רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,553 נושאים בפורום הזה
-
- 5 תגובות
- 964 צפיות
לאחרונה ביציאה מהשכונה שלי החלו לעמוד מחלקי עיתונים של ישראל היום, הדבר גורם לבעיות תנועה רציניות ולפקק עצבני ביציאה מהשכונה , נהגים נעמדים אחד אחרי השני ויוצרים פקק אחד גדול בגלל החלוקה של העיתונים, השעות הם שעות בוקר ונורא עמוסות וככה יוצא שכל הזמן אני נתקע המון זמן בפקק שלא היה נוצר אילו הם לא היו עומדים שם, בואו ניקח גם בחשבון שהנהגים חצופים שהם חוסמים ככה את התנועה, איפה המשטרה בכל הסיפור הזה? אני בטוח שמי שלוקח את העיתון בבוקר לא בדיוק מחכה להגיע למשרד ולקרוא אלא קורא אותו בזמן הנהיגה בכביש, בקיצור איך אני גורם לכך שהוא לא יעמוד לי שם יותר ?
הודעה אחרונה מאת Or05230, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום רב, אנחנו מתכננים נסיעה ארוכה לאילת ממרכז הארץ, אין לנו נפח איחסון פנימי ברכב בגלל שכולו יהיה מלא בנוסעים. מבקש לקבל המלצות (בעיקר זולות וטובות) להעמסת מטען שיכלול מזוודות ותיקים לנסיעה כאמור של 5-6 שעות. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
- 1 תגובות
- 550 צפיות
לא מצאתי תשובה בשום מקום
הודעה אחרונה מאת edanj, -
-
- אחראי פורום
- 29 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
אי אפשר להתעלם מהג'יפ הזה. ג'יפ הוציאו ג'יפון במידות של ניסן ג'וק. חיפשתי את כול הסמיילים המתאימים כמה אומץ יש להנהלה של פיאט עם מה שהם עושים עם ג'יפ. זה מסביר את העליה במכירות של 47.43% בחודש האחרון בהשוואה לשנה שעברה http://www.autoblog.com/2014/03/03/february-2014-us-auto-sales-numbers/ http://www.carscoops.com/2014/03/2015-jeep-renegade-more-of-it-surfaces.html
הודעה אחרונה מאת NINJMNKY, -
-
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
ג'ף גורדון הוא נהג מנוסה מאווווד בנאסקאר. זכה שלוש או ארבע פעמים באול סטאר, ככה שהוא יודע נהיגה קצת יותר מאדם ממוצע. לפני שנה, ביחד עם הספונסר שלו פפסי מקס, ג'ף התחפש לחנון שהולך לקנות קמארו משומשת מסוחר בארה"ב. מתחילים בהיסוס, נייס אנד איזי. עד ש... היות והבחור כנראה חובב רמפות של מחסנים וסבסובים שמעלים חיוך - הוא בודק את יכולות הרכב כמו שצריך. העולם נהנה, עד שבא עיתונאי שהטיל ספק באמינות הסרטון (מעל 42 מיליון צפיות) וטען באמצעי התקשורת כי הכל מבויים. פפסי וג'ף גורדון יזמו מתיחת נקמה שתלמד את העיתונאי לקח: ג'ף התחפש לנהג מונית שאוסף את העיתונאי, פתאם ניידת מאחוריו, והוא מספר לעיתונאי כי הוא אחרי שיבה של עשר שנים. אז לברוח... גם את הניידת נוהג נהג מרוצים מקצוע…
הודעה אחרונה מאת pipinoadar, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
מהו סוג הזרם במצת ? ישר או חלופין ? וכמה מחת הוא מספק ?
הודעה אחרונה מאת TAMIR2000, -
-
- 5 תגובות
- 11.8 אלף צפיות
יש לי אייפון ודיבורית חדשה ברכב מסוג Bury. אני שומע את שיחות הטלפון ואת הWaze לצורך העניין, אבל שירים (באפליקציית Youtube) או היישר מהאייפון לא עובדים. יש דרך שאוכל לשמוע שירים?
הודעה אחרונה מאת calmride, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 5 אלף צפיות
שלום לכולם, אני יודע שזה לא טוב לשים הילוך גבוהה במהירות נמוכה ( לדוגמא הילוך 3 ב 30 קמ״ש ). אך מה בעצם קורה? מי מתאמץ? על מה יופעל כח ומה בעצם יקרוס בסופו של דבר? מעוניין לקבל פרטים מכל הכיוונים בבקשה.
