Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ירידת מחיר לאלטו - דור חדש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4455 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אל תשכחו שגיר רציף קיים עוד בסובארו ג'אסטי אי שם בשנות ה-90 לעומת רובוטי או דו מצמדי שקיימים הרבה פחות מרציף לפחות ב10 שנים מינימום.

לדעתי החברות לא היו חוזרות לגיר רציף אם הם לא היו בטוחים שאפשר למכור אותו כחלק יחסית אמין.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש גירים רציפים בעוד הרבה מכוניות, בטויוטה למשל רוב הרכבים עכשיו זכו לגירים רציפים (הקורולה, היאריס, האוונסיס), בניסאן לרוב הרכבים יש (מיקרה, ג'וק), אפילו ברנו יש (לטיטיוד, שילוב מוזר - דיזל עם גיר רציף).

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

בלאנסר כבר שנים יש גיר רציף עובד מצויין מאוד מאוד נוח ואיכותי.

בהונדה HRV עוד מסוף שנות ה 90

בוולו משנות ה 70

אין בעיית אמינת לגיר יש בעיית יעילות

פורסם
כמה לדעתכם תשפיע אם בכלל הכניסה הצפויה של האלטו החדשה בסוף השנה על המחירון של הדור הקודם?

כמובן שקשה לדעת מה יהיה בתחילת 2015 (אז צפויה להגיע לארץ).

אפשר לנחש שהעובדה שהיא (סלריו) מחליפה את האלטו+ספלאש ומשודרת בהרבה מהאלטו תאפשר שיווק במקביל לאלטו. ואז לא יהיו לחוצים בסוזוקי להפתר במחיר מופחת. גם כך האלטו מתומחרת באגרסיביות של 52-54 ואני מבין שיש גם הטבות ביטוח די משמעותיות.

בכלל, סוזוקי מקפידים לשמר את המחירים ולרוב נמנעים מחיסולים והנחות קיצוניות (בלי קשר לכך שהמחיר הרשמי שלהן לרוב תחרותי מאוד). גם בכדי לשמר את ערך המותג (שמירת ערך). מה שמשתלב עם העובדה שכמעט לא עובדים עם ליסינג.

מצד שני, תחום המיני רותח וזה לא צפוי להשתנות. הסלריו, מעצם היותה סוזוקי, תלחם בגזרת המחיר. ואם הידנית תמכר בקידומת 5 אז אולי האלטו תמכר בקידומת 4... אפשרי, אבל לא הייתי בונה על זה.

פורסם
הבנתי שלפחות בתאילנד היא תיוצר גם עם תיבה רציפה. לא יודע לגבי הודו. אולי בעצם היא תגיע לפה איתה ולא עם רובוטית.

מאיפה הבנת?

פורסם

זכור לי לפני 5 שנים, עוד לפני עידן המיסוי הירוק שדיברו על זה שאלטו ידנית עשויה לעלות 55K, לצערי אני לא מוצא את השרשור.

הרבה אז אנשים היו סקפטיים ואמרו שלא יכול להיות.

והיום הפתעה, הרכב גם הגיע ל-52K במבצעים.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
אתה יכול לראות את זה כאן למשל..

תודה.

אני אוהב ידני אבל החלופה של רציף נראית לי עדיפה בהרבה מרובוטי עם מצמד אחד וכנראה גם בהשוואה לרובוטי כפול מצמדים.

ואם כבר בסוגיה לדעתי זה רק עניין של זמן עד שגם במיני יהיו אופציות לתיבות ידניות עם 6 הילוכים. אני מניח שקצת יותר יקר לייצור (ואולי יותר כבד) אבל יותר יחסי העברה יכולים לשפר צריכת דלק וביצועים.

פורסם
זכור לי לפני 5 שנים, עוד לפני עידן המיסוי הירוק שדיברו על זה שאלטו ידנית עשויה לעלות 55K, לצערי אני לא מוצא את השרשור.

הרבה אז אנשים היו סקפטיים ואמרו שלא יכול להיות.

והיום הפתעה, הרכב גם הגיע ל-52K במבצעים.

