רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,553 נושאים בפורום הזה
-
תהנו: http://www.hnn.co.il/gallery25083.html.
הודעה אחרונה מאת nir100, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
משהו שמסקרן אותי. מי מאיתנו לא רואה כמעט כל יום איזה קטנוע תקוע בצד הכביש..עצוב, מבויש, נראה כאילו היה שם תמיד.. איך הם הגיעו לשם? האם הם נתקעו בגלל סיבות שמכוניות נתקעו בגללם? כשל מכאני? חוסר דלק? תאונה? לאן הלכו הרוכבים שהיו עליהם? להזעיק עזרה? גרר? חילץ? האם מישהו אוסף את אלו שנותרו בצידי הכביש? מוכר אותם? מפרק לגורמים? כל עזרה בפתרון התעלומה תתקבל בברכה.
הודעה אחרונה מאת E.L, -
-
- 1 תגובות
- 541 צפיות
שלום יש משהו שלא הבנתי יש מתחת לקילומטרז שכתוב שם גם מספר ארוך יחסית ויש אפשרות a וb כשאני לוחץ, לא הבנתי מה זה מראה לי תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת GABIUBOGI, -
- 10 תגובות
- 5.9 אלף צפיות
שבוע טוב לכולם אני מחפש AUDI A3 בין השנים 2011-2014 מנוע 1800T ועכשיו אני נתקל בכל מיני תיבות הילוכים כמו: Sטרוניק,DSG,טיפטרוניק,אוטומט,ידני. איזה מין התיבות הילוכים טובה יותר ועדיפה יותר?אני לא מעוניין בידני. אני יודע שDSG זאות תיבת הילוכים מעולה עם דאבל קלץ.
הודעה אחרונה מאת matanya cahana, -
שלום, ראיתי שברשת אין יותר מידי מידע על הרכב, והאפיקה שלנו(שנת 2008, אפיקה X לדקדקנים) נושקת ל 50K קילומטר, אז החלטתי לעשות סיכום קטן על הרכב. בשביל שיהיה קצת מעניין אני יעשה את זה בצורת כתיבה של מבחן דרכים. שנתחיל? כשרואים את הרכב בפעם הראשונה רואים ספינה, משהו גדול ומגושם. כשעושים סיבוב "קטן" מסביב לרכב מגלים עיצוב שמשתדל להיות "תוקפני" אבל בעצם יוצא משהו קצת יותר רגוע, מין שילוב של השניים. אני אהבתי. ת'אמת? לאחר שראיתי את המימדים החיצוניים של הרכב, ציפיתי להיכנס ולהרגיש כאילו אני בשדה פתוח. בפועל? נכנסתי לרווח די מרווח, אבל לא משהו שציפיתי לו כתוצאה מגודל הרכב. חלק נכבד מגודלו של הרכב הולך למכסה המנוע וחבל. במושב הנהג המרווח גדול גם לאנשים גדולי מידות(כמו א…
הודעה אחרונה מאת 4Real, -
בניגוד למבחני רכב אחרים בהם נבחנה המאזדה 3 בגירסת ה- 1.5 ליטר, גירסת ה- 2 ליטר זכתה לתואר ״המשפחתית הטובה בישראל״. אני לא יודע אם המסקנה בהכרח נכונה, אבל אני יודע שגם אני התרשמתי ממנה, לפחות מבחינה סטטית שלה באולם התצוגה. הפנים שלה באמת ברמה גבוהה מאד ובעיקר יש תחושת פרימיום שאין במתחרות שלה. רמת האבזור הגבוהה וכעת בשילוב עם הביצועים הטובים וחסכון גדול בדלק, אכן נותנים חבילה מוצלחת מאד. החסרון נותר מרווח פנים בינוני לרגליים במושב האחורי, ומהתרשמות אישית מהירה שלי, נוכחתי כי לא צפוף ובהחלט בסדר. גם מבחינת המראה החיצוני היא מספקת את הסחורה והעיצוב ייחודי והייתי מגדיר אותו ספורט אלגנט. בקיצור בניגוד לרושם הראשוני בהחלט מדובר במתמודדת חזקה ומפתה …
הודעה אחרונה מאת ניקו פ., -
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם, אשתי סטתה שמאלה עם הרכב ופגעה ברכב אחר בכנף האחורית השמאלית שלו(נוצר רק שפשוף וכמה שריטות) והרכב של אשתי נפגע בכנף הקדמית הימנית והגלגל התרסק. הזמנתי גרר וגררנו את הרכב למוסך. הרכב של אשתי זה רנו קליאו B מנוע 1600 אוטו' 99. במוסך הסתכלו והעריכו את הנזק בכ-1000 שח או קצת יותר(החלפת כנף, ג'אנט, צמיג, משולש, תפוח וכדומה) ומאחר שאני והם סחבקים הם אמרו שהם יבואו לקראתי במחיר. אמרתי להם שסבבה ושיתחילו לעבוד עליו. לגבי הרכב צד ג', אמרנו להם שידברו איתנו אם הם מעוניינים שנשלם את עלות התיקון. בינתיים הם לא פנו אלינו. השאלה שלי היא האם הייתי צריך להפעיל את הביטוח שלנו בשביל לתקן את הרכב של אשתי? אשתי מבוטחת בהראל עובדי מדינה(חובה+מקיף) וההשתתפות העצמ…
הודעה אחרונה מאת avir306, -
- 6 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם. דגמי קאדילק (CTS ו-ATS) מציעים במפרט שלהם בעברית, בקרת נסיעה מגנטית. מישהו יכול להסביר לי במה מדובר בדיוק, ומה הקטע של המגנטיות?
