Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4565 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פאלו: הבעיה היא ש98% מהאנשים שעומדים בפני רכישת רכב חדש לא עושים את השיקולים האלה אלא מחפשים "מה הכי טוב". מעטים באמת נכנסים לשקלול של פרמטרים כמו בטיחות או רוחב מושב אחורי.

חלק מהעבודה שלי זה לתת ייעוץ לפני קנייה לאנשים שמחפשים רכב. תתפלא איזה אחוז זניח פותח את השיחה ב"אני מחפש רכב שיעשה X". רובם המוחלט פותחים את השיחה ב"אני מחפש משפחתית/סופרמיני/וואטאבר. איזה הכי טוב?" בשביל כאלה אנשים ניתנות הצהרות כמו של הכותב ב-Yנט (שאגב עולה מהכתבה ריח מאוד לא טוב. לא יכול להיות שהמשפחתית הכי טובה גרמה למישהו לכתוב כזאת אפטיות וחוסר רגש. זה רשימת מכולת, לא סקירה).

אינטילגנים או לא, זה כבר לא בשבילי להחליט. אבל בהחלט יש קהל שיאכל את ההצהרות האלה עם כפית.

Ford Focus estate ; Subaru XV

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
Meh... כיום אין שום דבר מרשים במנוע שני ליטרים אטמוספרי שמספק פחות מ 25 קג"מ בסל"ד צווחני ועוד במרכב של טון וחצי~. שום דבר. שימתגו אותו תחת איזה שם מפוצץ שהם רוצים, בפועל זה עדיין מרגיש כמו פשרה.

מרשים או לא, זה עושה את העבודה וזה הדבר היחיד שמעניין.

עוד 2 תיקונים קטנים: לא מדובר על טון וחצי ובנוגע למומנט וסל"ד, זה הרבה יותר נחמד כשיש מנוע שאוהב לעלות למעלה ונושם שם טוב.

כתבות לחוד ומציאות לחוד.

גם על ה-3 הקודמת היו כתבות כל כך מחמיאות שאפשר היה להתבלבל ולחשוב שמדובר באיזה אקזוטיקה איטלקית.

בפועל ה-3 היה אחד הרכבים הבינוניים בקבוצתו.

לא הכי נוח, לא הכי שקט, לא הכי מעודן, לא הכי מאובזר, לא הכי מרווח, לא הכי איכותי, לא הכי יפה ולא הכי מהיר (במילים עדינות).

בקיצור, פרווה כזה..

ועדיין, המבחנים היו כל כך מחמיאים שזה היה מצחיק.

כך שיסלחו לי כתבי הרכב אך אני לא קונה שתי מילים ממה שהם כותבים..

אני מודה, אין לי עדיין ניסיון עם ה-3 החדשה (רק עכשיו היא הגיעה לעבודה).

לגבי העיצוב, לא התחברתי.

זה נראה כאילו העיצוב תוכנן לרכב ארוך יותר אך המהנדסים קיצצו למעצבים את הידיים והתקבל רכב בעל עיצוב פחוס משהו.

אה כן, ומילה קטנה בקשר לצריכת הדלק: פחחח.... ynet כל כך לא אמיתיים שזה פשוט מצחיק.

רכבי מיני ידניים השיגו צריכת דלק גבוהה יותר במבחנים שלהם מאשר ה-3 הנ"ל..

אתה מכיר רכב שהוא הכי שקט, הכי מעודן, הכי מאובזר, הכי מרווח, הכי איכותי, הכי יפה והכי מהיר? כי אני לא.

בקשר ל-3 הישנה, בניגוד לשנאה היוקדת שיש בקרב קבוצות מסויימות היא יותר טובה אבל לא טובה מספיק לכשעצמה כדי להצדיק את נתוני המכירות שלה (בזמנו).

החדשה ככל הנראה לא תצליח לשחזר את נתוני המכירות של קודמותיה (וטוב שכך) אך אם מאזדה עקביים (בהתבסס על ה-6 החדשה) אזי מדובר על רכב מוצלח.

