Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4463 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים,

כפי שחלקכם יודעים קניתי רכב לפני כחודשיים, ואתמול חתמתי על חוזה עבודה הממוקמת 3 ק"מ מביתי.

הבית הוא בהרצליה, והעבודה בהרצליה פיתוח, מרחק רגלי 36 דקות ו3 ק"מ, מרחק ברכב 8 דקות ומעט יותר ק"מ המלווים בפקקים נוראיים בדרך כלל בבוקר ובשעות החזרה שגורמים לנסיעה להיארך בין 20 ל30 דקות.

החישוב שלי אומר כ1800 ק"מ מקסימום בשנה המהווים כ1500 ש"ח דלק ובלאי ירידת ערך שאני בכלל לא לוקח בחשבון כי זה לא נסועה רצינית, עם זאת יש לי חנייה פרטית תת קרקעית וממנה מעלית עד למשרד.

מנגד - יש אופניים חשמליות שמחירן הוא בין 2000-4000, מחיר שלבד עולה על מחיר הדלק לשנה שלמה, אך גורם לדרך להתקצר לכרבע שעה - 20 דקות מקסימום, בלי פקקים, בלי סיכון לתאונה, ומכיוון שהנסיעה מתבצעת בדרך אופניים ובגשרי הולכי רגל אז גם מאוד נוחה וכמעט ללא עצירות.

הייתי שמח לשמוע דעות, ואפילו לשים את עצמכם במקומי ולחשוב מה אתם הייתם עושים, כי אני באמת אבוד, עד היום העבודות שלי היו מרוחקות 50 ק"מ לפחות לכל כיוון.

תודה רבה חברים.

עריכה: עד כמה שרציתי אופניים רגילות, הן יורדות מהפרק עקב חשש להזעה כשאגיע למשרד בחום יולי אוגוסט.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הבעיה מה אתה עושה בחורף כשקר?

או בימי קיץ חמים? להגיע מזיע לעבודה לא נשמע כיף.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לדעתי זו שאלה אישית מדי, זה לגמרי תלוי בך.

יהיו מי שימצאו ערך מוסף בנסיעה באופניים, יהיו מי שלא יסבלו את הקרדיו הזה על הבוקר.

יש הרבה מאוד יתרונות וחסרונות לשתי הפתרונות שלך, תחשוב על מקרה הקיצון בשני המקרים.

זה גם תלוי כמו שאמרו באם יש לך אפשרות להתקלח ולהחליף בגדים בעבודה, הרי ברוב הזמן אתה תזיע בגלל מזג האויר בארץ.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

אם סכום הקניה לא ''כבד'' עליך,אני הייתי ממליץ לך לקנות אופנים חשמליות כי הן שימושיות ומגניבות,וכשמתחשק לסוע איתם לעבודה למרות שמהניסיון שלי עם אופנים איכותיות דווקא כשהנסיעה תיהיה ארוכה יחסית אתה תתחיל להרגיש את זה בגב קצת ובימים חמים מאוד או גשומים וקרים מאוד אתה תעדיף לבזבז עוד קצת זמן בפקקים,בנוסף לזה שאולי לפעמים אתה תצטרך להביא איתך דברים שלא תוכל להביא באופנים או שתצטרך את הרכב לנסיעה יותר רחוקה מהבית שלך אחרי העבודה.

אני מניסיון אומר תקנה למה לא,אני מאמין שתמצא להן שימוש,אבל אני גם מאמין שתמצא את עצמך נוסע איתם לעבודה קצת פחות משנראה לך.

פורסם (נערך)

אני מגיע לעבודה כל יום עם Brompton חשמליים, חוזר בכוחות עצמי ומשלב את זה ברכיבה ארוכה יותר.

אין לנו מקלחות בעבודה, המרחק הוא כ10 ק"מ עבורי (בתוך תל אביב). בקיץ אין בעיה, מכיוון ואני לא ממש מפדל (ואני מהאנשים שסובלים בקיץ מהחום). בחורף אני מתלבש בהתאם ובשלושת ימי הגשם שאנחנו מקבלים בשנה אני משתמש באוטו. למרות שעם הביגוד המתאים גם הגשם לא ממש מפריע.

אם היו לנו מקלחות הייתי שמח לוותר על המנוע החשמלי ולהגיע בכוחות עצמי גם בבקרים.

