Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4552 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
car4fun תודה על האינפומציה, תעדכן בבקשה בהמשך ההתפתחויות אם יהיו..

כאחד שצריך לבטח את הרכב בזמן הקרוב. אני ממש לא יודע באיזה חברה/סוכן לבחור...

יחי שוקה !

(תודה על השיתוף והתובנות המורחבות והמפורטות. נשמח אם תמשיך לעדכן).

גם אני נמצא בדילמה דומה לגבי הביטוח, החודש אני מתאר לעצמי כבר שאנהג ברכב חדש ואצטרך למצוא תשובות.

ואדאג לעדכן אתכם אחרי כמה זמן קיבלתי את הכסף, והאם קיבלתי את מלוא הסכום ומה הקיזוזים שהיו אם יהיו (משום מה אני מתאר לעצמי שיהיו).

קח הכל בקלות, תלמד מהניסיון ותסיק את המסקנות לבד. העיקר שאתה שלם (ובריא ?) !

אני הייתי מבוטח המון שנים אצל סוכן ביטוח, אח"כ עברתי לשירביט - ובשנתיים האחרונות חזרתי בהדרגה לסוכן ביטוח שלי, ממנו

איציק

תודה איציק, המסקנות אכן הוסקו. אני מרגיש מצוין, לצערי, זאת אישתי והילד (שנה וחצי) שעברו את החוויה הזאת בדרך חזרה מהגן.

עד לפני כשנה +/- גם אני הייתי מבוטח אצל שירביט, גם הרכב וגם העסק. ברכב,החלטתי לפזול לכיוונים הזולים יותר ופניתי לתשעה מליון (קצת החמיאו לעצמם כשהם לא שווים רבע). סביר להניח שאחזור לשירביט ככל הנראה, אבל עדיין משאיר את הכל פתוח, אשמח לקבל המלצות למי שיש כאלו (רצוי מנסיון אישי כמובן של מצבים דומים) , לסוכן טוב ואמין מאיזור הצפון.

אני מאמין שאם הנהג היה רק מאותת, אישתי היתה מזהה את המהלך,בולמת וכל היה נמנע.

אם יש משהו שלקחתי גם לעצמי בעת הנהיגה, זה לאותת על הכוונות (בד"כ אני עושה זאת אבל עכשיו אני מקפיד). היום אני יודע זאת יותר טוב מתמיד.

BE SAFE!

• תגובות 128
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עדכון: אמרתי שאעדכן וכך אני עושה,

שלחתי את כל המסמכים הנדרשים ובכפולות! היום בבוקר דיברתי עם הסוכן שמטפל באופן אישי בתיק שלי והוא אמר לי חד משמעית "יש הכל,הכל תקין , הכל בסדר, הבקשה לתשלום נשלחה לאחראים וכל מה שנותר הוא לחכות ל 2 חתימות "

אז בשעה מאוחרת זו,הנה ציטוט ממסמך שבזה הרגע קיבלתי, המסמל את גישת המישמש/סחבת/ממרח בה דוגלת החברה.

"רשיון רכב טרם התקבל או התקבל ואינו תקין".

והנה מחר מצפה לי עוד יום של עצבים וטונים גבוהים. אחחחח כמה אני מחכה למחר.

פורסם

למה אתה תובע את הביטוח של עצמך ולא את הנהג הפוגע?

בשביל לראות את הכסף טיפה יותר מוקדם?

שווה להפסיד אלפי שקלים ('מיצוי' הפוליסה + מאלוס בפרמיות בשלוש שנים הבאות) בשביל זה?

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
AIG היא תאגיד ביטוח בינ"ל. וככאלה, הם מקצוענים בביטוח ולא כמו חברות ישירות שהוקמו רק כדי לגבות דמי ביטוח ואח"כ להתרשל בטיפול במבוטחים. וההבדל הוא לא רק מבחינת העיקרון, זה מתבטא גם בפועל.

