רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,555 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 883 צפיות
טוב, אז השאלה העיקרית בגוף הכותרת, אשמח גם לדעת באיזו בקטגוריה עומדת ה- 940 לעומת ה- S90/960 באותה תקופה וגם את ההבדל בין ה- 740 ל- 760.
הודעה אחרונה מאת shlomi6280, -
-
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1 אלף צפיות
קודם כל, אני מפרסם את זה פה ולא בפורום ספורט מוטורי בגלל שמטרת הפרסום היא הסרטון המושקע והמגניב, ולא התוכן. אחד הסרטונים היותר מגניבים ומושקעים שראיתי. לגבי התוכן שלו, במשפט אחד - השינויים בפורמולה1 ואיך הם נראים על הרכב. פשוט בצורה ממש מגניבה. תהנו. ממליץ בחום לראות את זה דרך הקישור הישיר ליוטיוב, עם ווליום מכובד, מסך מלא, ואיכות גבוהה. קישור ישיר ליוטיוב - ולמי שעצלן ואין לו כוח:
הודעה אחרונה מאת avivsi, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 26 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
מפגן עוצמה מרשים, מה אתם הייתם בוחרים?
הודעה אחרונה מאת Dani.E, -
-
- 2 עוקבים
- 16 תגובות
- 9.3 אלף צפיות
הרי יש סוחרים שנוסעים על הרכבים שהם מוכרים לא מעט בכלל, מה אני מפספס פה?
הודעה אחרונה מאת edanj, -
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום קניתי גולף 2011 40000 קמ, בספר טיפולים ראיתי מאותו אדם שקניתי שרשום 3251-בדיקת מכטרוניק DSG7 וכיון פרונט לאחר הקריאה בפורום ראיתי המון תגובות לרעה על הגיר האם עשיתי טעות שקניתי? או שאני חף מתקלות בגיר הזה
הודעה אחרונה מאת bar72, -
-
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
תקנות הFIA שונו ומעכשיו במקום מנוע אטמוספרי עם 8 צילנדרים בנפח 2400 סמ"ק שיכולים להגיע ל15 אלף סל"ד אנחנו נקשיב למנוע אחר , מנוע 6 צילנדרים בנפח 1600 סמ"ק עם טורבו שמגיע עד 12 אלף סל"ד ושיתוף של מנוע חשמלי. התוצאה אנמית ביותר ומאכזבת. בתור מי שביקר בפורמולה בסינגפור הצליל הקודם (V8 ) היה זעקני ומרעיד את הגוף , ריגוש אמיתי מצליל מנוע. אני זוכר שהייתי מחוץ למסלול היה אפשר לשמוע את המנועים ברחובות מקבילים , זה נשמע כמו קן צרעות ענקי ובקטע טוב כמובן עכשיו במנוע החדש זה נשמע עדיין טוב , אבל ה-ר-ב-ה פחות מרגש ונשמע משעמם ביחס למנוע הקודם. מה דעתכם על הצליל החדש?
הודעה אחרונה מאת Yanlin, -
-
- 3 תגובות
- 941 צפיות
שלום , יש לי Audi a4 2011 ואני מעוניין להחליף את הפנסים הקדמיים שלי ( כיום הרגילים ) לפנסים של הדגם המפואר יותר של ה A4 , פנסי לד. אם אזמין מאיביי ,מלבד ענייני מיסים , האם הפנסים יוכלו לעבור? אני מניח שירצו אישור תחבורה כל שהוא מה הפרוצדורה לכך? תודה רבה רבה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת yossi1290, -
- 2 תגובות
- 807 צפיות
אני צריך לייצור קשר באימייל או בפקס עם החברה. לפי מה שהבנתי משרדיה יושבים בוולפסבורג שבגרמניה. איך אני יכול לייצור איתם קשר בהקדם ? תודה.
הודעה אחרונה מאת trapatonni11, -
- 3 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם, בעקבות כתבה שנתקלתי בה בעיתון ישראל היום ( 16.3.14), האם מישהו נתקל בכרטיסי סים של מפעילים סלולרים זרים משולבים במערכות הרכב המקוריות?
הודעה אחרונה מאת DROR954, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 27 תגובות
- 18.1 אלף צפיות
שלום לכולם , הסתכלתי באתר אינטרנט שמראה פריסה של כל המצלמות רמזור ומהירות בארץ על גבי מפה מפורטת, וראיתי שלא מוזכר שם מצלמות רמזור אדום בחיפה למרות שראיתי כמה , האם באמת המצלמות רמזור בחיפה לא פעילות ? מישהו יודע ?