הודעה אחרונה מאת nissman, -
הודות לפייסבוק התחברתי עם קבוצת נהגים חדשה, חברה מאוד נחמדים עם מגוון מכוניות מאוד מרשים והבוקר סוף סוף יצאתי איתם בפעם הראשונה ל- SMD, ראשי תיבות של Sunday Morning Drive. נפגשים ב-6:45, ליין אפ שכולל את הרכבים הבאים: 5 פורשה GT2/3 פורשה קאיימן S ב.מ.וו M5 C63 AMG סטיישן 3 ב.מ.וו M3 ב.מ.וו 1M כעבור 10 דקות נוספות מצטרפת אלינו פרארי F430 Scuderia ועוד איזו מכונית ירוקה שארחיב אליה בהמשך. יוצאים לנהיגה בכביש טכני, הסאונד שחוזר משולי הכביש (צלע הר) פשוט מ-ט-ו-ר-ף, הקצב לא מהיר מאוד אבל בהחלט זריז. מגיעים לחניון ציבורי שהיה מוכר לי כבר ממפגשים קודמים עם המועדון השני בו אני חבר, הפעם "קצת" יותר מלא מבדרך כלל, כנראה תוצאה של מזג אויר שמשי ומזג אויר …
הודעה אחרונה מאת ITSIK86, -
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
היי לכולם. הודעה ראשונה שאני כותב כאן כי זה נראה לי המקום הכי מתאים וסביר להניח שכאן אקבל את התשובה שאני כל כך מחפש. נתחיל מזה שעברתי טסט לפני חודשיים וכרגע אני צריך להגיש את הצהרת הליווי כדאי לקבל את הפלסטיק של הנהג חדש, הבעיה שלי היא כזאת : לי או להורי אין רכב כרגע כדאי שאני אוכל להשלים את הליווי הנדרש, השאלה שלי היא מה לעשות במצב כזה, כי לפי מה שהבנתי יש מתנדבים שיכולים לשמש כמלווים אבל אתה זה שאמור לספק את הרכב (שאין לי כאמור) או להיות זכאי לליווי ע"י מורה נהיגה שגם לזה אני לא עונה. עכשיו מה לעשות במצב הזה ? אחרי הסיוט שעברתי עם הנהיגה לא יכול להיות שהוצאתי כמה אלפי שקלים לחינם מה גם שבקיץ אני מתגייס לשירות קרבי. יש אפשרות לעשות מספר שיעורים עם מורה נהיגה כדאי שה…
הודעה אחרונה מאת YaronNahum, -
דרך החסכונית ביותר 1 2
מאת RonTG-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 17 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אהלן, לצורך העניין נקח דוגמא: כדי להגיע מA לB אפשר לנסוע ב2 דרכים: אחת אורכה 20 ק"מ מתוכם 5 ק"מ בפקקים והשניה אורכה 25 ק"מ ללא פקקים מה יהיה יותר חסכוני מבחינת צריכת דלק? מיותר לציין מבחינת הנאה... היכן עובר הגבול בו התשובה משתנה?
הודעה אחרונה מאת viper83, -
-
גלגלי מגנזיום
מאת Mr.Z-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
יוצא לי לראות כמעט בכל רכב שיש בו גלגלי מגנזיום והוא תקופה על הכביש (שנתיים גג נגיד.) שגלגלי המגנזיום שלו חלודים, בין אם כל הגלגל או רק חלק ממנו. מישהו יכול להסביר לי מה העניין? ככה בקלות הגלגלים האלה מחלידים?
