Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רענון נהיגה - האם דחוף?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4458 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

ירון בכוונה הדגשתי מרחק בלימה, לא בכדי.

מרחק הבלימה הוא המרחק שעובר הרכב מרגע שהנהג לחץ על דוושת הבלם ועד שהרכב הגיע למהירות 0.00 קמ"ש, המרחק הזה כן כולל זמן תגובה של מערכת הבלימה (מרגע לחיצת הבלם ועד הפעלת הבלמים).

המרחק הזה לא כולל זמן תגובה של הנהג (הזמן מזיהוי הסיבה לבלימה ועד הפעלת הבלם).

בלימה מ-100 קמ"ש ברכב עם ABS וצמיגים תקינים הוא בערך 40-45 מטרים, רכבים ספורטיביים בולמים במרחק קצר יותר.

מרחק עצירה ומרחק בלימה: לינק ומצגת

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
ירון בכוונה הדגשתי מרחק בלימה, לא בכדי.

מרחק הבלימה הוא המרחק שעובר הרכב מרגע שהנהג לחץ על דוושת הבלם ועד שהרכב הגיע למהירות 0.00 קמ"ש, המרחק הזה כן כולל זמן תגובה של מערכת הבלימה (מרגע לחיצת הבלם ועד הפעלת הבלמים).

המרחק הזה לא כולל זמן תגובה של הנהג (הזמן מזיהוי הסיבה לבלימה ועד הפעלת הבלם).

בלימה מ-100 קמ"ש ברכב עם ABS וצמיגים תקינים הוא בערך 40-45 מטרים, רכבים ספורטיביים בולמים במרחק קצר יותר.

מרחק עצירה ומרחק בלימה: לינק ומצגת

אממ... מה? צר לי לעדכן אותך כי אתה טועה מאוד ומטעה.

ניסאן GTR מצליחה לבצע זאת במטרים שאתה ציינת, רכב ממוצע יעשה זאת בהחלט באיזור ה 100 מטרים כולל זמן תגובה + בלימה ( סה"כ ) !

ולהלן המחקר שבוצע ב UK:

http://www.direct.gov.uk/prod_consum_dg/groups/dg_digitalassets/@dg/@en/@motor/documents/digitalasset/dg_188029.pdf

2013 אם אני לא טועה, או לחלופין, הינה מחיפוש בגוגל כולל המחקרים:

https://www.google.co.il/search?q=stopping+distance&rlz=1C1WLXB_enIL580IL580&oq=stoping+di&aqs=chrome.1.69i57j0l5.7364j0j7&sourceid=chrome&espv=210&es_sm=93&ie=UTF-8

או של ניסאן GTR :

שדרך אגב, מצליחה לעשות זאת בפחות מ 30 מטרים / 98 FEET

https://www.google.co.il/search?q=stopping+distance&rlz=1C1WLXB_enIL580IL580&oq=stoping+di&aqs=chrome.1.69i57j0l5.7364j0j7&sourceid=chrome&espv=210&es_sm=93&ie=UTF-8#q=stopping+distance+nissan+GTR

אנשים מטעים אחרים במיוחד שהאחרים עוד יאמינו שהם באמת יעצרו בתוך פחות מ 50 מטר, בחייך.

****** אני מתייחס לזמן תגובה + מרחק בלימה ! ********

כי אנחנו חיים בעולם שלוקח לאדם הממוצע להגיב 3/4 שניות תרצה או לא תרצה, זה לא רובוט. לכן מסוכן להגיד שרכב ייעצר כעבור 40-45 מטרים, כי זה פשוט לא נכון.

פורסם

מה לא ברור במילים מרחק בלימה?

לא מרחק עצירה, לא כולל מרחק בלימה, בלי קשר לנהג.

נטו רכב, על זה דובר בקורס, ועל זה אני דיברתי.

אגב מרחק העצירה מ-100 קמ"ש אצלו היה כ-130 מטרים.

כמובן שאתה מתייחס לזמן העצירה ולא לזמן הבלימה.

אבל אתה פשוט חייב לכתוב "טועה ומטעה" כשאתה מדבר על קקטוסים ואני על ברושים נכון?

