רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,553 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 519 צפיות
מה קורה אנשים? לפני חודש נודע לי יש מפגשים בראשון לחודש בשבתות ופעם אחרונה זה היה בקניון איילון אפשר לדעתכם לעדכן אותי איפה יש ????
הודעה אחרונה מאת Valencia890, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 787 צפיות
שלום, היום קיבלתי בדואר זימון לקורס ריענון נהיגה. לפי מה שרשום במכתב כל נהג שיש ברשותו רישיון נהיגה 5 שנים חייב לעשות את הקורס אחרת הרישיון לא יחודש. תוקף הרישיון שלי יפוג בינואר 2016, האם אני צריך למהר ולעשות את הקורס או שאני יכול לדחות את זה לפחות בעוד שנה? יש אפשרות ללמוד לקורס בצורה עצמאית (נניח דרך אתר כלשהו) ורק לגשת למבחן (בדומה לתאוריה רגילה), או שחייב להיות נוכח בשיעורים? אגב מישהו יודע מה העלויות של הקורס פחות או יותר? תודה.
הודעה אחרונה מאת avizaz, -
- 19 תגובות
- 2 אלף צפיות
הרמתי את הכיסוי של האיזור של הגלגל הרזרבי, וראיתי שם את הפסים החומים האלה (ויש עליהם גם גלים כאלה..) שאפשר לראות בתמונה מימין לגלגל הרזרבי.. זה פיאסטה חדשה בת שבועיים.. האם זה תקין? מגיע ככה מהיצרן? או שקרה שם משהו?
הודעה אחרונה מאת yonie2014, -
נגנב רכב לאון טורבו 1 2
מאת ron_man- 22 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
שלום לכולם, היום בלילה נגנב רכב מסוג סיאט לאון טורבו, צבע לבן מט, גאנטים כחולים. יחידה בארץ בצבע שלה!! הרכב נגנב מראשון לציון נווה דקלים! כל מי שיודע או ראה את הרכב ויוכל לעזור נשמח מאוד לעזרה!! 0505990550 קיריל. 0522536476 רון. תמונות בהמשך!
הודעה אחרונה מאת redroze, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אמרו שליד מתחם יכין בפ"ת ישנם שלטים המראים את מהירות הנסיעה שלך , וכשעוברים את מהירות הנסיעה הוא כותב "צולמת". מה זאת החיה הזאת ? * לא שמתי זאת בפורום משפטי כי לא נסעתיי שם .
הודעה אחרונה מאת אדלרון, -
- 5 תגובות
- 917 צפיות
אח שלי מסיים עכשיו לימודי רישיון על רכב. יצא לו לנהוג על כמה רכבים ידניים. לטענתו באחד הרכבים הקלאץ' היה רגיש יותר, הוא סיפר שהמורה הזהיר אותו שברכב גודל המנוע גדול יותר ולכן הקלאץ' רגיש יותר. אני טוען שאין קשר בין הדברים. מי צודק ומה ההסבר?
הודעה אחרונה מאת Moonlight Theory, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
http://www.autosport.co.il/magazin/50678/%D7%A0%D7%99%D7%A1%D7%90%D7%9F-%D7%97%D7%95%D7%A9%D7%A4%D7%AA-%D7%9E%D7%A0%D7%95%D7%A2-%D7%A7%D7%95%D7%9E%D7%A4%D7%A7%D7%98%D7%99-%D7%95%D7%9E%D7%94%D7%A4%D7%9B%D7%A0%D7%99-%D7%A2%D7%9D-400-%D7%9B/ מקור הכתבה הוא אוטוספורט, נביא להם קרדיט(למרות שבפועל הכתבה המקורית הינה מחו"ל) מנוע מאוד מעניין, לאו דווקא כי יש לו הספק מדהים, אלא גם בזכות גודל ומשקל נמוכים מאוד. מה דעתכם? נ.ב אני בעל מנוע 1.5L, רק המחשבה של מנוע כזה יושב אצלי ברכב
הודעה אחרונה מאת Tatra, -
-
- 3 עוקבים
- 28 תגובות
- 7.2 אלף צפיות
