Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4552 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

... הסוכן שלי אמר ״אין בעיה אני מטפל בזה״. תוך יום קיבלתי רכב שכור ותוך שבועיים קיבלתי את הכסף מחברת הביטוח שלי!... והכי מדהים, הפרמיה שלי לא עלתה בגרוש ולא נרשמו לי תביעות!! זה שרות.

אגב, את הרכב הבא (שברולט מאליבו) גנבו לי. גם במקרה זה הביטוח החזיר לי את הכסף תוך זמן סביר, ושוב הפרמייה לא עלתה ולא נרשמו לי תביעות (באמת שאין לי מושג למה אבל מי מתלונן).

ואולי תגלה לנו את שמו של הסוכן המוצלח?

דני

• תגובות 128
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אז אחרי שדחיתי הצעה של 9 מליון

אחרי יומיים מתקשרים אלי מביטוח ישיר, ולא הבנתי איך הגיעו אלי...

שכחתי שהם נוכלים שעובדים יחד. הכי מכעיס שמנצלים את מספר הטלפון שלי ומנסים לתחמן אותי.

אגב גם ביטוח וואי נט זה שלהם, גם שם הם ראו שעשיתי השווה....פשוט שערוריה!

פורסם
דעתי בכחול.

*עריכה: מצטרף לבקשות להמלצות על סוכני ביטוח.

אני מתנצל מראש על אורך דבריי.

1. עו"ד חיים קליר פירסם פעם את הכתבה הבאה: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4313442,00.html.

מסופר שם על לקוח שבמהלך הנסיעה שמע פגיעה (לכאורה מאבן) בגחון הרכב. הוא טוען שמישש את אגן השמן וזה נראה לו תקין. הוא המשיך בנסיעתו, בילה היכן שבילה, בדק את מפלס השמן לאחר מכן ונוכח שהכל בסדר. במהלך הנסיעה הביתה (לדבריו קילומטר בודד) לא נדלקה שום נורת אזהרה אך לקראת הסוף נשמעו רעשים מהמנוע. הוא החנה את הרכב (יום ו') וביום ראשון קרא לביטוח. התברר שאגן השמן בכל זאת נפגע ונזילת שמן הובילה לנזק במנוע. למיטב זיכרוני השתלשלות הארועים הייתה לא בדיוק כזו והושמטו מספר פרטים מהותיים (לצערי אינני זוכר בדיוק, מי זוכר את כל מה שהאישה סיפרה לפני חודשים רבים?).

בכל מקרה, לי באופן אישי, כמי שהתבונן בסדרות אמריקאיות משפטיות שונות וגם ב-JUDGE JUDY :twisted: צצו רעיונות למה הקייס חלש בגלל שנוצרה אצלי התחושה שמדובר כאן ברשלנות תורמת של הנהג. האם הוא מוסמך לבצע בקרת נזקים ברמה שנדרשה? האם ביצע אותה באמת? האם באמת כשחזר מהים שוב בדק את מפלס השמן? איך ייתכן שהכל היה תקין לכאורה והשמן נעלם לו והספיק להיגרם נזק למנוע בנסיעה של קילומטר בודד? מדוע חיכה עד יום ראשון?

עו"ד חיים קליר מספק גם דוגמה של תאונת שרשרת או רכב שנהדף מגדר בטיחות וסופג פגיעה נוספת בחלק אחר אבל זו לא דוגמה מתאימה בעיניי כיוון שאלה נזקים שנגרמו באותו ארוע ולא ניתן היה למנוע אותם. כאן מדובר במקרה שיותר דומה לרכב שיש לו דליפת דלק והנהג מחליט לזרוק בדל סיגריה בוער לשלולית. האם יש לפצותו באובדן להלכה במקרה כזה?

או שאלה אחרת - אם ברכב שלי יש תקלה ומכונאי של "שרותי דרך" נותן לי עזרה ראשונה שמאפשרת לרכב שלי לנוע למוסך, אלא שאני בוחר לדחות את הטיפול בתקלה והרכב שוב תקול למחרת. כידוע, שירותי דרך/גרירה לא מכסים פניה בנוגע לאותה תקלה. למה? הרי שילמתי על הישרות, לא?

