Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4546 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רעיון יותר טוב בשביל להפחית את העומס בכבישים זה לא לחלק ליסינג על ימין ועל שמאל. כמות הרכבים תרד פלאים!

אבל זה יקרה לא לפני הרכבת התחתית בגוש דן (כלומר לעולם לא).

פורסם

מי מחלק ליסינג? איפה מחלקים רכבי ליסינג? אני גם רוצה, על שלי אני משלם 4000 שקל בחודש! ובמקום שמחלקים אפשר לקחת גם שניים או רק אחד לכל בנאדם?

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם

להרבה אנשים יותר משתלם לקחת רכב ליסינג מהעבודה ולשלם עליו כל חודש מאשר להחזיק רכב פרטי, אין לזה קשר לכמות רכבי הליסינג על הכביש. זה לא שבלי זה הם היו נוסעים לעבודה באוטובוס.

הבעיה היא אחרת, התחבורה הציבורית במדינה יעילה בערך כמו כדור דיסקו בבית קברות. קשה מאד להתנייד האוטובוסים, במיוחד באזורים שמרוחקים יחסית מהערים הגדולות ובגלל שאין תחליף שווה ערך לרכב פרטי, זה מה שקורה - הכביש מפוצץ.

לגבי הסעות לעבודה- זה עדיף פי מליון בערך מאשר להגיע עצמאית. את הרכב הפרטי שלך אתה שומר לבילויים וטיולים בסופ"ש, למה צריך שהוא יעבוד כל יום סתם?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

בחברה שבה אני עובד יש בערך 250 עובדים בישראל, כמעט 200 במתחם שבו אני עובד בפתח תקווה, מתוכם שניים מבית שמש והאיזור למשל.

נכון שאני לא קנה המידה, אבל זה נופל בדיוק בקטגוריה של ההצעה.

למישהו נראה הגיוני שהחברה תיקח הסעה בשביל לקחת שני עובדים מרחק 60 ק"מ לכל כיוון?

הצעה כזאת תגרום לדבר אחד, מעסיקים יחפשו עובדים רק מהאיזור הקרוב ביותר אליהם. והפריפריה? תמשיך לגווע. ומחירי הדיור? יקפצו מיידית כי כל מי שהיום מרשה לעצמו לגור בפריפריה ולעבוד במרכז יצטרך לעבור לגור במרכז.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

זה באמת רעיון יפה, אבל הוא יעבוד רק כשיש עובדים באזור העבודה הזו.

ודווקא מבחינת המדינה עדיף לה לממן את זה, כי העומסים בכבישים עולים לה יותר לפי מה שהבנתי.

רעיון טוב, אבל הוא צריך חידוד...

אני גם אתן הצעה לחידוד כדי לא רק להעביר ביקורת: הקמת מערך הסעות לכל אזור, עבור כמה חברות יחד,

נגיד הסעות מאזור חדרה ונתניה למתחם הבורסה ברמת גן. יעבוד?

זכר אלפא שמחכה לנקבת האלפא שלו, רצוי אלפא ספיידר...

פורסם

אני לא רואה סיבה שחברה עסקית תוציא כסף מכיסה כדי לממן הסעות.

לכל היותר, אני יכול לראות הצעת חוק שתאפשר לחברה להשתתף עם עובד בהוצאות הליסינג של רכבו (עד רמה של 100% נניח) אם הוא יתחייב להיות נהג קארפול עם שני עובדים אחרים.

העומס בכבישים הוא לא תוצאה של ליסינג.

זה תוצאה של היעדר מוחלט של תחבורה ציבורית יעילה ונגישה, עם קורטוב של עצלנות ופינוק ישראליים טיפוסיים.

פורסם
זה באמת רעיון יפה, אבל הוא יעבוד רק כשיש עובדים באזור העבודה הזו.

ודווקא מבחינת המדינה עדיף לה לממן את זה, כי העומסים בכבישים עולים לה יותר לפי מה שהבנתי.

