Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4547 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לפני כמה ימים לי ולאשתי יצא לדבר על עניין הפקקים המטורפים שיש בבוקר/בערב, אחרי שבכיתי לה שאני מבלה משהו כמו רבע מהחיים שלי בנתיבי איילון.

היא הפתיעה אותי עם רעיון שנראה לי מעניין:

לחוקק חוק, המחייב חברות המעסיקות יותר מ-X עובדים (נניח - 50), לספק שירותי הסעה מאורגנת לכלל עובדיה, מהבית לעבודה בבוקר, וחזרה לביתם בערב. זאת בלי שום קשר לתשלומים המגיעים כחוק לעובדים עבור נסיעות, אותם הם יקבלו בין אם יבחרו להשתמש בהסעות או לא.

הרעיון הוא לעודד את העובד להשתמש בשירותי ההסעות במקום שיגיע לעבודה עם רכבו הפרטי/ליסינג, וזאת מבלי לפגוע בזכויותיו הסוציאליות.

אני חושב שאם משהו כזה יחוקק, הרבה מאוד שכירים יוותרו על הגעה ברכבם לעבודה וישתמשו בהסעות, מה שיוביל להרבה פחות מכוניות על הכביש בשעות העומס של הבוקר והערב. להם זה יחסוך זמן וכסף, וגם לחברות זה עשוי להיות נוח על אף העלות - הידיעה שחלק נכבד מהעובדים מגיעים יחד בבוקר באותה השעה.

אני אישית הייתי שמח לנסוע לעבודה בהסעה, ואני מאמין שיש עוד הרבה נהגים מתוסכלים כמוני שמתים לחסוך לעצמם ~שעתיים ביום של בילוי בפקקים.

רציתי לשתף אתכם ולשמוע את דעתכם על הרעיון.

פורסם

רעיון מעולה. אני לא בטוח שהחברות ישמחו להוציא עוד כסף מהכיס. הרי הכי קל לשלם לפי "חופשי חודשי".

ד.א המגאן בסמלון למכירה ? :-P

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם (נערך)

לא ילך, אתה לא יכול לחייב מעסיק לשלם גם נסיעות וגם לדאוג להסעות.

כן, אני חושב שרעיון של הסעות זה אדיר, אני הייתי שמח למשהו כזה, הרבה יותר נעים לשבת ולקרוא ספר או לגלוש דרך הטאבלט ולתת למישהו אחר לנהוג.

לא, אני לא חושב שהרבה אנשים יעוטו על הרעיון, לראיה - לאיזור של מקום עבודתי ארגנו שאטל בחינם מתחנת הרכבת, בשאטל נוסעים אולי 30 אנשים לעומת אלפים (בלי הגזמה) שעובדים במתחם.

נ.ב

מי אמר שכל העובדים גרים באותו איזור מגורים, ומה אז תוציא כמה הסעות?

עריכה אחרונה על ידי Ron Poh
תיקון שגיאת כתיב (לנהוג במקום חנהוג)
פורסם (נערך)
יש כזה

קוראים לו אגד

מה הקשר? אני מדבר על הסעה ייעודית של החברה, שתסיע קבוצה של עובדים שגרים יחסית קרוב אחד לשני באיזור מסוים, ישירות לעבודה בבוקר, ותוריד אותם בבית בערב.

ד.א המגאן בסמלון למכירה ? :-P

יכול להיות שמתישהו בקרוב כן, אם יישבר לי סופית מהפקקים ואחליט לעבור לקטנוע... :-(

עריכה אחרונה על ידי KoF-sHeLeG
פורסם

@TRONCHO

שאטל מהרכבת זה לא אותו הדבר, כי זה עדיין מצריך הגעה עצמאית מהבית לתחנת רכבת (ולרוב המשמעות היא אוטובוס לשם), ובנוסף זה לא חוסך את ההתעסקות הבלתי נסבלת בתחבורה הציבורית הנוראית שיש לנו בארץ.

וכן, חברה גדולה שמעסיקה עובדים מכמה איזורים, תוציא כמה מיניבוסים כל בוקר. תאמין לי שחברות כאלה יוכלו לעמוד בזה...

פורסם

חברות גדולות כבר עושות זאת, יש להם מערך הסעים.

אתה כיוונת לחברות קטנות/בינוניות.

ציינת 50 עובדים, לדוגמא בחברה שאני עובד בה יש בערך 50 עובדים, אני אציין את אלה שאני יודע/זוכר איפה הם גרים : פ"ת, ראש העין, ת"א, בת ים, נתניה, עפולה ועוד...

כמה הסעות נראה לך שצריך לארגן? או שתארגן מסלול כזה שמי שנמצא בסופו בטוח שלא יסכים מכיון שהנסיעה תתארך לו שבעתיים.

מה שכן, ציינתי שבמתחם שבו אני עובד, עובדים אלפים. אם היה אפשר לארגן הסעות משותפות של כל המעסיקים, היית יכול למלא אפילו כמה אוטובוסים לכל עיר שציינתי, ומכיון שכולם מסיימים באותה שעה 17:00 אין בעיה לאסוף את כל העובדים באותו זמן.

תמיד גם אפשר לארגן הסעה למאחרי הנשף.

פורסם
עבדת פעם במקום עבודה כזה, שאוסף ומפזר את העובדים שלו?

תנסה תעשייה אווירית.

חמי עובד שם, וזה עובד שם בדיוק כך. אוספים אותו בבוקר מהבית, ומחזירים בערב.

פורסם

לי זה נשמע רעיון מעולה במקומות שבהם יש באמת ריכוז של אנשים שגרים קרוב אחד לשני.