הודעה אחרונה מאת Miraz, -
-
- 3 תגובות
- 808 צפיות
אני רוצה לעשות משהו בסגנון הזה -- להשחיר טיפה את הפנסים הקדמיים - בצורה עדינה כמו בתמונה או אפילו פחות. האם זה חוקי?
הודעה אחרונה מאת mohen, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 121 תגובות
- 14.9 אלף צפיות
היא כבר בארץ. מעניין כמה ירכשו אותה וכמה היא תעלה. האמת, מבחוץ לא כזו מרשימה, אבל האבזור הפנימי מרשים ביותר. סחתיין ליבואן שמביא גם את הדגם הנישתי הזה. תזכורת: http://www.carsforum.co.il/cars/%D7%9E%D7%92%D7%96%D7%99%D7%9F-%D7%A8%D7%9B%D7%91/876/%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%95%D7%AA/%D7%90%D7%95%D7%A4%D7%9C-%D7%A7%D7%A1%D7%A7%D7%93%D7%94-%D7%A0%D7%97%D7%A9%D7%A4%D7%AA,-%D7%A9%D7%99%D7%95%D7%95%D7%A7%D7%94-%D7%99%D7%97%D7%9C-%D7%91-2013 תמונות טריות מעכשיו:
הודעה אחרונה מאת djyakini, -
-
אתמול נסעתי לצפון. התלוותי לעובד שלי שקיבל לפני שבועיים מאזדה 3 חדשה. יש מה לכתוב על המכונית לטוב ולרע (אבל לא בשלב זה). הנסיעה הייתה נעימה ורוב הדרך אהבתי לראות כמה הוא אדיב, לא נסחף ושומר על מהירות סבירה. לא עוקף אם אין מראה נקיה לחלוטין ובהחלט בשלב זה אמרתי לעצמי - ילד טוב, בעל שליטה עצמית ותרבותי. אז הגענו לצומת פוריה והחלנו לרדת לכיוון הכנרת. נתיב אחד לכל כיוון. משאית הכתיבה קצב אחיד ואיטי ותור מכוניות הזדנב לו מאחוריה. מאורות הברקס אפשר היה ללמוד מי שומר על קצב באמצעות הילוך נמוך ומי יושב על הבלמים. לדאבוני, במכונית שאני נוסע, לרגע לא עלתה האופציה של הורדת הילוך ורק ישיבה על הבלם שמרה על הקצה הנדרש. בתוכי התחילה התלבטות, האם מתי ואיך להעיר. מצד אחד הקצב אי…
הודעה אחרונה מאת MTKS, -
- 2 תגובות
- 640 צפיות
שלום לכם! אבי שלח את האוטו לתיקון לאחר תאונה, וקיבל אוטו חלופי מריינג' רובר דרך סוכנות AVIS עד שרכבו יוחזר. אני תוהה האם אני (בן 17, נהג חדש צעיר) יכול לנהוג ברכב. יהיו בעיות עם הביטוח?
הודעה אחרונה מאת TAMIR2000, -
- 4 תגובות
- 632 צפיות
היי חברים, קניתי רכב בשעה טובה =) רציתי לקחת אותו לבדיקה איזה מקום אמין יש בתל אביב? תודה!
הודעה אחרונה מאת itzik_b, -
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אני על סף רכישת פיאט בראבו, ובימים האחרונים אני קורא כתבות בנוגע לזה שמ2010 הרכב הגיע עם ESP ועוד כריות אוויר, ורציתי לשאול האם לכל הרכבים משנת 2010 ואילך יש ESP, עוד דבר שרציתי לשאול הוא מה כל רמת אבזור כוללת, והבנתי גם שיש מנועים ללא טורבו בעלי 90כ"ס, האם גם בארץ המנועים האלה קיימים?
הודעה אחרונה מאת sluzon, -
-
- 3 תגובות
- 673 צפיות
יש הבדלים חוץ מקוסמטיקה לפנסים ויותר כריות אויר? והאם קיימת גרסת ידנית ל1.6 עם 5 דלתות.
