?

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

אלפא מעולם לא היתה חברה ריווחית, לא כשהיתה חברה ממשלתית ולא תחת כנפי פיאט החל מ 86'.

את פיאט זה לא ממש עיניין, כי האונו הסופר מצליחה חיפתה על כך.

אלפא ייצרו שנים רבות מכוניות יקרות יחסית שפנו לקהל מצומצם, מכוניות שנהגו ע"י יוצרים מוכשרים שייצרו מכוניות כרוחם ולבבם.

בשנות ה 60' וה 70' הן היו חסרות תחרות, לפחות מהצד הדינאמי, אך המתחרות, ובייחוד ב.מ.וו, סגרו אט אט את הפער, עד שה E34 של 89' וה E36 של 91' פתחו פער שאלפא לא יכלה לסגור.

לו קונצרן פיאט היה משקיע בפיתוח כבר בסוף שנות ה 80' מצבה של אלפא היה שונה בתכלית, אך פיאט האמינו, וכנראה עדיין מאמינים שדי בסמל המיתולוגי כדי למכור מכוניות, ובשנים האחרונות עם הצטמצמות היצע אלפא, גם הלקוחות הצביעו ברגליים.

גם אם אלפא תשוב, מחכים לדגמים החדשים חיים לא קלים.

שוק מכוניות הסאלון סגור עבור כל יצרן שאינו גרמני (תשאלו את פיג'ו מה רמת המכירות של ה 607, כדוגמא) ואילו בפלחי השוק הנמוכים יותר ממתינות לה ב.מ.וו ואודי.

אין חובב רכב שהשם אלפא רומיאו או לחילופין סיטרואן לא עושה לו משהו, וחבל ששני יצרנים שייצרו פעם מכוניות שבאו מהלב דעכו ונותרו עם מוצרים די בינוניים.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

^ אכן מצפים להם חיים לא קלים.

זה לא שוק סגור, זה שוק פתוח ותחרותי, הטובים מצליחים ואלה שלא, לא. אם הדגמים העתידיים בשנתיים-שלוש הקרובות יהיו טובים, הם גם ימכרו.

נ.ב. יגואר אינם גרמנים למיטב זכרוני.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

לאו דווקא בינוני. אני לא מכיר עוד אף רכב עם הגה כמו של הגולייטה וזריזות כזו, בתקציב שלה. אולי סדרה 1 יקרה יותר.

גם עיצוב חשוב, וds3 ממש לא בינונית שם. לצערי לא נהגתי על הטורבו כדי להגיד איך היא.

פורסם
אני לא מכיר עוד אף רכב עם הגה כמו של הגולייטה

אני יודע ומבין שזו תקופה אחרת, אבל בהזדמנות קח סיבוב על ה-156, לעניין ההגה :wink:

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

נו, ברור שהתכוונתי עכשיו - זמין - לרכישה. אל תתחכם, עוד יחשבו שאתה עו"ד...

מה גם שה- 156 לא היתה מתומחרת באותה סקאלה כמו ה- ג'ולייטה.

פורסם

חס ושלום עו"ד :wink:

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...