רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,551 נושאים בפורום הזה
-
- 4 תגובות
- 974 צפיות
המאמר המלא נמצא כאן. מגניב לגמרי.
הודעה אחרונה מאת nir100, -
ממש במקרה נקלתי הרגע בזה: http://hnn.co.il/gallery25966.html לא חושב שצריך להכביר במילים, התמונות מדברות בעד עצמן. איפה אור ירוק עם כל הבלבולי מוח שלהם? איפה החברה הלאומית לדרכים שמשקיעה הון עתק מדי שנה בכבישים?
הודעה אחרונה מאת יניב ח., -
אלפא רומיאו חוזרת 1 2
מאת alexk-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 2 אלף צפיות
המותג ״אלפא רומיאו״ הולך להפוך לחברה עצמאית תחת הקונצרן FCA. מקווה שהפעם ילך להם. http://www.leftlanenews.com/alfa-romeo-to-be-restructured-as-standalone-company.html
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- 0 תגובות
- 526 צפיות
היי אני שוקל לקנות את הרכב הנ"ל. מדובר על גיר אוטו', בבדיקת בנסיעה מבחן בהילוך ראשון ומעבר לשני הרכב משמיע רעש חלש מוזר של מאוורר ולאחר מכן בהילוך\מהירות גבוה הרעש מפסיק. הייתי מעוניין לדעת מה יכול לגרום לתופעה זו . יש לציין שחוץ מתופעה זו הנהיגה טובה , טורים לא גבוהם, רק הרעש המוזר הזה מפריע לי . אשמח לתגובה .
הודעה אחרונה מאת yoel240, -
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום, אז הסיפור הוא כזה. לפני פסח נכנסתי לתחנת דלק, תדלקתי בסכום מסוים וקיבלתי שטיפה חינם במכון במתחם תחנת הדלק, עד כאן הכל רגיל ועשיתי זאת מספר פעמים כבר. כאשר נכנסתי למכון השטיפה, השוטף (שהוא גם הבעלים) השתמש בצינור הידני על מנת לשטוף את הרכב נקודתית תוך כדי שהרכב נכנס לאט לאט לתוך מנהרת השטיפה. כאשר הרכב נכנס פתאום שמעתי חבטות עזות בפח הרכב, לפי מה שראיתי ולפי ההסבר שלהם צינור השטיפה הסתבך באחת המברשות ופשוט עף על הדלת האחורית ונתן לה 2 חבטות (לחיצות קטנות) ומספר שריטות + שריטה בדלת הקדמית. כאשר יצאתי הבעלים עשה לי וקס לדלת בתקווה שזה יטשטש את המכה, אך הוקס לא טישטש בכלל את השריטות מה גם שיש 2 לחיצות בפח. לא הסכמתי לכך כמובן, החתמתי אותו על מסמך שהוא מצה…
הודעה אחרונה מאת sciPoPo, -
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
בתור חובב רכב כמו כולם אחד החלומות הוא להיות במירוץ פורמולה. ראשית מדובר על מירוץ פרומולה 1 בהונגריה(30 ק"מ מבודפשט). בשיטוט אקראי ברשת קפץ לי הדיל הבא: http://www.bestours.co.il/deals/view/5046488/%D7%91%D7%95%D7%93%D7%A4%D7%A9%D7%98-22-27-7 הונגריה זה קרוב וזול אז התחלתי לחשב דיל בבניה עצמית אז נכנסתי לאתר של המירוץ : http://www.hungaroinfo.com/formel1/tickets_tri_en.htm כמו שרואים המחירים נעים בין 50 יורו ל-400 יורו תלוי כמובן במיקום. אז איך בוחרים מיקום? איפה הכי אופטימלי לשבת בשביל לראות משהו ולא לשלם 400 יורו? מישהו היה וחווה ויכול לספר חוויות?
