רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,553 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שאלה אולי "טירונית", אבל מדוע אומרים שכשמחזיקים ברכב חדש X זמן מסוים אז ירידת הערך העתידית לא ממש משנה לעומת החלפה של רכב כל 3 -4 שנים? כמה זמן כדאי להחזיק ברכב כדי להגיד שירידת הערך שלו בעתיד לא רלוונטית לאיזה רכב לקנות, ודבר שני, מדוע זה כך? הרי גם אם ירידת הערך מתמתנת עם השנים, עדיין 1. ישנה ירידה ו-2. הרכב עדיין איבד ערך גדול מערכו עם השנים.
הודעה אחרונה מאת mazinya, -
-
יש כמה תופעות שמפריעות לי על הכביש ואני בטוח גם לרובכם: 1. גל אדום: סדרה ארוכה של רמזורים, כאשר נאלצים לעמוד בכל רמזור כי רמזור הבא בדיוק מתחלף כאשר מתקרבים אליו (בהנחה שנוסעים לפי החוק). תיאורטית אם מישהו היה נוסע בסופר קאר שמאיץ 0 ל160 במשהו כמו 10 שניות, כניראה שהוא היה מספיק לעבור את כל הרמזורים באור ירוק. השאלה למה לתכנן את הרמזורים בצורה כזאת? הרי זה זיהום אויר, דלק נוסף שנשרף ועוד דברים שכביכול הרשויות רוצות להוריד ולמנוע (לפחות בתעמולה שלהם). 2. הרכב עוצר בכל מעבר הילוך: מיניבוסים הסעות שנמצאים כל היום על הכביש, כניראה הנהגים שלהם עוד לא למדו להעביר הילוכים. לא מספיק 16 שעות על הכביש ביום כדי ללמוד לתפעל את הרכב? 3. חרדת פניות: יש נהגים שנכנסים לחרדה בכ…
הודעה אחרונה מאת Yanlin, -
- 2 תגובות
- 758 צפיות
יש שינוי מהוליסטר 2013 ל2014? ואם כן אפשר קצת מידע לגבי זה? חיפשתי באינטרנט ולא מצאתי
הודעה אחרונה מאת aka77, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 749 צפיות
התקנתי חישנים לרורס שהזמנתי בעבר מאייבי, הפגוש רובו מברזל ורק בצדדים יש פלסטיק. ישנה בעיה שהמערכת לא מפסיקה לצפצף כנראה בגלל שהפגוש מברזל. מישהו מכיר את התופעה ? מה אפשר לעשות ? ושאלה אחרונה יש חישנים שמתאימים לפגוש מברזל? תודה יוסי
הודעה אחרונה מאת elians, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
http://cars.walla.co.il/?w=%2F4705%2F2720796 אני לא יודע אם זה טוב או לא. מצד אחד, אולי זה יעזור קצת ליבוא המקביל להתפתח. מצד שני, זה יגרום למצב שחברה שעוסקת ביבוא מקביל לא צריכה להקים שום מערך שירות, אף מוסך, שום כלום בעצם. הם מוכרים, ואחר כך חפש את החברים שלך אצל היבואן. מן הסתם, גם היבואן לא יהיה כל כך שמח לטפל ברכבים שלא נקנו דרכו ויערים קשיים. בקיצור, אני לא בטוח כמה זה יהיה טוב לאזרח הקטן. דעתכם?
הודעה אחרונה מאת מלטבשי, -
-
- 11 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
ברכב שלי, טויוטה יאריס TS, הגיר קצר מאוד ואני מוצא את עצמי הרבה פעמים מושך טיפה את ההילוך ואז מעביר ישירות מ-2 ל-4 , או מ-3 ל-5. האם זה גורם נזק או בעיה כלשהי?
הודעה אחרונה מאת Yuval.k, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
יש היום כלכך הרבה רכבים עם צורות שונות ומפרטים שונים. איך אפשר להצביע על רכב ולהגיד זה גי'פ וזה לא ? מה הופך בעצם גי'פ לג'יפ?
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
אם בעל הרכב נפטר ,בירושה הוא רשם שאני היורש של הרכב.בזמן חייו עשיתי צד ג' וביטוח על הרכב ,נהגתי ברכב מספר שנים. האם אני רשאי לנהוג ברכב? או איך הולך העיניין הזה? אם משטרת תנועה תעצור אותי ,אני יראה את הצוואה+ביטוח וזה יספיק?
הודעה אחרונה מאת LotusElise, -
יש לי מיצובישי ספייס סטאר 1200 סמ"ק 3 צילינדרים... מה דעתכם על נסיעה לאילת עם הרכב הזה? כמובן שרכב כזה מיועד לנסיעה בעיר יותר אבל השאלה אם זה מזיק לרכב נסיעה כזאת ארוכה ואם כן איך זה בא לידי ביטוי? תודה!