בארועים ביטוחיים של שחור ולבן, כולם ישלמו לך היות ואין להם ברירה, זה לא משנה אם זה תאגיד בינ"ל (שכמעט פשט את הרגל).

או "חברה שהוקמה ע"מ להוציא כסף מאנשים", מקסימום יבקשו עוד טופס, פחות טופס, אבל ישלמו..

במקרים גבוליים, כל החברות או לפחות רובן המכריע ינסו להתנער, ועליך יהיה לבקש את המגיע לך בבית המשפט.

לכן אני טוען כי על אותו כיסוי ביטוחי, (פוליסה זהה) תמיד אעדיף לשלם כמה שפחות.

לא משנה לי, אם זה תאגיד בינ"ל סוכן, או 9 מיליון, מי שנותן לי פוליסה טובה במחיר הטוב ביותר

אני רוכש אצלו.

פורסם
למה אתה תובע את הביטוח של עצמך ולא את הנהג הפוגע?

בשביל לראות את הכסף טיפה יותר מוקדם?

שווה להפסיד אלפי שקלים ('מיצוי' הפוליסה + מאלוס בפרמיות בשלוש שנים הבאות) בשביל זה?

ומה אני עושה בזמן הזה? משכיר רכב? מוציא אלפי שקלים? מאלתר טרמפים? אולי לא ציינתי את זה אבל אני לא נער בן 17. יש לי יותר מידי מה לעשות ורכב זה מצרך חובה.

כך ש״טיפה יותר מוקדם״, זה עניין אינדיבידואלי אולי בשבילך חודשיים נקרא טיפה( יש מקרים גם של 4 חודשים) ואתה יכול להעביר אותם בכייף.

אני לא.

בשביל זה.

פורסם

אם בוודאות צד ג אשם, אתה יכול לשכור רכב - בוודאי עד קבלת הכסף ולתבוע את הסכום מצד ג.

לפני שנה עברתי תאונה עצמית, הרכב הוכרז טוטל לוסט וביטוח ישיר היו בסדר גמור, אם כי גם אני נדרשתי להעביר שוב ושוב את אותם המסמכים.

פורסם

לא נכנס לענייני הביטוח שהם נושא השרשור

אני בחשיבה עם WIL, הרי רכב אתה תקנה בכל מקרה, תעשה חישוב כלכלי אם עדיף לך כרגע לתבוע את הפוליסה שלך ולשלם בהפרש של 3 השנים הקרובות לפחות 2000 ש"ח לשנה יותר עקב תביעות

או לקחת הלוואת גישור לרכב החדש עם זמן פרעון של שנה מהיום כשבמהלך השנה תקבל את הכסף מהנתבע ותסגור את ההלוואה

הריבית תצא לך נמוכה הרבה יותר :roll:

Confidence In Motion

פורסם
בארועים ביטוחיים של שחור ולבן, כולם ישלמו לך היות ואין להם ברירה, זה לא משנה אם זה תאגיד בינ"ל (שכמעט פשט את הרגל).

או "חברה שהוקמה ע"מ להוציא כסף מאנשים", מקסימום יבקשו עוד טופס, פחות טופס, אבל ישלמו..

במקרים גבוליים, כל החברות או לפחות רובן המכריע ינסו להתנער, ועליך יהיה לבקש את המגיע לך בבית המשפט.

לכן אני טוען כי על אותו כיסוי ביטוחי, (פוליסה זהה) תמיד אעדיף לשלם כמה שפחות.

לא משנה לי, אם זה תאגיד בינ"ל סוכן, או 9 מיליון, מי שנותן לי פוליסה טובה במחיר הטוב ביותר

אני רוכש אצלו.