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
באו אלי היום ( 16/03/14- חג פורים) הביתה נציגים של משרד התחבורה לטענתם ואמרו שהם ממשרד התחבורה ביחד עם נתיבי איילון ומתחילים לבצע מדידות של נסיעות כלי הרכב באיזור במיוחד לכיוון תל אביב. אני מראשל"צ והם אמרו שהם מודדים מכל האיזור. נתנו לנו מכשירים שמודדים את המרחק כמו GPS וכנרהא זה משדר להם. חיפוש באינטרנט לא הוביל לשום דבר. מישהו שמע על זה? לא מתכוון להפעיל את זה עד שמברר מה זה. דיברו עם מלא שכנים.
הודעה אחרונה מאת djyakini, -
-
עקב צורך במקום איחסון עלה לי רעיון לקנות ואן גדול וישן ולהחנות אותו בחנייה הפרטית שלי בבניין. אני מוותר בזה על חנייה נוחה קרוב לבית אבל תופס מקום חניה ששייך לכלל בעלי הדירות בבניין עם הרכב הפרטי שלי (על בסיס חנייה פנוייה כמובן, לא תמיד אפשר למצא) עד כמה זה חוקי ? הרי אני מחנה רכב בחניה פרטית. עד כמה זה מוסרי לדעתכם ?
הודעה אחרונה מאת Benni Haspel, -
- 1 תגובות
- 718 צפיות
אני חונך פר"ח, והחניך שלי מאוד אוהב מכוניות. הוא ממש רוצה ג'נט לחדר לקישוט. הבטחתי לו שמחר נעשה סיבוב וננסה למצוא לו. אני נמצא בבאר שבע איפה לדעתכם כדאי לחפש? המטרה היא לא להוציא על זה כסף או גג סכום באמת זניח.
הודעה אחרונה מאת HenzTDI, -
חיישני רוורס
מאת ec276-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם . הצטרפתי עכשיו לפורום, רק עכשיו הוצאתי רישיון . רציתי לקנות לרכב של ההורים חיישני רוורס. יש לנו הונדה סיוויק 2005 בצבע ב'ז-שמפניה איך שתקראו לזה . ראיתי באיביי שהמחיר שלהם זה שטויות אבל רק בצבע לבן,כסף או שחור. אם אני אזמין לבן ואצבע אותו איכשהו, החיישן יפגע ? בנוסף, באיזה גובה להתקין אותם ? מתחת לבגאז' בסדר? למישהו יש תמונה של הונדה כזאת עם החיישנים ? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת Yanlin, -
-
יש לי שאלה חברים אשמח לתשובה רכב שנוסע 100 קילומטר ב 100 קמ"ש ןרכב שנוסע 100 קילומטר ב 140 קמ"ש למי יש צריכת דלק יותר גבוהה כאשר מגיעים ל100 קילומטר ברור שה140 קמ"ש יגיע יותר מהר אבל חשוב לי לדעת למי צריכת הדלק יותר גבוההה שיגיעו שניהם ל100 קילומטר
הודעה אחרונה מאת spring, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 77 תגובות
- 8.9 אלף צפיות
באופן מפתיע, או שלא... ראיתי בפייסבוק של אבארת ישראל. הגיעו לארץ 3 יחידות מגרסא מיוחדת של אבארת 695 Edizione Maserati
הודעה אחרונה מאת niro007, -
-
באמא שלי, אם אין לאוטו הזה אופציה שבלחיצת כפתור משדרת לרכב לפניו למערכת דרך BT, "תזוז בצד, חולרה...אמרתי תזוז בצד... לא מפחדת, אוליגרך לא מרביץ, תזוז בצד פשקרב חולרה לפני אני שולח אליך מיכאיל" אז זה האוטו שצריך כזו אופציה. וככה נראיית האוליגרך מוביל:
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום חברים . קצת פרטים על הרכב : רנו מגאן קופה שנת 2001 ידנית . נרכשה בתאריך 15/08/13 כאשר הקילומטראז' עומד על 205600 . כיום התאריך 15/3/14 הוא עומד על 210000. חייב לציין שזהו הרכב הראשון שלי , לכן קצת קשה לי להשוות לרכבים אחרים . אבל אני מקווה שהנושא הזה יעזור למתלבטים ברכישת הרכב . לפני הקנייה כאשר ערכתי "סקר שוק" בכל מקום נאמר לי "בעיות חשמל" , "אל תכנס לזה - רק בעיות הצרפתיות של השנים האלו". הרכב בבעלותי יותר מחצי שנה ולא היו (ומקווה שלא יהיו). הטיפולים שנעשו מאז הרכישה : יישור קו של הבעיות שהיו - תפוחי הגה , כיוון פרונט , "עצמות גיר" מה שניקרא(תופעה מאד מוכרת ברנו הידניות שהידית הילוכים רועדת כאשר נותנים גז או משחררים) והחלפת כבל גז . נרכשו 4 צמיג…