אני מקווה שהייתי ברור.

2. יש לי אינטרס אחד ויחיד - אובייקטיביות וצדק, שני דברים שאני מאוד אוהב להקפיד עליהם בחיים האלה ומוכן להילחם עבורם. אין בכוונתי לגונן על אף חברת ביטוח, אני לקוח בדיוק כמוך ויש לי עוד שנים רבות לבלות על הכביש. היום זה אתה ומחר זה יכול להיות אני. אני לא חסין משום דבר ומי יודע, אולי אדפק על ידי חברת ביטוח בצורה כזו או אחרת.

יחד עם זאת, לקוחות רבים (אני לא אומר שאתה אישית ו/או במקרה הספציפי) מציגים את עצמם כקורבנות כשבפועל החוק והתקנות לא תמיד לצידם ולפעמים הם לא מצליחים (מסיבה כזאת או אחרת) או לא רוצים להבין היכן הם טועים.

כבר אמרתי זאת בעבר - כשאתה רוכש פוליסת ביטוח, אתה קונה "סיכון" ולא פיצוי. הרי מנקודת מבטך הצרה אתה שילמת את הפרמיה ומבחינתך במקרה של תאונה מגיע לך שהחברה תפצה אותך. ואם היא לא פיצתה אז מבחינתך היא לא עמדה בהבטחותיה ויש לגנותה.

בפועל, יכול להיות (אולי אולי אולי) שיש סיבה מאוד מאוד מבוססת שבגינה התשלום מתעקב / לא מגיע תשלום / יש צורך בחקירה וכו'.

על פניו, ממה שאתה מתאר, קיבלת שירות גרוע שיכול להיות שהוא שיטתי ויכול להיות שהוא "חד-פעמי" כי נפלת "בין כיסאות" או על נותן שירות לא טוב. אני אישית לא מכיר את מחלקת תביעות של ביטוח ישיר ככזו, וזה לא אומר שאני צודק דרך אגב, אבל זו דעתי.

3. שים לב, אגב, שאני מדבר פה על שירות מצויין שקיבלתי מחב' AIG. לכל חברה/סוכן שמטפלים ביותר מתיק אחד בחייהם אפשר למצוא דוגמאות לטיפול טוב ולטיפול לקוי. חברות אחדות משקיעות לא מעט כספים בבקרה ובניתוח של מקרים שונים. אשתי זומנה מידי חודש לשמוע הקלטות ולעיין בחומרים של תיק אחד בו טיפלה טוב ושל תיק בו טיפלה בצורה לא טובה (כולם בני אדם) במטרה לעבור על שימור ושיפור. אם השיטה עובדת או לא אני לא יכול לשפוט, אבל אני יכול להעיד שהם מנסים.

4. כל חב' ביטוח פועלת בהתאם לתקנות והחוק והיא אף כפופה למפקח על חב' הביטוח. אם מאצת פגם בתפקוד של חברה, זכותך, ואני חושב שמוטב לכולנו שתפנה לממונה על חב' הביטוח עם ההוכחות שבידך ותגיש תלונה.

החוזה אמור להיות ברשותך ואם זו לא שקיפות, אני לא יודע מה כן. ושוב אני אחזור על דבריי - לא רכשת שירות, רכשת סיכון. לצערי הרב אני לא מכיר הרבה הזדמוניות עסקיות בהם אני אשקיע לצורך הדוגמה 5000 ש"ח בשנה ואקבל בחזרה 50,000 ש"ח. הפיצוי שאתה עלול לקבל לרוב גדול יותר מעלות הפרמיה שלך. אם חב' הביטוח תפצה כל מבוטח - היא תפסיד. בפועל, רווחים שהיא מכניסה מכמה וכמה לקוחות ילכו לטובת אותו לקוח שהם נדרשו לפצות. זה אומר שהם יצטרכו הרבה מאוד לקוחות כדי להיות חברה רווחית ולשם כך הם קיימים. מה התוצאה? שהם יאבקו על כל שקל. זו המציאות.