נ.ב. בהקשר לצריכת הדלק, גם מגזינים מכובדים מחו"ל מדווחים על נתונים יפים.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם
משום מה נוצרה כאו (בעיקר בפורום) איזה גישת אנטי למאזדה,

ה3 היא מכונית מהצמרת הגבוהה במשפחתיות (אני מקווה שעל זה אין ויכוח).

אז הסמנטיקה אם ההוא מידיעות כתב שהיא הכי טובה, או שהאוקטביה לקחה בנקודה או שתים, בקטנה, מדובר על חבילה טובה מאוד עם צריכת דלק מצויינת ביחס לדור היוצא,

ואם האמינות תשאר (וכאן כל בעלי האוקטביות למינהם יכולים רק לחלום על אמינות כזו, ולא לחינם כל חברות הליסינג דוחופות את הרכב, אין כמעט תקלות) החבילה משתלמת יותר.

השכנים שלי מתניידים אם 3 דור ראשון (אחרי תיקון המזגן (-: ) עם 285K ק"מ והרכב נוסע מצויין גיר כמובן מקורי המחשבה היחידה שלהם היא לעבור ל3 חדשה יותר...

תיקון - חברות הליסינג יביאו לך איזה רכב שתרצה כל עוד תשלם.

ככה הגיע לידיי הרכב שבחתימה שלי, וזה אחרי שהם הסכימו שאני אקח מיני קופה ונתנו לי גם הצעת מחיר לגביה.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לא מבין את האנטי נגד מזדה.

כבר שנים עושים מכוניות מוצלחות, אמינות ואפילו נאות (לדעתי).

מזדה 3 רכב מצויין בכל הגרסאות (לא מכיר את הדגם החדש), ובייחוד עם מנוע 2 ליטר.

ועכשיו ב- 133 אפשר לקבל מנוע 2 ליטר, על פניו קניה משתלמת. מחכה כבר שמישהו יקנה ע"מ לקחת סיבוב.

פורסם
אה כן, ומילה קטנה בקשר לצריכת הדלק: פחחח.... ynet כל כך לא אמיתיים שזה פשוט מצחיק.

רכבי מיני ידניים השיגו צריכת דלק גבוהה יותר במבחנים שלהם מאשר ה-3 הנ"ל..

רכבי מיני ידניים הם לא מתקדמים טכנולוגית. מה שאמור לאפשר להם להיות חסכוניים זה משקל נמוך ומנוע קטן. אם ה-3 החדשה בגרסת שני ליטר יותר חסכונית מהמיני הידניות זה רק אומר שהטכנולוגיית סקיי-אקטיב מוצלחת באמת. אזכיר לך שהיו מבחנים של ה-6 שהגיעו לצריכת דלק יותר טובה מ-14 ק"ם לליטר, אז הצריכה ש-Yנט קיבלו נשמעת הגיונית.יכול להיות שאם היו מביאים את ה-1.5 בגרסתו המקורית - 100 כ"ס ולא את הגרסה המאולתרת עם 120 כ"ס, היא הייתה עוד יותר חסכונית, אבל אז בכלל היו קוטלים אותה כאן, כי כולם פה שומכרים וצריכים להיות ראשונים ברמזור.

פורסם

אני לא מאמין שהסקעיעטקיו יהיה חסכוני בצורה מהותית מהדור הקודם (שהיה שתיין לא קטן), אבל לשם כך אנו זקוקים לכמה שפני נסיונות/ליסינגאים שיאמתו/ינפצו את המיתוס. 15.5 ק"מ לליטר מהמבחן של צוקרמן נשמעים כמו פיקציה.

פורסם

ענייני האמונה לא קשורים לנושא, תסתכל על ה-6 ו CX-5 שכבר מספיק זמן נמכרים כאן.

פורסם
ענייני האמונה לא קשורים לנושא, תסתכל על ה-6 ו CX-5 שכבר מספיק זמן נמכרים כאן.

אז זהו, שבדיוק על ה-CX5 אני מבסס את הדיעה שלי.