הודעה אחרונה מאת ishay0703, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 870 צפיות
ביוני 2010 רכשנו רכבהרכישה בוצעה על שם אשתי שהייתה אז עולה חדשה. קיבלנו שתי הצעות מחיר רשמיות בכתב.אחת על סך 187,000 ש״ח לרוכש רגיל.השניה על סך 168,000 ש״ח לעולה חדש (לאחר ניקוי הטבות המס לעולה). ההנחה נראית לנו קצת מועטה ביחס לעובדה שהמיסוי על רכב עולה הוא רק 75% ביחס לרכב רגיל שהינו 112%. עשינו חישוב בהנחה שהיבואן מעביר את הטבת המס במלואה לעולה החדש, משמע הרווח של היבואן בשקלים נשאר קבוע. Y = מחיר רכישת הרכב ע״י היבואן כולל הוצאות שונות (המחיר שעליו מצהיר היבואן בפני רשות המיסים) Z = הרווח של היבואן מהמכירה ללקוח 1. Y*212%+ Z = 187,000 2. Y*175%+ Z = 168,000 הפתרון למשוואות הללו פשוט ומראה כי: Z = 78,135 Y = 51,351 האם ייתכן שעלות…
הודעה אחרונה מאת robertf, -
-
- 0 תגובות
- 635 צפיות
שלום לכם לחבר שלי יש סוזוקי ספלאש 2013 צבע כחול מטאלי בשבועות האחרונים שברו לו את המראה השמאלית ולקחו את הפח המטאלי של המראה אתמול גם את הימני שברו ולקחו. אני אשמח לדעת איך ניתן לדעת את המקט של הדברים האלה כדי להזמין מאיביי ועל הדרך אם יש גם בארץ להזמין בזול ולהתקין לבד אם בכלל תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת Sharon23, -
- 1 תגובות
- 677 צפיות
נתקלתי במייל הבא: http://www.groupon.co.il/deals/national-deal/opal-006C000000nPIqaIAG/35348649?p=2&nlp=&CID=IL_CRM_1_0_0_63&a=2022&utm_source=newsletter&utm_medium=email&sid=96c6754c-f7ab-46f4-810d-6e950dd8a441&division=national-deal&uh=60798113-4802-4a40-b6ba-7abc72c1c534&date=20140403&sender=rm&s=body&c=deal_title&d=deal-page&utm_campaign=opal-006C000000nPIqaIAG-35348649 ממה שכתוב שם הם שמים לך טורבו, גם משפר ביצועים וגם חוסך דלק למישהו יצא לשמוע על החברה או להתקין את המוצר? אשמח לחוות דעת תודה אליאור
הודעה אחרונה מאת COMMANDER, -
כידוע לכם אני על סף רכישת פיאט בראבו (למי שמחכה לתוצאות הבדיקה בייעוץ מחר אני רואה את הרכב), וסיפרתי אתמול לאבא שלי על הרכב שאני עתיד לקנות, עד כה הוא לא היה בסוד העניינים. השיחה התנהלה כך: אני: אבא, אני עוד יומיים הולך לראות פיאט בראבו מסוכנות ליסינג. אבא: לא אל תעשה את הטעות הזאת, פיאט בראבו זה רכב לא טוב. אני: למה? קראתי באינטרנט וכולם אמרו שאין לו בעיות, הבעיה היחידה תהיה בעיית סחירות אבל אני מתכנן להחזיק אותו זמן רב אז זה פחות רלוונטי. אבא: יש לו הרבה בעיות חשמל. אני: על מה אתה מדבר, אף אחד מעולם לא התלונן על בעיה כזאת. אבא: כן, שמעתי שיש להרבה אנשים בעיות חשמל. אני: אתה בטוח שאתה מדבר על הדגם החדש? אבא: כן כן. אני: מי אתה מכיר שיש לו בעיות חשמ…
הודעה אחרונה מאת pipinoadar, -
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אהלן, שאלה קטנה לי לחברי הפורום. קיבלתי מכתב מאיתוראן שבעוד זמן מה האחריות שלהם על המכשיר שאצלי (איתוראן SAFE) תפוג. אני משלם על השירות סיכול גניבות שלהם כחלק מהתנאי לביטוח והם אכן כתבו במכתב שלהם שזה לא קשור לסיכול הגניבות, זה רק קשור לתשלומים במקרה של תקלה למכשיר עצמו. אם אני רוצה לחדש אחריות כוללת למכשיר אני צריך להוסיף כל חודש 7.10 ש"ח. השאלה שלי היא למה לעזאזל אני צריך את האחריות הזו? איזה תקלות יש למכשירי איתוראן וכמה עולה ביקור טכנאי ממוצע אם למישהו יצא במקרה להזמין...האם כדאי לשלם את הסכום הזה ולהרגיש "בטוח" או שבכיף אפשר שלא לשלם?