רעיון טוב, אבל הוא צריך חידוד...

אני גם אתן הצעה לחידוד כדי לא רק להעביר ביקורת: הקמת מערך הסעות לכל אזור, עבור כמה חברות יחד,

נגיד הסעות מאזור חדרה ונתניה למתחם הבורסה ברמת גן. יעבוד?

אהבתי מאוד את החידוד שלך, אז אני אמשיך אותו:

ההסעות בעצם יהיו משותפות לכמה חברות באותו איזור, ויסובסדו חלקית ע"י המדינה, כך שהעלות לחברות תהיה בטלה בשישים.

ולמי שאמר ש"אין סיכוי שהחברות יסכימו להוציא על זה כסף", זה כל הרעיון בחוק, אף אחד לא שואל אותם אם הם מסכימים או לא.

בחברה שבה אני עובד יש בערך 250 עובדים בישראל, כמעט 200 במתחם שבו אני עובד בפתח תקווה, מתוכם שניים מבית שמש והאיזור למשל.

נכון שאני לא קנה המידה, אבל זה נופל בדיוק בקטגוריה של ההצעה.

למישהו נראה הגיוני שהחברה תיקח הסעה בשביל לקחת שני עובדים מרחק 60 ק"מ לכל כיוון?

הצעה כזאת תגרום לדבר אחד, מעסיקים יחפשו עובדים רק מהאיזור הקרוב ביותר אליהם. והפריפריה? תמשיך לגווע. ומחירי הדיור? יקפצו מיידית כי כל מי שהיום מרשה לעצמו לגור בפריפריה ולעבוד במרכז יצטרך לעבור לגור במרכז.

בקשר לחלק הראשון של מה שרשמת, ראה החידוד לרעיון שהוזכר למעלה. זה די פותר את הסוגיה.

לגבי זה שמעסיקים יעדיפו להעסיק רק עובדים שגרים קרוב, אתה לגמרי לא בכיוון. העלות של הסעה כזו לחברה היא שולית ביותר לעומת העלות הכללית של אותו עובד. עבור עובדים איכותיים, חברות גם יהיו מוכנות להטיס אותם כל יום הלוך ושוב מאילת.

פורסם (נערך)

ולמי שאמר ש"אין סיכוי שהחברות יסכימו להוציא על זה כסף", זה כל הרעיון בחוק, אף אחד לא שואל אותם אם הם מסכימים או לא.

ו...אתה לא מרגיש שיש סתירה בין מה שאתה אומר לנושא השרשור הזה?

חוק (במקרה הזה לא מדובר בחוק, אלא בתקנה. אבל לא קריטי) נחקק בוועדה.

בוועדה יושבים לוביסטים. של החברות.

חברות לא אוהבות לשלם כסף, ועוד יותר לא אוהבות שכובלים אותם לכל מיני תקנות וחוקים שפוגעות להן בגמישות.

רכב לעובד שהעובד משלם על רובו? זה טוב. זה זול. זה הטבה. זה אפילו סוג של פרסומת נוסעת.

הסעה משותפת בחברה קבלנית עם רמת שירותיות נמוכה שהתשלום בה יהיה תלוי בכמה חברות במקביל? לא ישים בעליל.

ואם אחת החברות תתפרק? ואם אחת החברות לא תשלם? ואם אחת החברות תחליט שהיא משלמת לעובדיה נסיעות בתחב"צ ולא משתתפת בזה? ואם אחת החברות תעתיק את מקום עבודתה?

אני בספק אם תוכל למצוא זה תקדים באיזשהו מקום.

הדבר היחיד שיכול לעבוד זה או חברה שבדרכים שונות מעודדת עובדים לנסוע יחד, או שאטלים שאותם תממן העירייה או מנהלת האזור ולא יהיו תלויים בחברות.

עריכה אחרונה על ידי GoRide
פורסם

עבדתי במקום שנותן הסעות שכאלה, היה זוועה!