שלום לכולם! ערכתי חיפוש ולא מצאתי דיון על הנושא. ב4/11, ישראל צורפה לתוכנית "Global Shipping Program" של eBay. למי שלא מכיר, מדובר על תוכנית למוכרים הנמצאים בתוך ארה"ב שרוצים למכור לקונים בינלאומיים ללא כל הדאגה ובעיות של משלוחים למדינות זרות. המוכר פשוט שולח את המוצר למרכז לוגיסטי שנמצא בקנטאקי. משם, המרכז שולח את המוצר דרך דואר אקסרס בלבד עם מספר מעקב לקונה ובכך לוקח את האחריות לשלום החבילה מהמוכר. בגדול, התוכנית ממש גרועה לנו כי נדרש תשלום משלוח גבוה בגין דואר אקספרס, תשלום כל מסים מראש, ותשלום עמילות מכס מראש. מצד השני, eBay מתחייב שהחבילה מגיעה עד הדלת ללא שום עלויות נוספות או הפתעות. עכשיו: חלקי חילוף לרכב נכנס לתוכנית, כולל חלפים בט…
הודעה אחרונה מאת AlonBar, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אהלן, אני גר בבניין משותף עם חניון מסודר, לצערי החנייה שברשותי לא מקורה. הבעיה מתחילה כאשר יורד גשם או סתם אבק ויום אחרי שהרכב נקי הוא מתלכלך בשנית. אשמח לפתרונות(זולים!) בעל מקצוע לא בא בחשבון אני מעדיף לעשות זאת לבד, חשבתי על פתרון כזה, העברה של שני חוטי ברזל עבים מחוברים לקיר בצורה מקבילה, ועליהם אני מעוניין לשים חומר\בד\ברזל\סוכך שימנע זרימה של גשם\לכלוך על הרכב. כמו כן יש לי בעיה למקם עמודים תומכים לכן בחרתי בחוטי ברזל. יש לציין שהחומר הנ"ל צריך להחזיק משקל של שלג במקרה הרע ולא להיקרע, ע"ע השלג האחרון בירושלים. תודה, תמונה מצורפת.
הודעה אחרונה מאת ImNewHere, -
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום רב, אודה על הנחיות וטיפים כיצד לנהוג נכון בירידות ועליות רציניות , כי הרכב שלי (טויוטא אוריס 1600 רובוטית , 2008 ) במצב נהיגה E מחליטה בירידות לים המלח לבלום את המהירות ומעלה את הסל"ד ל 4500 ויותר וזאת למרות שאני מאט עם בלם ונוסע במהירות 50-60 קמ"ש בלבד והכל בהתאם לתנאי הדרך. שום התערבות שלי בנעשה עם גז או עם בלם לא ממש משפיע עליו והוא ממשיך לצעוק בטורים גבוהים . (כלי רכב אחרים נתקעים אחרי וכשמתאפשר עוקפים בקלות ואני תקוע בבלימה רובוטית וסל"דים גבוהים וזועקים). בעליות חזרה , לפעמים , לא תמיד, במצב E , מרגיש כאילו הרכב לא מצליח להעלות את ה 60 -70 קמ"ש למרות לחיצה על הגז. אשמח ללמוד גם מתי כדאי ולמה לשים לב כשעוברים מ E למצב M - ידני תוך כדי נהיגה . לא נהגתי על ר…
הודעה אחרונה מאת itzik_b, -
ערב טוב. לאחרונה אני מחפש רכב עבור העסק התיירותי של ההורים,הלב והמוח אומרים יונדאי I800 אוטומטית אבל הרכב מאוד נדיר וחדש עולה הרבה מידי. אפשרות ב' היא פולקסווגן טראנספורטר,הרכב מתאים לנו מבחינת התנאים: יש אוטומטיות בשפע,מחיר שמתאים לנו ורובן די שמורות עם קילומטרים מועטים כי הן שירתו נכים. הבעיה היא שיש לי פחד מכל מה שקשור לפולקסווגן,מקריאה בפורום אני רואה שהשירות של צ'מפיון על הפנים,גיר הDSG 7 הילוכים זוכה לביקורות רעות והאחזקה יקרה בגלל המוסכים היקרים. מה אתם אומרים? אני סתם מפחד או שלא להתקרב? חשוב לי לציין שאסור,פשוט אסור שהרכב יגרום לתקלות כיוון שההשלכות הן הפסד ימי עבודה וביקורת רעה של הלקוח. אשמח לייעוץ.
הודעה אחרונה מאת GABIUBOGI, -
היי, כיצד ניתן ליצור קשר עם הבן אדם הנ"ל? חבר שלי רכש לא מכבר רכב מהם (ג'וק) והוא מרגיש שנעשה לו עוול ולא נראה שמישהו באולם התצוגה מוכן לטפל בו. מישהו מכיר דרך לתקשר עם המנכ"ל (מייל\טלפון) וכו' ? תודה על העזרה.
