Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4548 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רון כל מי שהצליח ועשה משהו מיוחד שמה "לא" מיותר אנשים שחברים פה בפורום,במידה ויש לך את התשוקה האמתית לנושא הזה ולדבר הזה אין שום מניעה לעשות את זה .כל עורך דין מומצע ידע לאכוף את זה בכתב ויתור על אחריות שמוריד ממך אחריות במקרה של תקלה לרכב ומסביר שאתה רק מספק כלי עבודה וסביבת עבודה לפי שעה ,אתה אחראי רק לליפט שלא יתרסק על אף אחד.

במידה ויש מכואי מוסמך במקום שעושה ביקורת לעבודה בגדול זה גם כיסוי תחת נוסף.

לא מדובר במשהו שלא ניתן לאכוף ,אומנם יהיה קצת כסף יעוץ אבל לא בשמיים .

תוכנית עסקית זה כבר משהו אחר שתצטרך לבנות,אבל במידה ואתה מכונאי מוסמך והעלויות שכר לא יהיו גבוהות מסביב חוץ ממך,והשכירות במקום טוב גם לא בשמיים ,אז חוץ מהקמה אין סיבה שלא תתפרנס בכבוד ויותר חשוב בהנאה ממשהו שאתה מאמין בו ויותר חשוב אוהב.

כל מי שפותח עסק שומע למה לא מכול החכמים מסביב ,אל תתרגש .

• תגובות 109
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
.כל עורך דין מומצע ידע לאכוף את זה בכתב ויתור על אחריות שמוריד ממך אחריות במקרה של תקלה לרכב ומסביר שאתה רק מספק כלי עבודה וסביבת עבודה לפי שעה ,אתה אחראי רק לליפט שלא יתרסק על אף אחד.

אתה אומר שאם אני חותם איתך על חוזה שמאשר להרוג אותי, אז לא תואשם?

או שאולי דברים שעו"ד משרבט על הנייר אמור לעמוד במבחן החוקיות של חוקי המדינה?

אז בעצם הוא פותח מוסך על כל המשמעויות החוקיות של העניין?

תסביר בבקשה על רגל אחת, למה לדעתך זה לא בשמיים?

תוכנית עסקית זה כבר משהו אחר שתצטרך לבנות,אבל במידה ואתה מכונאי מוסמך והעלויות שכר לא יהיו גבוהות מסביב חוץ ממך,והשכירות במקום טוב גם לא בשמיים , ברור, להקים מוסך זה רק עניין של כמה מליונים.

אז חוץ מהקמה אין סיבה שלא תתפרנס בכבוד ויותר חשוב בהנאה ממשהו שאתה מאמין בו ויותר חשוב אוהב.

מה הקשר לחכמים (שמור את המחמאות שלך לעצמך בבקשה)?

לפתוח תחנת סמים זה גם לא בשמיים?

העו"ד שלמד בקרואטיה ינסח חוזה שיאשר לך לפתוח תחנת סמים?

החוק, למי מותר ולמי אסור לתקן כלי רכב הוא מאוד ברור!

בלי שינוי החוק, אין סיכוי לפתוח כזה מוסך בישראל.

דרך אגב, זכור לי שנפתח/ו בעבר עסק/ים כאלה, נסגר/ו בשניה שנקלטו ברדאר של הגופים הרלוונטים.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

יובל, רשמת ערמה של שטויות :roll:

השורה התחתונה שלך היא הכי מוצלחת, עסקים בארץ נפתחים ונסגרים כמו פטריות אחרי הגשם בדיוק בגלל שאנשים לא מקשיבים לכל ה"לא" ולתמרורי האזהרה. אנשים משוכנעים בצדקתם ובדרכם, מתעלמים מעצות ומוצאים את עצמם עם חלום שבור וחובות עצומים שרק הולכים ותופחים.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם (נערך)
רון כל מי שהצליח ועשה משהו מיוחד שמה "לא" מיותר אנשים שחברים פה בפורום,במידה ויש לך את התשוקה האמתית לנושא הזה ולדבר הזה אין שום מניעה לעשות את זה .כל עורך דין מומצע ידע לאכוף את זה בכתב ויתור על אחריות שמוריד ממך אחריות במקרה של תקלה לרכב ומסביר שאתה רק מספק כלי עבודה וסביבת עבודה לפי שעה ,אתה אחראי רק לליפט שלא יתרסק על אף אחד.

