רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,553 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 533 צפיות
אהלן יש ברשותו רישיון על רכב מזה כשנה אני מעוניין לעשות רישיון גם על קטנוע. כמה שיעורים צריך לעשות? האם יש תיאוריה שוב פעם? כמה שיעורים חייב לעשות? כמה עולה ממוצע שיעור? מורה מומלץ בפתח תקווה? סליחה אם זה לא הפורום המתאים. תודה מראש אריאל
הודעה אחרונה מאת arik100, -
- 6 תגובות
- 944 צפיות
הכנסתי את הרכב לטיפול במורשה ויום אחרי זה התחיל מבול של טלפונים. בהתחלה התקשרה מישהי, אמרה שהיא מהמוסך והאם הייתי מרוצה מהטיפול? מה כבר אפשר להגיד, בסה"כ טיפול. יום אחרי זה התקשר עוד מישהו שאמר שהוא מהמוסך ושאל אם הייתי מרוצה מהטיפול? ביום לאחר מכן, צילצלו מטלפון שאני לא מכיר. במקרה לא יכלתי לענות, אבל הם צילצלו גם יום אחר כך וגם אז לא עניתי, בדקתי באינטרנט את המספר וזה היה מכון סקרים. ביום אחרי עוד פעם המספר הזה, הסתקרנתי ועניתי. דיברה בחורה ואמרה שהיא מצמפיון והיא רוצה לשאול כמה שאלות, התקלתי אותה ושאלתי אם היא בעצם ממכון סקרים, כי אני לא עונה לסקרים והיא ענתה שלמעשה היא לא מצמפיון אלא ממכון סקרים, והיא רוצה לדעת אם הייתי מרוצה מהטיפול? WTF...
הודעה אחרונה מאת cbacba, -
- 3 תגובות
- 754 צפיות
אסטון מרטין הכריזה על ריקול ענק (ביחס לגודל שלה כמובן) 18k רכבים - 75% מכלל הרכבים שייצרה מאז 2008. מה שמעניין הוא סיבת הריקול - מתברר שהספק הסיני השתמש ברכיבים מזוייפים עבור דוושת הגז. מתעשיית הרכב ציפיתי לבדיקות יותר מדוקדקות, נקווה שאין עוד יצרנים שנפלו בפח שכזה... http://www.autoblog.com/2014/02/05/aston-martin-recalling-majority-of-cars-built-since-late-2007-ov/
הודעה אחרונה מאת saay222, -
- 1 תגובות
- 773 צפיות
לחסרי הפייבסוק בינינו: צעיר החליט "ללמד לקח" אדם שכנראה חתך או לא נתן לו להשתלב בתנועה, חסם את הכביש ויצא אליו עם מוט ברזל, אני לא רוצה לחשוב מה היה קורה לאדם הזה אם לא היה עליו אקדח והוא היה מצליח להשתלט כך על הצעיר. וכן זה ברור שאם האדם היה יורה ולא רק מאיים כנראה שהוא היה מואשם בתקיפה או משהו יותר חמור אבל עדיין לדעתי עדיף לשבת בכלא מאשר להפוך לעוד פסיק בסטטיסטיקה של האלימות בישראל.
הודעה אחרונה מאת COMMANDER, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 621 צפיות
הטסלה S השלימה את המסע תוך שימוש ברשת ההטענה שפרשה החברה לרוחב ארה"ב. http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2430243,00.asp
הודעה אחרונה מאת misterb, -
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מה אתם עושים שאתם הולכים למכור את הרכב ? אתם מטפלים לפני שמוכרים או שלא צריך ? גם חוות דעת שלכם מתקבלת .