הודעה אחרונה מאת tamirh, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
משתף איתכם משהוא שנתקלתי בו היום, אופל הציגה תמונה ל-"Opel Astra OPC EXTREME" , עדיין לא פירסמו נתונים רשמיים, אך כנראה שזאת תהיה מהדורה מוגבלת, כמו כן יש דיבורים שקיימים חלקי קרבון למיניהם כך שהמשקל פחת- ולבסוף הם טוענים שזאת האסטרה הכי חזקה על הכביש, לפי הכתבה "true super sports car" (כאשר כיום האסטרה הכי חזקה היא ה-OPC הרגילה עם 280 כ"ס), עוד פרטים כנראה יפורסמו לפני תערוכת ז'נבה. http://www.worldcarfans.com/114013069498/opel-astra-opc-extreme-announced-will-be-the-fastest-street-legal
הודעה אחרונה מאת Old-School, -
-
חיישן רוורס מומלץ 1 2
מאת בנצי23-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
http://bigso.co.il/product.php?id=12068&fr=c&i=127&f=&ts=&ps=s~15/e~3390/o~def אשמח לדעת איך החיישן הזה ומה ההבדל בין הזולים יותר ולזולים פחות ובנסוף אשמח להמלצה למקום להתקנה באיזור הקריות
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
Alfa Romeo 4C voted Most Beautiful Car of the Year 2013 אלפא רומאו 4C זכתה במקום הראשון בתחרות "הרכב היפה של השנה" עם כ-40 אחוז מסך הקולות.
הודעה אחרונה מאת amiger, -
- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום אני חדש פה בפורום מקווה שיוכלו לעזור לי אז ככה אני במהלך קנייה של רכב מסוג GOLF GTI שנת 2000 ששופר מכל טוב כרגע לא משנה במה. הרכב כרגע עומד וראיתי שהכרית אוויר של ההגה ומעלה תא הכפפות פתוחות כאשר התפוצצו כמובן שזה כבר לא שם,שאלתי אותו מה הסיבה והוא אמר לי בביטחון שבגלל שהאוטו נמוך מאוד(הוא באמת נמוך) הוא נכנס קלות במדרכה והטמבון קיבל מכה עם האינטרקולר והרימו\עיקמו את הגשר שהסביר לי שהוא צמוד לחיישן וכל זה קרה בחמש\10 קמש ושמהרגישות זה ישר נפתח השאלה שלי האם זה הגיוני? דבר שני הוא אמר שבירר ובחברה רוצים על הכריות האוויר האלו 20 אלף שקל (בזמנו גם לי היה משו כזה ואני יודע שזה נכון) והוא מצא אצל הבני דודים שלנו בשטחים בן אדם שיביא לו את זה במחיר יותר טוב והוא אמר ש…
הודעה אחרונה מאת ronen321005, -
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 845 צפיות
אהלן, קניתי לפני כשנה ומשהו רכב חדש של צ'מפיון עם איתוראן סייב לשנה חינם, ולאחרונה קיבלתי בקשה להסדיר את תשלום דמי המנוי החודשיים (כ-24 ש"ח). כיוון שאני לא זוכר על מה חתמתי בנוגע לשירות הנ"ל, רציתי לוודא - האם זהו הסכום המקובל? יש דרך לשלם פחות? תודה!
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 451 צפיות
http://www.iga.co.il/newsletter/news_342.html
הודעה אחרונה מאת igaadmin, -
יש את הטלפונים האלה שכבר כשאתם רואים אותם על הצג של המכשיר שלכם אתם יודעים שבשורות טובות אתם לא תקבלו. כזה היה הטלפון שקיבלתי בשבוע שעבר מאלבר, הבנתי שזה הזמן להיכנס לכוננות ספיגה. ואכן, אשר יגורתי בא: נציג אלבר ששוחח עמי הורה לי לסור לסניף ולהחליף את בת הלוויה הנאמנה והמהנה שלי בשנתיים האחרונות - פיאט בראבו - במשהו אחר. הסיבה: היא כבר צברה קילומטראז' נכבד והם מעוניינים למכור אותה. לא הועילו כל ניסיונות השכנוע שלי שהרכב תקין לגמרי והולם באופן מושלם את הצרכים שלי, הפור נפל והיא חייבת להימכר. היום היא הוחזרה וזה הזמן לעצור ולחשוב על התקופה הנפלאה שהיתה לנו: קיבלתי אותה בדיוק לפני שנתיים ו-128K ק"מ, כשהיא היתה בת ארבעה חודשים וברזומה שלה מעט יותר מ-4,700 ק"מ. מסתבר …
הודעה אחרונה מאת סלקום, -
- 0 תגובות
- 885 צפיות
שלום רב, ברצוני להזמין מאיביי גגון לטוסון (מוטות אורך). האם המכס עושה בעיות לסוג כזה של מוצר?? האם מבקשים אישור,תקן ? תודה.