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 847 צפיות
עוד צעד חשוב בדרך לרכב חשמלי. ברגע שיהיו עמדות טעינה, זה יוסיף מאד לאטרקטיביות של הרכב. http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000916592#fromelement=hp_folders_3220
הודעה אחרונה מאת ping, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 129 תגובות
- 14.5 אלף צפיות
כולם בטח מכירים את השטות הזאת. עירייה מחליטה לקרצף קטע כביש מסוים ולהשאיר אותו ככה, בטענה שזה משפר את הבטיחות. אני טוען שזה גורע מהבטיחות. למה? כי צמיג צריך כביש סלול היטב על מנת לאחוז, נסיעה על כביש מקורצף היא בדיוק כמו כביש משובש. צריך לתקן אותו. שלא לדבר על כך שאני בטוח שזה גורם לבלאי מואץ לצמיגים ואולי אף לקרעים. לא יודע מה הסיבה שלהם לחשוב שזה משפר את הבטיחות. הצלחתי לחשוב על 2 אפשרויות, שתיהם מטומטמות. 1. בגלל שהכביש מקורצף ועושה רעש כשנוסעים עליו, אנשים יסעו לאט יותר וככה לא יעשו תאונות. איבוד אחיזה יכול לקרות גם במהירות נמוכה מאוד, במיוחד בחורף. 2. זה משפר את האחיזה של הצמיגים בגלל שזה כאילו מתאים לחריצים של הצמיגים. באמת שלקח לי זמן לחשוב על סיבה כל …
הודעה אחרונה מאת Proof, -
-
- 2 תגובות
- 692 צפיות
אני עוד לא הבנתי משהו שיצאנו פראיירים אם לא שמנו לב ... נכון שאתם מבוטחים בפוליסה של הרכב "ביטוח חובה", היא כולל כל נהג או שני נהגים? מכסה? משהו פה מסריח לא עולה לי בדעתי להפסיד בהמון כסף על סתם
הודעה אחרונה מאת Zoom zoom, -
אחריות מתקין
מאת tkss193- 9 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
לפני כשבוע החלפתי 3 גלגלים לרכב שלי.לאחר ההחלפה נסעתי לחול לשבוע והרכב עמד בחניה,שחזרתי מחול ונסעתי שמעתי רעשים מוזרים מאחד הצמיגים שהוחלפו ונורת לחץ האוויר נדלקה ברכב.התברר שהחיישן השתחרר ונהרס בעל העסק טוען שזה לא אשמתו והוא רק מחליף צמיג ולא נוגע בחיישן.מדובר ברכב יבוא אישי שמצריך הזמנה של חיישנים וסיפור די ארוך.בינתים הרכב נוסע עם נורה דולקת ללא חיישן שפורק.האם זה אשמת בעל העסק ?אשמח חוות דעת ,תודה
הודעה אחרונה מאת teyal, -
יצאתי לעוד נהיגת בוקר, הפעם השיירה כללה: 3 פורשה 911 מדגמים שונים ב.מ.וו M3 E30 (לא אותה אחת מפעם קודמת...) אלפא רומיאו אספנות פרארי 575M 2 פרארי F430 סקודריה+ סקודריה 16M ספיידר בהמשך פגשנו עוד כמה חבר'ה. ה-458 שייכת לחבר שהוא הבעלים של מורצ'לגו בגרסת 40 שנה שפעם העלתי תמונה שלה פה צמד סקודריות תאומות קאררה S חדשה
הודעה אחרונה מאת edan82, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
למשטרה? לעירייה? ולאיזו מחלקה בכל אחד מהם? מדובר בחלוקת זמן בלתי הגיונית של זמני הרמזורים בצומת מסוימת.