תוכנית עסקית זה כבר משהו אחר שתצטרך לבנות,אבל במידה ואתה מכונאי מוסמך והעלויות שכר לא יהיו גבוהות מסביב חוץ ממך,והשכירות במקום טוב גם לא בשמיים ,אז חוץ מהקמה אין סיבה שלא תתפרנס בכבוד ויותר חשוב בהנאה ממשהו שאתה מאמין בו ויותר חשוב אוהב.

ומה טיבה של האחריות הזו? איך תבטיח דבר כזה, עבור מישהו עם שתי ידיים שמאליות, שבאבן-שושן ליד "מגושם" יש תמונה שלו ומסוגל 'להחזיק את הליפט לרגע עם הג'ק'? אם אדם פרטי שם ליפט אצלו בחניה להתעסקויות שלו אז מילא; ברגע שזה חלק מעסק, יש חובות שאינן קיימות עבור אדם פרטי.

צריך להבין שבעסקים כאלה, צריך לקחת את הworst case scenario: בנאדם עם 0 הבנה טכנית ו/או מכאנית; 0 יכולת ו-0 תשומת לב להוראות בטיחות.

בקיצור, הישראלי המצוי D:

עריכה אחרונה על ידי Keyser

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

אני רק שאלה.

לא נכנס עכשיו לכל עניין האחריות/חוקיות וכו', אני לא מבין בזה.

פשוט משהו קטן בעניין הליפט. אי אפשר, במקום ליפט, שכידוע מרים רכב לגובה ויש סכנה שהרכב ייפול, פשוט לחפור בור? כמו במכון טסטים? זה לא יהיה הרבה יותר בטוח? קצת יקטין את הסיכון?

שוב אני מדגיש, לא נכנס לעניין החוקיות, האחריות וכל דבר אחר שנאמר פה, אלא נטו על עניין הבטיחות שאנשים העלו פה בנושא של הרמת רכב ע"י שימוש בליפט!

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם
מה הקשר לחכמים (שמור את המחמאות שלך לעצמך בבקשה)?

לפתוח תחנת סמים זה גם לא בשמיים?

העו"ד שלמד בקרואטיה ינסח חוזה שיאשר לך לפתוח תחנת סמים?

החוק, למי מותר ולמי אסור לתקן כלי רכב הוא מאוד ברור!

בלי שינוי החוק, אין סיכוי לפתוח כזה מוסך בישראל.

דרך אגב, זכור לי שנפתח/ו בעבר עסק/ים כאלה, נסגר/ו בשניה שנקלטו ברדאר של הגופים הרלוונטים.

מסכים בהחלט, בגלל זה שאלתי כל השאלות, למרות שהכל בסוף הסתכם ב״לא״ אחד גדול. מישהוא רשם למעלה שיש נגר שמשכיר את הציוד שלו והעסק שלו לאנשים פרטיים, מה ההבדל ביני לבינו? הרי בשנייה אפשר לחתוך אצבע יד או כל דבר אחר..

רון

החיסכון שלך - ההנאה שלנו ! איפה הקאץ' ?

פורסם
אני רק שאלה.

לא נכנס עכשיו לכל עניין האחריות/חוקיות וכו', אני לא מבין בזה.

פשוט משהו קטן בעניין הליפט. אי אפשר, במקום ליפט, שכידוע מרים רכב לגובה ויש סכנה שהרכב ייפול, פשוט לחפור בור? כמו במכון טסטים? זה לא יהיה הרבה יותר בטוח? קצת יקטין את הסיכון?

שוב אני מדגיש, לא נכנס לעניין החוקיות, האחריות וכל דבר אחר שנאמר פה, אלא נטו על עניין הבטיחות שאנשים העלו פה בנושא של הרמת רכב ע"י שימוש בליפט!

את האמת על זה לא חשבתי. אבל כל הרעיון הוא שיהיה אפשר לפרק גלגלים ומכלולים אחרים אשר מצריכים ליפט.

רון

פורסם

בור זה לא פחות מסוכן, אני עובד על הרכב שלי במוסך של חבר, יש ליפט, ויש בור, אחרי שעות הפעילות ועל אחריותי הבלעדית, ללא כל תשלום.

ואני מעדיף להרים את הרכב על הליפט מאשר להכנס לבור, גם מטעמי נוחות, אבל בעיקר כי זה לא שווה את הסכנה (נפילות/החלקות למינהם).

