Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4565 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בניגוד למבחני רכב אחרים בהם נבחנה המאזדה 3 בגירסת ה- 1.5 ליטר, גירסת ה- 2 ליטר זכתה לתואר ״המשפחתית הטובה בישראל״.

אני לא יודע אם המסקנה בהכרח נכונה, אבל אני יודע שגם אני התרשמתי ממנה, לפחות מבחינה סטטית שלה באולם התצוגה.

הפנים שלה באמת ברמה גבוהה מאד ובעיקר יש תחושת פרימיום שאין במתחרות שלה.

רמת האבזור הגבוהה וכעת בשילוב עם הביצועים הטובים וחסכון גדול בדלק, אכן נותנים חבילה מוצלחת מאד.

החסרון נותר מרווח פנים בינוני לרגליים במושב האחורי, ומהתרשמות אישית מהירה שלי, נוכחתי כי לא צפוף ובהחלט בסדר.

גם מבחינת המראה החיצוני היא מספקת את הסחורה והעיצוב ייחודי והייתי מגדיר אותו ספורט אלגנט.

בקיצור בניגוד לרושם הראשוני בהחלט מדובר במתמודדת חזקה ומפתה עם דגש על המפתה, בניגוד למתחרות שפונות בעיקר אל השכל.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4475791,00.html

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נהגתי ב-1.5 לפני כחודשיים. החוייה היתה כל כך שקופה, שמה שאני בעיקר זוכר זה את חולשתו של מנוע ה-1.5, נוחות הנסיעה הטובה יותר מהדור היוצא(אך לא מבריקה בפני עצמה), תא נוסעים די צפוף ואובדן של זום זום מההגה. למה זוכר? כי דיברתי על זה עם חבר...

חובבי גאדג'טים שמתנהלים, ייהנו ממנה. מי שדורש יותר מרכבו, ימצא תשובה במשפחתיות אחרות.

גם אם ננטרל את עניין המנוע והביצועים, עדיין לא מבין את קביעת הכתב התמוהה על המשפחתית הטובה בישראל.

אגב, במציאות עיצוב הסדאן ממש לא מבריק - ולוחית הרישוי הקדמית תקועה באמצע הגריל כאילו להכעיס. ההצ'באק יותר מעניינת אך עדיין לא אלגנטית ברמה של ג'ולייטה או אפילו אוריס.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

לא נראה לי שצריך להתייחס ברצינות להצהרות מהסוג הזה. מה שכן, צריכת דלק מרשימה ביותר למנוע 2 ליטר, מעניין רק מה החלוקה בין עירוני ובינעירוני במסלול המבחן. בכל מקרה זה נראה כמו הצריכה הטובה בקטגוריה חוץ מאוריס הברידית.

פורסם
... גירסת ה- 2 ליטר זכתה לתואר ״המשפחתית הטובה בישראל״...

נהגתי ב-1.5 לפני כחודשיים...

גם אם ננטרל את עניין המנוע והביצועים, עדיין לא מבין את קביעת הכתב התמוהה על המשפחתית הטובה בישראל.

...

כנראה שכאן נעוץ ההבדל. קשה כנראה לנטרל את עניין המנוע.

פורסם

כאשר דלק מוטורס הוא אחד המפרסמים הגדולים ביותר שיש לידיעות אחרונות (אם לא הגדול מכולם), כל דבר צריך לקחת בערבון מוגבל.

מאזדה מייצרת מכוניות טובות ואני בטוח שכך גם המקרה כאן. כמשפחתית קלאסית, היא בבעיה מול קורולה, אוקטביה ושות', בעיקר אם ישנם ילדים במושבי בטיחות. הבעיה שתהיה לכל רוכשי גרסת ה-2.0 ליטר היא ביום המכירה, אז ההפרש כבר לא יעמוד על 5,000 שקל אלא על 30-20 אלף, סכום נכבד לרוכש יד שנייה.