הודעה אחרונה מאת Monopusto, -
שלום לכולם,לפני בערך כחודש מכרתי את הלאון קופרה שלי. הרכב הוא ידני שנת 09' היה סטוק לגמרי,נמכר עם 50 אלף ק"מ. אני לא אחפור יותר מדי ואגש ישר לעלויות: טסט שנתי 2500 שקל בערך. צריכת דלק ממוצעת בתוך העיר 1:9, מחוץ לעיר הרכב מגיע לצריכה של 1:13 ואף לפעמים 1:14 לפי מה ששמתי לב. בנסיעה עם רגל כבדה על הגז כמובן שזה משתנה למשהו כמו 1:6 בעיר ו1:9 במהיר. אני לא אחד שלוחץ יותר מדי ככה שבדרך כלל לא הגעתי לצריכה הזאת. במהלך 3 השנים האלה הוחלפו צמיגים לTOYO T1R בעלות של 2800 ש"ח (רביעייה). החלפתי פעמיים כוסית דלק וPCV,עלות החלפה כולל העבודה כל פעם הגיעה למשהו כמו 700-800 ש"ח כפול הפעמיים שהחלפתי את זה. טיימינג 1800. נעשו 2 טיפולים ( טיפול כל 10K ק"מ) בעלות של בערך …
הודעה אחרונה מאת BIG Y, -
- 2 תגובות
- 783 צפיות
אני בן 17 וחצי. אבא שלי עושה תמיד טסט בדקה האחרונה של השנה שהוא היה אמור לעשות טסט לאוטו ככה שתמיד האוטו שנה שלמה בלי טסט. אז רציתי לדעת שאם אני אקח את האוטו לעשות טסט יביאו לי... זה אפשרי?
הודעה אחרונה מאת yaari30, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 767 צפיות
שלום לכל החברים. לידיעת בעלי רכבים תוצרת אלפא רומיאו, פיאט ובכלל כל רכב איטלקי אחר. ביום שישי הקרוב יתקיים מיפגש גדול וסגנוני של מועדון פיאט ישראל ביחד עם מועדון אלפא רומיאו קלאסיק. במיפגש כמובן יהיו רכבים איטלקים מכל הסוגים, חדשים וישנים . אני מזמין את כל בעלי האיטלקיות למינהם , בואו עם הרכב והשתתפו במיפגש הענק . אם יש לכם, פיאט, אלפא רומיאו, לאנציה וכ"ו. זה הזמן להגיע להכיר ולהשתתף במיפגש מוטורי וחברתי גדול . כמובן שכולם מוזמנים בשמחה עם כל רכב אחר! כולם יתקבלו בזרועות פתוחות ובכיף!. המיפגש יתקיים ביום שישי הקרוב 2.5 במרכז קניות "יכין סנטר, פתח תקווה" בשעה 17:00 . חניה בשפע !
הודעה אחרונה מאת צביקוש25, -
אחרי מלחמות והרבה בעיות לבסוף רכשתי אוטו. מדובר בפולקסווגן פולו קלאסיק 2001, ידנית עם מנוע 1600 סמ"ק ו100 כ"ס, האוטו נקנה בסיוע של דוד שלי ולאחר בדיקה מעמיקה. אני חייב לומר שאמנם הקנייה לא מושלמת אבל בהחלט מבסוט מהאוטו ובמיוחד מרמת התחזוקה שלו יחסית לגיל. האוטו עשה 263,000 והוא יד 3(איתי), הבעלים הקודמים החזיק ברשותו את הרכב 4 שנים ועשה את ה63 אלף האלה. נשאר לעשות ביטוח ויישור קו לאוטו ואפשר לנסוע בביטחה
הודעה אחרונה מאת דור--, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 975 צפיות
https://maps.google.com/maps?ll=40.75693,-74.002976&spn=0.18,0.3&cbll=40.75693,-74.002976&layer=c&panoid=WpZSDpVA_f8AAAQWjI-QZg&cbp=,235.54,,0,-0.0&output=classic&dg=ntvo הגדילו למסך מלא וסיירו בקומות השונות, ממש יפה
הודעה אחרונה מאת alexk, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