הודעה אחרונה מאת yossiaviel, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
היום נסעתי להעביר את הרכב טסט (בלנו שנת 98) והופתעתי מהקפדנות על הפרטים הקטנים. בדקו מגבים על ידי מישוש ובדיקה מקרוב בעין, בדקו צמיגים אחד אחד השתהוו כדקה על כל צמיג, מצב דוושות גז וברקס, אפוד זוהר (איך אפשר בלי) פגושים קדמי ואחורי, דפקו ומשכו בחזקה, תא מטען - משולש אזהרה, וצמיג רזרוי - בדקו תאריך ומידת ניפוח שלו, אורות - הקפידו לשנות את החוגה של זוית הפנסים מתוך הרכב !!! זה חדש אפילו בשבילי. החוגה הזו אמורה לשנות את הזוית בהתאם לעומס של הרכב, וכאן רק אני נהגתי אז כיוותי אותה בהתאם והבוחן שינה אותה למצב מקסימום עומס ... מוזר. זיהום אויר - סוף סוף פעם ראשונה שבדקו באמת כמו שצריך עם טורים ב 2.5 K למספר שניות ... אחר כך מעל לבור,הרימו את הרכב מעלה …
הודעה אחרונה מאת martines, -
-
-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 2 אלף צפיות
זה בנוגע לפרוייקט בעיצוב גרפי שאני עושה . הנושא הוא החזרת מכוניות ישנות לכבישים. אז אני מחפש רכב שהדור הראשון-שלישי שלו יהיה טוב יותר מבחינת ביצועים , חיסכון בדלק , אופי , או בכל דבר אחר. אני מבין שרכב חדש אמור להיות טוב יותר , אך בטוח שלא בכל הדגמים זה ככה וחייב להיות דגם שהדור הישן שלו טוב ממנו... אפילו אם חסרים כמה מהפרמטרים למעלה זה יהיה אפשרי תודה
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
-
- 2 תגובות
- 637 צפיות
אהלן. יש לי חבר שנמצא כרגע בארה"ב, והזמנתי אליו קפיצים ומוטות מייצבים לרכב שלי. הוא יעשה לי טובה ויכניס לי את זה לארץ. הקפיצים יהיו במזוודה, אבל המוטות המייצבים יכולים להעלות חשד - קופסה צרה וארוכה. אמרתי לו לעבור במסלול הירוק ושאם ישאלו, שיגיד פמוטים לווילון או משהו. אבל אני רוצה להכין את עצמי לגרוע מכל. נניח שעוצרים אותו ומעכבים לו גם את הקפיצים וגם את המוטות - מה אני אמור לעשות כדי לשחרר אותם?
הודעה אחרונה מאת Keyser, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אהלן, בזמן האחרון הבחנתי בדבר מעניין-בכל פעם שאני עולה על בור ובולם אפילו בצורה הכי עדינה שיש בו זמנית הרכב מפעיל ABS, אני לא מבלבל כי אני מכיר את ההרגשה והרעש של המערכת. התופעה מתרחשת בכל המהירויות מ 20 קמ''ש ומעלה...אני לא בולם בחוזקה ולפעמים צריך רק ללטף את דוושת הברקס בעת עליה על בור בכביש והמערכת מופעלת. תקין לדעתכם או שהרכב שלי פאראנויד?
הודעה אחרונה מאת RK, -
-
שברולט מאליבו 2014 המחודש בישראל מתיחת הפנים של שברולט מאליבו מגיעה לישראל, עם שיפורים קלים בתא הנוסעים ועיצוב חיצוני מעודכן. מחיר החל מ-176 אלף ש"ח. קצת פחות משנה חלפה מאז הושקה בישראל שברולט מאליבו החדשה, וכעת מגיעה ארצה מתיחת הפנים של הדגם. בצעד לא שגרתי ודי חריג בעולם הרכב, הציגה שברולט מתיחת פנים למאליבו פחות משנתיים לאחר שהחל שיווקה בארצות הברית. מתיחת הפנים המוקדמת נועדה לטפל במספר נקודות תורפה של הדגם היוצא, שספגו לא מעט ביקורת בשווקים שמעבר לים. מתיחת הפנים הקלה היא גם הזדמנות טובה בעבור היבואנית לייקר במעט את מחירו של הרכב, שיעמוד כעת על 175,900 ₪ (לעומת 174 אלף ₪ עם השקתו בארץ). מתיחת הפנים של שברולט מאליבו 2014 כוללת מספר עדכונים עיצוביים.…
הודעה אחרונה מאת hoz12, -
מגזין אוטו
מאת avizaz-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
היי, האם מגזין אוטו המודפס עדיין קיים? אם כן היכן ניתן להירשם כדי לעשות מנוי, וכמה עולה מנוי שנתי? סליחה אם פתחתי את השרשור במקום הלא נכון.
הודעה אחרונה מאת yogev20, -
-
- 0 תגובות
- 606 צפיות
שלום, חבר רכש מאזדה 6 2013, לאחר כמה חודשי נסיעה עליה החליט שנמאס לו מהאור ה"צהוב" מה שניקרא ורוצה להרכיב עליה פנסי "דמוי קסנון" לבנים, הבעיה היא שאין גישה לנורה עצמה והוא לא רוצה להתחיל להרכיב מבלי לדעת את סוג הנורות הקיימות: דרך, חנייה, אור גבוה... אם מישהו מכיר\ מוכן לעזור ולמצוא מהן סוגי הנורות אני אודה לו והאם מומלץ על חברה כלשהי ?
