רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,553 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 793 צפיות
שלום חברים! לא פעם ולא פעמיים אנשים שנסעו איתי ברכב וחברים , שמו לב שבדרך כלל אני נוסע על טורים נמוכים(לפחות ככה הם אומרים ) בדרך כלל אני נוסע על 1800-2200 טור ולא יותר . חוץ מבהילוך ראשון כמובן . אני מדבר על נסיעה שנחשבת מבחינתי לרגוע ויוםיומים . האם אלה נחשבים לבאמת "טורים נמוכים" האם למשוך יותר? ולפי מה שרשמתי למעלה , במידה ואני באמת אתחיל קצת יותר למשוך האם הצריכת דלק שלי תשתנה? לטובה או לרעה? הרכב המדובר הוא רנו מגאן קופה ידנית 1.6 תודה .
הודעה אחרונה מאת HellCat, -
-
- 2 תגובות
- 6.7 אלף צפיות
אהלן רציתי לדעת מאנשים בעלי ניסיון בכל הקשור לקנית רכב למשפחה עם אדם נכה. רציתי לדעת מה הוא כל התהליך שמשפחה צריכה לעבור כדי לקבל את ההנחה במיסוי בקניית רכב במקרה שיש אדם במשפחה (ללא רישיון אם זה משנה) שמוכר בביטוח לאומי מלפני קצת יותר מ10 שנים כנכה 100% כתוצאה ממחלה שפוגעת בתנועת הרגליים. אם בן המשפחה כבר מוכח כאדם נכה בביטוח הלאומי ומקבל קבצאות מהם במשך יותר מ10 שנים האם זה חוסך חלק גדול מהתהליך ? מאיפה ממשיכים עכשיו כדי לקבל הנחה בקניית הרכב ? ועל הדרך , מאיפה ממשיכים עכשיו כדי לקבל תו נכה. האם צריך לדאוג קודם לכן לתו חניה נכים לפני בקשת הנחה לנכה בקניית רכב ? אם צריך לציין הרכב יהיה של בת המשפחה לצרכיה הפרטיים אך כמובן לניידות האם שצריכה לה…
הודעה אחרונה מאת NiSo100, -
- 0 תגובות
- 521 צפיות
מחפש מי שעשה ומכיר, קורס נהיגה באורך של שבוע-שבועיים במסלול מרוצים במדינות דרום אמריקה. ברזיל וכדומה, ידוע לי על הקורס באינטרלגוס בברזיל אך מחפש התרשמות אישית וניסיון שממנו אוכל ללמוד. פתוח לשמוע גם אלטרנטיבות באירופה. מדובר על טיול שנעשה כולו במטרה לעשות את הקורס ולא על חוויה כחלק מטיול גדול. תודה מראש ניר
הודעה אחרונה מאת nirk, -
היי חברים, כפי שחלקכם יודעים קניתי רכב לפני כחודשיים, ואתמול חתמתי על חוזה עבודה הממוקמת 3 ק"מ מביתי. הבית הוא בהרצליה, והעבודה בהרצליה פיתוח, מרחק רגלי 36 דקות ו3 ק"מ, מרחק ברכב 8 דקות ומעט יותר ק"מ המלווים בפקקים נוראיים בדרך כלל בבוקר ובשעות החזרה שגורמים לנסיעה להיארך בין 20 ל30 דקות. החישוב שלי אומר כ1800 ק"מ מקסימום בשנה המהווים כ1500 ש"ח דלק ובלאי ירידת ערך שאני בכלל לא לוקח בחשבון כי זה לא נסועה רצינית, עם זאת יש לי חנייה פרטית תת קרקעית וממנה מעלית עד למשרד. מנגד - יש אופניים חשמליות שמחירן הוא בין 2000-4000, מחיר שלבד עולה על מחיר הדלק לשנה שלמה, אך גורם לדרך להתקצר לכרבע שעה - 20 דקות מקסימום, בלי פקקים, בלי סיכון לתאונה, ומכיוון שהנסיעה מתבצעת בד…
הודעה אחרונה מאת feel, -
Abarth Punto SuperSpor רכב חדש שמגיע ב-5 יחידות בלבד לארץ !