הודעה אחרונה מאת rafael16, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
הי, אתמול רכשתי רכב מסוג דהייטסו שרייד מודל 99. אין לו קודן או אמובלייזר ורציתי להתיייעץ כאן האם כדאי להתקין (מבחינת האם יש טעם), ואם כן, אז אילו סוגים קיימים היום בשוק, מה מומלץ וגם לגבי מחירים אם ידוע.. עוד רציתי לשאול לגבי נעילה מרכזית ושלט. לרכב כרגע אין נעילה מרכזית, רק מפתח שפותח\נועל את דלת הנהג. הבנתי שישנה אפשרות להתקין מערכת כזו של נעילה מרכזית ולחבר אותה לשלט. רציתי לשאול אם זה אכן אפשרי ואם כן, מה פחות או יותר המחיר של משהו כזה. תודה
הודעה אחרונה מאת Dark Crystal, -
שלום לכולם, לאחרונה אני מתחיל לחשוב על פתיחת עסק בענייני רכב. העסק יהיה כזה, חנות חלפים. שמנים איכותיים, מים לרדיאטור, פילטרים כאלה ואחרים מצברים מנורות בקיצור הכל, הדגש הוא על איכות. בתוך כל זה חשבתי להקים מתחם עם 2 -3 ליפטים וציוד נלווה אשר ישמש כל אדם אשר חפצה נפשו לטפל ברכב שלו לבד.{כמובן לעשות את זה עם ביטוח וכו,} לתת חווית קניה מושלמת ללא ספק לכל לקוח!!! ואפשרות גישה לחלקים אשר בדרך כלל לא כל אדם יודע להשיג ורוצה להתחיל לקחת את העיניים של הרכב שלו ליידיים שלו. השאלה היא מה דעתכם על הרעיון? אשמח לעצות, ביקורות והמלצות. תודה רון
הודעה אחרונה מאת St. Bob, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום חברים, אז השאלה בכותרת - קרה מה שקרה והרכב שלי הוכרז כטוטאלס ע"י השמאי וחברת הביטוח. יש לי עוד רכב ורציתי לשאול מה אני יכול לקחת מהרכב הישן לפני שלוקחים אותו? אני יכול לקחת את הערכה של החלפת הגלגל(הג'ק, המפתח וכדומה)?את המשולש? תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת lei1989, -
אז עכשיו אני מוצא קצת זמן ומצליח לעכל את כל מה שקרה, ויכול לפרט בצורה מסודרת על התנהלות מול הביטוח. כמו המון, גם אני השתכנעתי מיח"צ ה"שוקה" שגוזל מכולנו כספים , וחייגתי לבטח את המאזדה פרימיום שלי אצלם. כן, הביטוח גם לי נתן את ההצעה הזולה ביותר (הפרש של כמה מאות בודדים מאחרים) , וההתנסות מולם לא היתה מאירת פנים. הריג'קטים: 1. זמן שלאחר התאונה- אני מגיע לזירה, אחרי שנגמרות הסצינות, אני מחייג ומתחיל התנהלות מול חברת הביטוח. בזמן שלאחר תאונה אתה בשיא הלחץ וההיסטריה, גופך רועד מעצבים, רגשות מעורבים, כעס, עצב ואפילו בכי, בזמן הקריטי הקשה הזה אתה מתמודד מול משיבון אלקטרוני שלא סופר אותך ממטר, עם עשרות אופציות לבחירה עד שאתה מגיע למוקד הרצוי ולמענה אנושי. 2. ה…
-
- 30 תגובות
- 11.9 אלף צפיות
אני בתהליך רכישת שברולט ספארק 1200 סמ"ק (דגם LT), וקיבלתי תשובה לגבי הצבעים שבמלאי. חוץ מסגול, תכלת וכחול, שאר הצבעים קיימים במלאי וצריך רק לבחור. אני נוטה יותר לכיוון הצהוב. עם אופציה אולי גם לשחור או אפור מטאלי (נראה כמו שחור כמעט). השאלה היא אם יש משמעות כלשהי לצבע גם מעבר? על מה רואים יותר שריטות, על איזה בולט יותר לכלוך וכו' ודורש שטיפה יומית וכו'...? תכלס, על מה אתם הייתם ממליצים אגב? וממה הייתם מציעים להתרחק כמו מאש ומאיזה סיבה? מודע לעניין שהבחירה היא אישית ולפי העדפה, ובכל זאת אשמח לשמוע דעות .