לא שאני חלילה קורא לרחמנות כלפי חברות הביטוח, אני רק מציג את עיקרון המנגנון הבסיסי ביותר שלהן, כדי שניתן יהיה להבין למה הן פועלות כלפי הלקוח באופן הזה.

5. אני אתן דוגמה לדברים כדי להסביר את זה, אבל אל תכעס כי אני לא מכיר את העובדות. אתה מציין שנציגה אמרה לך במפורש שלא מגיע לך רכב חלופי באופן מיידי ושההוראות שניתנו על ידי ההנהלה היא למסור את המידע הזה רק במקרה של תאונה. האם זה כתוב באיזשהו מקום באותיות בגודל כלשהו בחוזה/פוליסה/תקנון שקיבלת? במידה וכן - הם יצאו ידי חובה, זה מה שהחוק מורה. נכון שאפשר לומר שזה סוג של נוכלות, אבל אתה לא באמת מצפה שכל חברה נותנת שירות בארץ תציין בפניך את כל הסעיפים שבגינם יכולה להיגרם לך אי-נוחות מסוג כלשהו. במיוחד כשהאחריות לעבור על החוזה היא שלך ולא שלהם.

אז תגיד שהזמנת בכלל בטלפון ואת הפוליסה קיבלת שבוע אח"כ בדואר - אוקיי, יש לך הזכות לבטל עמם את ההתקשרות תוך 14 ימי עסקים (אאל"ט מרגע קבלת החוזה). שלא לדבר על זה שאתה רשאי לבקש לעיין בפוליסה לפני שאתה סוגר אצלם ביטוח. הבעיה שאז הוא לא ייכנס לתוקף באופן מיידי (מה שאנחנו רוצים הרבה פעמים במעמד קניית רכב), אבל יכולת לבחור חב' ביטוח ולבקש לעיין בפוליסה עוד לפני הרכישה.

6. מחזיק לך אצבעות ומאחל הצלחה. כאן יש לי גילוי מרעיש - למרות שביטוח ישיר מבטיחים צ'ק תוך 10 ימים או משהו כזה (היה מבצע כזה פעם) בפעול היה להם קשה לעמוד בזה. שמעתי שהם נורא התאמצו להפיק אותם בזמן והיו עם זה בעיות שנבעו מסיבות שונות ומשונות. בחלק מהמקרים הם הספיקו ובחלק זה לקח קצת יותר זמן, לפעמים גם בגלל שאשתו של הבוס בדיוק ילדה צאצא חדש והוא לא נמצא בעבודה מספר ימים או סיבות דומות. אמת לאמיתה.

7. זו ביורוקרטיה. יש שמסתדרים איתה ויש שלא. יש שמכירים ויש שלא. יש שלחוצים ויש שרגועים. אני יכול להגיד לך שאפילו אותם נציגים של חב' ביטוח שנתנו לך מנעו / טיפלו בתביעה, במקרה של תאונה לא תמיד יודעים כיצד לפעול - כי הם לחוצים. גם אם אתה מרגיש שאתה בסדר ושולט, אני הייתי ממליץ לטפל בתביעה בשלב מאוחר יותר. לדעתי יום אחרי עדיף מאשר בזירה.

לגבי הניירת - ככה זה עובד. צלצולים, פקסים, מיילים, נאלצים לוודא ולאשר. מציאות שכזו. צריך להיות עם היד על העליונה ואז אף אחד לא ימרח אותך.

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם

אני נוטה להסכים עם חלק מהדברים. אין טעם שאמשיך אתזה יותר ממה שזה כבר נמשך ובטח לא אשנה את דעתך כמו שאתה לא תשנה את שלי. להבדיל אלף אלפי הבדלות דעתי נכתבה מתוך התנסות מציאותית בזמן אמת ולא מתוך דעה מחשבתית.

