רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,551 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 22 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
זוהי שאלה לחלקנו אשר עברו את הטסט והם בנהיגה עם מלווה כרגע או שהם ממש בזמן האחרון נהגו עם מלווה כמה פעמים הרגשתם שהשלט מאחוריכם נותן לנהגים אחרים תירוץ לקחת לכם זכויות נהיגה ונתן התייחסות פחות מפושרת בכביש? כמה פעמים הרגשתם שאותם זכויות יכולות להיות קריטיות למניעת תאונות? לנושא הזה כמעט ואין התייחסות מצד המשטרה או אפילו מצד משרד התחבורה אנשים שזיהו את הרכב שלי כ"רכב עם השלט של הנהג החדש מאחורה" החלו לגנוב או לקחת לי זכויות בסיס, לדוגמא בכביש בו מהירות הנוסעים בו היא בין 60 ל70 קמ"ש יש נתיב עוקף צומת (אחר) אשר מיועד להשתלבות עם הכביש, הנתיב עוקף צומת נמצא מימין לכביש ול"מזלי" הייתי בנתיב הימני, לא פעם ולא פעמיים נאלצתי לבלום שאני נמצא במהירות של 65 עד ו70…
הודעה אחרונה מאת DJI, -
-
- 0 תגובות
- 547 צפיות
היי אך אני פותך את המכסה פלסטיק של הוניקר? מאזדה לאנטיס 2004
הודעה אחרונה מאת itzikevo, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
האם ה207 מהווה תחליף ראוי ל 206 ? מבחינת הנאה מנהיגה ביצועים אבזור (בגרסת XT) מה ההבדל בין גרסת האקטיב לטרנדי ? למה הרכב לא זכה להצלחה גדולה כל כך בארץ? הגיר שלו הוא אותו גיר בעייתי שלפני 100K דורש שיפוץ ?
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 2 אלף צפיות
לאחרונה חלה האצה בעבודות הפרוייקט החשוב והמתבקש של חיבור ישיר בין כביש 42 (צומת רחובות מערב) לכביש 40 (צמות עקרון / גבעת ברנר - על יד מתחם בילו סנטר). הכביש יהיה ברמת גימור גבוהה; דו מסולולי לכל כיוון עם הפרדה באמצע, שלצידו (במפלס נמוך) משתרך שביל מואר להולכי רגל / רוכבי אופניים. כפי שרואים במפה, הכביש מחבר בין קטעים בלתי נגישים וכך חוסך את זמן הנסיעה לבית החולים קפלן (חשיבות גבוהה), מתחם בילו סנטר וכביש 40 לבאים מכיוון מערב. על פי נתוני "נתיבי ישראל" (מע"צ לשעבר), הכביש ייחנך במהלך החודש הזה (זאת לאחר דחייה של חודש מהמועד המתוכנן). תקציב הפרויקט: 185 מיליון ש"ח שתיהיה לנו נסיעה בטוחה!!!
הודעה אחרונה מאת ramboli, -
-
- 8 תגובות
- 3 אלף צפיות
יש לי סקודה ראפיד מליסינג שתחזיר את נשמתה להרץ עוד כשנתיים, מחפש גגון לא יקר, כנראה עדיף אוניברסלי, לשימוש רגוע (לא העברות תכולות דירה) עד 15-30 ק"ג. תודה!
הודעה אחרונה מאת GoRide, -
אני אחרי לילה בלי שינה אז בקצרה- המועדון איתו אני נוסע קיבל הזמנה לארוחה השנתית של מועדון רכבי העל של הונג קונג. התוצאה בטיזר שלפניכם, מאוחר יותר אעלה עוד תמונות כי אני מפורק מעייפות+נהיגת בוקר.