הודעה אחרונה מאת Caveman, -
- 1 תגובות
- 695 צפיות
מסלול שבו ניתן להשכיר רכב ולנהוג או להגיע עם רכב שלך ולנהוג?
הודעה אחרונה מאת fanman, -
גנבו לי את הרכב היום לפנות בוקר מרובע ט"ו באשדוד, מי שראה או שמע נא ליצור קשר ב-0545350002, או בהודעות פרטיות. לא קשה לזהות את הרכב, הרכב היה על מיכל ריק אז יכול להיות שנטשו אותו בדרך. תודה על העזרה, ושישרפו כל הגנבים :evil:
הודעה אחרונה מאת Asaf-R, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
אהלן חברים, ואני וחבריי רוצים לעשות טיול לברלין-אמסטרדם בחודש הבא. כחלק מהשהות שלנו בברלין, עלה במוחי רעיון של השכרת רכב ליום אחד (או אפילו לכמה שעות) - כדי לחוות את האוטובאן. אנחנו לא בקטע של להתקרחן, אבל כן יהיה נחמד להרגיש איך זה לנסוע במהירות גבוהה בכבישים כל כך איכותיים. השאלה שלי היא כזאת - האם בסביבת ברלין ישנם בכלל אוטובאנים ללא הגבלת מהירות? בנוסף, אם כבר אנחנו שוכרים רכב לצורך נסיעה, אשמח לקבל המלצות למקומות ששווה לבקר בהם מחוץ לברלין (אך קרוב), כדי שהשכרת הרכב לא תהיה רק לצורך הנסיעה, אלא שגם נגיע למקום כלשהו על הדרך תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
אפשר הסבר על הדבר? מתי התגבור נכנס לפעולה ומה הוא כלכך שונה מהגה כוח רגיל ?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
- 10 תגובות
- 958 צפיות
שלום בסוף השבוע האחרון ניפצו לי את הגג פנורמי בסיאט איביזה שלי בזמן שהרכב חנה רציתי לדעת אם יש פיתרון/איזה דרך אפשר למנוע את הדבר הזה בעתיד או משהו כמו מצלמה שמצלמת בזמן שהרכב חונה כך שיתעד מי זה בפעם הבאה שיקרה משהו דומה אין לי אפשרות להתקין מצלמה בבניין או משהו כזה כי הרכב חונה כול פעם במקום אחר אשמח לשמוע הצעות תודה.
הודעה אחרונה מאת wwave, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 7.4 אלף צפיות
אני עומד כרגע לפני רכישת רכב חדש (כפי שניתן לראות כאן) ושאלתי את עצמי- מה קורה אם אני קונה את הרכב והיבואן פושט רגל? האם מישהו ערב לכסף? האם משנה אם הרכב במלאי (ואז ניתן לספק אותו) או שלא? דיברתי אם נציג באחת הסוכנויות על העניין הזה והוא אומר שבעקבות שיטת רגל של חברת השכרה כלשהי לפני כמה שנים יצא איזשהו חוק שמגן על זכויות הקונה במקרה כזה, מישהו שמע על חוק כזה? תודה!
הודעה אחרונה מאת Yanlin, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 461 צפיות
http://www.iga.co.il/newsletter/news_351.html
הודעה אחרונה מאת igaadmin, -
שלום, קיבלתי הזמנה לרענון נהיגה לפני כחצי שנה, לפני מספר ימים קיבלתי שוב זימון בצבע אדום שכתוב שם שיש לי 60 ימים לבצע את זה אחרת רשיוני לא יחודש. אני צריך לבצע חידוש רשיון ב05.15 (עוד שנה!), האם דחוף לבצע כעת את הרענון נהיגה? התקשתרי גם למשרד הרישוי והנציגה שענתה לי שם אמרה לי שצריך לבצע בהקדם אחרת ידווח או משהו כזה שלא עשיתי... האם יש חובה לבצע כעת(מבחינה חוקית) או שאני יכול לחכות קצת לפני חידוש הרשיון שלי? תודה.
