Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4548 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לדעתי, אם הליפט עבר בדיקת תקינות תקופתית (אני חושב שיש כזה דבר, כמו למעליות) האחריות היא על המשתמש שלא נקט באמצעי בטיחות נדרשים.

בדיוק כמו שאי אפשר לתבוע את קק"ל על זה שנשרף למישהו כל השיער כשהוא עשה מנגל ביום העצמאות, או מישהו שנחנק מבורקס בבית קפה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 109
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

SLOWRIDE, אתה צודק.

אבל בעל המקום חייב לנקוט "במידת הזהירות הנדרשת".

כבר היו בתי קפה שנתבעו כשהגישו תה חם מדי שגרם כוויה ללקוח.

כנ"ל במקרה הזה, שבו רון-מן צריך להראות שהוא נקט שמידת הזהירות הנדרשת ווידא שאכן הלקוח יודע להפעיל ליפט.

אלעד,

המחוקק חייב להתייחס לעניין המקצועיות הנדרשת בהפעלה, הזמינות והסיכון.

כדי להניח בבית מלכודת עכברים אתה לא צריך הסמכה. גם לא כדי לדרוך על מקק.

אבל מדביר כן צריך הסמכה. וחזינו בתוצאות האפשריות של הדברה.

עריכה אחרונה על ידי GoRide
  • חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

מה אורך ההסמכה לתפעול ליפט? אני משוכנע שזה לא לוקח יותר מכמה שעות. יש לי הסמכה לתפעול עגורן (כזה שתלוי מהתקרה) וה"הסמכה" היא כרטיס פלסטיק מסכן שכדי לקבל אותו חתמתי על טפסים וחבשתי קסדת בוב הבנאי לכמה דקות.

אם זה מה שמונע מכל העסק להיות חוקי, אני משער שזו בעיה שניתן לפתור בקלות.

למקום צריכים להיות חוקים ברורים של מה אסור ומה מותר, עם הדרכה חובה בכניסה, כמו בקראטינג למשל.

נניח שאנחנו מוותרים על הליפטים והציוד שדורש הכשרה מיוחדת, מה בחוק מונע ממני לתקן את הרכב הפרטי שלי בשטח ששכרתי לפי שעה? (לא שטח ציבורי)

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם (נערך)

אז עכשיו השאלה משתנה.

בוא נניח, שרון-מן בעצם רוצה להשכיר מגרש חניה בתשלום.

זה שללקוחות שלו אין חניה מתחת לבית ולכן הם בוחרים לתקן את המכונית שלהם במגרש החניה שלו (שבו הם משלמים ע"פ שעת חניה וכו', כמו בכל מגרש חניה) לא אמור לעניין אותו. אבל זה תחום אפור, וברגע שיוכח שרון-מן ידע שכל לקוחותיו מגיעים במטרה ראשונה לתקן את הרכב, שמו יוכתם (גם אם נניח יהיה זכאי).

מה גם שהוא רוצה להשכיר להם יותר משטח עבודה. סה"כ שטח עבודה אין בעיה למצוא. הבעיה זה הfacilities מסביב.

נניח שאתה מנהל פאב, ובפאב שלך נתפסו מעשנים סמים. לא עניינך. אתה מוכר בירה ולא שואל את הלקוח מה הוא מעשן.

אבל אם בחקירה יתברר שידעת שהם מעשנים סמים, וידעת ש100% מהלקוחות באים אליך כדי לעשן אצלך סמים כמטרה עיקרית, וסיפקת להם ניירות גלגול (שמותרים בחוק), ואפילו הסברת להם איך לגלגל (למרות שלא עישנת בעצמך), טוב לא תצא מזה.

אני לא משווה בין סמים לליפט.