הודעה אחרונה מאת edan82, -
קראתי ב"ידיעות אחרונות" על בחור שפרק בקבוק וודקה, נכנס לאוטו, הדליק מזגן והלך לישון. מפה לשם, שלילה לשנתיים. לדברי השופט "אין לעשות הבחנה בין מי שנוהג שיכור כאשר הרכב נע ממש לבין מי שיושב ברכב שיכור כשהרכב מונע, שכן בקלות רבה השיכור יכול משינה לנהיגה ולסכן את הציבור". סליחה, אולי אני מפספס פה משהו, אבל באותה קלות רבה אדם שיכור יכול להכנס לרכב ולהתחיל לנהוג. אז אולי כל אדם שיכור עם מפתחות בכיס יקבל שלילה? קרה לי לא פעם ולא פעמיים ששתיתי יותר מהמתוכנן והעברתי את הלילה מעוך וטוב לב ברכב. אם היה לי חם הייתי מקבל שלילה? ואם אדם יושב במושב הנוסע, עדיין יחשב כנוהג בשכרות? לפעמים אני סקרן איזה מן שופטים יש לנו.
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
ושוב נשכח פעוט ברכב. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4516364,00.html לא הגיע הזמן להעמיד את ההורים חסרי האחריות הללו לדין ?
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
- 3 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אני רוצה להגיע לשם לטסט שנתי עם הפתיחה. באינטרנט אין מידע וגם במענה הקולי אין הודעה. מישהו יודע?
הודעה אחרונה מאת razi_pazi, -
אני לא חובב גדול של קיץ,לפחות לא זה של תל אביב,יזדהו איתי תושבי החוף אבל לא רק. אני שונא לנהוג בקיץ,הרכב פחות סוחב בגלל האויר החם והמזגן הכניסה לרכב לוהט שעמד שעתיים בשמש ולא משנה שהמזגן נותן בראש על 16 מעלות ומקסימום פן,עדיין הגב ותחת מזיעים,צריכת הדלק עולה וכל זה עם הנהגים הישראלים,צריך להיות ממש בודהה כדי לא לצאת מן הכלים. רציתי לדעת אם יש לכם רעיונות יצרתיים להקלה על התופעה, מלבד כמובן כיבוש דנמרק,או יציאה בשעות ממש מוקדמות של בוקר\מאוחר בלילה.
הודעה אחרונה מאת אושריקו, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום, רכשתי בחודש יולי האחרון פאביה החדשה עד עכשיו גמע כמעט 11K ק"מ, בגלל העבודה הקודמת מצריכה הגעה באוטו לאחרונה עזבתי את העבודה בחודש מרץ האחרון זה הרכב הראשון שלי. לאחרונה התקבלתי לעבודה במפעל שמגיע בהסעות שמגיע למפעל לא משלמים הוצאות דלק למי שמגיע באוטו למפעל, איזה באסה. אני מתלבט אם למכור את אוטו בגלל חוסר שימוש וגם ממילא אחרי צהרים אין לי איפה לנסוע לפעמים אני תמיד עייף אחרי עבודה, מקסימום אם אני צריך את אוטו אקח את רכב של הורים לסידורים ואחסוך את העלויות, הוצאות והדלק שבאוטו שלי, לא חבל? מה אתם אומרים למכור או לא? יש אנשים שמוכרים רכב חדש פחות בן שנה מחוסר שימוש, אם זה הגיוני?
הודעה אחרונה מאת cbacba, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
שלום, התחדשתי היום בסקודה ייטי מגניבה ונחמדה. אני מחפש רשתות לתא המטען, ובנוסף, יש גם פלסטיקים גמישים שיוצרים תאים. מישהו יודע איפה אפשר להשיג?. עשיתי חיפוש, וראיתי דיון בנוגע לרשתות אבל זה מישהו שקנה בארץ והלינקים שהובאו שם, הם מתים. אז אשמח לקבל טיפים ורעיונות בנוגע לדברים האלה. תודה רבה. כך נראה התא שנוצא בעזרת הפלסטיק: http://static.mumsnet.com/images/reviews/originals/105/ii_15434_1338564063053.png וכך ניראות הרשתות: http://skodadop.com/image/cache/data/Interier%20Yeti/skoda-yeti-nabor-setok-dlya-bagazhnika-4-sht-2-500x500.jpg
הודעה אחרונה מאת ariel000, -
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
ברשותנו פורד פוקוס שנת ייצור 2006, ויש מספר חלקים ברכב שברצוננו להחליף: 1. פתחי המזגן - ברובם המנגנון שמכוון את התריס נשבר ולכן אי אפשר לקבוע את כיוון המזגן 2. מצת - המצת אינו מאפשר טעינה של טלפון נייד באמצעות מטען מתאים 3. לאחרונה גנבו מהרכב את המכסה החיצוני (זה שבצבע גוף הרכב) של פתח התדלוק. חלקים אלה וודאי יעלו לא מעט לרכישה בארץ, ולכן חשבתי לאחרונה להזמין את הנ"ל מEBAY. רציתי לשאול כאן אנשים בעלי ניסיון: 1. כיצד נקרא שם כל חלק באנגלית? 2. כיוון שזהו רכב אירופאי - האם יש צורך להזמין מאתר אירופאי או שלEBAY יש אותם? 3. האם אדרש לשלם מיסים/מכס על חלקים שכאלה? האם זה קשור לעלות או לסוג החלק? או קריטריונים אחרים? 4. סתם התעניינות - האם …
הודעה אחרונה מאת C14SE, -
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
היום יוצא מכרז של רכבי מישטרה, שמתי לב שכל הרכבים שלהם הם ללא טסט, מותר להם?
