Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4476 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים.

ברשותי רכב חדש עם מיכל בעל קיבולת של 35 ליטר. שמתי לב שתמיד הנורה של הדלק נדלקת לי ושאני מגיע לתחנה למלא דלק אני ממלא גג 27 ליטר. מה שלא מובן לי למה תמיד הנורה נדלקת ומהבהבת לי בין 9-8 ליטר? האם עליי לתת לרכב להמשיך לנסוע ולנסות למצות את הדלק?.

פורסם

כי תמיד יש מרווח ביטחון,אחרת אם הנורה הייתה מהבהבת ממש בליטר האחרון,כניראה הייתה נתקע עקב חוסר דלק.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

וגם כל הלכלוך שמטצבר בתחתית המיכל יסתום לך את כל מערכת הדלק - לא מומלץ לנסוע עם מ-5 ליטר במיכל בגודל שלך.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

נראה לי שכבר הסכמנו מזמן שהמיתוס הזה על 'הלכלוך בתחתית המיכל' הוא רק מיתוס.

נקודת היניקה של המשאבה היא ממילא בתחתית המיכל, אז מה שיש שם יישאב בלי קשר לגובה הנוזל.

בנוסף יש מספיק פילטרים בדרך בדיוק בשביל המטרה הזאת.

בנוסף 2 - מיכל דלק הרבה יותר נקי ממה שנוהגים לחשוב.

אני באופן אישי הרבה פעמים מגיע 'על אדים' לתחנה, סתם בשביל השעשוע, ועושה את זה במשך שנים רבות, מעולם לא נתקלתי

בבעיה במערכת הדלק, גם כשהגעתי למצב שנתקעתי כבר בלי דלק.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

איזה לכלוך?

פעם בצבא (לפני 6 שנים) היתה בבעלותי פיאט אונו 1.4 שנת ייצור 1993 שהיתה 14 שנה על הכביש בזמנו. יום אחד נסעתי לבסיס, וכשחזרתי ממנו מד הדלק הראה בול על ה- 0. אממה? הייתי צריך לנסוע ככה 40 ק"מ נוספים ולא היה עליי כרטיס אשראי.

עבדכם הנאמן לא רק שנסע בלי דלק, אלא גם הקפיץ חיילים במיוחד למרכזית חוף הכרמל, כך שעשיתי בסופו של דבר 50 ק"מ בלי דלק. לקראת סוף הנסיעה המחט של הדלק נשענה על הנעץ שתופסת אותה משמאל כאילו המנוע כבוי והמפתח בחוץ, אבל הרכב ממשיך לנסוע בכיף והנורה דולקת רצוף.

לאחר שהגעתי הביתה, לקחתי את הכ"א ונסעתי למלא דלק, לא הרגשתי בשום בעיה שיכלה להיגרם מלכלוך, ושם עוד היה קרבורטור - אם היה לכלוך הייתי מרגיש את זה מצוין.

פורסם

הבעיה היא לא כ"כ הלכלוך, כמו העובדה שהדלק מקרר את המשאבה בעבודתה, ועבודה עם מיכל ריק ומשאבה חשופה מקצרת את חייה. יש מכוניות שבהן המשאבה עולה לא מעט כסף.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

גם זה כנראה לא כזה קריטי, אחרת הייתי שורף משאבות דלק בלי הכרה. ממה שהבנתי ממקורות שונים ברשת, הקירור של המשאבה נעשה

ע"י הדלק שזורם דרכה, ולא ע"י הדלק שהיא יושבת בתוכו.

http://www.fuel-pumps.net/fuelpumpsfaq3.html#4

בקישור הזה לעומת זאת :

http://www.agcoauto.com/content/news/p2_articleid/195

יש הסבר נוסף, אומרים שעדיף לנסוע עם מיכל כמה שיותר מלא, כי זה מקל על המשאבה מבחינת לחץ התחלתי של הדלק,

היא צריכה לעבוד פחות קשה כדי להגיע ללחץ הדלק הדרוש למנוע.

