Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4550 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

רון מן וגם נוסע-לאט,

אל תתפסו לדוגמא של השמן. אולי היא לא הדוגמא הכי טובה.

מה שניסיתי לומר זה שקיים כאן סיכון, והשאלה הנשאלת היא האם הסיכון הזה כדאי מול הרווח.

הרווח לא ידוע (כי אין שום סוג של היתכנות כלכלית אפילו בסיסית), ולכן כרגע הסיכון נראה גדול מאוד.

צריך להתסכל על הדברים מנקודת המבט של המפעיל, לא של הלקוח.

בדמיון של רון מן נשמע שיש שם ליפטים עם רפליקות של מהיר ועצבני, על משטח מבריק ועליו מטיילות בחורות בביקיני, שמחלקות דרינקים ללקוחות.

בפועל, המצב מן הסתם יהיה מעט שונה. בעיקר כשהוא יצטרך לשלם את הביטוח והוצאות ההקמה.

תמיד יהיה את החלוץ שיעשה דבר בפעם הראשונה ויקדים את כולם. אבל כדי להיות חלוץ אמיתי, צריך לנהוג בזהירות ולא בפזיזות.

אם הרעיון הוא כה פשוט וקל לביצוע, ואת הפרצה בחוק יכול כל עו"ד מתחיל למצוא (או שאולי אפילו אין בכלל פרצה, והכל חוקי למהדרין), מדוע זה לא קיים היום?

אולי זה לא קרה כי רון-מן עלה פה על רעיון גדול והיה הראשון.

ואולי לא.

רון מן,

בוא אני אתאר לך את הסיפור בסגנון אחר:

כולם פה מתלוננים שאין מסלול איכותי וחוקי בארץ. יש לך רעיון גדול ומקורי.

אתה קונה כמה דונמים של אדמה חקלאית, ובונה בקצה מגרש חניה קטנטן. בלי בית.

שביל הגישה למגרש, הוא כביש, והוא לא בדרך הקצרה, אלא הוא מפותל, עם כמה ישורות יפות וסיבוב סיכה אחד מגניב.

זכותך. אף אחד לא יגיד לך איך לסלול את כביש הגישה במגרש הפרטי שלך.

עכשיו אתה מזמין את כל "החברים" מקארספורום לעשות אצלך על האש, שאתה פורס בחניה.

אתה מנחה את כולם להיכנס משביל הגישה המסומן.

כולם פה בקארספורום מאוד הוגנים, ולכן כל אחד משלם לך 200 ש"ח החזר על הוצאות המנגל.

מה, אשמתך שכולם "במקרה" נתנו בגז בדרך לחניה?

אתה הרי אפילו שמת בכניסה שלט שאומר מפורשות "כניסה לחניה. סע בזהירות!".

אתה הזמנת את החבר'ה למנגל. מה הם עשו בדרך זה לא עניינך. בטח ובטח אם הם לא שעו להוראות השלט.

אז למה אין לנו מסלול בארץ תזכיר לי?

עריכה אחרונה על ידי GoRide
  • תגובות 109
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני לא חושב שזה נכון להשוות מסלול למוסך בשירות עצמי. יכול להיות שהביקוש לכזה מקום יותר גדול מאשר למסלול. יכול להיות שלא. את זה צריך לבדוק.

בעניין כדאיות ועלויות, אולי אפשר לקחת מודל של עסק כזה מחו"ל ולהתאים אותו למדינה מבחינת עלויות של ציוד, סחורה, ארנונה על המקום וכל הפרטים הטכניים ולראות אם באמת יש לזה הצדקה כלכלית.

לשלול את זה על הסף לפני בדיקה כזו זו טעות בדיוק כמו להינעל על הרעיון ולחשוב שהוא מושלם.

חוץ מזה, אם יש את הבחירה להישאר מדינה מאותגרת מוטורית או לנסות לפרוץ ולהביא משהו חדש, אישית אני מעדיף את האפשרות השניה.

נמאס מזה שחיינו מנוהלים בהשפעת דעות מוגבלות וצרות אופקים. (הכוונה לא לדעותיך חלילה)

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

slowride,

אתה צודק בהחלט.

אין בדבריי כוונה לרפות את ידיו של מי שיש לו תעוזה, מקוריות ורצון לעשות משהו חדש.

אני רק מסתייג מה"אוטומטיות" בגישה אל הדברים.

צריך לראות את הדברים בפרספקטיבה רחבה, ולגשת בזהירות בלי לקבל שום דבר כמובן מאליו.

פורסם
...

כולם פה מתלוננים שאין מסלול איכותי וחוקי בארץ. יש לך רעיון גדול ומקורי.

אתה קונה כמה דונמים של אדמה חקלאית, ובונה בקצה מגרש חניה קטנטן. בלי בית.

שביל הגישה למגרש, הוא כביש, והוא לא בדרך הקצרה, אלא הוא מפותל, עם כמה ישורות יפות וסיבוב סיכה אחד מגניב.

זכותך. אף אחד לא יגיד לך איך לסלול את כביש הגישה במגרש הפרטי שלך.

עכשיו אתה מזמין את כל "החברים" מקארספורום לעשות אצלך על האש, שאתה פורס בחניה.

אתה מנחה את כולם להיכנס משביל הגישה המסומן.

כולם פה בקארספורום מאוד הוגנים, ולכן כל אחד משלם לך 200 ש"ח החזר על הוצאות המנגל.

מה, אשמתך שכולם "במקרה" נתנו בגז בדרך לחניה?

אתה הרי אפילו שמת בכניסה שלט שאומר מפורשות "כניסה לחניה. סע בזהירות!".

אתה הזמנת את החבר'ה למנגל. מה הם עשו בדרך זה לא עניינך. בטח ובטח אם הם לא שעו להוראות השלט.

בנאדם, איך לא חשבתי על זה?

אני רץ לחפש קרקע חקלאית פנוייה...

:mm_yeah:

פורסם

בגלל קיומו של חוק הספורט המוטורי ובאשמת האנשים שדאגו שיהיה לנו חוק כזה

horsepower is an illusory mathematical equation; torque is real and the source of all good things in the universe

• תוכן חדש...