אגב וכמו שהסטטיסטיקה אוהבת, 3/4 שנייה זה זמן תגובה ממוצע של אדם ממוצע.

אם זה היה זמן התגובה נניח של נהגי מירוצים רובם לא היו איתנו.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

האם יש חובה לבצע כעת(מבחינה חוקית) או שאני יכול לחכות קצת לפני חידוש הרשיון שלי?

תודה.

רצוי מאוד לבצע את הריענון נהיגה.

משרד הרישוי לא ייחדש לך את הרישיון או שכדי לחדש אותו בהמשך יטיל עליך סנקציות.

כדאי מאוד להימנע מאי הנעימות הזו מול משרד הרישוי.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

אם הוא כבר זרק לך מספרים שכאלה, כנראה שעישן משהו באותו הערב. בחוברת כתוב במדויק את המרחקים... לא היה צריך להתווכח יותר מדי, בטבלה רשום יפה מאוד.

פשוט בכדי לא לבלבל אנשים אחרים, אף אחד כאן לא נהג מירוץ ( בודדים ) וגם למרבית "נהגי המירוץ" החובבנים, יש זמן ממוצע של 3/4 שניות. אני מניח שלא הרבה אנשים בדקו את עצמם במכונת זמן התגובה ( יש כזאת בהרבה מקומות ) ותתפלא מהתוצאות שמקבלים אותם האנשים שחושבים שהם נהגי מירוץ, סופר זריזים או "בעלי יכולת מיוחדת", חרטא בארטה. רוב נכשלים.

מי שלא בדק את זמן התגובה שלו, אני מציע לו לקחת ברצינות את נתון ה 3/4 ולא להסתמך על זה שהוא עשה כמה קורסים בנהיגה מתקדמת.

לכן, בכדי שאנשים לא יוטעו, ברור לי ואני גם כן ציינתי שמדובר על מרחק בלימה, אבל ציינתי שברכבים ממוצעים מרחק הבלימה ארוך יותר מה 40-45 מטרים שלך וקרוב יותר ל 70 כפי שמצויין + זמן תגובה שזה מתקרב לאיזור ה 100 בממוצע אצל הרוב ( מדובר על רכבים ממוצעים, כמה כבר נהגי מירוץ עם בלמים מעולים אתה מכיר בכביש, בודדים. )

בגלל זה אמרתי, שכדי שאנשים לא ידמיינו שהם יעצרו ב 40-45 מטרים דמיוניים, שיהיו בפרופורציה שזה קרוב יותר ל 100 במציאות בשעת חירום או מקרה כלשהו.

היו איתי נהגי משאיות " מקצועיים " או כמה חבר'ה ש " עשו קורסים מתקדמים בנהיגה " שהאמינו שמשאית עוצרת מ 100 ב 20 מטרים... שרכב ממוצע עוצר מ 30 קמ"ש בפחות מ 3 מטרים, היו.

פורסם
אם הוא כבר זרק לך מספרים שכאלה, כנראה שעישן משהו באותו הערב. בחוברת כתוב במדויק את המרחקים... לא היה צריך להתווכח יותר מדי, בטבלה רשום יפה מאוד.

פשוט בכדי לא לבלבל אנשים אחרים, אף אחד כאן לא נהג מירוץ ( בודדים ) וגם למרבית "נהגי המירוץ" החובבנים, יש זמן ממוצע של 3/4 שניות. אני מניח שלא הרבה אנשים בדקו את עצמם במכונת זמן התגובה ( יש כזאת בהרבה מקומות ) ותתפלא מהתוצאות שמקבלים אותם האנשים שחושבים שהם נהגי מירוץ, סופר זריזים או "בעלי יכולת מיוחדת", חרטא בארטה. רוב נכשלים.

מי שלא בדק את זמן התגובה שלו, אני מציע לו לקחת ברצינות את נתון ה 3/4 ולא להסתמך על זה שהוא עשה כמה קורסים בנהיגה מתקדמת.