ערב טוב. אשמח לשמוע חוות דעתכם לגבי "תיקון" שעשיתי באחד המוסכים בארץ. סיפור רקע: גולף. אני יתחיל דווקא בחוות דעת טובה לגבי המוסך הנ"ל. השקעתי בחצי שנה האחרונה 10K ש"ח אצלו. לא מתוך הגיון כלכלי. פתר לי בעיות רבות ברכב בעלות סבירה, היה תמיד שמח לענות על שאלות בפלאפון. ובכלל יש שם הרגשה של אנשים טובים עם אהבה לתחום. מבחינתי, סיפור אהבה. בחורף האחרון פקדו אותנו גשמים רבים (יומיים ברציפות), אך גומיות כלשהם, לא ברור עדיין איזה, לא עשו את העבודה שלהם כמו שצריך, וכתוצאה מכך בשטיח הנהג והנוסע מאחריו הצטברו מים. (בדקתי, לא מי קירור או שמן. בוודאות מי גשם) לא הרמתי ידיים, שינסתי מותניים ויצאתי לדרך. הסברתי לבעל המוסך את הבעיה, הוא בדק כמה נקודות חש…
הודעה אחרונה מאת HenzTDI, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 27 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
אחרי שסיכמתי 3 שנים עם האישה הצעירה והאהובה החלטתי לתת כבוד גם לאישה המבוגרת אך עדיין נאה – הפורד אקספלורר אדי באוור מודל 97'. הרכב נרכש כחדש לפני 17 שנה כשעוד לא ממש היו SUV'ים בארץ בסכום שדומה מאד למחירו של האקספלורר החדש – 279 אלף ש"ח. גילוי נאות – הרכב שייך למשפחה, לא לי ועד 2005 שימש את אמי כרכב ראשון או אז יצא הדור החדש וזו רכשה אותו כשיצא, תנחשו מי נהנה מההפקר? מאחר והמתבגרת רשמה עד תקופה זו 70 אלף ק"מ בלבד(!) החלטנו להשאיר אותו כרכב נוסף שישמש בעיקר כמשאית :roflmao: אמא שלי נקשרה אישית לרכב ולאור הרגש הסנטימנטלי לא הצלחנו להיפרד ממנו. המנוע הוא 4,000 סמ"ק V6 שהיה לא פחות מאימתני לתקופתו ועדיין כוחו במותנו – במקור כמדונני הגיע עם 250 ס…
הודעה אחרונה מאת hgilad123, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 19 תגובות
- 13 אלף צפיות
שלום לכולם, הגיע זמני לחדש את הביטוח של הרכב וכמו (כמעט) כולם נכנסתי בפעם הראשונה לאתר Wobi לצורך השוואות. קיבלתי הצעה ממש זולה מחברת הביטוח "שלמה" מקבוצת "שלמה סיקסט": ביטוח לשני נהגים מעל גיל 30 ללא תביעות יצא 1,304 ש"ח לביטוח חובה + 2,885 ש"ח לביטוח מקיף. למען האמת, ההצעה שלהם זולה ביותר מ-1,000 ש"ח משאר ההצעות. האם יש פה קאץ'? מישהו מכיר את החברה הזו? יש למישהו ניסיון ברכישת ביטוח דרך האתר? תודה מראש לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת Eily, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
ברשותי קיה ריו החדשה סדאן 4 דלתות נפח מנוע 1400 109 כ''ס גיר אוטומט טיפטרוניק 4 הילוכים. רציתי לדעת לגבי מצב חסכון בדלק נדלקת לי נורה ירוקה בשם ECO האם זה באמת אמור להשפיע על צריכת דלק חסכונית ? והאם האוטו נחשב חסכוני ? ועוד דבר לגבי ירידת ערך של רכב זה האם הוא נפילה בשוק היד 2 אם ארצה למכור אותה בעתיד ? האוטו ברשותי כבר חודש נקנה מאלדן 0 ק''מ חדש מהניילון סה''כ מרוצה ממנו ממש חווית שפריץ קלמרי .
הודעה אחרונה מאת yossiaviel, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אז ככה יש ברשותי סיאט לאון 1.8 אוטומט בנזין 2010. אני מקצין אבל איך אוכל לנהוג הכי חסכוני שאפשר ברכב שכזה? ע"פ הסלד? להסתכל על המונה צריכה במחשב של הליטרים פר שעה? איך? תודה!!!