הודעה אחרונה מאת dorki, -
- 2 תגובות
- 670 צפיות
לכל רכב יש פנים - טור נחמד במגזין האמריקאי Road&Track You can't be tough all the time, and you shouldn't be ============================================== אוסף של בחני ידע מוטוריים בטלגרף הבריטי: Motoring Quizzes
הודעה אחרונה מאת bar72, -
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום לכולם, אני נוסע לאיטליה באוקטובר, וראיתי שהרבה בפורום ממליצים על סקי עמי. האם אני טועה? שמתי לב שהוא דורש תשלום תמורת הצעה. האם זה מקובל? האם הוא זול מאחרים, כך שעדיין שווה לשלם אותו? ועוד שאלה - כמה זמן לפני כדאי להזמין את הרכב? האם יכול להיות מצב שרכבים מסוימים יאזלו בהזמנה מאוחרת? פעם ראשונה שוכר רכב בחו"ל, ולא מבין בזה הרבה התכנון הוא לקחת ולהחזיר את הרכב בנמה"ת מלפנסה שבמילאנו, אם זה משנה. תודה
הודעה אחרונה מאת oleg_kra, -
לצערי הרב, לפני כשלושה שבועות הצלחתי לשרוף את הקלאץ' באופנוע שלי בעליה מאומצת. מכיוון שיש לי אופנוע נדיר יחסית, לא היו חלקים בארץ והחלקים הוזמנו מהיבואן של האופנוע (מאיר) מחו"ל ע"י המוסך בו אני מטפל שהוא מורשה של עופר אבניר ולא של הונדה. חלפו להם שלושה שבועות מאז ההזמנה ועד שהחלקים הגיעו לארץ שבמהלכם אני נוסע עם קלאץ' מחליק חלקית והיום סוף סוף הוכנס האופנוע להחלפת הקלאץ' במוסך. לצערי בצהרים קיבלתי טלפון מהמוסך שבזמן פירוק הקלאץ' נשבר איזשהו גלגל שיניים מפלסטיק שסוגר שם את כל העסק וכרגע האופנוע מושבת. מבדיקה של המוסכניק שלי אין את החלק כלל בארץ והונדה אומרים שזה יקח עד 10 ימי עסקים בתקווה שזה יקח פחות זמן. האופנוע הוא כלי התחבורה היומיומי שלי ומשמש או…
הודעה אחרונה מאת zvir, -
לא שאני מחבב שוטרים, אבל אין סיבה לדבר ככה, גם שהוא היה בא עם תחתונים, זה יכל להסתיים יותר נעים בלי להעליב
הודעה אחרונה מאת shlomi171, -
נגיד שמחיר הדלק והזיהום אינם פקטור. איזה רכב היית קונה? לא היית רוצה לקנות בחלומות/שאיפות שלך אלא באמת קונה
הודעה אחרונה מאת aviv.s, -
"תופעה" שמעצבנת אותי בתור פראיר שקנה רכב חדש מהניילונים היא אנשים שלא מפסיקים לדבר על ירידת ערך כשהם מחפשים אוטו. אנשים רק אומרים "אבל רק הכנסת את המפתח וכבר איבדת 10 אלף!" או "ואחרי 3 שנים, כמה כסף איבדת?!" אנשים מדברים שהם רוצים לקנות רכב, וכל הזמן אני שומע "השוק גרוע" ו"השוק מת" ו"ירידת ערך גבוהה" ו"אני לא רוצה לקנות קורולה אבל חבל לי על הירידת ערך!" ועוד ירקות. אני מבין שאנשים לא רוצים לאבד יותר מדיי כסף כשהם מחליפים את האוטו, אבל כבר ראיתי אנשים קונים לימונים במקום לקנות את הפיז'ו או את היונדאי או את הקיה כי הרכבים הנ"ל מדממים כסף בירידת ערך וטויוטה או שברולט או מה שלא יהיה מאבד פחות ערך. אבל חבר'ס, למה לקנות רכב שאתם לא באמת רוצים, שאתם תהנו ממנו פחות, ושא…
הודעה אחרונה מאת Yanlin, -