לכן, בכדי שאנשים לא יוטעו, ברור לי ואני גם כן ציינתי שמדובר על מרחק בלימה, אבל ציינתי שברכבים ממוצעים מרחק הבלימה ארוך יותר מה 40-45 מטרים שלך וקרוב יותר ל 70 כפי שמצויין + זמן תגובה שזה מתקרב לאיזור ה 100 בממוצע אצל הרוב ( מדובר על רכבים ממוצעים, כמה כבר נהגי מירוץ עם בלמים מעולים אתה מכיר בכביש, בודדים. )

בגלל זה אמרתי, שכדי שאנשים לא ידמיינו שהם יעצרו ב 40-45 מטרים דמיוניים, שיהיו בפרופורציה שזה קרוב יותר ל 100 במציאות בשעת חירום או מקרה כלשהו.

היו איתי נהגי משאיות " מקצועיים " או כמה חבר'ה ש " עשו קורסים מתקדמים בנהיגה " שהאמינו שמשאית עוצרת מ 100 ב 20 מטרים... שרכב ממוצע עוצר מ 30 קמ"ש בפחות מ 3 מטרים, היו.

דווקא כאן לדעתי אתה טועה.

לרוב האנשים הצעירים (נגיד מתחת ל50) וביוחד חובבי הגה יהיה זמן תגובה הרבה יותר קטן מ3\4 שנייה.

אתה יכול לבדוק את עצמך סתם בשביל הספורט בכל אתר משעשע בסגנון: http://www.planetnana.co.il/yoyoswf/cool/cool9.htm

הממוצע שלי נגיד הוא 0.3-.0.35, וראיתי שם גם 0.18. במציאות שלי בתור רוכב אני סופר עירני ב99% מהזמן ובנוסף התגובות שלנו בכביש הם יותר מרפלקסיביות ממש כמעט אינסטנקטיביות ככה שזמן התגובה יכול לרדת עוד יותר.

פורסם
מה לא ברור במילים מרחק בלימה?

לא מרחק עצירה, לא כולל מרחק בלימה, בלי קשר לנהג.

נטו רכב, על זה דובר בקורס, ועל זה אני דיברתי.

אגב מרחק העצירה מ-100 קמ"ש אצלו היה כ-130 מטרים.

כמובן שאתה מתייחס לזמן העצירה ולא לזמן הבלימה.

אבל אתה פשוט חייב לכתוב "טועה ומטעה" כשאתה מדבר על קקטוסים ואני על ברושים נכון?

אגב וכמו שהסטטיסטיקה אוהבת, 3/4 שנייה זה זמן תגובה ממוצע של אדם ממוצע.

אם זה היה זמן התגובה נניח של נהגי מירוצים רובם לא היו איתנו.

לא הייתי איתך בקורס אז אני לא יודע בדיוק מה הוא אמר ולא רוצה להתווכח לגבי זה, למרות שאני כן מאמין שהוא התכוון כן כולל זמן תגובה ואולי לא היה כל כך ברור, בכ"מ כמו שכבר אמרו רכב ממוצע כן עשוי להגיע ל60-70 מטר נטו בלימה, ובוא נגיד עדיף לצאת מנק' הנחה שלוקח לרכב 100 מטר ולקחת ספייס מאשר להגיד 50 ולסיים עם עוד 20 מטר על הילד

פורסם (נערך)

mudale222

אתה מאמין בשיא הרצינות שבעזרת אתר, שאתה מוכן מראש, יש לך הוראות, ואתה רק ממתין ללחוץ על הכפתור, אתה מציג לי זמני תגובה של 0.35 ופחות? ברצינות? o_0 ( לא ישנתי כל הלילה , נכנסתי, הוצאתי 0.3, אני סופר מרוכז? ממש לא ).

ידידי, מדובר כאן על הכביש, עשרות משתנים בכל רגע, החלטות שיש לקבל, רדיו, טלפון, צעקות, מראות, העיניים זזות לכל כיוון, שלא תחשוב לרגע שיש לך זמן תגובה של 0.35 או 0.2 פתאום בכביש.

וגם אם כן, אתה נוהג במהירות של 100 קמ"ש, ידעת שברגע שהזזת את העיניים שלך לשנייה או 2 אתה בעצם עובר עשרות מטרים? הינה סיטואציה, אתה נוהג במהירות של 40 קמ"ש , יודע מה, אפילו 35 קמ"ש... מבין המכוניות במרחק של 5 מטרים קופץ ילד, פגעת או לא פגעת?