-
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
פריקת עצבים יש לי פז'ו 308 ו206 2002 שאני מוכר כרגע. אני חוזר הבייתה ומישהו, פיזר לי לחם על האוטו, יענו לסמל לציפורים לאן לבוא. החרא הזה לא ירד אלא אם אני אשפשף. עכשיו ברצינות. למה!?! לא רכב מנקר עיניים, פאקינג פז'ו 206!!! ועוד מ2002!!!! מה כואב לאנשים?? תכלס אין לי חצי חשוד אבל מתוך בניין של 21 משפחות אני בפירוש יכול להוריד 7 כולל המשפחה שלי. סעמעמעמעמעמעק.
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 7 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
הכותרת לא הכי טובה אבל בכל זאת נגיד שאדם פרטי מוכר רכב לסוכנות יד שניה או לטרייד אין כלשהוא, כמה בערך מפחיתים ממחיר מחירון? (בהעדפה על מכירה ולא על ביצוע עסקת טרייד אין) האם מסתכלים רק על מחירון לוי יצחק? או שיש בסיס להסתמך גם על מחירון רכב יד 2 או קראוס?
הודעה אחרונה מאת ESTK, -
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
היום חבר הגיע עם מכשיר דמוי ביפר תלוי עליו. לדבריו הוא ועוד 2000 נהגים ברחבי הארץ נבחרו ע"י משרד התחבורה לשמש ניסיינים למעקב אחרי הרגלי התנועה שלנו הנהגים. ימים יגידו כמה הסיפור יעלה לנו.
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
יש לי במוו E90 330I הדגם של ה 272 כ"ס, והזמנתי אתמול מאיביי פנסים אחוריים מיוחדים כמו של ה F30 ה335 החדשה. האם לפי דעתכם יעשו לי בעיות במכס? זה ייעצר? צריך אישורים? דרך אגב, המוכר חילק לי את הקניה ל 2 חלקים, הוא שולח ב 2 נגלות ורשם מחיר נמוך - חלק ראשון, שהוא החלק הקטן, הוא רשם 30 דולר, ואת החלק השני הגדול 150 דולר הוא שם בקרטון רגיל לא באריזה מקורית שלא ייחשדו. הבעיה שזה משלוח EMS ,אנשים הפחידו אותי אמרו אכלתי אותה, בבקשה תעזורו לי להבין מה מי ולמה. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת נהג מתחיל, -
-
- 3 עוקבים
- 21 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
צהריים טובים. בינואר שנה שעברה עשיתי טיפול 10 למאזדה לנטיס 2003 במוסך שאמא שלי מטפלת כבר כ10 שנים. האם המחיר שנלקח ע''פ החשבונית הוא גבוה מהמקובל?
הודעה אחרונה מאת Clutch, -
- 3 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לכולם, מישהו יודע אם תתקיים תוכנית גריטת רכבים ישנים השנה? תודה לעונים. ניצן
הודעה אחרונה מאת agent_amos, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 27 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
כמו בכותרת - הנה הידיעה מ YNET. http://www.ynet.co.il/Ext/Comp/CdaNewsFlash/0,2297,L-4470832_184,00.html מעניין עד כמה ניפחו את הכותרת הידיעה, זה מה שבד"כ עושים.
הודעה אחרונה מאת LotusElise, -
-
אני נוסע לי בכביש 1 בירידה מירושלים בדרך הבייתה, לפתע צופרת לי ג'טה עם צ'קלקה בפנים יושב שוטר או מתנדב בכל אופן האדון במדים. צועק לי השוטר:"הכל בסדר?!" אני עונה בחיוך ציני "מצויין ואצלך?" "עצור בצד בבקשה" עונה השוטר. אני עוצר בצד,תוהה מה לעזאזל הוא רוצה ממני בשעה 10 בלילה,נסעתי כחוק,כל הפנסים עובדים,הכל תקין. השוטר מתקרב אלי עם הפנס מאיר על הרכב,וניגש לחלון שלי, "תגיד למה אני אוהב את הרכב שלך?" "איזה יד אתה" מה המחירון?" "רוצה למכור?" אמרתי לו את המחיר שאני רוצה,עונה לי השוטר, "לא לא יקר מידי" המחירון נמוך בהרבה" ובנתיים הוא ממשיך לחפור לי עם הפנס אל תוך הרכב,תהייתי האם הוא מחפש סמים או משהו בסגנון במסווה של "רוצה למכור" אחר כמה דקות הוא מסמן לי לפתוח מכסה מנו…
הודעה אחרונה מאת yairba, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 663 צפיות
אני אנסה להסביר כמה שיותר כדי שתבינו. יש לי רכב לחלקים אחד בבית, שכמעט שנה לא עבר טסט אבל רשום על שמי ועדיין לא הושבת - מה אני צריך לעשות כדי להשבית את הרכב ולקבל את הבעלות על המנוע? בנוסף עומדים אצלי עוד שלושה רכבים עם מנועים שעברו תאונה והושבתו, הרכבים עצמם לא רשומים על שמי ולכן השאלה שלי היא מה אני צריך לעשות כדי לקבל את הבעלות על המנועים עצמם? את מספרי הרישוי שלהם יש לי אבל את הרישיונות עצמם אין לי. מה עושים בנידון?