אני משווה בין העקרונות מול החוק.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אבל אתה מתעלם מהשאלה שלי, איפה בחוק אסור להשכיר לאנשים שטח לעשות תיקונים שאינם בטיחותיים במכוניות הפרטיות שלהם. חיפשתי אתמול באינטרנט ולא הצלחתי למצוא שום התייחסות של החוק לזה. מה שאסור זה ללכת למוסך מדרכה, ששם משלמים כסף לאנשים לא מוסמכים ע"י המדינה לבצע תיקונים בטיחותיים ברכב שלך.

זה חוק מאוד מוצדק, אבל בין זה לבין תיקון עצמי של רכוש פרטי יש מרחק גדול.

פורסם (נערך)
אבל אתה מתעלם מהשאלה שלי, איפה בחוק אסור להשכיר לאנשים שטח לעשות תיקונים שאינם בטיחותיים במכוניות הפרטיות שלהם. חיפשתי אתמול באינטרנט ולא הצלחתי למצוא שום התייחסות של החוק לזה. מה שאסור זה ללכת למוסך מדרכה, ששם משלמים כסף לאנשים לא מוסמכים ע"י המדינה לבצע תיקונים בטיחותיים ברכב שלך.

זה חוק מאוד מוצדק, אבל בין זה לבין תיקון עצמי של רכוש פרטי יש מרחק גדול.

אני לא מתעלם. אין לי את התשובה המדויקת.

אבל אני מתעקש להחזיר את העניין לרמה הפרקטית:

להשכיר סתם ריבוע אספלט שעליו אפשר לעבוד, זה לא העניין. סה"כ מי שרוצה לטפל ברכבו לבד, יכול כבר היום לעשות את זה בחניה הפרטית שלו או בכל מגרש חניה אחר.

רון-מן רוצה יותר מזה.

הוא רוצה להשכיר ציוד, ולמכור שמנים, ולמכור קפה להנאת הלקוחות.

זה כבר לא סתם מישהו שמטפל לעצמו ברכב על איזה פאץ' אספלט שהוא מצא.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אלעד, כבר עברתי על השרשור שקישרת ולא מצאתי שם הוכחה שלא משתמעת לשתי פנים שלאדם פרטי אסור לבצע תיקונים לא בטיחותיים ברכבו הפרטי.

הקישור השני שולח אותי לשאלה עם 4 תשובות, שמתייחסת לתיקון ליקויים בטיחותיים. (אני גולש מהטלפון)

גו-רייד, אני עדיין לא רואה איפה יש מניעה מהותית ופרקטית להשכיר לאנשים כמה מ"ר מקורים עם ג'ק ידני, בוקים וארגז כלים, כל זה בחתימה על הצהרה שלא תיגע במערכות בטיחותיות.

פורסם

עד כה, גם אני לא רואה מניעה חוקית בהשכרת שטח. התנאי להשכרת השטח (כמו בכל חוזה השכרה) שהשימוש שיעשה בו יהיה חוקי.

על פניו נראה שלטפל ברכבך בעצמך זה דבר חוקי.

הבעיה מתחילה כשמתחילים להשכיר גם ציוד ולמכור מוצרים.

גם אם אין כאן בעיה חוקית ישירה, עדיין נשארה השאלה שלי תלויה באויר בחוסר מענה:

מה התוכנית הכלכלית של מקום כזה? מה שורת הרווח הצפויה?

האם הסיכון (שרכב יפול מהג'ק על מישהו, או שרכב שטופל במקום יהיה מעורב בתאונה שנגרמה בשל התיקון) שווה את הרווח? גם אם בעל המקום יצא זכאי בסופה של חקירה?

מה עלויות הביטוח הנדרשות ממישהו שמפעיל מקום כזה?

ובסוף בסוף: למה צריך מקום כזה? הרי שטח לתיקון אפשר למצוא בנקל בלי לשלם למישהו, ג'ק יש לי גם באוטו, בוקסות אני לוקח מהשכן.

אם אין למקום כזה ערך מוסף (ליפט, לחץ אויר, מכשירים שעלותם גבוהה וכרוכים בידע בהפעלתם, אפשרות למכור ציוד ומוצרים לרכב) אז מה הטעם בו?