נסעת ב 100 קמ"ש והורדת את העיניים לשנייה, עברת כבר 28 מטרים בקירוב, שנייה אחת שוות ערך להסתכל ברמזור למעלה לבדוק ירוק או לא או הצידה לעבור נתיב.

אתה 99% אחוז מהזמן סופר מרוכז? אם כך אני מניח שאתה בכל הנסיעות שלך, אבל בכולן, מהרגע שאתה נכנס לרכב, אתה לא עוזב את ההגה עם הידיים שלך? אפילו לא לשנייה? אתה דרוך עם מבט של מנהרה או מבט מנהרה + 180 מעלות בכל רגע? מבלי לזלזל אבל זה לגמריי, אבל ממש, שטויות ולא רציני להגיד דבר שכזה בכלל.

יש על הכבישים עשרות משתנים בכל רגע, נופים, העיניים זזות לכל כיוון, להיות מרוכז 180 מעלות + דרוכים ממש בכל שנייה עם 2 הידיים על ההגה? ללא התעסקות בשום כלום מלבד להגיע מ A ל B ? ובכן.. אני קצת לא קונה את זה ואם כן, וואלה כל הכבוד לך.

אבל יודע מה הבאסה? תהיה דרוך כמה שתרצה, מי שיהרוג אותך יהיה זה שלידך, הלא זהיר, הסטלני.. מר עסוק בטלפון וברדיו או באיפור וילדים, אז מה עשית בזה?

לכן אני אומר, שהקורס חשוב ביותר והוא מלמד בדיוק את הנקודה הזאת, שלא אתה תציל את עצמך, אתה האחרים יצילו אותך.

תהיה מרוכז ככל שתהיה, אם האנשים שסביבך לא יהיו, אתה תפגע מהם.

ללא ספק כל הנהגים סביבי מרוכזים ב 99%... אלו שנוהגים עם יד אחת? רגל מקופלת ולא על משטח הדריכה המיוחד? מחליפים תחנת רדיו, מדברים בפלאפון, דיבורית, מוזיקה בקולי קולות, ילדים צועקים מאחור, שיחה עם החבר, חברה וכו', כל אלו ללא ספק מוכנים לתאונה? בחייך.

ומבלי לזלזל לרגע בדעה שלך, שהיא מכובדת כמובן, הנושא הזה נבדק, נעשו מחקרים, בוצעו בדיקות ומדדים וכו' וכו' מדי שנה. לבוא ולאמר שהנתונים האלו שווים "לאוויר" זה לא רציני בכלל.

עריכה אחרונה על ידי Automatic1
פורסם (נערך)

שמע, אני כרגע רוכב ברוב הזמן, זה ראש אחר לגמרי מרכב, וכן ב99% מהזמן אני מרוכז בכביש, אין לי רדיו\מיזוג\חימום\נוסעים שיפריעו לי.

מודה ומתוודה שברכב אני הרבה פחות עירני. זה הטבע האנושי - כשאתה מוגן יותר אתה דואג פחות.

ואגב, כבר קפץ לי ילד לכביש במרחק 5-10 מטר ולא הייתי על 30 הייתי על 60, ונעצרתי בזמן ויש לי את זה גם על סרטון.

מה שבטוח זמן תגובה של 3\4 שנייה זה המון. וכן, ברור שכל הנהגים ה"רגילים" זמן התגובה שלהם יהיה כנראה יותר מ3\4 שנייה, אולי אפילו הרבה יותר, (תמיד שאני מנסה לחשוב על האדם הממוצע אני חושב על אמא) מצד שני הסיכוי שהם יקראו את הפוסטים האלה קטן מאוד.

ואגב2, בקשר למסיחים בנהיגה, הכל צריך להיות בפורפורציה, אם אתה נוסע בשטח עירוני עמוס רכבים חונים וכביש צר, אתה אמור להיות מאוד מרוכז בכביש, ואילו אתה נוסע בכביש 6 שהכל ריק שוליים של 10 מטר כל צד...