הודעה אחרונה מאת GhostBuster, -
-
שלום! רציתי לקבל קצת יותר מידע לגבי העניין הזה.(יש לי פולו 2007). יש אפשרות לחבר מכשיר קבע ברכב ככה שעל מסך הסמארטפון(אנדרויד) אני כל הזמן אקבל נתונים כמו צריכת דלק וכו'? כי במסך הרכב הרגיל בדשבורד אין לי נתונים כאלה. אם כן, מה אני צריך לקנות? ויש פה למישהו מושג איפה נמצא החיבור ברכב שלי? תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
- 2 תגובות
- 735 צפיות
שלום יש ברשותי פוקוס 2009 בתחילת נסיעה לאחר שהרכב עמד לפחות חצי שעה . במעבר מהילוך ראשון לשני נשמעת נקישה . לאחר תחילת הנסיעה הנקישה לא חוזרת גם אם עוצרים לחלוטין ומתחילים שוב לסוע . הנקישה נשמעת רק אם הרכב עמד לפחות חצי שעה רק אז תשמע הנקישה בהילוך הראשון בלבד.
הודעה אחרונה מאת שמעון9401778, -
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום לכולם , בימים הקרובים יש סיכוי טוב מאד שנזמין מאזדה 3 חדשה מהסוכנות. עלתה במוחי מחשבה , למה אנשים לא מתאגדים לקבוצות רכישה מכובדות של רכבים ובכך מארגנים לעצמם הנחה יפה אצל היבואן? בקיצור , אם יש טענות נגד אשמח לשמוע ואם מישהו מתכוון לקנות בזמן הקרוב מאזדה (ככל הנראה לא חשוב איזה) חדשה , אשמח אם יכתוב פה במהרה. תודה
הודעה אחרונה מאת lei1989, -
יש לי ניסיון מעל שנה בנהיגה על הכלי הזה, עשיתי על שני אקזמפלרים - אחד לפני מתיחת פנים והשני אחרי ביחד כ60Kק"מ. אני רוצה להתחלק איתכם ברשמים שלי שלא כל כך מפרגנים לרכב, אבל זו דעתי האישית על סמך הניסיון האישי שלי ואני משווה את הרכב למה שאני רגיל. קבינה: פלסטיק קשיח לא נעים למגע בצבע שחור דיכאון, מושבים לא נוחים עם בד דק וזול (אחרי מתיחת פנים הבד עוד פחות נעים), אין שטח מנוחה לרגל שמאל, פדליות קטנות וקרובות אחת לשניה. בנסיעות ארוכות המושבים גורמים לכאבי גב, צבע אלומיניום מסביב לפתחי אורור של המזגן היה אמור כניראה לשבור את האוירה הקודרת, אבל במקום זה בלילה זה משתקף בדיוק על מראות ומפריע בשדה הראיה. לפני מתיחת פנים לפחות הספידומטר היה בצבע לבן וזה היה מעט מסית תשומ…
הודעה אחרונה מאת Ghost250R, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 885 צפיות
ביונדאי I20 שלי נשבר הפגוש הקדמי. נתלש ברובו ונשבר בתחתית. מחפשת פחח רכב באזור תל מונד שיהיה ממש זול. קלאנסווה באה בחשבון. ו...קיבלתי הצעת מחיר להחלפת הפגוש בחדש ב-1100 שקלים. זה זול? יקר? תודה!
הודעה אחרונה מאת armagedon, -
-
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היום קיבלתי את הרכב ההחדש יש לי כמה שאלות, יש 3 מצבי תאורה ברכב אור רגיל-נסיעה אורות חניה וסיבוב המחוג לכיבוי האורות אך עדיין התאורה פועלת על מצב נמוך מאוד(תאורה חלשה) כשאני נועל את הרכב האור נכבה כשאני פותח הוא נדלק ולאחר חצי דקה הוא נכבה. זה האור דרך(השהייה חכמה או משהו כזה?) מלבד זה יש גם פנסי ערפל אחוריים רק השמאלי עובד,האם ככה זה צריך להיות או שהימני תקול? בסוכנות ראיתי שבתא כפפות היו עוד 2 כניסות USB,לפי שאני מתקשר לשאול,זה תוספת או שהיה צריך להגיע גם אלי? (יש לי את הכניסת AUX ו-USB לחיבור למערכת...) דבר אחרון, יש ריח של פלסטיק שרוף אבל עדין יותר,הבנתי ששזה בגלל שהמנוע חדש וייקח כמה ימים עד שיעבור(?) תודה ויום טוב
הודעה אחרונה מאת בנצי23, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום . יצא לכם לראות את הקרייזלר 200 החדשה ? פשוט קופי של איבזה. אני יודע שקרייזלר עובדת עם אלפא אבל העיצוב נראה חיקוי של ממש .