הודעה אחרונה מאת igalr, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
"מיצובישי לנסר איוולושן - הסוף קרוב. הגרסה הספורטיבית של הלנסר, עם מנוע טורבו-בנזין והנעה כפולה, תרד מפס הייצור בלי שתוחלף בדגם חדש. זה צפוי לקרות לכל המאוחר בתחילת שנה הבאה, ולהביא לכך שהדור העשירי והנוכחי, יהיה האחרון במורשת." מתוך YNET. יום עצוב.. אחת המכוניות שתמיד הלהיבה אותי. היתה לי אחת בשכונה, איבו 8. אני זוכר איך הייתי חוזר מהתיכון כל יום ברגל, נעצר לידה ומתלהב כל פעם מחדש. אולי בגלל שהיא 'עממית', שהיא לא באה לשדר יוקרה ומתרכזת רק בנהיגה, שאפשר לקחת איתה את הילדים לבית ספר.. יום אחד אקנה לי אחת. רק כנראה שהיא כבר לא תהיה חדשה.. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4505259,00.html
הודעה אחרונה מאת COMMANDER, -
-
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אני רואה הרבה אנשים שוכרים מכוניות מחברות השכרה, והם פשוט ''קורעים לרכב את הצורה'', מה שלא הצלחתי להבין, אם מחזירים את הרכב לחברה, והצמיגים שחוקים לגמרי, כתוצאה מהנסיעה, או שנזק רציני לגיר או המנוע ,ובעיות מכניות אחרות, כתוצאה מנהיגה פרועה, מי משלם על זה הלקוח? נראה לי שלא אבל מה הגבולות? אם ללקוח מתחשק להחזיק טורים על 5 אלף בניוטרל ולהעביר ל-D הוא יכול לעשות את זה?(כמובן שזה דופק את הגיר) תודה.
הודעה אחרונה מאת yossiaviel, -
-
אתם מוזמנים לקרוא ולשתף גם בפייסבוק את הכתבה של תומר הדר בכלכליסט. http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3627633,00.html הפתיח לכתבה: השבוע הנוכחי היה אמור להיות שבוע של חגיגה לאנשי המשרד לביטחון פנים: באירוע רב משתתפים, בחסות עמותת "אור ירוק", היו אמורים אנשי המשרד לביטחון פנים לחגוג יום הולדת שנה להצבת מצלמות המהירות בפרויקט א3 ולהמחיש לציבור את מידת חשיבותו של הפרויקט הגרנדיוזי והיקר, במסגרתו נפרשו בכבישי ישראל עשרות מצלמות מהירות, בהורדת מספר תאונות הדרכים הקטלניות. אלא שלמשרד לביטחון פנים ולעמותת "אור ירוק" תכניות מסוימות ואילו למציאות, למשרד התחבורה ולבנק ישראל תכניות אחרות.
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
השאלה בכותרת. ולבנות שגולשות בפורום,האם באמת חשוב לכן שהגבר יבוא לאסוף אתכן בדייט הראשון ברכב נקי ומטופח או שממש לא משנה לכן?