מצטער, לעניות דעתי שירות זה חלק בלתי מבוטל מהפוליסה, זאת לא פעם ראשונה שאני קורא לגבי השירות של ביטוח ישיר ואגב גם סוכן ביטוח צריך לדעת לבחור, כמובן עדיף סוכן שאתה מבטח אצלו כמה שיותר נכסים. (או מישהו שקרוב אליך)

אני רואה את הטרטור שעובר פותח השרשור ואני ממש לא חושב שזה שווה את ה400 ש"ח הפרש. (אם בכלל)

פורסם
ומה אני עושה בזמן הזה? משכיר רכב? מוציא אלפי שקלים? מאלתר טרמפים? אולי לא ציינתי את זה אבל אני לא נער בן 17. יש לי יותר מידי מה לעשות ורכב זה מצרך חובה.

כך ש״טיפה יותר מוקדם״, זה עניין אינדיבידואלי אולי בשבילך חודשיים נקרא טיפה( יש מקרים גם של 4 חודשים) ואתה יכול להעביר אותם בכייף.

אני לא.

בשביל זה.

לפני 10 שנים הייתה לי קוואליר קופה שנת 98 שמאוד אהבתי, עד שזקנה אחת קפצה מעל אי תנועה ונכנסה בי חזיתית בזמן שאני עומד ברמזור אדום.

נפתחו שתי כ״א, נשברה שימשה קדמית והתעקמה קצת השילדה.

שלחו שמאי מטעם חברת הביטוח של הפוגעת שטען שניתן לתקן את הרכב בפחות מ-50% מערכו כאשר ישחזרו את הרכב עם חלקים משומשים. בנוסף הוא התחיל להתמקח איתי על מחיר הרכב כי אין שוק לרכב ואף אחד לא משלם מחירון אם הייתי מנסה למכור.:x

שיחה קצרה לסוכן הביטוח שלי והבהרה כי אני לא מוכן לנסוע ברכב עם כ״א מפירוק הסדירה את העניין והרכב הוגדר כאובדן להלכה.

שאלתי את הסוכן איך אני אמור להתנהל מול הביטוח של הפוגעת ושממש אין לי כוח לזה ואם הוא יכול לדאוג לזה?

הסוכן שלי אמר ״אין בעיה אני מטפל בזה״.

תוך יום קיבלתי רכב שכור ותוך שבועיים קיבלתי את הכסף מחברת הביטוח שלי!

חברת הביטוח שלי תבעה אח״כ את חברת הביטוח של הפוגעת אך אני לא הייתי צד בעיניין.

בנוסף, אני קיבלתי 1,000₪ מעל המחירון, נראה לי בגלל ק״מ נמוך..

והכי מדהים, הפרמיה שלי לא עלתה בגרוש ולא נרשמו לי תביעות!!

זה שרות.

אגב, את הרכב הבא (שברולט מאליבו) גנבו לי.

גם במקרה זה הביטוח החזיר לי את הכסף תוך זמן סביר, ושוב הפרמייה לא עלתה ולא נרשמו לי תביעות (באמת שאין לי מושג למה אבל מי מתלונן).

פורסם

9 מליון הציעו לי מחיר מצויין, אממה? כמעט נפלתי בפח כמו חבר שלי, ולכן בדקתי מראש ושאלתי את הנציגה שהתעצבנה על כך - האם צריך כספת באוטו? לפני שאני סוגר עסקה, כי להתקין כספת על חשבוני זה בידיוק ההפרש מחברות אחרות, ורק הם דורשים כספת.

למשל חבר שלי סגר איתם עסקה, ומיד לאחר מכן דרשו ממנו להתקין כספת ועל חשבונו.

בקיצר התעצבנה עלי אמרה שהיא לא יודעת אם צריך שהיא לא טכנאית בטון מגעיל, שלחה אותי למוסכים שלא קיבלו את הפקס שלהם וטענו שהם לא מקבלים כבר שנים פקסים ויש בינהם נתק למרות שהם כיביכול עובדים איתם. בקיצר כאב ראש אחד גדול.

למרות המחיר המצויין יש לומר, אין לי כח לבלבולי מוח ונשארתי אצל סוכני הרץ שלי, שזה משרד סוכנים ובינתים נמשיך להיות שם.