בסיליקון וואלי יש הסעות כאלו לכל החברות הגדולות (פייסבוק, גוגל, מיקרוסופט, אפל וכו'), והשאטלים מלאים.

פורסם

למה שישלמו לך נסיעות אם אוספים מהבית ומורידים אותך בבית?

יש לא מעט חברות שעושות את זה כבר, אבל שאלה כמה אנשים יוותרו על רכב ליסינג צמוד ויבחרו בהסעות.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

זה רעיון שהוא טוב על הנייר אבל בפועל עובד רק עם חברות גדולות - לרפאל, למשל, יש מערך הסעות ענק עם רכבים שמגיעים לכל חור והרבה אנשים אכן משתמשים בו. בחברות קטנות ובינוניות כבר יש בעיה, עבדתי בחברה כזו עם הסעות ובסוף, כמו רוב העובדים האחרים התחלתי להגיע עם רכב:

1. בגלל שמנסים לייעל את מערך ההסעות (מבחינה תפעולית - כלומר לצמצם למינימום את מספר הרכבים) יוצר שיש הסעות עם מסלול ארוך כאורך הגלות ואם במקרה אתה מאלה שיורדים אחרונים (עזוב אחרונים, אפילו באמצע) אתה תקוע שעה בזמן שההסעה תופרת את העיר ומורידה את כולם)

2. אין גמישות - חברה קטנה לא תוציא הסעה בכמה מועדים אלא בשעה אחת - זה אולי טוב אם אתה עובד במשמרות קבועות אבל למי שלא זה הופך בעייתי. כנ"ל לגבי גמישות למתי אתה משתמש בהסעה ומתי לא - בגלל אותו נסיון לחסוך ולצמצם רכבים לא בכל מקום יאפשרו לך פשוט להגיע ולעלות על הסעה מתי שבא לך, צריך להתחייב מראש.

3. במקרה הפרטי שלי נראה שרוב נהגי ההסעות היו כאלה שלא עמדו בסטנדרט הנהיגה המחמיר שצריך לקיים על מנת לעבוד כנהג מונית שירות ונאלצו להתפשר על הסעת עובדים - באיזשהו שלב החלטתי שלא מתאים לי לעבור תאונת דרכים ולהקבר בקבר אחים ביחד עם ורדה מכספים ודימה מהמיחשוב ופשוט התחלתי להגיע ברכב.

חוץ מזה, ברמה העקרונית - מערך תחבורה ציבורי יעיל שמגיע למרכזי התעסוקה היה פותר הרבה מבעיות העומס. לא סביר שאת הכישלון המתמשך שלה בהקמת מערך כזה המדינה תעמיס על המעסיקים.

פורסם (נערך)

מצטער לאכזב, אבל אני בספק גדול שזה יגרום להרבה אנשים לעזוב את הרכב הפרטי ולעבור להסעה.

אתן את עצמי כדוגמה:

במקום העבודה שלי (חברה עם כמה מאות עובדים) יש הסעות ממספר ערים שבהן מתגוררים רוב העובדים. בבוקר, ההסעות יוצאות בסביבות שש וחצי (תלוי במיקומך במסלול). בערב, יש שתי הסעות שיוצאות מהעבודה בארבע וחצי ובשבע.

אני בוחר לשלם מכיסי על הדלק (רכב פרטי - לא ליסינג), כדי לישון עוד שעה בבוקר ולבחור את השעה הנוחה לי לצאת מהעבודה. הרי בפועל, אני כמעט אף פעם לא אצא מהעבודה בהסעה המוקדמת, וההסעה השניה יוצאת אחרי שהשלמתי 12 שעות בעבודה (שלא נדבר על מצב שיש משהו דחוף ולא מתאים גם לצאת בשבע). כמוני, מרבית עובדי המשרדים בוחרים להגיע ברכב הפרטי או הליסינג (אל תשכח שעל רכב הליסינג גם צריך לשלם, ולרוב יותר מעלות אחזקת רכב פרטי מקביל), ועל כך מעידה החניה המפוצצת של החברה. כך שיוצא שההסעות משמשות רק את עובדי הייצור (להם יש משמרות קבועות) ומספר מועט מאוד של עובדי משרד. כלומר, לחברה שאין לעובדים שלה שעות עבודה אחידות וקבועות (ללא אפשרות לשעות נוספות), זה פשוט לא ישתלם לשלוח הסעה.

עריכה אחרונה על ידי A_lex
פורסם

יש לי חבר שעובד באל על. יש להם הסעות כאלו עם אוטובוס מאסף, שאפילו לא אוסף מהבית, אלא ממקומות מרכזיים. נסיעה של שעה בפקקים הופכת לשלוש שעות. סיוט.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
תנסה תעשייה אווירית.

חמי עובד שם, וזה עובד שם בדיוק כך. אוספים אותו בבוקר מהבית, ומחזירים בערב.

כבר אנו לך למה הרעיון שלך נשמע מעולה בתאוריה וממש לא סימפטי בפרקטיקה.

רק הבודדים שגרים קרוב לכניסה לעיר יהנו מזה, כל השאר יבזבזו את הזמן שלהם בלהסתובב ברחבי העיר לא מעט זמן כל יום עבודה. לשימחתי במקום העבודה הנוכחי שלי אין הסעות, ואני מקבל החזר כספי על הדלק.

אם כל כך אכפת לך מהפקקים, תתחילו לנסוע לעבודה כמה עובדים ביחד, שבכל פעם מישהו אחר יקח רכב ויאסוף חבר או שניים על הדרך. כך גם אנחנו עושים, וכולם מרוויחים.

• תוכן חדש...