הודעה אחרונה מאת razi_pazi, -
- 11 תגובות
- 953 צפיות
שלום לכולם, אני מחפש רכב ל11 ימים לנסיעות מחיפה לצפון והמרכז(לתל-אביב,ירושלים,עכו,זכרון יעקב ועוד מספר יעדים) לטיול איתי ועוד שני אנשים ברכב. לאחר סקירת מחירים(סביבות ה100-125 שקל ליום) יש בפני מספר אפשרויות ואני מקווה שתוכלו לעזור לי בבחירה הנבונה. יש לציין שאנחנו שלושה אנשים לא גדולים ושלושת הפרמטרים החשובים ביותר הם רכב חסכוני(מעל 16 ק''מ לליטר),מספיק מקום מאחורה לאדם אחד וחברת השכרה אמינה. להלן האפשרויות שחשבתי עליהם: -סיטרואן סי 1/ פיג'ו 107/סוזוקי אלטו (מבחינת נתוני צריכת דלק אלו הרכבים המועדפים עליי אך אני חושש שלא יהיה מספיק מקום מאחורה לעוד נוסע). -יש אופל קורסה ידנית בשלמה סיקסט אך אני לא באמת מבין מה צריכת הדלק שלו ועד כמה הוא חסכוני. …
הודעה אחרונה מאת Giant_TA, -
- 4 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום חברים , אני עומד לפני פרוייקט שידרוג שמין הסתם יהפוך גם לפרוייקט מצולם , תמיד רציתי את האדום המדהים של פרארי אני יודע שיש משהו כמו שלושה גוונים ,ובינהם צבע אחד שמשלב בתוכו כתום מישהו יכול לעזור לי במציאת הקוד המדוייק ? תודה מראש לכל מי שיעזור .
הודעה אחרונה מאת AlonBar, -
- 1 תגובות
- 624 צפיות
שלום יש לי מאזדה 323F פנסים נפתחים לא במצב נסיעה כי מכרתי ממנה חלקים רדיאטור ,גלגל הגה , פנסי איטוט ופלסטיקה מבפנים. אשמח לייעוץ והכוונה בנושא מכירת הרכב לברזל או לחלקים שלם. אולי אתם מכירים מישהו שרוצה את הרכב , חלקים ממנו , כול עזרה ושיערוך מחיר הרכב יתקבל בברכה . תודה עומר.
הודעה אחרונה מאת ezuf, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 26 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום לכולם, לפני כמה ימים לי ולאשתי יצא לדבר על עניין הפקקים המטורפים שיש בבוקר/בערב, אחרי שבכיתי לה שאני מבלה משהו כמו רבע מהחיים שלי בנתיבי איילון. היא הפתיעה אותי עם רעיון שנראה לי מעניין: לחוקק חוק, המחייב חברות המעסיקות יותר מ-X עובדים (נניח - 50), לספק שירותי הסעה מאורגנת לכלל עובדיה, מהבית לעבודה בבוקר, וחזרה לביתם בערב. זאת בלי שום קשר לתשלומים המגיעים כחוק לעובדים עבור נסיעות, אותם הם יקבלו בין אם יבחרו להשתמש בהסעות או לא. הרעיון הוא לעודד את העובד להשתמש בשירותי ההסעות במקום שיגיע לעבודה עם רכבו הפרטי/ליסינג, וזאת מבלי לפגוע בזכויותיו הסוציאליות. אני חושב שאם משהו כזה יחוקק, הרבה מאוד שכירים יוותרו על הגעה ברכבם לעבודה וישתמשו בהסעות, מה שיוביל …
הודעה אחרונה מאת fizban, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
איזה אנשים מסתובבים ברחובות.. http://www.mako.co.il/news-israel/local/Article-04b9b85cf1dd341004.htm?sCh=3d385dd2dd5d4110&pId=1434139730
הודעה אחרונה מאת GABIUBOGI, -