הודעה אחרונה מאת Mr_Shankly, -
- 1 תגובות
- 590 צפיות
מבקש לעזור לי להשיג מצגת טובה בנושא תאורת לדים ברכב מודרני. תודה מראש,
הודעה אחרונה מאת מרק10, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
ההתייעצות היא לגבי מנוי בתשלום של החברה הנ"ל (מנוי שנתי במסגרת הביטוח עבור שירותי דרך/גרר) הרכב המדובר משנת 95 עבר כ350K ק"מ. במקרה הראשון הרכב חנה לאחר נסיעה שבה הרכב התחמם ונתגלתה נזילה משמעותית ממשאבת מים (דרך ציר הפולי ממה שהצלחתי לראות). לאחר שהגיע שירות דרך מטעם החברה, הרכב נגרר לצפון למוסך בו הרכב מטופל. במסגרת הטיפול הוחלפה משאבת מים והוחלף צינור נוסף של מערכת הקרור. בתוך פחות מ-60 יום הוזמן פעם נוספת שירות דרך, הפעם היתה דליפה (פחות רצינית) מצינור של מערכת הקרור (מתחבר לרדיאטור חימום הפנימי למיטב הבנתי). החלק שדלף הוא קצה הצינור המחובר לראש המנוע. הצינור נמצא בצד הנהג, ואילו משאבת המים והצינור שהוחלף בתיקון הקודם נמצאים בצד הנוסע. קראתי את …
הודעה אחרונה מאת Eily, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 831 צפיות
ערב טוב לכולם. הקדמה קצרה: ברשותי גולף 4. טורבו דיזל. אני מחזיק ברכב כשנה, ובלי-עין-הרע חוץ מיישור קו ראשוני, הרכב בהחלט אמין וחסכוני. למרות הקילומטרז' המפלצתי (לפי הערכת רון [מוסך רון] "זה רכב שעבר חצי מליון ק"מ לפחות" ) אחרי טיפול המסור של רון, הרכב בהחלט נוסע מצויין. החלטתי שמספיק לי מהצמיגי 16" ואני מעוניין לעבור ל 17". אני לא אשקר, בעיקר מטעמי שופוני. כאן המקום להתריע אם אתם חושבים שהנוחות תפגע בצורה ניכרת. (הגולף שלי: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?517456-%D7%9C%D7%9E%D7%9B%D7%99%D7%A8%D7%94-%D7%A1%D7%98-%D7%92-%D7%90%D7%A0%D7%98%D7%99%D7%9D-16-%D7%90%D7%99%D7%A0%D7%A5-(5X100)-%D7%9B%D7%95%D7%9C%D7%9C-%D7%A6%D7%9E%D7%99%D…
הודעה אחרונה מאת HenzTDI, -
-
- אחראי פורום
- 25 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
מהות הריקול- חלק פלסטיק בדוושת התאוצה עשוי לגרום לשבר בזרוע הדוושה. מקור החלק- ספק משנה סיני. היקף הריקול- בתקשורת מדברים על כך שכל הרכבים בעלי הגה שמאלי מנובמבר 2007 ועד היום, ו-75% מהרכבים בעלי הגה ימני משנת 2012 ועד היום. בפועל? בחדרי חדרים מסתבר שאסטון מרטין מזמנת את כל לקוחות החברה משנת 2007 ובסה"כ 17,000 רכבים. משך התיקון עד שעה כאשר לקוחות VIP זוכים לביקור מכונאי שיחליף את החלק המדובר במיקום המתאים ללקוח. לקוחות טויוטה יכולים לישון טוב יותר, הם לא לבד.
הודעה אחרונה מאת Cuore Sportivo, -
-
- 6 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
הבוקר יצא לדרך תחרות באחה 2005 של Rallyraid כמובן... ברגעים אלו לאחר יום נהיגה מתיש כנראה כולם עושים על האש, עד שתסתיים מחר התחרות רחוק רחוק בדרום , הגיעו מספר תמונות מצוות צלמי מרשלס.. תהנו. וכמובן הרכב של מרשלס.. צביקה כנעני נותן בראש בדרך דרומה גלריות וסירטון מהתחרות יועלו לאתר לאחר סיום התחרות סופ"ש נעים לכולם צוות מרשלס http://www.marshals.co.il
הודעה אחרונה מאת ניקו פ., -
- 9 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
למי שזוכר לפני מספר חודשים הייתי בקליפורינה ושכרתי מוסטנג GT פנסקי שהייתה חולגנית לא קטנה,לאחר חוויה כל כך מהנה ידעתי שהחופשה הבאה שלי תהיה שוב בקליפורניה,הפעם אולי אנסה משהו אחר,לאחר התלבטות בין קאמרו,מוסטנג או קורבט,החלטתי לסגור על המוסטנג GT שהייתה במחיר מאוד מפתה רק 600 דולר לשבוע (420 סוסים הנעה אחורית) נשמע כמו דיל טוב. הגעתי לשדה בערב שם פגשתי את שהיד,פקיד הרץ מאוד מאוד חביב בכלל השירות של הרץ בLAX פשוט נפלא,שהיד היה מאוד חברותי,ואמר לי שבמידה וארצה לשדרג הנה המספר האישי שלו,אני יכול להתקשר בכל שעה ביום. נגשתי למגרש החנייה שם חנתה מוסטנג GT פרמיום כסופה עם פס שחור באצבע שני קונסי צד ושער ירקות כמו ספויילר מוגבה ועוד. מיד לאחר התנעה חשתי אכזבה מהשקט של המנוע …
הודעה אחרונה מאת nimnim, -
רציתי להתייעץ איך אני מקדם עצומה לטובת הבטיחות. הרעיון הוא לתת ביטוי למחקרים וההמלצות של עמותת אור ירוק בצורה מקיפה ומסודרת ולתת זמן שדור למנכל שלה מר אבוהב. מצד שני לחסוך לצבור זריקת כספי האגרה על שדורים חוזרים בערוץ1. אני מתכוון שאגרת הטלויזיה תתבטל ו השדורים יהיו מכסף של אור ירוק ויהיו עם דגש על נושא בטיחות וככה כולנו נצא מורווחים ובטוחים. בעצם אני קורא לאיחוד של עמותת אור ירוק שתביא את הכסף ואת המסר לבין ערוץ 1 שיביא את השידור. מה דעתכם ואיך אפשר לקדם עצומה כזאתי לטובת כולנו.
