Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4470 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני עומד כרגע לפני רכישת רכב חדש (כפי שניתן לראות כאן) ושאלתי את עצמי- מה קורה אם אני קונה את הרכב והיבואן פושט רגל? האם מישהו ערב לכסף? האם משנה אם הרכב במלאי (ואז ניתן לספק אותו) או שלא?

דיברתי אם נציג באחת הסוכנויות על העניין הזה והוא אומר שבעקבות שיטת רגל של חברת השכרה כלשהי לפני כמה שנים יצא איזשהו חוק שמגן על זכויות הקונה במקרה כזה, מישהו שמע על חוק כזה?

תודה!

"ai motoare capul doare"

פורסם

אז אל תקנה בטר פלייס או איילון מוטורס. כל שאר היבואנים שוחים בכסף. אין להם סיכויי לפשוט רגל כל כך מהר.

פורסם

או שכן או שלא, אי אפשר לדעת מה הולך אצלם בספרים. אני רוצה לדעת אם יש איזשהי ערבות שהכסף לא יעלם ואני אשאר בלי כסף ובלי אוטו.

"ai motoare capul doare"

פורסם

אתה יכול לבקש מהבנק שלהם דבר כזה, פעם אני חושב שהיה משהו, עולה קצת כסף. אבל אין לך ממה לחשוש, רוב היבואנים בארץ הם אימפריות. אופל זה שלמה סיקסט , דלק מוטורוס וכד'..

פורד פיאסטה שנת 97 מנוע - יוטה 1.3

פורסם

אין ערבות אבל אצל היבואנים הגדולים גם אין לך מה לדאוג. אצל רובם, מלבד המגרשים הללו עם ה"מציאות".

אני מקווה שאתה יודע שעל רכב חדש, כמעט על כולם, אתה תורם חלק נכבד ממחיר הרכב לקופת האוצר בדמות מע"ם, מס קניה, אגרת רישוי{גם בקניה, וגם שנה לאחר מכן אתה משלם רק אגרה ללא מבחן שנתי}, שמגלמת בתוכה עוד אגרת רדיו דבילית מאז קום המדינה. אין מה לעשות. יש ביקוש לרכב? אז למה שמישהו בכלל יחשוב על הורדת מחיר? אתה מדבר על ערבות? ומה עושים אלפי הלקוחות שהזמינו {למשל} את הI10 החדשה ומוכנים לחכות חודשים לרכב ללא הכסף ובינתיים גם ללא הרכב.

פורסם
או שכן או שלא, אי אפשר לדעת מה הולך אצלם בספרים. אני רוצה לדעת אם יש איזשהי ערבות שהכסף לא יעלם ואני אשאר בלי כסף ובלי אוטו.

יש לך אופציה לבקש ערבות בנקאית בחברה שאתה קונה בה, זה לא משהו נפוץ כי אתה למעשה משלם את מלוא הסכום על רכב רק אחרי שהוא נמצא בארץ ולא לפני שהוא מגיע.

זה נדיר אבל זו אופציה שקיימת בהחלט.

פורסם

מניסיון של קניית שני רכבים חדשים מצ'מפיון מוטורס - אתה משלם 2000 ש"ח בהזמנה ,

והיתרה שזה מרבית הכסף רק ברגע שהרכב מגיע לארץ ,כך אתה מוריד סיכון שכן הרכב כבר בארץ ומספר השלדה שלו מוצמד להזמנה שלך .

קח עוד משהו לחשוב עליו:

נניח ויש לך את הכסף אבל אתה מפחד וזה לגיטימי .

כנס ליבואן ממנו אתה רוצה לבצע הזמנה תבקש 100 אחוז מימון,

תשלם דמי שיעבוד ודמי שקר כלשהו שינוע עד 1000 ש"ח ויום אחרי שתקבל את הרכב תחזיר מכספך את המימון שלקחת.

וכמו שאמרו כל אלו מעליי

היבואנים טחונים בכסף הם לא יפשטו רגל!

נכנסתי לקנות טולדו חדשה - אשתי אמרה שזה אוטו של זקנים ->

ובאותה נשימה שאלה מזה הרכב היפה הזה ->

בסוף יצאתי עם לאון 1.2TSI MK3 !

פורסם

כבר היו דברים מעולם, וגם יבואנים "טחונים" (קפריש למשל) - פשטו רגל.

1. סביר להניח שאם היבואן עומד בפני פשיטת רגל - אף בנק לא יתן לו ערבות בנקאית.

2. יש לשלם על הרכב רק כאשר הוא נמצא בארץ ולקבל מס שלדה עם התשלום.

3. ניתן לפצל את התשלום ולשלם את המיסים ישירות בשיק לפקודת גובה המכס, זה גם יבטיח שחרור הרכב מהמכס מיידית כי היבואן לא יכול ל"שחק" עם הכסף.