עריכה אחרונה על ידי mudale222
פורסם

תראה, 3/4 שנייה זה לא כל כך הרבה כמו שזה נשמע, זה בסה"כ 0.75 שניות, מה הבעיה עם הנתון? 0.35 בממוצע זה כשאתה דרוך ומוכן לתמונה שתגיע, בכביש? ממש ממש לא וזה הגיוני בהחלט, הנתון מדוייק וכולל מרכיבים רבים שנבדקו.

צר לי לאכזב אבל אם נסעת על 60 קמ"ש והילד היה במרחק של 5 מטרים ממך, גם בזמן תגובה של 0.5 שניות ( שזה מטורף ומאוד מהיר כן? סה"כ 0.2 שניות יותר מהאתר שבו אתה דרוך כמו קפיץ להופעת הצבע החדש... אז בוא נהיה ריאליים ) אתה עובר מרחק של 8.33 מטרים, לכן? פגעת בו.

עכשיו... לאדם יש קושי בלהעריך מרחק, אין לנו את היכולת לדעת מרחק או למדוד מרחק לצערי. לכן 5-10 זה יכל להיות גם 15 באותו הזמן, אין לך יכולת לדעת.

עכשיו 8.33 מטרים מתייחס לזמן תגובה בלבד, על מה נסעת? אופנוע ספורט עם בלמים טובים? רכב ליסינג טיפוסי? רכב פרטי משופר בבלמים מעולים?

מכיוון שבמהירות של 60 קמ"ש, בזמן תגובה של 3/4 שניות + מרחק בלימה ממוצע = 32 מטרים, הילד שלך נהרג לצערי.

בוא נהיה יותר אופטימיים, נסעת על רכב איכותי וטוב, יש לך זמן תגובה של חצי שנייה 0.5 ( שזה מטורף עד כמה שזה מהר ) עדיין יש לך מרחק של לפחות במינימום 10-15 מטרים לעצור וזה ללא זמן התגובה.

אלה אם כן היית על אופנוע סופר ספורט, הגבת בתוך פחות מ 0.5 שניות ( לא ריאלי ) ובלמת בשיא היכולת של האופנוע עם זוג הבלמים בו זמנית, אז כן, לא פגעת בו במרחק של 10 מטרים ( 5 בטוח כן )

פורסם
שמע, אני כרגע רוכב ברוב הזמן, זה ראש אחר לגמרי מרכב, וכן ב99% מהזמן אני מרוכז בכביש, אין לי רדיו\מיזוג\חימום\נוסעים שיפריעו לי.

אני מצטער אבל אני מבטיח לך שאתה לא מרוכז 99% מהזמן בכביש, מה שגרוע זה שאתה חושב שאתה כן.

בנסיעה של שעה אתה בחיים לא יכול להיות מאה אחוז בכביש, אתה יודע מי כן? נהגי פורמולה לדוגמה, יצא לך לראות איך הם יוצאים מהאוטו? כמו סמרטוטים עם 3 קילו פחות, אי אפשר להיות מרוכזים 99% מהזמן בטח שלא עם כל היסחי הדעת שיש לנו בכביש הציבורי, וזמן תגובה ממוצע הוא ממש לא 3/4 שניה יותר לכיוון ה1.5, טיפה פחות. ובוא נגיד שזה המצב הטוב, הזמן תגובה הזה בקלות עולה ל2 ו3 שניות לרגעים מסויימים במהלך הנסיעה

פורסם

32 מטר מ60 קמ"ש????? שמע.. בלי לזלזל זה פשוט נתון שתלוש מהמציאות... לא משנה איך תחשב את זה, 32 מטר זה חצי רחוב קטן...

לא יודע, אולי רכבים ממש ישנים או משהו.. והייתי סה"כ על נינג'ה 250, לא ספורספורט לא כלום. אופנוע טוב עם בלמים טובים.

הנה הסרטון (יש בהמשך הילוך איטי):

פורסם
אני מצטער אבל אני מבטיח לך שאתה לא מרוכז 99% מהזמן בכביש, מה שגרוע זה שאתה חושב שאתה כן.