הודעה אחרונה מאת IlanWRX, -
- 12 תגובות
- 961 צפיות
לפי הצעת החוק (שהיועצת המשפטית של משרד התחבורה טוענת שעובדים עליו כבר 5 שנים) אם תרצו לערער על דו"ח תנועה שהוא ברירת משפט, כלומר להישפט, תיאלצו להפקיד את סכום הקנס המקורי, אם במשפט תימצאו אשמים הקנס המקורי יוכפל. כאילו שהזכות להישפט אינה חלק בסיסי בדמוקרטיה. כלומר לשיטתם על מנת לצמצם את העומס על בתי המשפט, יש צורך לצמצם את היכולת של אזרחים פשוטים לערער על קבלת דו"חות ולא חס וחלילה להגדיל את כמות השופטים. לפחות יש כאן מתריע בשער, עוד לפני שהצעת החוק הזאת מתקבלת. מנת הפופוליזם הלא קשור, מה עניין שמיטה אצל הר-סיני, ואיך דיכוי האפשרויות להישפט עוזרות להיאבק בעבירות בריונות? על מנת להיאבק בעבירות הבריונות יש צורך להגדיר את …
הודעה אחרונה מאת ZX2.0, -
- 10 תגובות
- 1 אלף צפיות
משמע אם אני עומד באור אדום, מותר לי לדבר בסלולרי, לשלוח הודעות, לגלוש בקארס וכו'? האם כבר יצאה פסיקה חדשה בנושא שמבטלת את עניין העצירה?
הודעה אחרונה מאת eyals05, -
בזבוז של קורבט
מאת GUGY- 1 תגובות
- 777 צפיות
http://news.walla.co.il/?w=/5108/2720710
הודעה אחרונה מאת GhostBuster, -
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
נחשפה הפרארי קליפורניה החדשה. תוצג בתערוכת ג'נבה (6.3-16.3). עיקרי החידושים: מנוע V8 האטמוספרי מפנה את מקומו לטובת מנוע חדש, בעל שני מגדשי טורבו. למעשה מדובר על גרסה מאוד משודרגת של ה-V8 שיושב בקווטרופורטה החדשה. 560 כ"ס/7,500 סל"ד, 77 קג"מ/4750 סל"ד (גבוהים באופן לא שגרתי למנוע טורבו). פרארי טוענים כי המנוע החדש חסכוני יותר ב-15% או יותר (תלוי לפי איזו שיטה מסתכלים), מפיק 49% יותר! מומנט לעומת המנוע הקודם וחסר השהיית טורבו לחלוטין. בנוסף, פרארי טוענים כי נעשתה עבודה אמיתית כדי לגרום למנוע להשמע כמו שצריך למרות מגדשי הטורבו (נתקלתי אף בשמועות הגורסות שמנוע הטורבו החדש נשמע חזק יותר מקודמו האטמוספרי). הקליפורניה המקורית הושקה וספגה ביקורת מסויימת…
הודעה אחרונה מאת edan82, -
-
"כשל אפשרי במערכת ההיברידית של הרכב הפופולרי, עלול לגרום לעצירתו תוך כדי נסיעה. בעולם יוזמנו 1.9 מיליון כלי רכב, בישראל 6,300. הודעות ישלחו ללקוחות בימים הקרובים". http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4487410,00.html עכשיו אל תגידו שלא אמרנו לך לכם שטויוטה הולכת מדחי לדחי.
הודעה אחרונה מאת GUGY, -
- 0 תגובות
- 476 צפיות
http://i.ebayimg.com/t/Suzuki-Liana-Grill-Suzuki-Part-no-72111-54G10-Z2T-/00/s/MTIwMFgxNjAw/z/sA8AAMXQ9MVRg8E~/$T2eC16R,!)cE9s4PtHWdBRg8E+MdTg~~60_12.JPG המבצע באיביי הסתיימה עכשיו אני לא מוצא אותו ,יש למשהו כיוון בארץ להשיג? שאלה 2: כמה אמורות לעלות תושבות מנוע מקוריות לסוזוקי ליאנה 2003 ומה המקט של המקורי?
הודעה אחרונה מאת 8us.co.il, -
- 1 תגובות
- 508 צפיות
אחד או שתיים? תודה על עזרתכם
הודעה אחרונה מאת eladns, -
- 2 תגובות
- 692 צפיות
כאן אפשר לראות את הרכבים (ג'יפים של ג'יפ, volvo,פולקסווגן) במבחן מסלול שנקרא moose test ובודק את נטיית הרכב להתהפכות במצב היגוי קיצוני (לא כזה קיצוני - למשל עקיפה של מכשול במהירות) מעניין מאוד לראות את התוצאות. לדעתי כל מי שקונה רכבים חדשים היום שווה לבדוק את הרכב במבחנים דומים.
הודעה אחרונה מאת Miraz,