הודעה אחרונה מאת יבגניפ, -
- 2 תגובות
- 715 צפיות
לפני שנה נשללתי במכון רפואי בגלל תאונת העבודה שהייתי מחוסר הכרה, כעבור שנה קיבלתי רשיון נהיגה בחזרה והוא B' לאחר ועדה ערר, יש לי רשיון כבר 6 שנים . רציתי לדעת מתוך השיקולים שלי, אני רוצה להוציא רשיון למשאית, דפדפנתי באינטרנט משרד הרישוי , החלטתי ללכת על C אבל קודם אני צריך רשיון C1 לוותק שנה, וגם דורש מכון רפואי האם אני פטור מועדת ערר שהיה לי כבר פעם אחד? למי שלא הבין אני רוצה להוציא רשיון נהיגה C משאית רכב כבד לאחר סיור באתר משרד הרישוי: http://he.mot.gov.il/index.php?option=com_content&id=48%3Adargotrishauionnehiga&Itemid=83&limitstart=5 ראיתם שזה דורש אישור ממכון רפואי? מה זה אומר? לעשות ועדה ערר או פטור? למבינים המבינים ...
הודעה אחרונה מאת DA7, -
חישוב צריכת דלק
מאת ליעוז- 3 תגובות
- 556 צפיות
איך עושים חישב אמיתי לצריכת הדלק של הרכב??
הודעה אחרונה מאת Tom_22, -
- 2 עוקבים
- 18 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
[h=1]שכב מתחת לרכב כדי לתקן פנצ'ר - ונמחץ למוות[/h] http://news.walla.co.il/?w=/4487/2718277
הודעה אחרונה מאת nir100, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1 אלף צפיות
ברישיון הרכב שלי כתוב פורד פוקוס - ספרד . בדקתי באתר של פורד לפי מספר השילדה ומופיע שהאוטו יוצר בגרמניה . הכיצד ?
הודעה אחרונה מאת איילצבי, -
-
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
הדיון הזה לא בא להכפיש את דלק אלה לשמוע דעות מחברי הפורום האם המעבר של BMW לדלק מקמור עשה שינוי לטובה או לרעה למותג בישראל. לדעתי למשל: לשלילה: לא יכול להיות שכבר שנתיים אין למותג אתר אינטרנט ובמקום זה יש שקופית "האתר בשיפוצים" רמות גימור לא רעות בכלל בסדרה 3 אבל לעומת זאת אין כמעט בכל הדגמים בקרת אקלים דיגיטלית וריפוד שמקבלים זה הSANSTEC העלוב. מחירים: חוץ מההוזלה בדגמים בכירים סדרה 5 ומעלה ומיני אין בשורות וחבל כי ההפרשים בחו"ל למשל בין מאזדה 6 לBMW 316 לא קיים בישראל לעומת זה יש הבדל של 50K. חלקי חילוף: היו פה בפורום כמה וכמה תגובות מחברים שאין חלקים במלאי ותלונות על שירות במוסכים לחיוב: אנשי המכירות אנשים נחמדים מאוד ונראה שהם גם מבינים במכוניות …
הודעה אחרונה מאת old but classic, -
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
בכל הארץ מנהלי המוסכים הרשומים במשרד התחבורה כמנהלים בפועל חוייבו ללמוד טכנולוגיה מתקדמת לרכב e-car. בבאר שבע נפתחו 2 קורסים האחד באיגוד המוסכים והשני במכללת עתיד. אנו המורים חוייבנו לעבור השתלמות בלדיקו ועברנו מבחן. רק אלה שעברו את המבחן יורשו ללמד בקורסים אלה. בינתיים , בבאר שבע אנוכי המורה היחיד המורשה ללמד בקורס זה , חבל שזהו המצב.