4. לעניות דעתי בקשת לערבות בנקאית הגם שהיא לגיטימית בהחלט, מסבכת מאד את העסקה ויתכן ותגרום לחלק מהיבואנים לוותר על עסקאות ו/או להיות פחות גמישים בתנאים (ולא בגלל שהם שקרנים או רמאים)

5. כחלק מהמסקנות שהוסקו במשרד התחבורה לאחר פשיטות רגל שהיו, כל יבואן מורשה חייב להפקיד ערבות בנקאית די גדולה בין השאר גם לכיסוי מקרים כאלה.

שורה תחתונה: אפשרי, לא ממש ישים.

בכל מקרה בעת רכישה מסוכן משנה יש להקפיד שהשיקים יהיו רק לפקודת היבואן.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
כבר היו דברים מעולם, וגם יבואנים "טחונים" (קפריש למשל) - פשטו רגל.

1. סביר להניח שאם היבואן עומד בפני פשיטת רגל - אף בנק לא יתן לו ערבות בנקאית.

2. יש לשלם על הרכב רק כאשר הוא נמצא בארץ ולקבל מס שלדה עם התשלום.

3. ניתן לפצל את התשלום ולשלם את המיסים ישירות בשיק לפקודת גובה המכס, זה גם יבטיח שחרור הרכב מהמכס מיידית כי היבואן לא יכול ל"שחק" עם הכסף.

4. לעניות דעתי בקשת לערבות בנקאית הגם שהיא לגיטימית בהחלט, מסבכת מאד את העסקה ויתכן ותגרום לחלק מהיבואנים לוותר על עסקאות ו/או להיות פחות גמישים בתנאים (ולא בגלל שהם שקרנים או רמאים)

5. כחלק מהמסקנות שהוסקו במשרד התחבורה לאחר פשיטות רגל שהיו, כל יבואן מורשה חייב להפקיד ערבות בנקאית די גדולה בין השאר גם לכיסוי מקרים כאלה.

שורה תחתונה: אפשרי, לא ממש ישים.

בכל מקרה בעת רכישה מסוכן משנה יש להקפיד שהשיקים יהיו רק לפקודת היבואן.

לא יכול להעיד בשם יבואנים אחרים, בדלק מוטורס לקיחת ערבות בנקאית זו פרוצידורה שקיימת וממש לא תגרום לויתור על העסקה וגם אין שום קשר לתנאים כמו הנחות ומבצעים כי זה משהו נפרד מתנאי התשלום. על הערבות עצמה הלקוח משלם (תלוי בעלות הרכב, משהו שנע סביבות 100 ש"ח +-).

אני מעריך שבשאר היבואנים האופציה גם קיימת ללא שום סיבוך של העסקה.

על מנת לדעת ודאית אם אצל היבואן שאתה רוכש ממנו קיימת האופציה, פשוט תרים טלפון לסניף תדבר עם אחד הנציגים ותשאל אותו על האופציה.

יש מצב שהוא ינסה להוניע אותך מזה אבל אם תדגיש שאתה לא מוכן לרכוש את הרכב ללא הערבות, אז אני לא מאמין שצריכה להיות בעיה.

פורסם

שאלה מצוינת ושרשור מצוין - גם אני חשבתי על זה לאחרונה. חד משמעית אין שום ערבות לכסף.

במידה ואתה רוכש רכב והיבואן בינתיים פושט רגל - הלך הכסף, בדיוק כמו בכל דבר אחר. אני מכיר המון סיפורים כאלה באופן אישי (כלליים) על פשיטת רגל, וזה לא נעים בכלל.

פעלו במשנה זהירות, ואל תשאירו בקופת היבואנים סכומי כסף גדולים. הסיכוי שיבואן רכב גדול יפשוט רגל קטן, אבל מצד שני אי אפשר לדעת מה הולך להם שם בתוך הספרים.

פורסם

זה לא בדיוק נכון שהולך הכסף. תאורטית, אתה מקבל את הנתח שלך מכונס הנכסים. בפועל כנראה עד שיגיע תורך לא תראה שקל.

זה קצת דבילי שלקוח צריך להוסיף כסף בשביל להבטיח ערבות לכסף. זה ממש כמו ביטוח או אחריות מורחבת. "לא יקרה כלום. אבל אם יקרה משהו, לא תחשוב שהיית טמבל? שווה להשקיע עוד 100 שקל, אתה מוריד פה כמה עשרות אלפי שקלים טובים. חבל שיקרה משהו, נכון? אנחנו עושים לך הצעה שאתה לא יכול לסרב לה."

Godfather-11-e1318252560131.jpg

• תוכן חדש...