הודעה אחרונה מאת HellCat, -
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום לכולם, הבעיה שלי היא כזו. מכרתי את הרכב שלי (בן שנה וחצי) לפני כשלושה חודשים (בגלל שהייתי זקוק לכסף). מכיוון שיש לי אחזקת רכב מטעם העבודה אני חייב להגיש להם פעם בשנה את טופס רשיון הרכב לאחר ששולמה אגרת הרישוי. הרכב שמכרתי היה עם אגרת רישוי עד יוני הקרוב כלומר ביוני הקרוב אני אצטרך להגיש לעבודה אגרת רישוי חדשה. מכיוון שאני דוגל בקניית רכב חדש בלבד או מקסימום שנתיים שלוש על הכביש (אכלתי הרבה מרורים מרכבים ישנים בעבר) ואין לי את כרגע את הכסף הדרוש לקניית רכב שכזה החלטתי לקנות גרוטאה (עם טסט לשנה או לפחות ל-11 חודש) ולהעמיד אותו ליד הבית רק לצורך זה שיהיה לי אגרת רישוי להציג לעבודה (בכדי לקבל את התשלומים עבור אחזקת הרכב). אני צופה שבעוד כמה חודשים כן יהיה לי כסף לקניית…
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
- 16 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שלום לכולם, העבודה לקחה אותי ללונדון, מקום משכנו של חברי וחבר הפורום Moran Gott. "שבת פנוי לי. איזה טראק-דיי אתה מסדר?" "בוא נסע ל-Bedford, איפה שפאלמר עושים את הקורסים שלהם ו-EVO עושים מדידות זמנים למגזין. יש שם יום מסלול ב-179 פאונד וזה בערך שעה וחצי מהבית" נו, ברור שאני בפנים. מגיעים למשרד, נרשמים ואוספים קסדה ספייר בשבילי. יש כאן כמה עשרות מכוניות וכולם כבר מחכים לעלות. אחרי תדריך קצר מורן עושה לי כמה הקפות ואז לוקח אותי לסיבוב היכרות - גם של האוטו וגם של המסלול. האוטו ה-M3 של מורן היא מדגם E46 ועל אף שעברה כבר כ-160 אלף ק"מ, היא נראית שמורה להפליא. המנוע ללא שינוי אבל המתלים עברו רוויזיה די קיצונית לקויל-אוברים עצבניים ושלל תוספות אחרות. גם הצ…
הודעה אחרונה מאת MORAN GOT, -
- 2 תגובות
- 886 צפיות
[h=2]מסלול המירוצים הגרמני שהפך למקדש של חובבי הנהיגה בעולם, נרכש על ידי קבוצת משקיעים מגרמניה בתמורה ל-100 מיליון יורו. "פוטנציאל אדיר"[/h] לכתבה: http://cars.walla.co.il/?w=/4705/2728956 קרדיט לוואלה.
הודעה אחרונה מאת ezuf, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 29 תגובות
- 6 אלף צפיות
שמתי לב שבכל הרכבים בהם החלון האחורי עולה עם דלת תא המטען יש מגב לחלון. ככל הידוע לי, כל הרכבים (לפחות אילו שאני מכיר) בהם החלון האחורי הוא קבוע הם ללא מגב. השאלה הנשאלת היא, האם ישנה סיבה מיוחדת להבדל הנ"ל?
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם, אני בחור בן 18, אבי קנה רכב חדש למשפחה לפני כמה שנים ועכשיו שאני צריך את הרכב הישן שלו, הוא נותן לי אותו מתנה. הרכב המדובר הוא: רנו סניק 1.6 אוטו, שנת 2003. עכשיו יש בעיה קטנה. אחרי שאבא שלי קנה את הרככב החדש הוא הקפיא את הרשיונות של הרנו. הרשיונות מוקפאים בערך משנת 2009(5 שנים). במהלך 5 השנים האלה, אני מתניע את הרכב שלוש פעמים בשבוע, ז"א שהרכב מוכן לעבוד. השאלה שלי היא, איך אני מחזיר אותו לכביש? אני צריך להוציא רשיון רכב זמני ולעבור טסט? מה התהליך? תודה.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
להלן סרטון Review ל GT86 . עזבו את הרכב ( אפשר כמובן להתלהב.. כמו שאני התלהבתי) ותתמקדו בצילום, מוסיקה, עריכה, אפקטים , אופן העברת המידע. פשוט מרתק. שימו רזולוציה 1080 ..