פורסם

אגב, שכחתי לציין, ראוי גם לזרוק מילה על תפקודה של משטרת ישראל.

מקום התאונה - איזור תעשייה לימן, כביש ראש הנקרה-נהריה. למי שלא מכיר, נסיעה של 7 דק' לרכב פרטי ו 2 דק' לניידת בתפקיד.

טלפון למד"א ולמוקד 100 בשעה 16:00 בו גיסה של אישתי מחייג לדווח על תאונה רצינית עם משאית ו 2 נפגעים אשה וילד בן 1.5

אחרי 6 דק' מגיע האמבולנס ומתחיל טיפול. ניידת עדיין לא הגיעה.

שעה 16:20 אני כבר מגיע לאיזור האירוע ומחייג למוקד 100. מסביר להם שלפני 20 דק' הזמינו ניידת בתאונה עם נפגעים. נאמר לי שהניידת בדרך.

עוברת ניידת כאילו כלום לא קרה, אפילו לא עצרה לבדוק מה העניין. אני בשוק עם הידיים על הראש לא מאמין למראה עיני.

שעה 16:30 שוב טלפון למוקד ושוב התשובה , ניידת בדרך.

שעה 16:40 כבר התחלתי לצעוק עליהם בטלפון איך קורה מצב שבתאונה רצינית עם נפגעים במרחק 7 דק' בלבד מהעיר לוקח כל כך הרבה זמן להגיע.. ואז גם זכיתי לניתוק מהמוקדנית. הטירוף כאן ממש עלה לי, כבר לא ידעתי ממה יותר להתעצבן.

שעה 16:50 שוב טלפון, עונה לי נציגה ואומרת שהיא רואה שהניידת בדרך , התחלתי וויכוח גם איתה,

שעה 16:55 תוך כדי וויכוח בטלפון אני מזהה מרחוק את הניידת. ומנתק את השיחה.

אני נמצא על הצומת ברור לכל עין, והניידת פשוט ממשיכה ישר במקום לפנות שמאלה אלי. (מדובר בצומת T כשאני על הצומת).

רק אחרי שצרחתי כמו משוגע הם שמעו אותי, ופירססו אלי.

באירוע בין כל המסמכים ביקשו רשיונות רכב, נתתי. לא קיבלתי חזרה. רק כשנסעתי לתחנת משטרה בעכו עם אשתי כדי שתעיד, אמרתי שלקחו לי את הרשיונות רכב, תחילה לא קנו, לחצתי ואז התחילו לשאול אצל מי זה נמצא. ואז הגיע השוטר, "אה כן זה אצלי" מה זה עושה אצלו?? לקח , בטעות. :?

שבוע לאחר התאונה, מחייג אלי השוטר שחקר את אשתי (וגם זה שהגיע למקום) ואומר לי "שלום, יש לך במקרה תמונות מהמקום של התאונה?" עניתי "כן, בשפע" הוא אומר "אה יופי, תוכל להעביר לי אותם, פשוט נמחקו לי כל התמונות מהכרטיס של המצלמה ונמחקו לי כל התאונות" :shock:

לתפארת משטרת ישראל.

מה שכן, המון עצרו לשאול אם הכל בסדר, והמוון צילמו את הרכב ,הרגשתי כמו בעל אנזו חדשה. חבל שלא חייכתי (:

פורסם
לא בטוח שהייתי שוקל את שירביט בתור חברת ביטוח, יש לה שם של בעייתית ביותר כלפי המבוטחים.

לכאורה, לכאורה .....

או שטורחים ומסבירים או שלא כותבים.

להפריח דברים בעלמא באוויר, זה טוב לטוקבקים של Ynet (ולא לשכוח לצרף, כנסו-כנסו, למידה טובה).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
או שטורחים ומסבירים או שלא כותבים.

להפריח דברים בעלמא באוויר, זה טוב לטוקבקים של Ynet (ולא לשכוח לצרף, כנסו-כנסו, למידה טובה).

אהמ אהמ..