גם עליו כתבו גדולות ונצורות, אך צריכת הדלק בפועל היא סבירה+ לא יותר.

בנסיעה משולבת עם הרבה בינעירוני ומהירות ממוצעת של ~55קמ"ש (על פי מחשב הרכב, מה שממחיש הכי טוב את אופי הנסיעה) הרכב עשה צריכה ממוצעת של 11.5 ק"מ/ל (על פי מחשב הדרך) מה שאומר +/- 10.5-11 ק"מ/ל בפועל.

שוב, זה לא כל כך נורא אך בהחלט לא שובר מוסכמות.

ה-3008 עם טכנולוגית סקיזיבי עושה צריכה זהה אך עם מהירות ממוצעת של 30 קמ"ש אשר רובן המוחלט בתוך העיר.

פורסם

הרבה תלוי גם בנהג עצמו ועדיין 11 ק"ם לליטר ב CX-5 שמדדת זה יותר טוב מ-3 2 ליטר דורות קודמים שעשו 8-9 לליטר. לא דובר פה על השוואה ל-3008, אלא לדורות הקודמים של מאזדה ורכבי מיני ידניים. אני מניח שאם אצלך CX-5 עושה 11 לליטר, אז ב-3 ייצא לך 14 בערך, שתסכים איתי זה לא רע בכלל לרכב משפחתי והבדל ענק מול דורות קודמים.

פורסם

ככה הגיע לידיי הרכב שבחתימה שלי, וזה אחרי שהם הסכימו שאני אקח מיני קופה ונתנו לי גם הצעת מחיר לגביה.

מחזק. אותו הסיפור עם הרכב שבסמלון שלי. אם אתה מוכן לשלם, יביאו לך כל דבר בליסינג.

Leasingfahrzeug oder nichts

פורסם
מחזק. אותו הסיפור עם הרכב שבסמלון שלי. אם אתה מוכן לשלם, יביאו לך כל דבר בליסינג.

אני מסכים אבל חברות הליסינג נותנות הנחה יפה למי "שבחר" במכונית המתאימה דהינו לכל אלו משלמים על הרכב בעבודה מגיע מחירון שנראה כך (מטפאורה כמובן):

מאזדה 3 - 3700 ש"ח

קורולה - 3700 ש"ח

יונדאי I35 - כנ"ל.

פאביה סטיישן אוט' - 4200 ש"ח

איביזה אוטו - 4000 ש"ח

וכך לרוב העם שבאמת לא איכפת לו זום זום אלא איבזור יבחר בקונצנזוס של מה שהליסינג דוחף לו.

ושלא נדבר על לא מעט חברות שלא מצעיות הרבה אופציות אלא 2 יפניות וקוראנית (ראה מקרה של החברה שלי ביקשתי איביזה ידנית מהמבצע והם התפוצצו מצחוק וזו חברה גדולה).

פורסם

בד"כ חברות הליסינג הקטנות יותר ישתפו פעולה. אלדן\אלבר וכאלה לא יתאמצו בשביל לספק ללקוח בודד הזמנה שונה מהרגיל.

Leasingfahrzeug oder nichts

פורסם

תיקון - יביאו מה שתרצה, אבל הפרמיה היא נגזרת מדוייקת של מה שהם רוצים שתיקח.

ולמה הם רצו בזמנו פוקוס ו3? כי נתנו להם יופי של מחיר, והרכבים היו מעולים ולא גזלו מהם משאבים רבים מידי.

משאבים = תקלות, התרוצציות, מנועים שהולכים, גירים שהולכים, הוצאה של חילוצים רבים, הוצאה של רכבים חליפיים וכו'.

וגם אם כן בחלק מהמקרים, אז כמו שאמרתי, היבואן דאג לטפל בהן בכפפות של משי.

אז שוב, נכון שיביאו לך מה שתרצה, אבל עקב מכלול התכונות של הרכב הזה, הוא כיכב בחברות הליסינג.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

• תוכן חדש...