לגבי אם מגיע לי פיצוי אין כאן צל של ספק, אפילו לא הקטן ביותר. כפי שאמרתי העיכוב הוא -כאילו- מסמך לא תקין (רשיון הרכב). לא צריך להיות חוש חש הבלש כדי להבין את הכוונות שלהם כי הרי העל נשלח בדואר ופוקסס ברור כשמש בכפולות של 2.

יש מחלה ידועה מאודשלא מזמן רק הצליחו למצוא לה שם, היא נקראת ״תירוציתיס״ לא רק חברות סובלות ממנה.

הנציג שמטפל בי הבטיח חד-משמעית כי הכסף יהיה בחשבון עד סופש הזה. אני מקווה שכך יהיה.

ושוב אני חוזר , פסחתי על מספר נק׳ שכתבת למרות שאני לא מסכים איתך וזאת על מנת לאפשר המשך דיון בריא נעים ומורחב- כזה שלא נתקע רק על הוויכוח או נקרא לזה דיאלוג של ביני ובינך.

הבהרת את נקודתך ואני את שלי.

אגב חברים,

זו ההזדמנות להודיע כי מסתבר שככל הנראה הרכב אינו יוגדר טוטאלוס אלא אובדן להלכה.

אם חפצה או תחפוץ נפשכם ברכב מהסוג הנ״ל ובחצי שנה-שנה הקרובה תתקלו במודעה מפתה ממגרש ״ יד 2 דנדשה ללא תיקוני צבע במצב תצוגה במחיר נדיר״ תדאגו לוודא שמספר הרכב איננו שלי.

ומכיוון שאנחנו בסך הכל פורום ולא כל עם ישראל כאן,

ברצוני להביע מראש את תנחומיי לקונה (:

פורסם

אכן, אין בינינו ויכוח אלא דיון, ואפילו אחד מתורבת.

אתה צודק בזה שדעתך מבוססת לחלוטין על סמך ניסיון טרי. ייתכן מאוד שבאמת נעשה לך עוול גדול. מנגד, הדעה שלי מתבססת על הרבה תיקים עליהם שמעתי במהלך כ-5 שנים וגם על תיק אחד שלי מתאונה שארעה לי ב-2002/3 (כבר מזמן לא רלוונטי) אבל לא היו לי טענות כלפי החברה.

דבר נוסף שהתפספס לי - אם הבנתי נכון, נפתחו לך כריות האוויר. למיטב ידיעתי פתיחה של כריות אוויר היא אובדן להלכה/טוטל לוס כמעט ודאי שכן התיקון יקר מאוד. במקרים רבים בהם אחוז הנזק/עלות התיקון קרובה מאוד לטוטל-לוס מגדירים את הרכב כאובדן להלכה. ולפעמים אפשר לבקש את זה. מוזר לי שבמצב של כריות + נזק משמעותי בתחילה אמרו לך שניתן לתקן (ועוד ב-20K ש"ח)..

ואני לא לרמוז שאינך אומר את האמת, להיפך, משהו ממש מסריח אצל השמאי/מוסך לכאורה.

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם

חברים, אין כאן מקום לבלבול.

אם סוכן הביטוח שלכם לא מטפל בניירת, לא משיג לכם רכב חליפי בזמן ודואג לכל שאר הסלט אזי שעלכם לעזוב אותו.

אני מכיר מספיק סוכני ביטוח שדואגים מא' ועד ת' במקרה של תאונה. זה התפקיד שלהם אחרי הכל ולכן אתם משלמים את העמלה.

כמו בכל עסק, ישנם אנשי מכירות\חנויות שבאות לקראת הלקוח, דואגות לו ובמקרה של תקלה גם מוודאות שהלקוח יקבל את השירות הטוב ביותר, וישנם גם חנויות שדקה לאחר המכירה, לא מכירות אותך.

פורסם

אני בכלל קיבלתי רכב חלופי ממוסך הפחחות. איך שנכנסתי ועוד לפני שהגיע השמאי הם שלחו אותי לקחת רכב חלופי מסניף בג'אט שנמצא ממול המוסך. התיקון אצלי נמשך 17 ימים! (שבאמצע חגים) ואף אחד לא ביקש להחזיר את הרכב עד שרכבי יחזור אלי.

