Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4547 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הבסיס הכלכלי הוא המפתח לכל הדיון הזה.

אם אין פתרון כלכלי, כל ההתבחבשות המשעשעת בשאלה מה יקרה ביום שאוטו יפול מהליפט ואתה תסביר לשופט שזה רק בית קפה, היא תאורטית ותו לא.

...

אני חושב שזה דווקא הפוך; אם חוקית הוא לא יכול לפתוח מקום "ליפטים" שכזה מבלי להיות מכונאי מוסמך ומבלי שזה ייחשב כמוסך לכל דבר ועניין, זה לא משנה בכלל אם העניין כלכלי או לא (במקרה של פות"ש).

כל זה במידה ואנחנו מדברים מצדו החיובי של החוק, כמובן...

• תגובות 109
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

דורקי, אתה מפספס נקודה מסוימת, גם כאשר תהיה לו הכשרה מתאימה, הוא יוכל לעבוד על הרכבים, הפועלים שלו יוכלו לעבוד על הרכבים, אבל לא יוכלו לעבוד עליו אנשים ללא הכשרה מתועדת ומוכחת.

עד שלא ישונה החוק (ואני בכלל לא בטוח שאני מעוניין שישונה), אדם שאין לו הכשרה מתאימה, לא יכול להחליף אפילו מצת ברכב.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
אני חושב שזה דווקא הפוך; אם חוקית הוא לא יכול לפתוח מקום "ליפטים" שכזה מבלי להיות מכונאי מוסמך ומבלי שזה ייחשב כמוסך לכל דבר ועניין, זה לא משנה בכלל אם העניין כלכלי או לא (במקרה של פות"ש).

כל זה במידה ואנחנו מדברים מצדו החיובי של החוק, כמובן...

אתה צודק.

זה ממש לא משנה.

אבל פות"ש מסרב להבין שהעניין לא חוקי, למרות שבגירה, אני ואחרים ניסינו להגיד לו "לא" בכל ניסוח אפשרי.

פורסם
אתה צודק.

זה ממש לא משנה.

אבל פות"ש מסרב להבין שהעניין לא חוקי, למרות שבגירה, אני ואחרים ניסינו להגיד לו "לא" בכל ניסוח אפשרי.

Well, what can you do...

פורסם
דורקי, אתה מפספס נקודה מסוימת, גם כאשר תהיה לו הכשרה מתאימה, הוא יוכל לעבוד על הרכבים, הפועלים שלו יוכלו לעבוד על הרכבים, אבל לא יוכלו לעבוד עליו אנשים ללא הכשרה מתועדת ומוכחת.

עד שלא ישונה החוק (ואני בכלל לא בטוח שאני מעוניין שישונה), אדם שאין לו הכשרה מתאימה, לא יכול להחליף אפילו מצת ברכב.

האמן לי שאת בנקודה הזו לא התקשתי להבין, הטיעון שלי שגם אדם חסר הסמכה צריך ללמוד וכשיש מסגרת לימודית אז ככול הנראה שכחניך בקורס כל אחד יכול לעבוד על הרכב.

אם העסק יקיים מסגרת לימודים חוקית שמאפשרת בתנאים מסוימים לחסרי ההסמכה לבצע את העבודות האלה - אז יתכן שזו הפרצה החוקית לקיום המיזם.

פורסם

זאת כבר חשיבה, מה שנקרא מחוץ לקופסא.

זה יכול לעבוד, זה יכול גם לא.

אבל במסגרת לימודית, האחריות המלאה היא של בית הספר ולא של החניך וזה בדיוק מה שהוא רוצה להמנע ממנו.

בגבעת עדה הייתה פעם "מסעדה" בשם מועדון אלון.

למה מסעדה במרכאות? כי היא התמחתה בבשר ציד ובמדינת ישראל, אסור למכור בשר ציד.

אמרו "הבא נתחכמה לו", זאת לא מסעדה, זה מועדון חברים בשם מועדון אלון ואלו הם דמי החבר (זה בעצם מחיר הארוחה, כן? אתה לא משלם שום דמי חבר אמיתיים), הבעיה של העורך דין שהגה את הרעיון הבאמת מבריק הזה הוא שהשופט במשפט לא היה אידיוט.

הוא קלט את הקומבינה ישר דרך כל הררי דמי החבר וסגר להם את המקום.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

קודם כל, איפה החוק שאוסר על אנשים לתקן רכב בשטח פרטי? עד כמה שאני יודע, אסור לתקן רכב במקום ציבורי, וכדי לעבוד במוסך כמכונאי צריך את התעודה הזאת.

עכשיו, כדי לקבל את התעודה הזאת (סוג 1, הכי נמוך) צריך לעבור איזה מבחן של המדינה אחרי 4 שנים של ניסיון תעסוקתי במכונאות, או לעשות קורס של 10 חודשים באיזו מכללה מוכרת ע"י המדינה.

כמו שאתה רואה, טונות של בירוקרטייה על כלום.

אני לא חושב שחובבי רכב שמתעסקים ברכב בחנייה של הבית יעזבו הכל וילכו לעבוד במוסך 4 שנים, כדי לעבור בחינה עילגת על שטויות שאפשר ללמוד באינטרנט ביומיים והם כנראה יודעים כבר.

בקיצור, המדינה כנראה כבר הרגה לך את הרעיון.