הודעה אחרונה מאת ArikC, -
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אהלן חבר'ה, אני מבקש עזרה במציאת מצלמת רוורס מתאימה לפולו 2012. עד כה קניתי את המצלמה הזו, שאמרו לי שהיא לא מספיק טובה (לא CCD) ונוחה להתקנה מישהו יכול להמליץ לי על מצלמה טובה (כן אני יודע הכל די זיפט באיביי) שתעשה את העבודה. מחיר עד 80 שקל, זווית ראייה טובה וCCD, אשמח לקישורים מאיביי. הדרישה היותר חשובה, שהמצלמה תעשה כמה שפחות נזק לרכב ותהיה הכי נסתרת שיש. תודה. מנהלים, אם זה לא הפורום הנכון, אבקש להעביר.
הודעה אחרונה מאת gozal, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 561 צפיות
בוקר טוב, אמא שלי עשתה תאונה ופגעה ברכב אחר, התקשרתי לחברת ביטוח לברר האם שווה לי להפעיל ביטוח, וכמה זה ייקר לי את הביטוח שנה הבאה, הם טוענים שזה ייקר במעל 500-600 ואפילו יותר (שקל) האם יש איזה שהוא דרך לדעת בכמה זה מייקר או שהם סתם מנסים לחפף אותי. תודה רבה ובמשך יום טוב
הודעה אחרונה מאת Eily, -
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
מה אתם הייתם עושים? בשעות הצהרים ישבתי ברכב בחניה צמודה למדרכה. רוכב קטנוע בן של ***ה ניסה לעלות על המדרכה מאחורי הרכב ובגלל שהוא מטו**ם הוא הפיל את הקטנוע על כנף האחורית ימנית שלי. ברב חוצפתו הוא אומר לי "מה אתה רוצה ממני? אין לך נזק הרכב, יש רק שפשוף קטן, אני מוריד לך אותו עם פוליש", ביקש פוליש מאיזה נהג מונית שהיה ליד ומתחיל למרוח לי פוליש על הצבע המיטלי. עכשיו יש בכנף מעיכה די גדולה ושפשןף בצבע מעליה וצבע מט במקום שהוא מרח פוליש. ביקשתי ממנו פרטים שלו, והוא סירב לתת לי בטענה שהנזק קטן. יש לי מספר רישוי שלו ואני יכול ללכת למשטרה להתלונן, השאלה היא עד כמה זה יעזור לי, זה מילה שלי כנגד מלה שלו.
הודעה אחרונה מאת DJI, -
-
שלום לכולם, הרכב: אוקטביה 1.2 DSG7 עלתה לכביש באפריל 2013, שנת יצור 2012, 40,800 ק"מ. ליסינג תפעולי באלדן. לאחר שהכרזתי תחת כל עץ רענן כי תמו כל מחלות ה DSG והשבתי בפוסטים שוש ושוב "תראה כבר 20 אלף והכל חלק"... "תראו, כבר שלושים אלף והכל בסדר"..ולא מזמן גם "ארבעים אלף והאוטו כמו בובה..". נו טוב, כשאני טועה אז אני טועה, ומודה ועוזב ירוחם. ואם אפשר בבקשה לענות בכמה שיותר פוסטים של "אמרתי לך", אני אשמח - זה יראה שלפחות אם לא משתתפים בצערי אז לפחות משתתפים בשמחה לאיד, וזה גם משהו בכל מקרה אני לא בטוח שהלכו המצמדים או מה בדיוק התקלקל אבל אתמול בבוקר לאחר כקילומטר אחד מהבית התחילו רעידות בזמן העברת הילוכים שהלכו והחמירו לכדי ויברציות שממש הרעידו את כל הרכב עד…
הודעה אחרונה מאת bar72, -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
קניתי ידיות איתות מגבים למגאן 2 שלי והם נשלחו מגרמניה לפני 30 יום ועדיין לא הגיע אלי כלום, לא חבילה לא עצירה ולא מכתב מהמכס. אין לי שום בעיה לשלם את המליון אחוז מכס - אלא רק לשלם ולקבל את החבילה שלי מה עושים עכשיו?