אז שימו לב למוסכים שנותנים שירותי אקסטרה כאלו, לפעמים אפילו לא צריך להתעסק עם הביטוח יותר מידי..

אימפרזה 4*4 04 נמכרה :|

סובארו בי4 08 לימיטד ז"ל :cry:

סובארו בי4 09 גפ"מ :-)

BMW E92 8)

פורסם

אגב חברים,

זו ההזדמנות להודיע כי מסתבר שככל הנראה הרכב אינו יוגדר טוטאלוס אלא אובדן להלכה.

אם חפצה או תחפוץ נפשכם ברכב מהסוג הנ״ל ובחצי שנה-שנה הקרובה תתקלו במודעה מפתה ממגרש ״ יד 2 דנדשה ללא תיקוני צבע במצב תצוגה במחיר נדיר״ תדאגו לוודא שמספר הרכב איננו שלי.

ומכיוון שאנחנו בסך הכל פורום ולא כל עם ישראל כאן,

ברצוני להביע מראש את תנחומיי לקונה (:

זה הרבה פחות טוב לך.

אתה יודע כמה אתה הולך לאבד ממחירון הרכב?

ההבדל הדק בין אובדן להלכה ל"טוטאל לוס"

פורסם
ואולי תגלה לנו את שמו של הסוכן המוצלח?

דני

אני מאוד מקווה שלא שאלת בציניות או בזלזול.

כל מה שכתבתי אמת ויציב.

אני לא יודע אם מקובל לרשום בפורום את שם הסוכנות אז אם יש עם זה בעיה המנהלים מוזמנים למחוק.

הסוכנות נקראת "הרץ" ונמצאת ברחוב גושן בקרית מוצקין.

http://www.d.co.il/2380970/5960/

יש ציין כי אני מבוטח שם דרך קואופרטיב בזן, כך שהמחירים בהתאם ויכול להיות שגם היחס קצת שונה, אני לא יודע.

פורסם
זה הרבה פחות טוב לך.

אתה יודע כמה אתה הולך לאבד ממחירון הרכב?

ההבדל הדק בין אובדן להלכה ל"טוטאל לוס"

לא הבנתי אותך.

הוא לא הולך לאבד כלום ממחירון הרכב.

זאת אתה יכול לראות אפילו באותו קישור בדיוק שפרסמת.

מתוך הקישור:

המבוטח אינו ניזוק מאחר שהוא מקבל בסופו של יום את מלוא ערך הרכב.

פורסם

יש ציין כי אני מבוטח שם דרך קואופרטיב בזן, כך שהמחירים בהתאם ויכול להיות שגם היחס קצת שונה, אני לא יודע.

למה אתה כותב, את העיקר בסוף?

הלא ברור שזה שונה, כל מחיר הפוליסות (והשירות) שמקומות העבודה הגדולים מקבלים.

הם ברמה, שהאדם הפשוט אין לו שום סיכוי לקבל (גודל=כוח).

פורסם
לא הבנתי אותך.

הוא לא הולך לאבד כלום ממחירון הרכב.

זאת אתה יכול לראות אפילו באותו קישור בדיוק שפרסמת.

מתוך הקישור:

יש סתירה בנכתב שם

אז כדי להרויח יותר, התפתחה שיטה ה"אובדן להלכה". בשיטה זו משתדלים השמאים העובדים עם חברות הביטוח לא להגיע בהערכתם לנזק של ‭,60%‬ אלא לקצת פחות. הדבר אפשרי משום שבהערכה יש מקום לסטיות שיכולות לעשות את השינוי בין אובדן מוחלט לאובדן להלכה. אז, כאשר הנזק נמוך מ-‭,60%‬ מציעים לבעל הרכב למכור את שרידי הרכב שלו לסוחר (כאשר השמאי או חברת הביטוח מבצעים עבורו את המכירה) יחד עם רשיונות הרכב, וחברת הביטוח מפצה את המבוטח בחלק היחסי של הרכב שנפגע.