הודעה אחרונה מאת BIG PAPA, -
-
- 2 תגובות
- 863 צפיות
ערב טוב חברים, אז כמה שאלות: 1. כמה עולה קורס כזה? 2. כמה זמן הקורס? 3. יש תנאי קבלה לקורס? (הנדסאי? גיל מסויים?) 4. מה השכר הממוצע של שמאי רכב? נניח אחד שעובד קבוע בשביל חברת ביטוח מסויימת? 5. אחרי שאדם קיבל תעודה ״שמאי מוסמך״, מה בעצם הוא רשאי לעשות? 6. מה ההבדל בין שמאי טוב לשמאי גרוע? תודה רבה לכולם!!
הודעה אחרונה מאת CartMan2oo5, -
- 28 תגובות
- 12.7 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום, מצאתי מספר נושאים בפורום בנושא "חניונית" אך לא כאלה שנפתחו לאחרונה. אני מתגורר בראשל"צ, היכן אוכל למצוא מקום בו מייצרים "חניוניות" טובות ועמידות (בעיקר לחום-רלוונטי לארצנו היפה) ? אני לא מחפש עבודה חאפרית ומוכן להשקיע כ4K תודה למגיבים
הודעה אחרונה מאת drugstore, -
עברתי תאונה 1 2
מאת SoPH- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום לכולם. יום שישי האחרון נתתי לחבר שלי לנסוע באוטו כי קצת שתיתי, וישבתי מאחוריו. היינו 5 סה"כ ברכב. רק התחלנו לנסוע , ורכב בנתיב השמאלי חתך לנתיב שלנו ופגע בדלת השמאלית של הנוסע ז"א בי. אחרי 10 דקות של דיבורים איתו והזמנת משטרה, הבן אדם נכנס לאוטו עשה רוורס במהירות , עשה צלחת ופגע לי באוטו שוב הפעם בדלת הקדמית של הנהג. משטרה הגיעה ולקחה אותו לתחנה כי הוא לא יכל לעשות ינשוף מסיבות בריאותיות. היום הייתי במשטרה והם אמרו שהוא אמר שהוא שתה, והוא נהג חדש ועוד שבועיים יגיעו תוצאות בדיקות הדם שלו. כל פרטי הביטוח שלו והמסמכים יגיעו אליי מחר בפקס מהמשטרה. יש לי אוטו דייהטסו שרייד 97 שהשמאי אמר שהמחירון שלה היום 7,200 שקל. אני מניח שעלות התיקון תעלה מעל 60…
הודעה אחרונה מאת naftali, -
- 16 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
מן הסתם הרבה שמעו על אייל נוימן - מעבדה לרכב ממוחשב . http://www.vehicle-lab.net/ עסק זה נתן/נותן פתרון לתקלות רבות ברכב מודרני - כגון אבחון תקלות ופתרונן, בעיות ABS, חיישנים, מחשבי ניהול מנוע , מחשב גיר, כריות אוויר, בקרת אקלים , אימובילייזר וכו'. הפתרונות שנתן היו חלופה איכותית ומשתלמת למול עלויות מופרזות של מוסכי יבואן שברירת המחדל שלהם => החלפה לחדש במחיר רב ספרתי. באדיבות מועדון פיאט ישראל ורפי לין נודע לי שמסתבר שהעסק נסגר ולמכירה סורקי איבחון לרכב מיצרנים שונים, משומשים ובמצב מצוין וחלקם חדישים מאוד ועם טווח פעולה רחב. http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?p=125701#post125701 אולי מי ממשתמשי הפורום מעוניין בסורקים.
הודעה אחרונה מאת asa160, -
- 11 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שלום אני נהג חדש וצעיר בן 17 וחצי עם רישיון ישראלי יש לי בארצות הברית ידידה בגיל שלי עם אוטו אני יכול לנהוג שם על האוטו שלה? מבחינת הביטוח שם אני מכוסה? האם הרישיון שלי תקף בארצות הברית? או שצריך ללכת לממסי וכאלה ולשנות משהו? תודה מאור!! אגב אם זה משנה משהו יש לי אזרחות אמריקאית..