הודעה אחרונה מאת sperial, -
בדרך כלל אני לא נוטה לעשות זאת אולם המקרה של אתמול מחייב. מכירים את זה שאתם מאוד עסוקים ואז האישה מתקשרת- כמעט אף פעם זה לא נגמר בטוב. אתמול, בעיצומה של מסיבת עיתונאים לרגל השקת האינפיניטי Q50 החדשה טלפון מהאישה. "סמסי" אני רושם לה. "70 ש"ח לרחיצה פנימית וחיצונית זה בסד?" בהתחשב בעובדה שכבר שלושה חודשים הרכב לא נשטף והוא משנע את שתי הבנות, השטיפה הפנימית חשובה יותר מהחיצונית. "יקר, לפחות שטיפה ידנית?" "כן" היא עונה. אז אומנם מדובר בעיסקה לא להיט אבל עד שתכשיט תופסת יוזמה לדאוג לרכב שלה מי אני שאכבה אותה. לאחר כשעה בערך סמס נוסף: "שטיפה זוועה!!!!" מה כבר יכול להשתבש בשטיפה? אז מסתבר שהמכון הנדון אינו מחשיב את החלקים הבאים כחלק מהסכם השטיפה שלו: …
הודעה אחרונה מאת samg, -
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי. אני מעוניין לקנות רכב חדש. אני מתלבט בין שני רכבים לא משנה איזה אבל שניהם חדשים מהיבואן אבל אחד עם מנוע 2.0 והנימ1.8 אבל טורבו. השאלה היא לאיזה מנוע הביטוח לוקח יותר? האם לאוטו שהוא עם טורבו, הביטוח לוקח יותר מבד״כ...? איך זה הולך? תודה
הודעה אחרונה מאת רוכב בודד, -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
הודעה אחרונה מאת רוכב בודד, -
כמה לדעתכם תשפיע אם בכלל הכניסה הצפויה של האלטו החדשה בסוף השנה על המחירון של הדור הקודם?
הודעה אחרונה מאת bissli, -
6:30 בבוקר בלטרון , מסתבר שאנחנו לא היחידים שמשכימים בשעות כאלו בשבת ויש מאות של רוכבי אופניים... גם הם עובדים עם הרגליים אבל שקטים למדי ופאן קצת אחר ממה שאנו רגילים אליו. קפה קצרצר.. והופ~! אנחנו כבר בכניסה לכביש 458 (ארץ המרדפים) אחרי הקו הירוק רצים עד מעלה מכמש (אחד הכבישים בעלי הנוף היפים שיצא לי להיתקל בהם, מי שטרם היה- חובה!) וחוזרים חזרה להמשך יעדנו למצוקי דרגות (ים המלח). מצוקי דרגות - נהנים מהנוף ורצים היישר לכביש הטוב ביותר בישראל (עפ"י דעת רבים) הלא הוא- סדום ערד . הקצב מעולה והחוויות רצות בין החבר'ה בעצירת ביניים בתחנת דלק בערד. משם גיחה למצדה (הכביש האחורי דרך ערד עד הסוללה) כביש טריקי למדי ודי מסוכן וקצת משובש , חזרה לערד וסיום הסשן במ…
הודעה אחרונה מאת ITSIK86, -
חברים, יש חברה שמציעה שעתיים של נסיעה (עצמאית אך עם נהג מלווה) ברכב החלומי שבכותרת.. התענוג עולה קרוב לאלפיים ₪. אני ממש קרוב להזמין נסיעה אצלם. אך לפני כן רציתי לדעת אולי יש חברה אחרת בארץ שמציעה השכרה של רכבים דומים במחיר נמוך יותר? לא חייב רכב על, מספיק אחד שיודע להשמיע צליל של v8 בהמתי..
הודעה אחרונה מאת GuyHar, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
דלק מוטורס ממשיכים בשבירת מדיניות אי מתן הנחות ו/או הטבות ללקוחות הפרטיים (להבדיל מלחברות הליסינג) ולאחר ימי המכירות המרוכזים לקהל הרחב, שהיו בחודש ינואר השנה לראשונה בתולדותיה, יוצאת דלק מוטורס, שוב לראשונה בתולדותיה במבצע משותף עם ארגון ״חבר״. ההנחות רק קצת יותר גבוהות ממה שהיה בימי המכירות הנ״ל, בפורד ההנחות גדולות יותר מבמאזדה. באופן כללי ההנחות גדולות יותר על דגמים שיש להם פחות ביקוש ולהיפך. (לחובבי הביצועים: פורד מונדיאו אקובוסט עם 203 כ״ס וגיר כפול מצמדים, מוצעת במחיר של 150 אלף ש״ח בלבד, לאחר הנחה של 15 אלף ש״ח ודלק מוטורס עדיין מרוויחים. מכניס קצת פרופורציה בעניין מחירי רכבים בעלי ביצועים דומים או קצת טובים יותר ) http://www.v-catalog.com/v…
הודעה אחרונה מאת yonie2014, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 6.9 אלף צפיות
מדובר על פיקנטו מודל 2013 , רכב עם כ 13K ק"מ , בן שנה ושבוע. אתמול אבי נכנס לרכב, הניע את האוטו וניסה לצאת מהחניה , וההגה לא מגיע , כאילושהתיגבור החשמלי אינו עובד. הרכב הגיע על גרר למוסך המורשה של קיה, ושם הוחלט להחליף את כל מערכת ההגה. ההחלפה כמובן ללא תשלום באחריות יצרן מלאה ללא כל ויכוח. הענין הוא שמתחת לאף נאמר לנו שאנחנו לא הראשונים על הבעיה הזו בפיקנטו, לכן אני פונה לחברי הפורום הנכבד ושואל האם ידוע לכם משהו בנושא , מהארץ ומאתרים מחו"ל , אשמח לכל מידע נוסף.
