Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלומות. 

בהמשך לשירשור הזה של הבעיות עובש באמבטיה. 

רכשתי מאוורר, ואני חושש שכדי לחבר אותו לחשמל אצטרך לבצע הארכה של הכבל שלו. 

[דיסקליימר, חשמל זה פויה, צריך רישיון חשמלאי מוסמך לפחות, אסור לעשות את זה לבד וכולי וכהנה]. 

אז בתור תרגיל מחשבתי, יש לי כמה שאלות. 

נניח ופשוט מחברים עוד כבל באותו קוטר, עם בידוד מתכווץ על כל חיבור בנפרד (מחוברים ב"סיכסוך"\"מדורג", החיתוך לא מקביל למניעת בעיות אפשריות והשראה- מצורף איור להמחשה, האדום מציין את אזור החיבור),

image.png.598e0ce3b8522f8c0fd440dbec2a00e5.png

בידוד מתכווץ על כל החלק החשוף יחד, ולקינוח מנה של איזולירבנד מעל כל הבידוד המתכווץ והכל. 

האם מומלץ תעלה להנחת הכבל בתוכה בצורה "חצי אלגנטית", או שבגלל שמדובר בסביבה לחה, עדיף לא להשתמש בתעלה כלל כדי שלחות לא תילכד שם ותגיע איך שהוא לחיבור? או כן תעלה אבל להשאיר דווקא את החלק המחובר בחוץ? או פשוט לקחת כבל מאריך סטנדרטי שהשקע שלו יחיה באמבטיה ביחד עם התקע של המכשיר בהרמוניה? 

תודה לעונים. 

עריכה אחרונה על ידי ברווז

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

והמאוורר עצמו, מיועד לעבודה בחדר רטוב? לדעתי לא.

אם כבר, מה שבאמת הייתי עושה, לא הייתי מאריך את הכבל, אלא מחליף אותו בכבל באורך המתאים. אבל זה כרוך בפירוק של גוף המאוורר.

• אהבתי 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 2

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

הוא לא. החלטתי להתחיל עם אחד שיש לו כבר טיימר מובנה, אם ימות- ימות. יוחלף עם מאוורר שנועד לחיות באמבטיה. 

פירוק הגוף קצת פחות מדבר אלי. 

פורסם

בדירה הקודמת שלי היה חיבור של המפזר חום יותר מידי קרוב לאמבטיה לטעמי, אז חיברתי עם כבל ירוק את הגידים שיצאו מהקיר, בתוך קופסת חיבורים, שמתי תעלה ובצד השני עשיתי שקע מוגן מים שאליו הכנסתי את המפזר חום. בלי לחתוך את הכבל.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם

קופסת חיבורים זה רעיון מעניין, לא חשבתי על זה. 

דווקא בכיוון של הפשטות- המאריך ישב בתוך אחת (תקע המוצר ושקע המאריך). יש כאלו אטומות למים IP67. חוסך את כל ההתברווזות וההתעסקות. 

תודה, אחלה רעיון!

פורסם
לפני 4 דקות, ברווז כתב:

המאריך ישב בתוך אחת (תקע המוצר ושקע המאריך). יש כאלו אטומות למים IP67

ממש לא! 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

אם אני הייתי מבצע את ההתקנה, אני הייתי פותח את המכשיר, או מחליף לו את הכבל בארוך, או ממקם את החיבור בתוכו.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
:turn-l:
פורסם
לפני כשעה, ברווז כתב:

הוא לא. החלטתי להתחיל עם אחד שיש לו כבר טיימר מובנה, אם ימות- ימות. יוחלף עם מאוורר שנועד לחיות באמבטיה. 

פירוק הגוף קצת פחות מדבר אלי. 

אתה מחפש צרות ? חשמל זה לא נגרות 🦆😉

לא מכיר דבר כזה שנקרא מאוורר לחדר רטוב, כן יש כאלה שעמידים יחסית כמאווררי חוץ . לחדרי אמבטיה יש מאווררים יעודיים - אלה הנקראים בלשון העם וונטה.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

יצא לי להשתמש בכאלו:

https://www.amazon.com/dp/B0B4W749G2?pd_rd_i=B0B4W749G2&pf_rd_p=c8b39f81-ded8-4d75-80c2-6dfa03cbb699&pf_rd_r=GZ0R8PSCNTGY20JZQTDR&pd_rd_wg=HmqVl&pd_rd_w=PAD6x&pd_rd_r=b55452cc-4706-4620-afd3-5bf84c95d4a3&th=1

זה גם מלחים וגם מבודד בפני לחות.