פורסם

ה3 החדשה מצויינת, היא נבחרה כמכונית השנה בAutoGuide , וב''אוטו'' היא הגיעה למקום הראשון כשהיא עמדה למבחן מול אוקטביה פוקוס וקורולה.

המנוע החזק ותוספת האבזור רק הופכים אותה לעוד יותר טובה ואני ללא ספק אעדיף אותה על כל משפחתית אחרת.

פורסם

דווקא שאני מכרתי את הלאנטיס שלי מנוע 2 ליטר היה לה ביקוש אדיר והיא נמכרה הרבה מאד מעל המחירון.

לומר שמאזדה 3 עם מנוע 2 ליטר היא המשפחתית הכי טובה היא הצהרה לא רצינית.

אי אפשר לקבוע מי באמת הכי טובה כי יש כמה מכוניות מאד טובות.

מאזדה 3 היא באמת מכונית טובה אבל יש את הקורולה ואת האוקטביה . שתיהן חדשות ומאובזרות. לכל רכב יש את היתרונות שלו וגם חסרונות מול המתחרות. כל אחד יעשה את החשבון האישי שלו מה הוא מעדיף יותר. יש עוד מכוניות טובות כגון הג'טה הפוקוס . אבל לפי דעתי מאזדה 3 קורולה והאוקטביה הן השלישיה המובילה.

פורסם

בגלל שזה YNET אני לא מתרשם מהתוצאה.

אם תבדוק כל מבחן שלהם על מאזדה ופורד, תמיד תראה שהם מכתירים את הרכב להכי מצטיין.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

בעידן של היום, לביקורת רכב כאלו ואחרות באתרי רכב כדאי להתייחס בערבון מוגבל.

חברות למדו את העובדה כי הצרכן הופך יותר ויותר אפטי לפרסומים קונבנציונליים ומשתמשים בלא מעט דרכים שונות ומשונות כדי לקדם את מוצריהם, פרסום סמוי ממומן הוא רק דרל אחת מבין רבות ולצערנו יש לא מעט צרכנים שנופלים בפח הנ"ל.

למרות זאת אני לא בא להגיד כי ה3 החדשה רעה, להפך יכול להיות שהיא מצויינת, אך בישראל עניין השיווק משחק בעולם הרכב חלק נכבד בצירוף לציי הרכב.

לפעמים אני מסתכל על המצב בעולם ונדהם, כיצד שתי חברות יפניות קטנות הקנה מידה עולמי, סובארו ומאזדה, הפכו שנים על גבי שנים לרכבים הנמכרים ביותר בישראל.

לא מזמן נעשה כתבה על נתח השוק של קיה ויונדאי במכירות רכב חדש והנתנון פסיכי, שתיהן ביחד אחראיות למעל רבע מסך הרכבים החדשים.

לא סתם השוק הישראלי לא דומה כמעט חשום שוק בעולם בלא מעט תחומים ורכב הוא רק אחד מהם.

ה3 החדשה לצד האוקטביה והקורולה כנראה מצעידות את קטגוריות המשפחתומטיות ללבל חדש וזה עושה טוב לצרכן הסופי.

פורסם
ה3 החדשה מצויינת, היא נבחרה כמכונית השנה בAutoGuide , וב''אוטו'' היא הגיעה למקום הראשון כשהיא עמדה למבחן מול אוקטביה פוקוס וקורולה.

המנוע החזק ותוספת האבזור רק הופכים אותה לעוד יותר טובה ואני ללא ספק אעדיף אותה על כל משפחתית אחרת.

+1.

בחו"ל כל המגזינים בחרו בה כמשפחתית הקומפקטית הטובה ביותר (לעומת קורולה, סיוויק ודומותיהן). בעיקר בארה"ב. אבל תמיד יהיו לה שונאים בארץ, כי זאת מאזדה. ומה פתאום שרכב נמכר ונפוץ יהיה טוב?