הודעה אחרונה מאת alexk, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
רגעים של אושר עם הרכב הזה... [video=youtube;kpnHn_d-pfA]
הודעה אחרונה מאת madriver, -
-
- 9 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שבת שלום ,אנחנו מתכננים לנסוע אנגליה בחודש 6 ונוחתים בלוטון. אני מחפש רכב ל5- אנשים שלכל אחד יש לפחות מזוודה וחצי, כולל עגלה, של תינוק חשבתי ללכת על משהו בכיוון של מזדה 5 הרכב אמור לשרת אותנו משך שבועיים כל יום, כנראה שבנוסף נשכיר עוד רכב אחד, אם לא שניים לפחות, { עוד חלק מהמשפחה מצטרפים} אבל אני דואג לעצמי כי הם עוד לא סגורים על עצמם בכל מיקרה השאלה שלי היא : איזה סוג רכב כדאי להשכיר, משהו שלא זולל דלק ונח לנסיעות, ולא יקר אם אפשר. לאיזה חברה כדאי לי ליפנות. ואיזה עוד דברים אני צריך לדעת ליפני שאני שוכר רכב בחו"ל. טיפים התקבלו בברכה . תודה רבה ופורים שמח.
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
הכותב, היסטוריון אורבני (תחום מרתק בפני עצמו), מספר לנו מה שכולנו בעצם כבר יודעים: צריך רכבת תחתית בתל אביב, בדיוק כמו שיש בניו יורק, ברלין ועשרות ערים אחרות. מסתבר שתכנונים ראשוניים לזה היו כבר בשנות ה60, ומר חולדאי הבטיח רכבת עד 2013. והאם אי פעם המדינה תשקיע בזה, ולא בפרויקטים של נתיבי אגרה או מצלמות מהירות? כנראה שלא.
הודעה אחרונה מאת יבגניפ, -
-
- 22 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
ערב טוב. הזמנתי wheel bearing לביואיק רנדוו 2004. ב17.2 נשלח אלי מארהב FONTANA, CA ולפי הטראק נאמבר הפריט עשה טיול לSAN BERNARDINO, CA ואז ל ISC LOS ANGELES CA. והיה כתוב [h=3]Processed Through Sort Facility[/h]Your item was processed through our ISC LOS ANGELES CA (USPS) facility on February 20, 2014 at 6:53 am. The item is currently in transit to the destination. ומאז עקבותיו נעלמו... כבר יותר משבוע הפריט יצא לכאורה מארהב אבל לא קיבלתי שום התראה ברשימה של הטראק נאמבר.... כבר הזמנתי 3 פריטים לרכב מהאתר הזה (www.bigredautoparts.com) ויש לציין שהמוכר מאוד נעים יהודי שחי פעם בירושליים ועזב לארהב. 3 הפריטים שהזמתי גם עשו כל פעם את אותו מסע אבל לאחר כיום…
הודעה אחרונה מאת Car141, -
נורית של מצבר
מאת alberty- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום רב, היום בערב בגשם חזר מאוד ענתי את הרכב ואחרי כ2 דקות התחלתי לנסוע , והדלקתי את מפשיר אדים של האוטו שמתי לב שנורית המצבר נידלקה ואז אחרי כמה שניות נכבה . וככה כמה פעמים,החלטתי לכבות את חימום של האוטו זה לא נידלק יותר. האוטו עמד ללא נסיעה משהו כמו שעה ויותר ואחרי זה הנעתי ונסעתי ולא נדלקה נורית של המצבר גם אחרי שהדלקתי את מפשיר אדים על כל העוצמה . הרכב שלי הוא פולקסוואגן גולף 2003.
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
- 1 תגובות
- 861 צפיות
נתקלתי בשרשור הזה בחיפוש אחר משהו אחר: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?132736-TOP-DRIVER-ISRAEL זה נראה לי בדיוק מה שאנחנו צריכים עכשיו. זול, מהנה וסופר-תחרותי. אולי רק צריך שם אחר. Kochav Yair Time Attack מצלצל נחמד
הודעה אחרונה מאת Avia,