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4427480,00.html

הפיקוח על שוק ההון, ביטוח וחיסכון באוצר, הטיל על חברת הביטוח שירביט עיצום כספי בסך 3 מיליון שקל. באוצר מציינים כי זהו אחד הקנסות הגבוהים שהוטלו אי פעם.

הטלת הקנס היא תוצאה של פעולות פיקוח שבוצעו בחברה בשנה החולפת, בשל הפרת חוזר השמאים ובשל כשלים בהתנהלות החברה. חוזר השמאים קובע כללים לחברת הביטוח לגבי אופן בחירת השמאי במקרה של תאונת דרכים, וכללים למניעת ניגודי עניינים של השמאי.

בביקורת שערך אגף שוק ההון, נמצא כי החברה הפנתה מבוטחים לשמאי רכב שלו קשרי עבודה מגוונים עם החברה, ולכן היא לא הייתה רשאית לכלול אותו ברשימת השמאים מחשש לניגוד עניינים. למרות זאת, השמאי ערך כ- 40% משומות החברה ובאזורים בהם פעל, ערך כמעט את כל השומות.

עוד טוענים באגף שוק ההון כי מערכי הניהול ומחלקת התביעות לא מילאו את תפקידם ואת חובתם כלפי המבוטחים.

פורסם

כבר יצאתי להגנת "ביטוח ישיר" (נקרא גם 9 מיליון) פה בפורום ואין לי שום כוונה לעשות זאת שוב כי אני באמת לא בעל אינטרס.

למען הסדר - הקשר שלי לחברה הוא שאשתי עבדה שם מספר שנים (ולא עובדת שם בשנה האחרונה).

כמה דברים אני בכל זאת רוצה לציין:

1. עו"ד חיים קליר מפרסם ב-YNET מאמרים מגמתיים כנגד חברות הביטוח באשר הן. לעיתים קרובות הוא משמיט פרטים מסויימים או מסלף דברים וחבל שכך.

2. ביטוח ישיר או כל חב' ביטוח אחרת לעולם לא תוכל להגביל את לקוחותיה למוסכים ספציפיים. יכולת לפנות למורשה ללא שום בעיה כבר מהתחלה. ספציפית ביטוח ישיר ממליצה בחום לפנות למוסכי ההסדר שלה (ואני מאמין שכך עושות גם חברות אחרות) ונותנת הטבות למי שפונה למוסך הסדר. במקרה של פניה למוסך אחר (שלא ברשימה, כמו המורשה שלך) ההשתתפות העצמית גבוהה יותר ואתה חייב לתת צ'ק דחוי לגובה הנזק בתקווה שתקבל את הפיצוי מחב' הביטוח בזמן. זה נוהל די סטנדרטי.

3. מניסיון שהיה לי עם AIG, שהיא הרי חברה ישירה, השירות יעיל, מקצועי, הנגישות למסלק של התיק טובה, זמני הטיפול טובים ולא היו לי שום תלונות. וזה לעומת נסיון עם סוכן שפעם נסע לחו"ל עם הפקידה (ומסתבר גם הפילגש) ולא היה מישהו אחר שימלא את מקומו כנדרש.

4. מטרתה של כל חברת ביטוח, שהיא גוף עסקי, לשלם כמה שפחות ללקוח.

5. חשוב לקרוא את הפוליסה, את האותיות הקטנות וכו'. נכון לגבי כל חברה וסוכן.

6. מחכה בקוצר רוח לעדכון לגבי הגעת הצ'ק. בינתיים מדובר בפרק זמן סביר לכל הדעות, וזה לפני שהתחשבנו בזה שנפלת על חודש רווי בחגים.

7. לא חייבים ועדיף לא להתעסק בתביעות במצבי לחץ. רצוי להתקשר לחברה כדי להודיע על הארוע, לבקש לגרור את הרכב ולטפל בשאר הפרטים אחר כך.

Live fast, die young - leave a better looking corpse

• תוכן חדש...