SCANSPEAK

פורסם (נערך)

הרעיון של GhostBuster יותר מוצלח ופרקטי גם מבחינת בטיחות (של הלקוח ושל העסק) וגם מבחינה בירוקרטית, לפירוק גלגלים יש ג'ק עגלה.

ברוב בסיסי צהל עושים ביקורת תקופתית לכלים צבאיים בבור עד היום.

מבחינת חומרים יש להציע מגוון רחב כי לא כל אחד יקנה קסטרול כשהוא יכול לקנות שמן סוג ג' בחצי מחיר, גם כדי לספק מחיר טוב זה דורש הרבה כסף בתור עסק קטן\מתחיל יהיה קשה להתחרות ברשתות או חנויות גדולות היות ומחיר המוצר שעסק מזמין מיבואן מושפע בהתאם לכמות.

עריכה אחרונה על ידי Nuker
פורסם

אי אפשר פשוט לכתוב מסמך כלשהו ביחד עם עורך דין המוריד מבעל המקום את כל האחריות במקרה של פציעה וכדומה?

בתחילת כל עבודה פשוט הלקוח יחתום על מסמך כזה ושלום על ישראל...

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם (נערך)

כפי שאיתמר ציין אדם לא מוסמך לא רשאי לבצע כל טיפול ברכב מבחינה חוקית,

הבור גם יכול להיות בתוספת או בשטח של העסק מבחוץ וכך אולי בעל המקום יכול לצאת מידי חובה "על אחריות הלקוח" כנאמר,

ובמקרה וקורה משהו אז הלקוח השתמש בבור על דעת עצמו בלי ליידע את בעל העסק.

קצת מעוות אבל זאת הדרך היחידה להוציא את הרעיון לפועל כי לדעתי בלתי אפשרי ליישם חוקית את הרעיון.

הפתרון החוקי הוא להעסיק אדם מוסמך שיבצע טיפולים פשוטים כמו שמנים ופילטרים והלקוח יוכל להיות נוכח ולקבל הנחה משמעותית במידה ורכש מהחנות.

עריכה אחרונה על ידי Nuker
פורסם

אפשר בהחלט לכתוב מסמך שיגן על בעל העסק מפציעות שקורות במקום העסק.

עם זה אין שום בעיה.

אין אפשרות לכתוב מסמך שיאפשר לו לתת לאנשים שאינם מוסמכים לטפל ברכב שלהם ואין אפשרות לכתוב מסמך שיגן עליו מאחריות לתאונה עתידית לאחר שעבר במודע על החוק ונתן לאדם לא מוסמך לעבוד על הרכב.

NUKER,

הוא רוצה להרוויח כסף מהבור, מה שמבטל את עקרון של "יש שם בור בחוץ, לא יודע מי חפר, אתה יכול לעבוד עליו", במיוחד אם הנפגע ישלוף בבית משפט חשבונית שכתוב בה "השכרת ליפט/ בור".

בנוגע להעסקת מכונאי מוסמך...מבנה יש, בור/ליפט יש, מחסן חלפים יש, מכונאי יש, אז פתחנו מוסך? :wink::roflmao:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

עם זה אין שום בעיה.

אין אפשרות לכתוב מסמך שיאפשר לו לתת לאנשים שאינם מוסמכים לטפל ברכב שלהם ואין אפשרות לכתוב מסמך שיגן עליו מאחריות לתאונה עתידית לאחר שעבר במודע על החוק ונתן לאדם לא מוסמך לעבוד על הרכב.

עכשיו הבנתי הכל...

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

עם זה אין שום בעיה.

NUKER,

הוא רוצה להרוויח כסף מהבור, מה שמבטל את עקרון של "יש שם בור בחוץ, לא יודע מי חפר, אתה יכול לעבוד עליו", במיוחד אם הנפגע ישלוף בבית משפט חשבונית שכתוב בה "השכרת ליפט/ בור".

בנוגע להעסקת מכונאי מוסמך...מבנה יש, בור/ליפט יש, מחסן חלפים יש, מכונאי יש, אז פתחנו מוסך? :wink::roflmao:

אני לא חושב שזה ככה בדיוק. שאלה ? צריך בשביל דבר כזה( מכונאי שעושה טיפולים לבד) מנהל מוסך?

רון

• תוכן חדש...