הודעה אחרונה מאת armagedon, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
אז אני וחבר מתכננים לטוס לטיול בגרמניה בתחילת יולי לעשרה ימים. המטרה היא לבקר בברלין, מינכן ואולי עוד יעד באמצע, אנחנו עדיין בשלב התכנון. כמובן שאין מצב שאני טס לגרמניה ולא מנצל את זה לחוויה מוטורית קטנה. אז כודם כל, השכרת רכב. שנינו בני 24, על פי מה שהבנתי אין בעיה להשכיר רכב בגיל הזה בגרמניה רק שנצתרך לשלם תוספת קטנה. השאלה היא האם הנ"ל תקף גם לרכבי יוקרה וספורט, אין כוונה להשכיר מפלצת, אבל גם לא אופל אסטרה. הנושא השני הוא כמובן יום מסלול, ואם כבר גרמניה ועוד בקיץ, אז אך לא לעלות לסיבוב על הנורבורגרינג. . גם פה מתריד אותי נושא הגיל, האם אפשר לעלות על המסלול עם הרכב המושכר שלנו? או שאנו חייבים להשכיר רכב במקום? כמו כן, אשמח לשמוע על המלצות למקומו…
הודעה אחרונה מאת Lucifer66, -
-
מה הרכב הכי כבד שנסעתם עליו עד היום? (לא כולל ספינות ומטוסים)
הודעה אחרונה מאת חי_על_הצד, -
- 10 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
היה לי כבר רשיון הרבה שנים, לא צריך שיעורים ותיאוריה (ע"פ חוק), צריך רק מספר שיעורים מצומצם (לא יותר מ2-4) להתרגל לאוטו והופה לטסט. מחפש המלצה למורה שפשוט יתן לי לנהוג בלי כאבי ראש ובלי לנסות "לחנך" אותי, חשוב לי מאוד שיהיה רגוע ולא מ"הצועקים" כי אני נוטה להתרגז בחזרה וזה לא טוב. שם + טלפון, יתקבלו בברכה. תודה
הודעה אחרונה מאת Soundman, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 24 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
בקיץ 2012 רכשתי לי 330I קצת מוכה ולא אהובה,היא חיפשה בית חם ואוהב שיצילו אותה מיידי "חובבי המותג" אני עוד זוכר שהמוכר במקום להגיד "ב.מ.וואים,או בימרים, היה נוהג להגיד "ב.מ.ווטים"?!@ הוא לא ידע מה באמת מסתתר לו מתחת למערכת היפה שטרח להתקין או הג'נטים הנוצצים החדשים שקנה. לאחר בדיקה אצל ציקי החשש שלי שמדובר בדוגמא שעברה יד ליד מהר ולא באהבה התבררה כנכונה. נזילות פה ,בוצה שם,יקר לסדר אבל לא משהו בילתי הפיך. רכשתי את הרכב לאחר התמקחות קלה במחיר מחושב,ואכן בחודשים הראשונים השקעתי לא מעט זמן,עצבים וכסף להחזיר את הבובה הזאת למוטב. נזילת מאטם גיר-תוקנה הוחלף רדיאטור הוחלף קארטר שמן טיפול 10K גארמושקה חדשה תושבת מנוע פלאשיג לבוצה הוחלפו גם צמיגים וג'אנטים יותר …
הודעה אחרונה מאת ExoduS, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום, בגלל הצורך להזמין גרר מהביטוח בקרוב בגלל תקלה ברכב, אני רוצה להיות מוכן למקרה שתיארתי בכותרת. אז דיברתי עם המוסך שלי שאני מאוד סומך עליו ואמרתי שאני כנראה שולח להם את הרכב, ואני לא רוצה להיקלע למצב שמכונאי הרכב של חברת הגרר, שאני לא מכיר ולא סומך עליו, יבוא ויתחיל להתעסק לי עם האוטו. יש לציין שמרחק הגרירה הוא כ- 46KM אז האם יש לי זכות לדרוש שיביאו לי גרר שיעביר את הרכב מ-A ל-B בלבד בלי שמכונאי רכב שלהם ינסה לתקן? תודה
הודעה אחרונה מאת wil, -