בנסיעה של שעה אתה בחיים לא יכול להיות מאה אחוז בכביש, אתה יודע מי כן? נהגי פורמולה לדוגמה, יצא לך לראות איך הם יוצאים מהאוטו? כמו סמרטוטים עם 3 קילו פחות, אי אפשר להיות מרוכזים 99% מהזמן בטח שלא עם כל היסחי הדעת שיש לנו בכביש הציבורי, וזמן תגובה ממוצע הוא ממש לא 3/4 שניה יותר לכיוון ה1.5, טיפה פחות. ובוא נגיד שזה המצב הטוב, הזמן תגובה הזה בקלות עולה ל2 ו3 שניות לרגעים מסויימים במהלך הנסיעה

מסכים אתך שבנסיעה של שעה היא אפשר להיות מרוכז 99% מהזמן.

העניין הוא שברגע שיש לך אופנוע, הזמנים מתקצרים, מאוד. נסיעות בתוך העיר לא עוברות את ה15 דקות גם בפקקים מקצה לקצה.

נסיעות בין עירוניות רחוקות מאוד באמת אי אפשר לשמור על ריכוז כזה (גם לא צריך ולא מצופה, כביש 6 עם ראות של קילומטר קדימה ושוליים של 10 מטר..)

פורסם

הוא "שכח" בבית את החומר הרשמי של משרד התחבורה, ו"במקרה" היה לו ברכב חומר של "אור ירוק", בטבלה שם (תסלח לי אם אני לא זוכר את כל הטבלה, תכף אסביר למה) ליד 100 קמ"ש היה כתוב מרחק שהרכב עובר בשנייה כ-30 מ' (מספיק קרוב), מרחק תגובה כ-20 מ' (נכון אלא שזה מרחק תגובה ממוצע), מרחק בלימה כ-100 מ' ומרחק עצירה כ-130 מ' (הוא הסביר שהם עיגלו את זה, נניח).

היה לי נוח לקחת את ה-100 מ' כי בתור קורא ותיק של מגזין אוטו יודע אני שהם מדדו על המסלול בערד אוסף של רכבים, הסטנדרט היה פחות או יותר כ-39-45 מ' למיטב זכרוני, לרכבי ספורט, ספורטיביים ואפילו חצי ספורטיביים.

אם הוא עישן משהו אני לא יודע, אבל הטבלה הייתה אמיתית לחלוטין עם לוגו של אור ירוק למעלה.

3/4 שנייה זה ממוצע (וגם כן ממוצע מעוגל, זה לא מספר אמיתי), להסתמך עליו כבסיס למשהו זה טיפשי, רוב הנהגים בזמן ריכוז מתקרבים לאיזור ה-0.3 שניות, נהגים טובים משיגים באיזור 0.6 שניות כשהם לא מרוכזים (בערך הזמן שלוקח להסתכל במראה ואז לגלות שקרה משהו ולהגיב). נהגים גרועים שלא מרוכזים יכולים להגיע ל-3-4 שניות ויותר. שהם יסתמכו על 3/4 שניה זה מתכון לתאונות.

אם אחרי ההסבר שלי בעברית ועוד שני קישורים שממחישים מצוין מה זה מרחק בלימה ומה זה מרחק עצירה מישהו הבין לא נכון זו לחלוטין בעיה שלו.

גם המכונות האלה לא נותנות תוצאות אמינות, מי שמתיישב מולן הוא מרוכז ב-100%, זמן התגובה שלו יהיה במיטבו.

מרחק הבלימה לא ישתנה (בלימת חירום כן? לא בלימה חלבית), מרחק העצירה תלוי בנהג ובריכוז שלו.

בשום רכב תקין מרחק הבלימה לא יגיע ל-70 מטרים, נתתי פה פעם לינק בנושא, זה באיזור ה-50 מ'.

אבל חשוב ביותר לעשות הבחנה בין המילים בעברית, מרחק עצירה הוא לא מרחק בלימה. אלה שני דברים שונים בתכלית.

אחד תלוי בתקינות המכנית של הרכב, השני תלוי בחלק גדול בגורם האנושי (ובשאר תלוי בתקינות המכנית).