השנה 71 או אולי 72. היא הייתה בסוף שנות ה50 והחליפה את הווספה 400 האדומה שלה באסקורט 1100 לבנה 2 דלתות. אני הייתי בגן והתלוותי אליה לא מעט לנסיעות בעיקר בחופשים. באותם שנים היא הייתה מחזה די נדיר. גם נהגת וגם בעלת רכב. לפחות באיזור שלנו. אבל...היא הייתה נהגת גרועה. היא אמנם נהגה בגיר ידני - אבל הילוך שני היה הגבוה ביותר שהגיעה אליו... פעם נסענו לאורך מספר קילומטרים בחד כיווני נגד כיוון התנועה. נס גדול שאף אחד לא נפגע עד היום שהניחה את המפתחות. סבתא שלי! ז"ל. באותם ימים - זכיתי לשמוע פעם אחר פעם "אשה למטבח - לא על הכביש!" במקרה הספציפי הזה - חייב להודות שזה היה עדיף... אבל את המשפט עוד שמעתי גם במקרים לא צודקים כלפי נשים אחרות. חלפו למעלה מ …
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
שלום לכולם, במסגרת עבודת חקר שאני מבצע בתואר השני, בתחום הרכב, ברצוני לשתף את הפורום היות ומדובר בחתך אוכלוסיה מקצועי אחראי ובעל שיקול דעת (יאללה מספיק ליקוקים ) השאלה שבכותרת מופנית לכלל בעלי הרכבים, חדשים ומשומשים כאחד, והיא מחולקת לשני חלקים. בחלק הראשון מה גורם לכם לטפל במוסך שבו אתם מטפלים כיום? מה הוא אותו ערך מוסף שאתם מקבלים מהמוסך עצמו? (מקצועיות, שירות, הטבות כלשהן, פינוק אחת לתקופה כמו במקרה של אבארט', קפיטריה מקומית שמקלה על השהייה וכו'...) בחלק השני - לאחר סיום הפעילות השוטפת של המוסך עצמו, מה יגרום לכם להרגיש שביצעו איתכם את התהליך בצורה הטובה ביותר ואפילו הוסיפו איזה ערך מוסף שלא ציפיתם לו? כלומר מה היה נותן לכם בסוף היום את תחושת ה"וואוו" ביצ…
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 12 תגובות
- 2 אלף צפיות
מה ז'תומרת בהריון? מה מספר שלוש? יענו יק צידרק צידרוני או שח שחמט שחמוני? נו מילא שיהיה אבל באיזה אוטו ניסע כולנו? אז מחליפים... את השקודה פאביה שפורט ידנית 1.6L שנולדה לנו ב 2009 וסחבה את שנינו, שלושתנו וארבעתנו במשך 130 אלף קילומטרים, מסע שלם אבל לא מתאים ל 3 כסאות ילדים. אבל במה? מסחרי? 7 מקומות? גגון סגור? נגרר? עוקב? סקר שוק: קנגו, ברלינגו, פרטנר, פיקאסו, סניק ויש גם אסייתיות אבל אני לא נוהג בשעוני קסיו (אמינים לנצח אבל אני חסיד של הנדסה חדשנות ועיצוב גם על חשבון אמינות), ליסינג לשעבר, פרטי לשהווה, אחרי תאונה, לפני תאונה. בדקתי הכל. נפל הפור! סיטרואן C4 פיקאסו מחזור נוב' 10, 85K ק"מ ליסינג לשעבר מחברה גדולה ומכובדה. עליי לציין שתהליך הקנייה היה הוגן וראו…
הודעה אחרונה מאת nonagon, -
-
- 5 תגובות
- 942 צפיות
נתקלתי בזה לפני מס' דקות,מומלץ להגביר ווליום ולהישען אחורה הכותרת זה ניסיון לתרגם את המשפט הזה EVERY EPIC STORY HAS A GREAT START
הודעה אחרונה מאת shayy, -
- 11 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
היי חברים! ראיתי רכב איסוזו טרופר 2003 עם מין חריטה מוזרה של מספר על רקע שפשוף של הצבע על דלת הנוסע. רעיונות למשמעות מישהו?