ממבחני הרכב עולה שסוזוקי בהחלט הפתיעו.

בואללה ב 2009 נכתב:

"סוזוקי מייעדים את האלטו החדשה לנהגים צעירים מאוד שמעוניינים לרכוש מכונית חדשה במחיר נמוך ובעיקר נשים. אולם, השוק הישראלי שונה מאוד מזה האירופי, שם מחירה של האלטו אמור להיות נמוך מאוד והגיוני ביחס לרמת השכר הממוצע במשק. אצלנו כאמור, התמונה שונה בהרבה וגם אם נסתמך על הצהרות היבואן שמחירה יהיה אטרקטיבי מאוד, סביב ה-85 אלף שקלים לגרסתה האוטומטית, היא לא צפויה להיות מוצר מבוקש ביותר בשוק הפרטי. בשוק המוסדי לעומת זאת, היא עשויה להצליח מאוד, אם 'מכשירי תנועה', יבואנית סוזוקי לישראל תצליח להציעה במחיר אטרקטיבי לאותם ציים.ולשאלה עמה פתחנו את הכתבה – האם הצרכן הישראלי בשל לרכישת מכונית מיני בסיסית? התשובה היא שעדיין לא, אבל נראה שאנו בהחלט בדרך לשם."

ההערכה של ואללה לא היתה בכיוון בכלל. לא רק בהיבט של המחיר.וב ynet העריכו שההאוטומטית תעלה פחות מ 90,000 ש"ח.

לדעתי כבר בהתחלה האוטומטית נמכרה ב 73. וההפתעה הגדולה היתה הידנית ב 60. לא רק המחיר, אלא הביקוש.

פורסם
למה הזוי? הדבר מהווה אחלה של מקור פרנסה למוסכים/יבואנים (עלויות תיקון יקרות) ותסכול ללקוחות.

בניגוד לDSG, רובוטי חד מצמדי דווקא גיר אמין למדיי. נכון, הוא פחות נוח בנסיעה ופחות מוצלח מגיר כפול מצמד אבל הוא גם אמין הרבה יותר.

אל תשכחו שגיר רציף קיים עוד בסובארו ג'אסטי אי שם בשנות ה-90 לעומת רובוטי או דו מצמדי שקיימים הרבה פחות מרציף לפחות ב10 שנים מינימום.

לדעתי החברות לא היו חוזרות לגיר רציף אם הם לא היו בטוחים שאפשר למכור אותו כחלק יחסית אמין.

מאמין שהיום הרכיב אמין בגלל שבאמת יותר ויותר יצרנים משתמשים בו.

פורסם
בלאנסר כבר שנים יש גיר רציף עובד מצויין מאוד מאוד נוח ואיכותי.

בהונדה HRV עוד מסוף שנות ה 90

בוולו משנות ה 70

אין בעיית אמינת לגיר יש בעיית יעילות

אתה טועה ומטעה! לגיר הרציף יש יעילות גבוהה בהרבה משל הגיר האוטומטי הפלנטרי.

פורסם

רכב מעניין,

רמת בטיחות ירודה כמו תמיד?

רצוי לבצע הגהה לכתבה לפני שמעלים אותה.

Infiniti G37-Sold

Toyota Corolla 2014-חזרה לאלבר

Ford Focus 1.5 2016

פורסם

עדיין יתכן (?) הבדל אם הגיר הרציף יחזיק נניח 100 אלף ק"מ, ואילו גיר פלנטרי מחזיק מאות אלפי ק"מ, למשל בסובארו. יתכן גם שעלויות השיפוץ של הגיר הרציף גבוהות בהרבה.

להערכתי האישית היבואן ינסה גם למשוך את האלטו בישראל כמה שרק יוכל, כי הדגם החדש יצויד בגיר רובוטי ולא בגיר אוטומטי רגיל - גיר שקבר לא מעט רכבים בישראל.

המקור שARCO הביא, טוען כי:

"This also explains the company’s decision to export the Celerio from Thailand and not from India. The CVT gearbox would be a more suited option for the European market, instead of the AMT gearbox."

מענין אם זה נכון.

יהודה

• תוכן חדש...