פורסם

Meh... כיום אין שום דבר מרשים במנוע שני ליטרים אטמוספרי שמספק פחות מ 25 קג"מ בסל"ד צווחני ועוד במרכב של טון וחצי~. שום דבר. שימתגו אותו תחת איזה שם מפוצץ שהם רוצים, בפועל זה עדיין מרגיש כמו פשרה.

פורסם
אני לא יודע אם המסקנה בהכרח נכונה, l

היא בהכרח לא נכונה.

אף פעם לא נכונה.

למה.

כי... כשאתה קונה רכב, אתה לא מחפש שיקלול סך התכונות כדי לגלות רכב "מנצח" בקטגוריה. שיקלול כזה הוא חסר משמעות לכל קונה בנפרד, כי לכל קונה יש סדרי עדיפות שונים, בהתאם לצרכים שלו. כלומר, מייחס משקל שונה לכל קטגוריה.

אחד צריך ספסל אחורי גדול, אחר מחפש כוח מנוע לפני הכל ושלישי שם דגש על האבזור, כי גאדג'טים עושים לו טוב.

לכן, אדם אינטיליגנטי, בבואו לקנות רכב, מתעלם לחלוטין מעניין "המנצחת" במבחנים שונים, נכנס לפירוט בקטגוריות החשובות לו, ומשקלל את המנצחת בשבילו.

אחרי זה הולכים לנסות ולראות אם מה שכתוב בעיתון זה בכלל נכון...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

כתבות לחוד ומציאות לחוד.

גם על ה-3 הקודמת היו כתבות כל כך מחמיאות שאפשר היה להתבלבל ולחשוב שמדובר באיזה אקזוטיקה איטלקית.

בפועל ה-3 היה אחד הרכבים הבינוניים בקבוצתו.

לא הכי נוח, לא הכי שקט, לא הכי מעודן, לא הכי מאובזר, לא הכי מרווח, לא הכי איכותי, לא הכי יפה ולא הכי מהיר (במילים עדינות).

בקיצור, פרווה כזה..

ועדיין, המבחנים היו כל כך מחמיאים שזה היה מצחיק.

כך שיסלחו לי כתבי הרכב אך אני לא קונה שתי מילים ממה שהם כותבים..

אני מודה, אין לי עדיין ניסיון עם ה-3 החדשה (רק עכשיו היא הגיעה לעבודה).

לגבי העיצוב, לא התחברתי.

זה נראה כאילו העיצוב תוכנן לרכב ארוך יותר אך המהנדסים קיצצו למעצבים את הידיים והתקבל רכב בעל עיצוב פחוס משהו.

אה כן, ומילה קטנה בקשר לצריכת הדלק: פחחח.... ynet כל כך לא אמיתיים שזה פשוט מצחיק.

רכבי מיני ידניים השיגו צריכת דלק גבוהה יותר במבחנים שלהם מאשר ה-3 הנ"ל..

פורסם

משום מה נוצרה כאו (בעיקר בפורום) איזה גישת אנטי למאזדה,

ה3 היא מכונית מהצמרת הגבוהה במשפחתיות (אני מקווה שעל זה אין ויכוח).

אז הסמנטיקה אם ההוא מידיעות כתב שהיא הכי טובה, או שהאוקטביה לקחה בנקודה או שתים, בקטנה, מדובר על חבילה טובה מאוד עם צריכת דלק מצויינת ביחס לדור היוצא,

ואם האמינות תשאר (וכאן כל בעלי האוקטביות למינהם יכולים רק לחלום על אמינות כזו, ולא לחינם כל חברות הליסינג דוחופות את הרכב, אין כמעט תקלות) החבילה משתלמת יותר.

השכנים שלי מתניידים אם 3 דור ראשון (אחרי תיקון המזגן (-: ) עם 285K ק"מ והרכב נוסע מצויין גיר כמובן מקורי המחשבה היחידה שלהם היא לעבור ל3 חדשה יותר...

• תוכן חדש...