הודעה אחרונה מאת איילצבי, -
לוחית רישוי
מאת Hector-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 8 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
הבנתי שלוחית רישוי חדשה אמריקאית אני יכול להוציא בכול מכון טסטים ואם מקדימה יש לי פלסטיק כזה שמתחבר לבאמפר והוא זה שמחזיק את הלוחית, איפה אני לוקח כזה חדש? בגודל של הלוחית היותר קטנה המרובעת?
הודעה אחרונה מאת Hector, -
-
מוסך דייטסו
מאת RON23- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 633 צפיות
היי חברים, עבור חבר, יש לו דייטסו סיריון שנת 2003 הוא מחפש מוסך אמין שיעשה לו טיפול לרכב ע"מ להכין לטסט, אשמח אם מישהו מכיר מוסך אמין באיזור המרכז תודה.
הודעה אחרונה מאת mcaspi, -
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 4 אלף צפיות
אהלן חבר'ה, תראו, לפני 8 חודש קניתי הונדה סיויק שנת 93' שבעברה הייתה אוטומטית, הבעלים הקודם היסב אותה לבד לידנית והיא פשוט אחלה בחלה. עכשיו, בתור חייל שאין לו יותר מדי כסף (בקושי 1000 בחודש), חשבתי על הבקרת שיוט, שאם למשל אני נוסע בכביש מהיר במקום לגרום לרגל לסבול, וסתם לעלות ולרדת במהירות (90-100-110), פשוט להפעיל בקרת שיוט על 90 קמ"ש, גם להנות מהנסיעה וגם לחסוך דלק וגם לשמור על המנוע! הבעיה היא, שהבקרת שיוט לא עובדת. מי שמכיר את הרכב בצד שמאל של ההגה יש את הכפתור CRUISE CONTROL ובצד ימין של ההגה יש את 2 הכפתורים, SET ועוד אחד. העניין הוא שכנראה בגלל שהרכב עבר הסבה זה לא עובד. ניסיתי כל מיני וריאציות, אני מניח שמשהו שם פשוט לא מחובר. מישהו יכול לעזור לי? להפנ…
הודעה אחרונה מאת DJI, -
טוב השרשור הזה יהיה קצת מוזר,לפני חודש וחצי החלטתי שאני מוכר את הלאון קופרה שלי (במצב מעולה) כי חשבתי על "להתקדם"(הבנתי שזאת לא התקדמות) לרכב יותר מעניין. היו לי כמה אופציות ובסוף רכשתי לי Z4 אוטומטית,מנוע 3.0SI שאם אני לא טועה מספר משהו כמו 270 כ"ס(לא יודע בוודאות). לפני שמכרתי את הקופרה המוסכניק שלי אמר לי אל תמכור אתה תצטער על זה,תשקיע 20 אלף שקל ותתחיל להוציא ממנה את הפוטנציאל שיש בה, כמובן שלא הקשבתי והלכתי בדרכי(התבאסתי מאוד גם על הלאון בגלל שכשרכשתי אותה היו לה כל מיני שריטות וגם הצבע הסגול חציל שלא ממש התחברתי אליו).בכל אופן לאחר שבועיים עם הZ הרכב מרגיש סופר משעמם,מעולם לא היה לי רכב אוטומט,במקרה הזה טיפטרוניק(הילוכים בהגה שאין לי מושג איך משתמשים בהם) אבל עדיין …
הודעה אחרונה מאת HyperViper, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 451 צפיות
http://www.iga.co.il/newsletter/news_354.html
הודעה אחרונה מאת igaadmin,
-
מי מחובר 33 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 258 אורחים (הצג רשימה מלאה)