Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4548 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, לאחרונה אני מתחיל לחשוב על פתיחת עסק בענייני רכב.

העסק יהיה כזה, חנות חלפים. שמנים איכותיים, מים לרדיאטור, פילטרים כאלה ואחרים מצברים מנורות בקיצור הכל, הדגש הוא על איכות.

בתוך כל זה חשבתי להקים מתחם עם 2 -3 ליפטים וציוד נלווה אשר ישמש כל אדם אשר חפצה נפשו לטפל ברכב שלו לבד.{כמובן לעשות את זה עם ביטוח וכו,}

לתת חווית קניה מושלמת ללא ספק לכל לקוח!!! ואפשרות גישה לחלקים אשר בדרך כלל לא כל אדם יודע להשיג ורוצה להתחיל לקחת את העיניים של הרכב שלו ליידיים שלו.

השאלה היא מה דעתכם על הרעיון? אשמח לעצות, ביקורות והמלצות.

תודה רון

רון

החיסכון שלך - ההנאה שלנו ! איפה הקאץ' ?

• תגובות 109
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני זוכר שרעיון כזה כבר עלה בפורום לפני כמה שנים, השורה התחתונה שמפילה רעיון כזה היא ביטוח,

תצטרך למצוא חברה שתסכים לבטח מוסך שעובדים בו אנשים לא מוסמכים שלא עברו הכשרות בטיחותיות כנדרש (לפחות בתיאוריה) במוסך מסודר.

יכול להיות שבהיעדר הצורך לשלם משכורות לעובדים תוכל אפילו להרויח מזה משהו.

מעבר לזה, אני כלקוח פוטנציאלי הייתי _מאד_ רוצה שעסק כזה יקום.

פורסם

זו בהחלט יוזמה מבורכת רק שהחוקיות שלה מוטלת בספק.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

הרעיוון טוב, אבל יש 2 בעיות כלליות שאני רואה:

הראשונה היא הזאת של הביטוח, לדעתי תצטרך להיות משכנע ביותר ...

והשנייה היא, שעסק עם דברים איכותיים וביטוח = לרוב יקר.

אם המחירים יהיו נורמלים, אז זה יחסית בסדר.

אם אתה רציני בעניין, תצטרך לעשות מחקר גדול לפני לגבי האזור, הארנונה, קהל יעד רצוי, דרך יבוא , מחירים כללים של ליפטים + שיפוץ מקום או משהו.

לאחר כל החישוב, תוכל לנסות לחשב מחיר לשעת השכרה של ליפט.

בנוסף לכך, הלקוח יביא את הכלים ? אתה תספק אותם ?

חבר, יש המון דברים לחשוב עליהם, תעשה חישוב, תבדוק ותחזור אלינו :)

פורסם
הרעיוון טוב, אבל יש 2 בעיות כלליות שאני רואה:

הראשונה היא הזאת של הביטוח, לדעתי תצטרך להיות משכנע ביותר ...

והשנייה היא, שעסק עם דברים איכותיים וביטוח = לרוב יקר.

אם המחירים יהיו נורמלים, אז זה יחסית בסדר.

אם אתה רציני בעניין, תצטרך לעשות מחקר גדול לפני לגבי האזור, הארנונה, קהל יעד רצוי, דרך יבוא , מחירים כללים של ליפטים + שיפוץ מקום או משהו.

לאחר כל החישוב, תוכל לנסות לחשב מחיר לשעת השכרה של ליפט.

בנוסף לכך, הלקוח יביא את הכלים ? אתה תספק אותם ?

חבר, יש המון דברים לחשוב עליהם, תעשה חישוב, תבדוק ותחזור אלינו :)

לוקח לתשומת ליבי, מחירים נורמלים? ברור הרי אף אחד לא פותח חנות כלשהיא ומתחיל לתמחר חלפים במחיר גבוהה.

ברור שיעשה מחקר לגבי אזור, דרך יבוא, מחירים וכל זה. קהל יעד רצוי כבר יש, אנשי הפורומים השונים וגם לא אנשים הפורומים אלא כל אחד שמבין עניין אחד או שניים במכוניות ורוצה דברים טובים ברי השגה במחירים נוחים, ואפשרות לעבוד על הרכב שלו לבד.

שאלה? מה אתם הייתי רוצים לראות במקום כזה? דוגמא:סוגי שמנים? נוזלים? פילטרים?

רון

פורסם (נערך)

חשבתי על דבר כזה, אבל השאלה היא האם זה משתלם כלכלית.

קח לדוגמא מוסך רגיל, נניח המחיר הוא 150 לשעת עבודה (שזה כולל שכר למכונאי, כלים, ביטוחים, ועוד).