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

למה צריך? לדעתי, בעיקר חוויה ונוחות. אתה מגיע לעשות טיפול למנוע, קונה הכל במקום, עושה הכל בעצמך, שופך את הפסולת באופן מסודר ופוגש גם עוד מפגרים כמוך שמה שחשוב להם ברכב זה לא usb...

תאונות קורות ויקרו בכל מקום ובכל עסק, ואם רוצים למנוע כל סיכוי לתאונה צריך לשבת בבית ולנעול את הדלת.

תכנית כלכלית זה לא משהו שאני מבין בו יותר מדי, צריך לראות כמה עולה להחזיק כזה מקום ולפי זה להחליט על מחירים.

פורסם
למה צריך? לדעתי, בעיקר חוויה ונוחות. אתה מגיע לעשות טיפול למנוע, קונה הכל במקום, עושה הכל בעצמך, שופך את הפסולת באופן מסודר ופוגש גם עוד מפגרים כמוך שמה שחשוב להם ברכב זה לא usb...

תאונות קורות ויקרו בכל מקום ובכל עסק, ואם רוצים למנוע כל סיכוי לתאונה צריך לשבת בבית ולנעול את הדלת.

תכנית כלכלית זה לא משהו שאני מבין בו יותר מדי, צריך לראות כמה עולה להחזיק כזה מקום ולפי זה להחליט על מחירים.

כל מילה בסלע.!!

רון

החיסכון שלך - ההנאה שלנו ! איפה הקאץ' ?

פורסם

סבבה, אחלה. חוויה זה דבר טוב וחשוב.

אבל החוויה והנוחות הם שלך, הלקוח.

רון-מן חובש פה את כובע ספק השירות, לא הלקוח. סביב זה נסוב השרשור.

ולא בטוח שזה יסב לו הרבה נוחות וחוויה לנהל מקום כזה.

רוצה למכור שמנים? נהדר. ומה הוא יגיד שיתבע כי סיפק שמן שאינו מתאים לרכב? יגיד "אבל יש שלט בכניסה שאומר שאני לא אחראי"?

גם אם יצא זכאי, זה יהיה היום האחרון שבו העסק שלו יהיה פעיל.

תאונות קורות ויקרו, אבל הם לא דבר רצוי, ובטח שלא כדאי לחפש דרכים יצירתיות להגדיל את הסיכוי שיקרו.

ומאחר ואין כאן שום תוכנית כלכלית מוצקה, לא ברור אם הסיכון לתאונות האלה, שווה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

שמעת על מישהו שתבע חנות חלפים על זה שמכרו לו שמן לא מתאים? זה אחריות הקונה לברר מה הוא רוכש. הוא מחליט אם לשפוך את זה למנוע שלו, לא בעל העסק. אתה לא יכול לתבוע מסעדה שמכרה לך אוכל לא טעים למרות שבתפריט כתוב "מומלץ".

רון מן רוצה לפתוח עסק, שכנראה יהיה רווחי עבורו. החוויה של הלקוח רלוונטית לגביו כי לקוח שנהנה כנראה יחזור.

כמו שזה נראה, אתה יכול לשכור פינת עבודה בעסק של רון-מן ולהביא את כל המוצרים מהבית.

אישית, אני חושב ששופט שישמע על כזו תלונה מטופשת יעיף את המתלונן לקיבינימט.

פורסם

Goride , כל העניין הזה של השמנים הולך לפני תקנים, ככה שהסיכוי שאני ימכור לאדם שמן לא מתאים הוא אפסי. שורה תחתונה היא, לספק לאדם אשר חפץ ליבו לכשות טיפולים שוטפים, ללא אביזרי בטיחות, אמצעים ומקום לעשות זאת(לרוקן שמן למקום מסודר, פילטרים למקום מסודר). בין זה ליפט או בוא או ״מטר״ אספלט...

רון

החיסכון שלך - ההנאה שלנו ! איפה הקאץ' ?

• תוכן חדש...