המבוטח אינו ניזוק מאחר שהוא מקבל בסופו של יום את מלוא ערך הרכב. חברת הביטוח מרוויחה שכן היא משלמת למבוטח רק חלק מערך הרכב הנפגע, ותמורת השרידים היא מקבלת מחיר גבוה פי כמה מאשר במקרה שבו שרידים מיועדים לפירוק בלבד. הסוחר מרוויח מכך שהוא מתקן את השרידים ומעלה את הרכב בחזרה לכביש. כדי לחסוך בעלויות, מועברים כלי רכב כאלה לתיקון במוסכים בשטחים, שם משתמשים בחלקים משומשים שפורקו בדרך כלל מכלי רכב גנובים.

לא הבנתי.

באובדן להלכה מקבלים את מלוא שווי הרכב או רק חלק יחסי?

פורסם

באובדן להלכה, המבוטח מקבל את סכום המחירון המשוקלל (שקלול לפי יד, ק"מ, מועד עלייה,בעלות קודמת, תאונות, ירידת ערך).

הביטוח רוכש את הרכב מהמבוטח ע"י העברת בעלות, ואז מוכר את הרכב AS IS לפירוקייה או למגרש.

פירוקייה תמכור את החלקים (המצויינים אגב) של הרכב לאנשים כמוני שחיפשו חלקים שונים.

ומגרש יעשה שיקול אם לקנות, לשפץ פיקס פוקס, ולמכור כ"חדש ללא תאונות במחיר מציאה רק להיום".

כך או כך אני מקבל מעל המחירון במקרה שלי כיוון שמועד העלייה לכביש היה 3/2008 , יד 2 מפרטי, 70K ק"מ! :bigcry:

אגב,

מישהו יכול להגיד לי מה זמן הטיפול המשוער לתשלום אם הייתי תובע את פוליסת הנהג האשם ולא את שלי?

אני מתחיל להתחרט, יותר מידי כסף יזרק לפח,וגם ככה הביטוח של הרכב הזה יקר.

בביטוח שלי אומרים לי 30-45 יום טיפול מרגע קבלת כל המסמכים. אבל הם תמיד דואגים להוסיף "אבל זה לא בדיוק ככה וזה תמיד נגרר ומגיע גם ל 3 חודשים, אם אתה לחוץ לכסף תתבע את שלך ותקבל תוך 10 ימים" זו הסיבה שהעדפתי כבר לתבוע את הפוליסה שלי, לדעתי זה עוד סוג של מניפולציה שהם עושים ללקוח.

פורסם

אין שום סתירה.

רק עניין של הבנת הנקרא.

במקרה שהרכב הוכרז "אבדן להלכה", הוא נשאר "רכב", ולא ערימת ברזל (שזה מצבו במקרה של אבדן מוחלט).

ככזה, יש לו בעלים רשומים, שהם הנהג הנפגע. מאחר ולחברת הביטוח אין אפשרות חוקית לסחור ברכבים, או "להשתלט" בצורה אחרת על הבעלות על הגרוטאה, היא "מקשרת" בין הנהג לסוחר רכב מורשה בעל תו סוחר (אגב, בצורה כמעט "שקופה למשתמש", כשהנהג לא צריך לנקוט שום פעולה פיזית למעט חתימה על מסמכים).

אותו סוחר נוקב במחיר (שאגב, כבר "סגור" מזמן בינו לבין חברת הביטוח והשמאי), משלם בצ'ק אחד, ואת היתרה תקבל בצ'ק נוסף מחברת הביטוח עצמה. יש חברות שחוסכות לך אפילו את זה - מקבלות את הצ'ק מהסוחר (בטח על כל הגרוטאות שהעבירו לו באותו החודש, אני לא יודע בוודאות) ונותנות לך צ'ק שני על מלוא ערך הרכב.

עריכה: CAR4FUN הקדים אותי בדקה...

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

• תוכן חדש...