הודעה אחרונה מאת redroze, -
חג שמח חברים. אנחנו כותבים הרבה על אירועים לא נעימים שקורים בכבישי ארצנו המאובקת - "ההוא שחתך", "ההיא שנכנסה" וכן הלאה. לכולנו לפעמים בורחת התנהגות כזו, אבל בתכלס לא כולנו נוהגים בפראות או בחוסר תשומת לב תמידי. חשוב לדעתי לתת במה גם למנהגים של נהיגה טובה ואדיבה מול נהגים אחרים. הכוונה אינה שנפאר את עצמנו, נספר איך אנחנו תוקפים אייפקסים או שומרים על הימין, אלא נתן דוגמאות ברות אימוץ לדברים בהם אנחנו מקלים על נהגים אחרים. אשמח מאד אם השרשור יתפוס תאוצה. כראוי לשמי, אתחיל: בעלייה ברחוב עזה בירושלים לכיוון מרכז העיר יש רחוב צידי ממנו נכנסים תמיד אוטובוסים לכיוון הנגדי לי (רח' ארלוזורוב נדמה לי). כשאני יכול, אני עוצר 15-20 מטר לפניהם כדי לתת להם…
הודעה אחרונה מאת Or05230, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
שלום חברים. יש לי רכב שרשום על שמי . האם אני יכול להעביר רכב נוסף על שמי?
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
שימו לב, הבעיות שהבחור חווה על גבול הלא יאמן: [video=youtube;-eXUnZrykDY] בשלב כלשהו בווידאו הקול שלו כמעט נשבר. כרגע יש לווידאו יותר מחצי מליון צפיות, והוא בדף הראשי של reddit. אסון PR אינטרנטי קלאסי (בספק אם יגיע לסדר גודל של United Breaks Guitars, אבל אני מכין את הפופקורן).
הודעה אחרונה מאת edan82, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אם הבוקר שלי בעליה לירושלים היה הזוי(ראה שירשור מקביל),אז בחזור בירידה לכיוון מוצא ראיתי משהו משעשע. אולי גם אתם נתקלתם בתופעה,חצי אחורי מונית צהובה עם כובע על הגג,וחצי הקידמי של הרכב ניידת תנועה עם כיתוב "אם שותים לא נוהגים" ובגדול "נסיעה במונית זו תעלה 50 ש"ח" ממש כמו סנטאור מהאגדות חצי אדם חצי סוס. נורא רציתי לצלם אבל זאת עדיין ניידת תנועה. אם הייתי ציניקן (רגע בעצם אני ממש ציניקן) הייתי אומר שלא מספיק שהמחוקק קבע שרף אלכהול בדם הוא שערורייתי ובילתי מידתי בעליל!!,עכשיו הם עושים מאיתנו כסף על מוניות. עכשיו התחלתי לתהות, מה זאת אומרת "נסיעה במונית זו תעלה 50" לאיזה מרחק זה תופס,והאם זה לגיטימי להכנס למשטרמונית,יש מצב לסגור מראש בלי קבלה?. בכל אופן יש כאלו …
הודעה אחרונה מאת In Flames, -
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
האם מישהו מכיר חברת השכרות שמאפשרת השכרה כזאת בסופ"ש?
הודעה אחרונה מאת davemustaine87,