הודעה אחרונה מאת sperial, -
היי האם לדעתכם ה M235I תהיה יותר ספורטיבית מהנה וקרובה ל M2 מאשר ה135I או שהם יהיו פחות או יותר אותו דבר ? (בשני נצייד את המכוניות במתלה M מתכוונן האופציונלי ) ומה הייתם בוחרים A45 AMG או M235I?
הודעה אחרונה מאת misgavv, -
- 6 תגובות
- 997 צפיות
לא חשבתי שאני אראה את זה אי פעם ברכב שאינו משאית, אבל הנה זה קורה. פורשה הציגה את ה911 טארגה, ושברולט הציגו את הקאמרו Z06 החדשה, כאשר בשתיהם יש אופציה לתיבת 7 הילוכים ידנית. פורשה - http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4476668,00.html שברולט - http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4476741,00.html לי זה הזכיר את התמונה הבאה: השאלה האמיתית היא, למה? האם באמת הגענו למצב שבו 6 הילוכים ידניים לא מספיקים? האם יש לזה יתרון אמיתי? אני נוטה לחשוב שאם חברה כמו פורשה הלכה על צעד כזה, אז יש לזה יתרון, אני פשוט לא מצליח לחשוב מה היתרון הזה...
הודעה אחרונה מאת GreatSavana, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 944 צפיות
אשמח לקבל המלצות לגרר ואומדן מחירים סביר לביצוע הגרירה. הרכב התקוע נמצא במגרש חניה ביתי פתוח בפרדס חנה צריך להגיע למגש בפתח תקוה. מבחינתו - המבצע יכול להתבצע בשעות/ימים לא שגרתיים. תודה! נ.ב. אפשר בפרטי
הודעה אחרונה מאת ish_, -
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
נראה ששנת 2014 תוכרז כשנת הלקוחות הפרטיים. מצטרפת חדשה, לגלי המבצעים, ההנחות ו/או ההטבות בהם יצאו יבואני רכב רבים ועוד בתחילת השנה הקלנדרית, פיז׳ו. בין היתר הוזלות של 10,000 ש״ח לפיז׳ו 3008 ו- 5008 (160 אלף ש״ח ו- 165 אלף ש״ח בהתאמה). למעשה במבצעים של פיז׳ו רכבים אלו נמכרו בפועל אפילו בהנחות ו/או הטבות גבוהות יותר בימי מכירות מיוחדים ומעניין אם מחירי הבסיס החדש יהיה נקודות הפתיחה למתן הנחות ו/או הטבות נוספות בימי מכירה מיוחדים. למעשה לפיז׳ו לא הייתה ברירה לאור התנהלות היבואנים האחרים הנ״ל ולאור כך שהיא כמעט נמחקה ממפת המכירות בישראל. http://www.icar.co.il/חדשות_רכב/מחירוני_2014:_הוזלות_בפיג'ו-סיטרואן/
הודעה אחרונה מאת In Flames, -
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
באתר סובארו יש עסקת מימון חדשה שאומרת ככה: שלם מקדמה 5 אלף ש"ח. 36 תשלומים של 1500 שקל בצמוד לפריים. ובסוף אתה לא מחויב להשאיר את הרכב אצלך ולהחזיר אותו לחברה והם קונים ממך במחיר מחירון מלא או במינימום של 70 אלף שקל. עכשיו איפה אני משלם את היתרה ? 5 אלף מקדמה ועוד 36 התשלומים יוצאים ביחד 59 אלף שקל. הם לא מזכירים מילה על היתרה, אז מה הם ישלמו לי נגיד את ה70 אלף שקל ? הרווחתי 11 אלף שקל ב3 שנים ? זה ממש לא נשמע לי הגיוני מישהו יכול להסביר לי את זה ? http://www.subaru.co.il/ תציצו באתר ^^ ציטוט של סובארו מהפייסבוק שלהם : יוש שלום, לאחר 36 חודשים, יש לך 3 אופציות לבחור מביניהן: 1.להשלים את יתרת ההלוואה ולהשאיר את הרכב. 2.בסוף הת…
הודעה אחרונה מאת אייל מסובארו, -
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
זמני תאוצה הם נתון מבוקש, אבל לא הצלחתי למצוא זמני עצירה. מעניין אותי לגבי כל מיני מכוניות, כמו מאזדה 6, אאודי R8 וכו' - רק כדי לקבל איזשהי אינדיקציה לגבי הנתון.
הודעה אחרונה מאת edan82,
-
מי מחובר 33 משתמשים רשומים, 11 אנונימיים, 413 אורחים (הצג רשימה מלאה)