אני גר ברחובות ולפעמים הייתי ראשון בתור כאשר האחרון בתור גר בראשון לציון מערב או בגדרה (כדי לאסוף כמה שיותר על אותו הרכב). אתה מבין שאני נאלצתי לצאת מהבית שעה וחצי לפני תחילת העבודה בזמן שעם רכב פרטי הייתי יוצא חצי שעה לפני?

תוסיף לזה נהגים שצריכים לעמוד בכמות נסיעות ולפעמים יש עומס בעבודה ואז הנהג מגיע אליך באיחור, וכדי להביא אותך בזמן הוא פשוט נוסע על 160 קמ"ש.

אז אומנם כל זה היה במשמרות לילה, אבל אם ניקח את זה במשמרת בוקר, אני לא בטוח שאוטובוס יהיה כלכך רע ביחס להסעה שכזאת.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
בקשר לחלק הראשון של מה שרשמת, ראה החידוד לרעיון שהוזכר למעלה. זה די פותר את הסוגיה.

לגבי זה שמעסיקים יעדיפו להעסיק רק עובדים שגרים קרוב, אתה לגמרי לא בכיוון. העלות של הסעה כזו לחברה היא שולית ביותר לעומת העלות הכללית של אותו עובד. עבור עובדים איכותיים, חברות גם יהיו מוכנות להטיס אותם כל יום הלוך ושוב מאילת.

א. רוב העובדים במשק הם לא עובדי היי-טק וגם לא עובדי נמלים ורכבת (להבדיל) וכו'. את רוב ציבור העובדים בארץ אף מעסיק לא ישלם מעבר למה שהוא חייב על תח"צ, בטח לא יטיס הלוך ושוב לאילת כל יום.

ב. אם תחייב מעסיקים בחוק לספק הסעות, אני חותם לך כאן ועכשיו שמגמת ההעסקה של עובדים קרובים תגדל פי כמה וכמה.

רק בשנה שעברה חברות (מרעננה וחיפה למשל, כולה עניין של 65 ק"מ, 5 יותר ממה שאני עושה היום) קיבלו קו"ח שלי, התקשרו לקבל פרטים אישיים שלי, שמעו שאני גר בבית שמש ואמרו "זה רחוק לנו מדי". וזה עוד מבלי שהיום מחייבים אותם לספק הסעות, ומבחינתם מה זה משנה אם אני גר בירושלים, בית שמש, תל אביב או חיפה? גם ככה התשלום נסיעות הוא עד גג מסוים.

ג. העלות פר עובד היא נמוכה, אבל העלות לגבי 250 עובדים? ולגבי 500? ולגבי 2500?

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אני חייב להגיד שכך או כך, זה אחד הדיונים המעניינים שהייתי שותף להם.

זכר אלפא שמחכה לנקבת האלפא שלו, רצוי אלפא ספיידר...

פורסם (נערך)

בחברות היי טק, אנשים נוטים לעבוד בשעות שונות. איך תכריח את כל האנשים לצאת לעבוד בשעה מסויימת?

בחברה שלי, אמהות מגיעות בשבע בבוקר והולכות ב 4. אני מגיע ב 10 ו יוצא ב 7. לפעמים נשאר עד 9 או 10.

רק לחשוב על העובדה שאני אהיה מוגבל לשעות מסויימות במהלך היום עושה לי חלושס.

מה קורה אם אתה יוצא בערב לתל אביב אחרי העבודה. איך תחזור הביתה?

אני מעדיף לשלם יותר עבור רכב פרטי ולקבל את הנוחות, או יותר נכון, במקרה שלי, לשכור דירה במרחב רבע שעה מהעבודה ולהפחית למינימום את הנסועה שלי במכוניות.

במקום הצעות חוק דרקוניות, צריך שהמדינה תשקיע בתחבורה ציבורית, פשוטו כמשמעו, במקום לגלגל הכל על האזרחים, כמו תמיד.

עריכה אחרונה על ידי fizban

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

• תוכן חדש...