הודעה אחרונה מאת yossiaviel, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אהלן חברים. ברשותי רכב חדש עם מיכל בעל קיבולת של 35 ליטר. שמתי לב שתמיד הנורה של הדלק נדלקת לי ושאני מגיע לתחנה למלא דלק אני ממלא גג 27 ליטר. מה שלא מובן לי למה תמיד הנורה נדלקת ומהבהבת לי בין 9-8 ליטר? האם עליי לתת לרכב להמשיך לנסוע ולנסות למצות את הדלק?.
הודעה אחרונה מאת Yanlin, -
-
- 7 תגובות
- 841 צפיות
פיג'ו מכריזה על מערכת Audio Sonic Personalisation Programme המאפשרת להתאים אישית את צליל הצופר של הרכב שלך. -מתוך אתר החברה. http://www.peugeot.co.uk/news/audio-sonic-personalisation/ https://www.youtube.com/watch?v=wMZvt1_sZnk המערכת תוצג בכל דגמי 2015 של פיג'ו. ובנוסף הונדה מציגה את FIT KIT BETA: הונדה סיוויק להרכב עצמית.
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
- 0 תגובות
- 708 צפיות
מבחן ישראלי ראשון, למיטב ידיעתי, בין שתי המתמודדות. דרך אגב, בשרשור על האוקטביה rs, אחד מחברי הפורום הביא קישור למבחן השוואתי בין הסיאט קופרה לגולף r החדשות. הקופרה למרות הנעה קדמית היתה מהירה מהגולף r בעלת ההנעה הכפולה וגם הייתה בחירת עורכי המבחן (למרות שאני הבנתי שמבחן הביצועים החל מגלגול ולא מזינוק מהמקום). האוודי s3 זהה לגולף r כמדומני, לכן נראה שהיא גם תוביל על האוודי s3 ולכן במונחים אבסולוטיים של ביצועים תוביל גם על הבמוו 135m וגם תהיה קרובה יותר אליה מבחינת הנאה מנהיגה, למרות שבטוח שלא תוכל להשתוות אליה, בכל זאת הנעה קדמית מול אחורית. הקופרה צפויה להיות זולה משמעותית, למרות שהמותג סיאט גם לא מספק את היוקרה המתבקשת. נשאיר אותכם סקרנים לגבי ת…
הודעה אחרונה מאת green, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 575 צפיות
בעל רישיון שלושה חודשים, מעל 21 מתחת ל-24. בדקתי עם כל חברות השכרת הרכב הגדולות, שכמובן סירבו, אם כי נציגה של אחת החברות אמרה שישנן סוכנויות קטנות שכן מסכימות לכך, מישהו מכיר?
הודעה אחרונה מאת myuname69, -
-
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
היום ראיתי על הכביש ייצור מוזר מאוד עם פרצוף של ניסאן מיקרה. היא ניראית כמו בתמונה המצורפת. זה יבוא סדיר? מישהו עשה יבוא אישי לדבר כזה?
הודעה אחרונה מאת ArikC,