הרבה חבר'ה אצלנו מגיעים רכובים על אופניים לעבודה (תל אביב). חלק משלבים את זה עם תחבורה ציבורית, ויש אפילו כמה שמגיעים מרעננה עם אופניים רגילים (מתקלחים בחדר כושר קרוב למשרד).

אני נהנה כל בוקר מחדש בפארק. זמן ההגעה עם אופניים/אוטו/אוטובוס דיי זהה עבורי, כך שאצלי אלו שיקולים של הנאה וקצת חיסכון כמובן.

בסופו של דבר כל מקרה לגופו.

עריכה אחרונה על ידי Caveman

!AWDSOME

פורסם

בחורף אם יהיה גשום ברגע היציאה מהבית (ממש גשום ולא טיפות) אקח את הרכב.

השיקול הוא לא מכירת הרכב, אני עדיין צריך אותו כי כל חבריי / משפחתי בירושלים / לעיתים לעבודה בימים חורפיים / חמים במיוחד.

השיקול הוא כפי שרשמתי לעיל, האם בכלל שווה לקנות את האופניים החשמליים? או שפשוט להגיע ברכב.

אופניים רגילות זה לא שיקול כי אני באמת אזיע ולא חושב שיש שם מקום להתקלח (מה גם שזה די הורס את הקטע של להגיע במהירות).

אין שום עניין של קרדיו, האופניים יכולות להגיע למרחק של 35-50 ק"מ, בכלל לא יהיה צורך בטעינה יומיומית.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם

יש לי רכב + אופניים חשמליים.

כבר כמעט שנתיים שאני נוסעת עם האופניים למקום עבודה.

בעבר רכבתי איתן כעשרים דקות לכל כיוון- מאיזור עלית להבימה או בוגרשוב.

גם בימים החמים מאוד לא מזיעים כמעט.

מכיוון שיש לך רכב, אז בימי הגשם הנוראיים תוכל לנסוע איתו לעבודה, בשאר הזמן יהיה לך ממש כיף עם האופניים.

את שלי קניתי בקופון שהיה פעם בביי2, עלו לי 3100 ש"ח ואני מבסוטה מהן לאללה.

הפאביה נמכרה.:-(

פורסם

אכן עניין של טעם אישי. בשביל 3 ק״מ במישור לא הייתי טורח להשתמש במשהו עם גלגלים. הליכה וזהו.

מה שכן, מהתיאורים שלך אני מקבל את הרושם שזה קצת יותר מ-3 ק״מ, או שמדובר ב-3 ק״מ אוויריים,

ולכן אופניים חשמליים יתאימו היטב.

חום וקור:

החום תלוי בעיקר בשעה שבה אתה מתחיל לעבוד. אם אתה מגיע לפני 9 זה בסדר אפילו ביולי-אוגוסט.

גשם זה לא פקטור ובמישור החוף אין דבר כזה ״קור״.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

NTL - בזכות תגובתך כנראה שאקנה את האופניים,

hans, צירפתי תמונה, המרחק האווירי אפילו פחות מהמרחק הרגלי, 40 דקות כל כיוון זה לא כזה פשוט, במיוחד שאתה כבר מת להגיע הבייתה לאחר יום עבודה ארוך.

G9mwWVv.png

השרשור הטוב ביותר בפורום

פורסם

אני אומנם לא משתמש באופניים בשביל להגיע לעבודה, אבל אני כן משתמש בהם בשביל סידורים אחרים.

לדעתי, ברגע שתתרגל ותרגיש את היתרונות העצומים של האופניים אתה תתחיל לרכב יותר.

כל עוד אין בעיה של מקום לאכסנה (גם בבית וגם בעבודה), אני ממליץ לך בפה מלא - גם מהר הרבה יותר, גם חסכוני וגם בריא (בשבילך ובשביל הסביבה).

תתחדש! :wink:

פורסם

אני רוכב מרחק כזה לעבודה כל יום, לרוב בגשם( חי באירופה). זה הרבה יותר יעיל מנסיעה ברכב או תח"צ. ברגע שתתרגל( וזה דורש הסתגלות ) לא תבין איך לא עשית את זה קודם.

51 קג"מ :shock::lol:

פורסם

אם אתה לא חייב רכב לשימוש יום יומי אתה יכול להנות מרכב סוף שבוע בלי שקולי עלות מבחינת תצרוכת דלק או תחזוקה , כל אחד יכול לדמיין לעצמו את הפנטזיה , אם זה 4X4 אימתי או רכב פאר כלשהו או סתם רכב אספנות קטן או גדול.

תעשה חיים.

• תוכן חדש...