אולי זה מסביר למה חבר שלי תמיד טוען שכשהוא ממלא פול טנק בפוקוס 2006 שלו הוא מרגיש שהרכב סוחב יותר טוב.. תמיד צחקתי עליו :)

בנוסף יש לה פחות קירור, כי היא לא טבולה אבל זה לא מקור הקירור העיקרי שלה, אלא הדלק הזורם דרכה.

מה שכן - כשהדלק אוזל אין למשאבה קירור ושימון, אבל במצב הזה ממילא הרכב נכבה ומכבים סויץ', אז לא נראה לי שזה קריטי.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

+1 ל-misterb.

הכל אגדות.

גם לכלוך וגם קירור. דיברנו על זה בפורום טכני עשרות פעמים.

8 ליטר רזרבה זו כמות סטנדרטית.

אבל ברוב המכוניות יש מיכל דלק גדול יותר מ35 ליטר ולכן 8 הליטרים האלו מהווים אחוז קטן יותר מנפח המיכל.

עדיין, זה בסדר גמור שאפשר לנסוע עוד 100 ק"מ לאחר שנורת הדלק נידלקת, ואם הנורה הייתה נדלקת כשנשארו רק 3-4 ליטר ו- 40-50 ק"מ - זה קצת לחוץ.

בתשובה לשאלה המקורית - לאחר שהנורה נידלקת אתה נוסע במסלול הרגיל, לא רץ לתדלק דחוף אלא מתדלק בזמן ובמקום הנוחים לך במהלך 40-50 הקילומטרים הבאים.

פורסם
הבעיה היא לא כ"כ הלכלוך, כמו העובדה שהדלק מקרר את המשאבה בעבודתה, ועבודה עם מיכל ריק ומשאבה חשופה מקצרת את חייה. יש מכוניות שבהן המשאבה עולה לא מעט כסף.

יש רכבים שאין להם משאבה טבולה במיכל, אלא היא יושבת מחוץ למיכל. ברכבים כאלה זה לא משנה כל כך לבריאות המשאבה כמה דלק יש במיכל.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
וגם כל הלכלוך שמטצבר בתחתית המיכל יסתום לך את כל מערכת הדלק - לא מומלץ לנסוע עם מ-5 ליטר במיכל בגודל שלך.

misterb צודק ב-100% בהסבר שלו.

הרעיון כשהנורה נדלקת זה שיש עוד 70-100 ק"מ על הדלק במיכל, זה הכל.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

תאמין לי, שזה לא 60 או 90 ק"מ, אלא הרבה יותר.

כמו בכל מוצר מודרני שמהונדס טוב, יש בו מה שנקרא Idiot proof, כלומר הגנה מפני טיפשים.

הרכב לא יעצור אחרי 90 ק"מ, מחשב דרך יראה שנשאר 0 ק"מ עד לתידולק, אבל בפועל ישארו עוד 3-4 ליטרים במיכל שיספיקו לעוד כ 30-50 ק"מ.

פורסם

כנראה שלא אצל הצרפתים כי בגרנד סניק שהיתה לי הרכב נעמד כשמחשב הרכב הראה שיש עוד 87 קמ עד להתרוקנות המיכל

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

כמו בכל מוצר .... שמהונדס טוב....

שים למשפט הזה :-)

אבל בנימה רצינית יותר, לפחות בדגמי פיז'ו בעשר שנים האחרונות שעון דלק מראה נתון מחושב שלוקח בחשבון מספר פרמטרים ולא רק מדידה של מצוף במיכל והקריאה שלו מדוייקת ביותר.

פורסם
תאמין לי, שזה לא 60 או 90 ק"מ, אלא הרבה יותר.

כמו בכל מוצר מודרני שמהונדס טוב, יש בו מה שנקרא Idiot proof, כלומר הגנה מפני טיפשים.

קיה! אל תשכח שזה קיה! :lol:
  • תוכן חדש...