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם. כבר הרבה מאוד זמן שאני גולש כאן בפורום בתדירות יומיומית, אך לא מרבה להגיב (קורא ומשכיל) והגיע זמני לקבל עזרה כאן מהמומחים . מדובר במפלג (דיסטרבוטור) שנקנה באיייבי באמצעות ויזה נטענת מהדואר בתאריך 14.1 . לינק למפלג: http://www.ebay.com/itm/220989118828?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649 עקבתי במשך יום יום אחרי המשלוח באמצעות המספר מעקב/משלוח , והיום השתנה הסטטוס ל: " הפריט מעוכב מכס , ב 6.2.14 נשלחה הודעה ראשונה לנמען לצורך שחרור הפריט" מה הפרוצדורה מעכשיו? ולמה ? הרי מדובר בסך הכל בדיסטרבוטור/מפלג להונדה סיויק שנת 91 ולא איזה קיט יניקה משופר (שאגב עבר בשלום ובהצלחה ללא שום בעיה). מדובר בהונדה שכבר הרבה זמן ברשותי א…
הודעה אחרונה מאת יניב רז, -
- 11 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
קיבלתי היום רכב חדש, מאזדה 3 ספיריט, ויש מכה קטנה שניסו לתקן אבל עדיין מאוד מורגש. בנוסף הריפודים עם כתמים שחורים.
הודעה אחרונה מאת NACHMANB, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 17 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום לכולם , הייתי רוצה לדעת האם באפשרותי לרכוש רכב X מאדם פרטי בארה״ב ולייבא אותו ארצה , ואם כן איך ביכולתי להוכיח את הסכום ששילמתי? (על מנת שידעו כמה אחוז מס׳ להטיל עליי) או שסכום המס׳ הוא לפי ערך הרכב ולא המחיר שרכשתי אותו?
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום היום הייתי אמור לקבל רכב חדש בדלק מוטורס. במהלך בדיקה שערכתי גיליתי כי הצמיגים מתוארכים לשבוע 50 של שנת 2012. בקשתי להחליף לצמיגים טריים יותר נענתה בסרוב, תוך נימוק שניתן למסור צמיג עד גיל 5 שנים וכי הרכב עבר טסט. שאר הרכבים שם היו עם צמיגים מאמצע 2013. בשלב זה השארתי את הרכב שם. אודה להצעות לפעולה ממביני דבר.
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
בשבועות האחרונים התפתח טרנד חדש בשכונה - נסיעה עם רכבי שטח רועשים (באגיז, טרקטורונים, אפנועי שטח) בקבוצות של שניים ומעלה, במהירות נמוכה, תוך הרעדת כל השכונה. לרוב בלי קסדה כמובן, כדי שכולם ידעו למי לייחס את ה"קרדיט". אחד כזה מרגיש גבר שבגברים, אך (יש להכליל את ההגדרה בארץ מעבר לבעלי הארלי שהם מעטים ולא מזיקים לרוב). אני תוהה מה אפשר לעשות כדי להפסיק את השיט הזה.