נגיד והלקוחות שלך עובדים על הרכבים, והביטוח יעלה עליהם כמו ביטוח של עובד במוסך (מה שלא הגיוני שיהיה), יוצא מצב שהם יצטרכו לשלם 130 שח לשעת עבודה. (נניח מכונאי מרוויח 20 שח לשעה).

אתה מבין, בשביל 20 שח פחות לפעמים כדאי לשתות קפה ולתת לאחרים לעשות את העבודה.

מה גם לקוחות שאין עליהם "מנהל", יקחו את הזמן ויעבדו מ"הלב" מה שנקרא, שזה בהרבה מקרים פי 2 ופי3 יותר זמן מאשר מה שיקח למכונאי שהמנהל לוחץ עליו.

זה לפחות מה שאני רואה ומכיר.

תבדוק טוב אם זה כלכלי כי ההוצאה הראשונית גדולה (מקום, מבנה, מלאי, ליפטים, כלי עבודה, ועוד הרבה דברים).

מה שאני רואה אצל אנשים שעובדים לבד:

-עבודות שלא מצריכות ליפט הם עושים על המדרכה, בדברים מסובכים הם הולכים ומשלמים למוסך. (אני ברוב המקרים)

-אותו דבר רק כאלה שהולכים למוסך מדרכה\חבר כלשהו (לא מזלזל במי שמתעסק בזה, לפעמים הם הרבה יותר מקצועיים ממוסכים "מורשים", מה שכן לרוב הם יכירו את הרכב לרמת הבורג).

-אנשים שלמדו מכונאות רכב ויש להם ידיים והכל, אבל הם לא עוסקים בכיוון הזה בכלל, וברכב הפרטי הם מטפלים לבד, ואם היה מקום כמו שאתה חשבת לפתוח, הם היו שמחים להגיע אליו כאשר יש להם תקלות המצריכות ליפט.

אם כבר חשבתי, אם יש כמה חובבי רכב, שמתקנים הכל לבד, גם אם זה תקלות מורכבות יותר כמו אוברול-מנוע, שיפוץ גיר ועוד.

אז פשוט לבנות קופה שכל אחד ישים בה כמה אלפים, לקנות איזה מכולה\מחסן או משהו, לצייד אותה בליפט וכלים, והם חוסכים את הכסף שאמור ללכת על מוסך בטווח הארוך, שזה המון.

אבל זה לא בשביל רווח כי זה שחור.

אולי יש דבר כזה, אני לא חיפשתי, מה שכן זה רעיון טוב.

עריכה אחרונה על ידי nir100
פורסם

ומצד שני יש אנשים שישלמו גם 250 שקל לשעה, העיקר שהם בעצמם יעשו את העבודה וידעו בדיוק מה הם מרכיבים ברכב שלהם, מה חזר למקום ומה לא חזר למקום. וחוץ מזה תמיד אפשר למכור. השאלה היא, מה אתם כלקוחות פוטנציאלים רוצים לראות?

רון

פורסם (נערך)

וכמה כאלה אתה מכיר בטווח של 20KM מהמקום שלך?

בוא נגיד ככה, כמה כבר פעמים הרכב נכנס למוסך לתיקונים (לא טיפול-שגרתי, כי טיפול שגרתי אפשר לעשות גם על המדרכה).

אולי בעלי רכבי אספנות ורכבים ישנים, יעדיפו כמו שאתה אומר לטפל ברכב לבד בכל מצב.

ואת האחוזים שלהם באוכלוסייה אפשר לספור על הידיים.

מכאן אני חושב שזה לא כלכלי כל כך.

עריכה אחרונה על ידי nir100
פורסם

אוקיי אני רואה שנפסת חזק על עניין הלפיטים. עזוב את זה בצד, שאלתי היא, מה אתה הייתה רוצה לראות, לבחור ולקנות בחנות חלפים כזו. אני מתכוון לחנות על רמה, נגיד רמה של אוטוסטור.

אבל אם מחירים הרבה יותר ריאלים?

רון

פורסם

מה לקוחות היו רוצים לראות?

מי שמטפל ברכב בעצמו,ומוכן לשלם הרבה מעבר למחיר של שעת עבודה במוסך בשביל לטפל ברכבו, ירצה בטח את השמנים האיכותיים ביותר והחלפים הטובים ביותר לרכבו, לכן הייתי מביא שמנים טובים שלא נמצאים בתפוצה רחבה בארץ. אני לא יודע איך יתאפשר לך להחזיק מלאי חלפים,אולי תתן אפשרות להזמין את החלפים ע"י הלקוח.