לא הייתי איתך בקורס אז אני לא יודע בדיוק מה הוא אמר ולא רוצה להתווכח לגבי זה, למרות שאני כן מאמין שהוא התכוון כן כולל זמן תגובה ואולי לא היה כל כך ברור, בכ"מ כמו שכבר אמרו רכב ממוצע כן עשוי להגיע ל60-70 מטר נטו בלימה, ובוא נגיד עדיף לצאת מנק' הנחה שלוקח לרכב 100 מטר ולקחת ספייס מאשר להגיד 50 ולסיים עם עוד 20 מטר על הילד

לכן שאלתי, שוב ושוב, וידאתי שזה הנתון, הוא פתח את הטבלה הרשמית עם הלוגו של אור ירוק, שם היה כתוב במפורש כפי שכתבתי למעלה.

אגב אני ממליץ לקחת כרפרנס לזמן תגובה כ-1.5 שניות, כי זה מה שבאמת תלוי בנהג.

אבל מפה ועד לסלף נתונים? זה פשוט טיפשות, כותבים בגוגל ומקבלים מיד אלפי תוצאות שאף אחת מהן לא מתקרבת ל-70 מטרים.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

mudale222

מבלי לפגוע, אתה ממש ממש לא היית מרוכז, תשים לב שהמהירות שלך כלל לא פוחתת ועל אף שאתה ראית את הבן אדם על הכביש ממרחק של לפחות עשרות מטרים כבר.

למה לא התחלת לבלום? למה המתנת להתקרבות של מטרים בודדים ממנו? וחוץ מזה, מה שאתה הצגת בסרטון בכלל לא תואם את מה שאנחנו מספרים.

1. אתה ראית את הבחור ממרחק של לפחות עשרות מטרים, יום בהיר, למה לא הפחתת מהירות? רואים שאתה כלל לא בולם אלה חושב לעבור אותו משמאל, אלה שאז הוא מפתיע אותך ואתה נאלץ לעצור. אני לא חושב שזאת דוגמא ממש טוב. אתה היית במסלול לעקוף אותו מבלי להאט ולתת לו לעבור ( שדרך אגב, זה מה שאתה אמור לעשות, ידעת את זה? כשיש אדם על הכביש, לתת לו לעבור בלי שום קשר )

2. בתור רוכב אופנוע אתה אמור להיות מאוד דרוך ובמיוחד באיזור של מדרכות ולספר לך תאמת? 60 קמ"ש זאת לא מהירות סבירה לסביבה שבה נהגת, אתה מזמן עברת את ה 50 קמ"ש שבתוך העיר ובאחוזים לא קטנים, נתחיל מזה.

3. יצאת לעקיפה למען השם בתוך העיר במהירות של 60+ בסביבה מאוד מאוד צפופה כפי שראיתי, מאוד, ואתה עוד מתלונן על ההולך רגל? זה מאוד לא מסתדר לי לצערי. אתה עשית בסרטון הרבה טעויות לא קטנות.

כתגובה מעליי, לפי הבדיקות שנעשו אלו התוצאות:

m3x7r3m3

http://www.direct.gov.uk/prod_consum_dg/groups/dg_digitalassets/@dg/@en/@motor/documents/digitalasset/dg_188029.pdf

בערך כ 70 מטרים ברכב טוב לוקח לעצור מ 100 קמ"ש. אתה רוצה שנקח 1.5 שניות? זה יהיה קרוב ל 100 מטרים לפי הבדיקה שנעשתה ב UK.

http://www.cyberphysics.co.uk/topics/forces/stopping_distance.htm

ובקיצור, נהג ממוצע, עם רכב ממוצע לעולם לא יעצור ב 50 מטרים שאתם בדקתם, זה יהיה לאיזור ה 100 מטרים, זה הכל. אם אתה רוצה להאמין שכולם לידך נוהגים כמו שצריך ובולמים ב 50 מטרים אז זאת מחשבה חיובית ביותר.

בסופו של יום, לאדם הממוצע לוקח לפחות בין 70-100 מטרים לעצור. זה הכל, את זה צריך להכניס לראש, את כל הבדיקות המקצועיות האחרות אפשר להניח בצד, זה לא רלוונטי לכבישים שבהם אתה נוהג.

עריכה אחרונה על ידי Automatic1

• תוכן חדש...