לא יודע איפה קונים את זה ביחידים, לי יש קיט דומה שמשמש אותי בעבודות חשמל בתא המנוע באוטו.

פורסם (נערך)

מכיר אלה ויש לי את כל הסוגים בקיטים האלה. כולל לחיצים ודומיהם.

לא מומלץ! להשתמש בחדרים רטובים. לא ממש אטום, גם אם בקופסא - חדר אמבטיה זו סביבה לחה , לחות חודרת לכל מיני מקומות.

עריכה אחרונה על ידי zaf
  • אהבתי 1

פורסם

יכול להיות שדווקא בגלל הסיכוי ללחות בחיבורים עדיף לחבר את הכבל המאריך עם מהדקים פשוטים ("לוסטרה קלמרה") או מחברי wago 221 ולשים בתוך קופסה קטנה. 

ככה הלחות נכנסת, בקלות ויוצאת בקלות ולא נשארת לכודה בתוך חיבור שלא אטום ב-100%.

אחת לכמה זמן פותחים את החיבור ואם רואים סימני קורוזיה מחליפים את המחבר וקוצצים את קצה הכבל עם הקורוזיה (כמה מילימטרים). 

מאוורר זה לא צרכן כבד שיוצר עומס על המוליכים. אני לא חושב שתהיה בעיית התחממות של החיבורים, גם אם תתחיל להתפתח שם קצת קורוזיה עד הפתיחה והסידור מחדש. 

• מעניין 1

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם
לפני 18 שעות, ברווז כתב:

ו פשוט לקחת כבל מאריך סטנדרטי שהשקע שלו יחיה באמבטיה ביחד עם התקע של המכשיר בהרמוניה? 

אתה מתכנן להתקלח עם הכבל מאריך באמבטיה? או שאתה מתכנן לחבר אותו אחרי מקלחת?

אם ענית 2, שים כבל מאריך רגיל וסע ברכה

• רעיון טוב! 2

יום טוב גם לך

פורסם

אצלי חיברתי חוטים עם מחבר פשוט (שוקולד) לכל חיבור בנפרד ועטפתי את זה טוב טוב עם איזולרבנד.

זה אולי לא אטום כדי לצלול עם זה לתוך ים אבל אדים לא חודרים בפנים. (כבר כמעט 10 שנים שזה מחזיק)

• אהבתי 1

.

פורסם
לפני שעה, Igalz כתב:

אתה מתכנן להתקלח עם הכבל מאריך באמבטיה?

לא, עם טוסטר :lol:.

אדים לא חודרים לשקע? טוב לדעת. תודה, עזרת לי.

לפני שעה, om2 כתב:

אצלי חיברתי חוטים עם מחבר פשוט (שוקולד) לכל חיבור בנפרד ועטפתי את זה טוב טוב עם איזולרבנד.

זה אולי לא אטום כדי לצלול עם זה לתוך ים אבל אדים לא חודרים בפנים. (כבר כמעט 10 שנים שזה מחזיק)

זה מה שרציתי לדעת, תודה רבה.

לא ממש חשבתי על לוסטרה קלמרה, זה לא הכי נכון מבחינתי לביצוע פה. אבל טוב לדעת שאכן האיזולירבנד נותן איטום טוב, זה פלוס הבידוד מתכווץ יהיה סבבה וחצי אני מבין. 

וזה אם אחליט לעשות לעצמי חיים קשים ולא להשתמש בשקע של המאריך AS IS וזהו. 

תודה רבה לכולם, קיבלתי את התשובות שהייתי צריך כדי לקבל החלטות.

פורסם

עוד אפשרות זה לקנות מחבר עם ג'ל אטום למים, כדוגמת זה: 

קופסת חיבור IPX8 שקופה עם ג'ל מתאים לחוט 2.5 מ"מ 5 כניסות או 3P מהדק - אוריאל שי - ציוד חשמל וכלי עבודה מקצועיים https://share.google/2tXYDNSjHmBsNlr1U

• מעניין 1

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

• תוכן חדש...