אתה אמנם צודק,הלקוחות הפוטנציאליים שלך רוצים לדעת מה בדיוק נעשה ברכב שלהם והם מוכנים לשלם יותר, אבל עדיין קיימים מוסכים שלא סתם אנשים פה סומכים עליהם בעיניים עצומות, זה כי הרמת פדנטיות שלהם דומה לשל הלקוחות שלהם,תוסיף לזה פחות סיכון בעשיית העבודה ע"י עובד מוסך בחלק מהעבודות,כמובן לשבת מהצד עם קפה ולא לעבוד וגם לשלם פחות ותקבל המון לקוחות פוטנציאליים שעדיין יעדיפו לתת למוסך לטפל להם ברכב.

Miata ND2

פורסם

NIR100, חבר, את עניין ההשתלמות הכלכלית שים בצד, כי אתה כנירא לא חושב צעד קדימה. עניין הליפטים זה גימיק, זה טריק שיווקי, זה משהו שימשוך לקוחות פנימה, ובפנים, יהיה שלל מוצרים טובים ושיעזור לעסק להיות רווחי. שווה גם להפסיד כסף על עניין הליפטים (נניח ונשכלל את הוצאות הביטוח והאחזקה ורכישת הציוד מלכתחילה) אך להנות מקהל היעד שלך שמגיע אלייך באופו קבוע. השאלה הגדולה איך הופכים את זה לאמיתי, איך מצליחים לגרום לזה לקרות מבחינה חוקית.

פורסם

אור, הבחור עם האימפרזה, תסתכל על מערכת הרפואה בישראל ובעולם, החולים שמגיעים לשם הם רק מספר. עם הזמן הכל הופך לשגרה, הרופאים לא נקשרים לחולה.

אותו הדבר במוסך. אי אפשר לסמוך על אף אחד, מה שבעל המוסך עושה לרכב שלו - הוא לא יעשה לרכב שלך, לפחות לא באותה תשומת הלב וה"אהבה".

יש פה כמה מוסכים "מוהללים" שאני אישית נתקלתי בשירות פשוט תת רמה ב-2 מהם וכל זה בחצי שנה האחרונה. החליפו לי משולש, באחד מהמוסכים ה"טובים" פה בפורום, והמשולש התפרק לי ביציאה מאיילון, כי העובד של הבעלים היה עסוק בלעשן נרגילה ולא לסגור את הבורג כמו שצריך.

פורסם

תיאורטית רעיון נהדר- חנות חלפים שמשכירה גם ליפט ל-DIY.

אתה יכול להוסיף גם איזה "מנהל עבודה" שייתן קצת הכוונה וטיפים לאנשים.

במציאות - יכולה להיות בעיה רצינית ברגע שאחד הלקוחות ייפצע. צריך לבדוק היטב את הכל האספקטים הביטוחיים.

פורסם

הרעיון כשלעצמו נשמע נהדר.

אבל,

נכון שיש קהל יעד שזה בדיוק בשבילו, זה עדיין קהל דיי קטן, שברוב המקרים יכול לשחק עם הרכב בעיקר בסופ"ש.

מוצרי איכות זה מעולה, השוק קטן וקשה לי לחשוב על עסק שמתבסס על שוק קטן ושורד, בסופו של יום יהיו גם מוצרים עממיים, ואיביי תמיד יהיה תחרות לא כ"כ הוגנת.

והסיבות האלו מתגמדות לעומת סעיף הביטוח/בטיחות, אתה לא רוצה להיות בעל עסק שלקוח נפצע אצלו, אומנם זה לא סיפור להרים רכב על ליפט, אבל השאלות הקשות עולות רק שקורה משהו.

ועם כל זה זה עדיין רעיון מגניב, ואפשר לעשות הדרכה קצרה לפני שאולי תהיה קבילה לטובת ביטוח, הכל אפשרי והכל שאלה של כסף, שווה לבדוק.

SCANSPEAK

פורסם

לפי החוק אסור לאדם ללא הכשרה מתאימה (קרי: מכונאי) להתעסק עם הרכב. כל מי שמבצע טיפולים לבד - גם אם זה בסטדנרטים הכי מחמירים, שימוש בספרות יצרן, חלפים מקוריים ועם הציוד הכי טוב שקיים - הוא עבריין. מכאן נובע שאף חברת ביטוח לא תסכים לבטח עסק כזה, גם לא תחת השגחת מכונאי בכיר (שזה לכשעצמו עלול להיות בעייה עבורך אם אינך מוכר כ"מנהל מוסך").

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...