אולי אם באמת אתה מאפשר כניסה ושימוש בציוד רק לאנשים שיש להם כזו תעודה, זה יהיה באחריותם (אתה לא יכול לדעת אם התעודות מזוייפות) וככה אתה נמנע מאחריות. אולי, לא יודע.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אמרו "הבא נתחכמה לו", זאת לא מסעדה, זה מועדון חברים בשם מועדון אלון ואלו הם דמי החבר (זה בעצם מחיר הארוחה, כן? אתה לא משלם שום דמי חבר אמיתיים), הבעיה של העורך דין שהגה את הרעיון הבאמת מבריק הזה הוא שהשופט במשפט לא היה אידיוט.

הוא קלט את הקומבינה ישר דרך כל הררי דמי החבר וסגר להם את המקום.

מועדון חברים זה דבר טוב, במיוחד מועדון החברים שבכניסה לנמל... :-D

עכשיו, כדי לקבל את התעודה הזאת (סוג 1, הכי נמוך) צריך לעבור איזה מבחן של המדינה אחרי 4 שנים של ניסיון תעסוקתי במכונאות, או לעשות קורס של 10 חודשים באיזו מכללה מוכרת ע"י המדינה.

זו בדיוק הנקודה - אם הבנתי נכונה את רוח החוק, אזי אדם יכול לעבוד במכונאות ואחרי 4 שנות ניסיון לגשת לבחינה סוג 1. מכאן שבתנאים ותחת מגבלות כאלו ואחרות כל אחד יכול להיות מכונאי, כולל אחד שרוצה לטפל ברכב שלו. מן הסתם וכדי למנוע נוכחות של פצצות מתקתקות על הכביש - יש להניח שעל אותו אדם יחולו מגבלות שלא חלות על מכונאי מוסמך לדוגמא. תחושת הבטן שלי אומרת שתחת פיקוח מתאים כל אחד יכול להיות מכונאי ליום אחד.

פורסם

RON_MAN אתה ממשיך להתעקש, לצערינו ולצערך, במדינת ישראל מדובר בעבירה פלילית.

על מנת שמכונאי יחתום לך ברגע שאתה יוצא ממוסך, הוא צריך להיות בעל הסמכה לניהול מוסך, להעסיק אחד כזה יעלה הרבה מאוד כסף, ואז העסק הופך ללא כלכלי.

לא חסר מוסכים בהם יש מכונאים ללא תעודות, אבל מעליהם תמיד יש מנהל מוסך שחותם בסופו של דבר על כל עבודה שהם מבצעים.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מישהו יכול להביא ציטוט של לשון החוק בעניין? אני לא מצליח למצוא התייחסות לזה שאסור לאדם שאינו מכונאי בעל תעודת מקצוע לתקן את רכבו בשטח פרטי.

פורסם

אני אתן לך כיוון אחר ,

במקום להשכיר מקום לעבודות מכונאות , תשכיר מקום לעבודות ניקוי ותחזוקה של הרכב

כולל למשל שואב רטוב יבש , מכונת שטיפה בלחץ , מכונת פוליש

תמכור את כל החומרים במקום

תחזיק גם למשל חדר סגור כולל מערכת איורור שתאפשר צביעה של הרכב

מקום לביצוע של עבודות DPR לתיקון נזקים כולל ערכה להשכרה

בכיוון הזה

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

גם אם ימצא לשון החוק המבוקש, הרי שבית עסק אינו שטח פרטי.

בית קפה בבעלותך, אינו שטח פרטי שלך. אתה לא יכול לעשות בו מה שאתה רוצה. כנ"ל בית קפה שמגיש ליפטים לארוחת בוקר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

ובכל זאת, זה לא נחשב לשטח ציבורי כי הוא בבעלות מישהו.

יכול להיות שפה נמצאת הפירצה בחוק. זה, ושלט ענק בעסק שאוסר על התעסקות במכלולים בטיחותיים וזהו.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם
ובכל זאת, זה לא נחשב לשטח ציבורי כי הוא בבעלות מישהו.

יכול להיות שפה נמצאת הפירצה בחוק. זה, ושלט ענק בעסק שאוסר על התעסקות במכלולים בטיחותיים וזהו.

בית עסק אומנם אינו שטח ציבורי כמו רחוב, אבל הוא שטח המשמש את הציבור ולכן צריך לעמוד בתקנות ובחוקים שנקבעו (למשל נגישות לנכים, עמידה בתקני כיבוי אש, איסור על עישון במקום וכו').

גם אם בית קפה ישים שלט ענק ש"פה מותר לעשן", לא הופכת את העישון למותר. העישון אסור כי בחוק אסרו אותו.

אני לא יודע את לשון החוק המדויקת, אבל אני ארשה לעצמי להחזיר את הדיון מהרמה הקונספטואלית-רעיונית לרמה המעשית פרקטית:

עלה האוטו על הליפט, ונפל מהליפט על האדם שמטפל בו.

מה יגיד רון-מן בחקירה? שהלקוחות חותמים על טופס שמשחרר את רון-מן מאחריות, ורון-מן לא ידע שהלקוח לא יודע להפעיל את הליפט?

ואם יטענו שהיה כשל בליפט?

ואם בסוף החקירה הזו רון-מן יצא זכאי, מה ישאר ממנו ומהעסק שלו אח"כ?

• תוכן חדש...