הודעה אחרונה מאת nir100, -
- 0 תגובות
- 403 צפיות
http://www.iga.co.il/newsletter/news_343.html
הודעה אחרונה מאת igaadmin, -
- 3 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
קניתי רכב חדש לפני כחודש, ואני רוצה לעשות לו שטיפה. אני כבר אומר מראש, אני לא מתכוון לעשות שטיפה ידנית. השאלה היא האם כדאי לעשות וקס או פוליש או אוטם צבע או מה שלא יהיה כדי להגן על הצבע (בשטיפה ובכלל, לדוגמה מלשלשת ציפורים)? אם כן, אז איפה כדאי באיזור של קניון איילון? (אני לא רוצה לעשות לבד, אם צריך פוליש/וקס/אוטם צבע אני מעדיף שמישהו מקצועי יעשה לי)
הודעה אחרונה מאת yonie2014, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
לפי רישיון הרכב: סקודה אוקטביה שנת 2010 סדאן קבוצת רישוי 4 רמת גימור AMBIENTE, אוטומטית 160 כ"ס דגם 1Z32MD דגם מנוע CDA נפח 1798 קוד (משרד רישוי אני מניח): 0676-1611 חיפשתי במחירון יצחק לוי, לאוקטביה קיימים עשרות דגמים, לא הצלחתי לזהות מה מתאים לפי רישיון הרכב, עברתי למחירון יד 2, במחירון זה ניתן להזין את קוד משרד הרישוי, ואז גיליתי שמדובר בסקודה אוקטביה AMBIENTE TSI אוטומטית 1.8 - 160 כ"ס נפח מנוע 1,798 סמ"ק שנת יצור 2010 במחיר מחירון 66,800 ש"ח. עם מילת המפתח TSI הצלחתי למצוא את הדגם במחירון יצחק לוי: סקודה אוקטביה 1800 TFS אמבינטה שנת יצור 2010 נפח מנוע 1800 בנזין אוטומטית, קוד דגם (של יצחק לוי?) 676173 במחיר מחירון של 93,000 ש"ח. …
הודעה אחרונה מאת leasing driver, -
אלפא רומאו 4C 1 2 3 4 16
מאת Cuore Sportivo-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 229 תגובות
- 35 אלף צפיות
ההודעה הרשמית לעיתונות: http://www.alfaromeopress.com/press/article/115512 - משקל יבש 895 ק"ג - מנוע אלומיניום חדש: 240 כ"ס, 350 ניטון/מטר וזו גרסת הבסיס. - קיט מתלים משודרג לשיפור ההתנהגות, זמין לכולם. - 4.5 שניות ל-100, מעל 250 קמ"ש. - השלדה שוקלת 65 ק"ג! - ההגה אינו בעל תגבור חשמלי! גם לא הדראולי...אין הגה כוח! ועוד...
הודעה אחרונה מאת Cuore Sportivo, -
-
הגיע הזמן לסיכום 30,000 ק"מ עם האלפא הראשונה שלי. הקדמה קצרה: הסיפור התחיל באזור פברואר בשנה שעברה,מיד אחרי שלקחתי ליסינג מהעבודה, ונפרדתי לשלום מה206 שלי. הרכב שלקחתי בליסינג היה הונדה ג'אז היברידית, וחוץ מצריכת הדלק שנעה בין 20ק"מ לליטר - לבין 16 ק"מ לליטר דיי סבלתי, וביחס לכסף ששילמתי הבנתי שאני הולך לסבול כי היה לי להיות עם האוטו עוד שנה וחצי. למזלי לקראת מרץ העלו את שובי השימוש, והגיבלו עוד את מכסת הדלק (שגם כך הייתה קטנה בגלל היותו רכב היברידי) - ואיפשרו להחזיר את הרכב ללא קנס, עם הודעה של חודשיים מראש. אחרי מחשבה, הודעתי על כך לקצין הרכב, והיה לי זמן עד ל24 למאי. יצאתי בחיפוש אחר רכב, חיפשתי כל מיני דגמים מכל מיני יצרנים, לבסוף החלטתי על אלפא. א…
הודעה אחרונה מאת AWS, -
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
המשטרה חשפה רשת ישראלית להברחת מכוניות יוקרה מאירופה. "יבוא אישי" בסגנון קצת אחר בתום חקירה סמויה שנוהלה במשך מספר חודשים על-ידי חוקרי ימ"ר ממחוז חוף, בפיקודו של נצ"מ אלי אסייג, הותירה המשטרה לפרסום כי היום בבוקר נערכו מעצרים של חשודים בפרשת זיוף מסמכים וגניבת רכבי יוקרה ממדינות בחו"ל. כל הפרטים בכתבה : http://www.auto.co.il/%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%94-30835-%D7%99%D7%93-%D7%A8%D7%90%D7%A9%D7%95%D7%A0%D7%94-%D7%92%D7%A0%D7%95%D7%91%D7%94-%D7%9E%D7%90%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A4%D7%94.aspx קרדיט לאתר ''אוטו''
הודעה אחרונה מאת חי_על_הצד,